Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αγιάζουν πόρνες ακόμη κι΄ από την πλατεία Βάθης…

 
Μέ τήν ΜΕΤΑΝΟΙΑ μιά ακόμη πόρνη σώθηκε!
Όπως ο ληστής στόν Σταυρό, καί η μετανοημένη πόρνη τού Ευαγγελίου...
2013 -- Πλατεία Βάθης...
Τελειώσαμε λοιπόν κι΄ εφέτος με τά Καρναβάλια και τά ξεφαντώματα, άλλα καήκανε ( γαία πυρί μειχθήτω), άλλα διαλυθήκανε, κι΄ άλλα αποθηκευτήκανε πάλι για του χρόνου, άμα ζήσουμε και όσοι ζήσουνε... Έτσι λοιπόν από σήμερα, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και η μέρα δεν προσφέρεται -- και μάλιστα με Κρατική αργία -- μόνο για βόλτα και πέταμα του αετού, αλλά έχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο…
Κι΄ αυτό, γιατί συνάμα μπαίνουμε σε μία διαδικασία κάθαρσης του εαυτού μας, σωματικής και πνευματικής, με τα συνηθισμένα νηστίσιμα φαγητά, ( και κανονικά χωρίς κρασί και λάδι), κάνοντας έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πού ακολουθεί. Μίας νηστείας σε ανάμνηση εκείνης της 40ήμερης νηστείας του Χριστού επάνω στο Σαραντάριο Όρος, αλλά και σαν μια προετοιμασία της δικής μας ψυχής για το Πάσχα πού έρχεται…
Αν βέβαια πιστεύουμε ότι έχουμε ψυχή κι΄ ότι δεν είμαστε ένα ακόμη κομμάτι κρέας ζώου, όπως εκείνο το κρέας πού κρέμεται στο τσιγκέλι του χασάπη ! Ψάχνοντας τώρα και πάλι στα παλιά κιτάπια μου, βρήκα την παρακάτω αληθινή ιστορία και σκέφθηκα, ( καλώς ή κακώς, κρίνετέ το εσείς), να την δημοσιεύσω…
Η ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΘΗΣ…
================================
«….Για να δείτε πώς εφαρμόζονται οι εντολές του Αγίου Θεού, θα σας αναφέρω ( σημειώνει ο εκδότης ), μια ιστορία η οποία κυκλοφόρησε και μοιράστηκε σε κάποιες Ελληνικές κοινότητες τής Αμερικής. Και μου έκανε βέβαια βαθειά εντύπωση, διότι την έχω ξανασυναντήσει πολλές φορές από αγίους, όπως από τον Άγιο Αβραάμιο και την ανιψιά του την Μαρία και από άλλους αγίους, αλλά και από κάποια άλλα παραδείγματα εδώ, μέσα στην κοινωνία μας…
Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Αντίρριο: Οι υποσχέσεις του... εμίρη μετά την υποδοχή ''μεσσία'' των κατοίκων - Βίντεο!


Μόλις ο εμίρης έκανε την εμφάνισή του, γνώρισε την αποθέωση από τους κατοίκους του Αντιρρίου (δείτε το βίντεο)
Για ακόμη μια χρονιά - όσο το επέτρεψε ο καιρός - στο Αντίρριο την Καθαρή Δευτέρα ξεφάντωσαν με τον ακούραστο Νίκο Κουμπουρλή στο ρόλο του Εμίρη να κλέβει την παράσταση.

Ο... εμίρης αποθεώθηκε και έδειχνε να το απολαμβάνει. Δείτε στο βίντεο του nafpaktianews.gr, που ακολουθεί τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις του...


newsit.gr

Σοβαρό τροχαίο τώρα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - ΦΩΤΟ


Το τροχαίο έγινε στην εθνική οδό στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, όταν αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς Κόρινθο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα.
Ειδικότερα, ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο ρεύμα προς Κόρινθο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που κινούταν στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν δεν κατάφεραν να αποφύγουν κι αυτά τη σύγκρουση.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ αδιευκρίνηστο παραμένει προς το παρόν εαν υπάρχουν και νεκροί.
Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα.


newsit.gr

"Φτερά" κανουν οι ξένες καταθέσεις από την Κύπρο - Συνωστισμός ρωσικών jet στο αεροδρόμιο


- Η κυβέρνηση προωθεί την εξαγορά της Λαϊκής από Ρώσους
- Ελεγκτές – δικηγόροι σε κατάσταση αμόκ για να αποτρέψουν την εκροή ξένων καταθέσεων
- Στο τραπέζι πρόταση για να προστατευθούν οι μικροκαταθέτες
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στις 20.30 του Eurogroup για να πει ναι ή όχι στο νεο σχέδιο
- Όλες οι εξελίξεις από την Κύπρο

Την εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας από τη Ρωσία, προωθεί η κυβέρνηση, η οποία σε συνδυασμό με το τροποποιημένο νομοσχέδιο του κουρέματος, θα συμπληρώνουν το ποσό των €5,8δις που απαιτεί το Eurogroup, για μείωση του δημόσιου χρέους στο 120%.

Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, αποκάλυψε το πρωί στη βουλή, ότι όντως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ρώσσο υπουργό Οικονομικών, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy το ζητούμενο είναι η εξαγορά από τη Ρωσία μέρους της ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής Τράπεζας, δια μέσου της VTB, η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Russia Commercial Bank, για να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται μετά τη τροποποίηση του νομοσχεδίου που προνοεί το κούρεμα των καταθέσεων.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο κατέθεσε το πρωί ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώπιον της βουλής και προνοεί την εξαίρεση των μικροκαταθετών από το μέτρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έλλειμμα για το οποίο αναζητείται η συμπλήρωση του.

Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής Τράπεζας, ανέρχονται στα €4,5δις ωστόσο μετά την απορρόφηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα, το ποσό μειώνεται στα €2,5 - €3δις.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, οι Ρώσοι επενδυτές καταφθάνουν με τα ιδιωτικά τους jet στην Κύπρο ή στέλνουν της χρηματιστές τους για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από την Κύπρο.

Σε κατάσταση αμόκ ελεγκτές και δικηγόροι

Την ίδια ώρα οι ελεγκτές και οι δικηγόροι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Πελοποννησιακός Πόλεμος: Ο πρώτος εμφύλιος των Ελλήνων



Μια πολιτική, κοινωνική και στρατιωτική ανατομία του τριακονταετούς πολέμου μεταξύ των ελληνικών πόλεων.

Ένας τόμος 160 σελίδων αφιερωμένος στην ανηλεή σύγκρουση που αναδιέταξε τον αρχαίο κόσμο

• 431-421 π.Χ. Οι Θηβαίοι επιτίθενται στις Πλαταιές. Ο Αρχίδαμος λεηλατεί την Αττική. Κλεών και Βρασίδας πέφτουν στην Αμφίπολη.
• 421-413 π.Χ. Η ανατροπή της ειρήνης του Νικία και η καταστροφική εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία.
• 413-404 π.Χ. Ο Λύσανδρος και το περσικό «χρυσίον». Οι νικητές των Αργινουσών πίνουν το κώνειο. Οι τριάκοντα τύραννοι.

Ο μοιραίος ρόλος του Αλκιβιάδη που, αφού έπεισε τους Αθηναίους να ανατρέψουν την ειρήνη του Νικία, συμβούλευσε τους Σπαρτιάτες να εισβάλουν στην Αττική.

Ο ρόλος των «πρόθυμων» συμμάχων που ώθησαν Αθηναίους και Σπαρτιάτες στην αναμέτρηση.
Διαβάστε και κατεβάστε το pdf εδώ:
 
e-typos.com

Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις κατά ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

politika-grafeia-ND-Thessaloniki
Η οργάνωση “Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον” ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας με στόχο τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού στη Θεσσαλονίκη.
Οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν ότι στόχος τους δεν ήταν ο τραυματισμός πολιτών, αλλά η αποστολή μηνύματος και η “διάχυση του χάους και της αναρχίας”.
reporter

Διαμαρτυρίες με… προβιές έξω από την κυπριακή Βουλή

provies
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 500 άτομα έξω από την Βουλή της Κύπρου με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.
Οι διαδηλωτές πέταξαν… προβιές στην είσοδο της Βουλής, καθώς και κοπριά (!), ενώ κρατούσαν πανό που αναγράφονταν τα συνθήματα «Δημοψήφισμα. Ο λόγος στο λαό» και «Ξεφτίλες πρώην και νυν σας πέσανε οι μάσκες».
reporter

Η Τουρκία “λύγισε” τον Οτσαλάν

abdullah-ocalan
Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια από την περιπετειώδη σύλληψή του και τη φυλάκισή του στο Ιμραλί, για να “λυγίσει” ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Ο “Άπο”, ιστορικός ηγέτης της κουρδικής αντίστασης κατά των Τούρκων, και αέναος αρχηγός του ΡΚΚ, υποσχέθηκε μια “ιστορική” ανακοίνωση την Πέμπτη, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ειρηνευτικές συνομιλίες των δυο πλευρών.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα ζητήσει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους μαχητές του ΡΚΚ και το τουρκικό κράτος, μια πρόθεση που φαίνεται να έχει καταστήσει σαφή και στους Κούρδους πολιτικούς που τον επισκέφτηκαν στη φυλακή το τελευταίο διάστημα.
Η κατάσταση εμπολέμου ανάμεσα στο ΡΚΚ και την Τουρκία μετράει ήδη τρεις δεκαετίες, και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

ytsterografa.gr

Καρναβάλι με πολιτικά μηνύματα στις πόλεις της Πελοποννήσου

Χιλιάδες κόσμου σατίρισαν την κρίση
Με αμείωτο κέφι και σε ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασαν την Αποκριά στην Πελοπόννησο, ντόπιοι κι επισκέπτες, σε καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις και χωριά, από το Λουτράκι και το Πορτοχέλι ως τις Κροκεές Λακωνίας.
Σε ‘Αργος, Τρίπολη και Καλαμάτα χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους, απ’ όπου πέρασε η καρναβαλική παρέλαση και διασκέδασαν μαζί με τους καρναβαλιστές που σατίρισαν με καυστικό τρόπο την οικονομική κρίση και την επικαιρότητα.
Στο ‘Αργος παρέλασαν περίπου 3.000 καρναβαλιστές σε 55 γκρουπ και 22 άρματα, που με κέφι και μεράκι κατασκεύασαν σύλλογοι και φορείς της περιοχής, με τις εντυπώσεις να κλέβουν τα άρματα των καρναβαλιστών της Νέας Κίου, ενώ ο βασιλιάς καρνάβαλος φέτος είχε θέμα ‘’Η κρίση και οι Κροίσοι” με την ‘’Μις κρίση” στα κάγκελα της φυλακής μαζί με τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλο.
Στην Τρίπολη σε μια ποδαράτη παρέλαση, περί τους 2.500 καρναβαλιστές σε πολλά γκρουπ χειροκροτήθηκαν θερμά κι εκτός από την οικονομική κρίση, κυρίαρχο θέμα, αποτέλεσε το μείζον πρόβλημα με τα σκουπίδια, που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους της Αρκαδικής πρωτεύουσας. Στην πλατεία ‘Άρεως που κατέληξε η καρναβαλική πομπή πραγματοποιήθηκε ένας γεμάτο χιούμορ διαγωνισμός, το ‘’Dancing With the Tripolis Stars”, ενώ αυτή την ώρα η διασκέδαση συνεχίζεται στα μπαράκια της πόλης.
Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε το 1ο Καλαματιανό καρναβάλι όπου η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει εκδήλωση – θεσμό για την πόλη. Κοντά 3.500 καρναβαλιστές με έξυπνα θέματα, ευφάνταστες στολές και άρματα, πήραν μέρος στην πιο κεφάτη καρναβαλική παρέλαση και μετέδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους σε χιλιάδες πολίτες από όλη την Μεσσηνία και όχι μόνο που διασκεδάζουν ακόμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, που κατέληξε η καρναβαλική πομπή.

korinthostv.blogspot.gr
 

Ρέθυμνο: Καρναβάλι γεμάτο τραυματίες - Σοβαρή η κατάσταση ενός μικρού παιδιού!


Στο Ρέθυμνο γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που το παράκαναν με το ποτό!
Το παράκαναν με το αλκοόλ δεκάδες καρναβαλιστές, που χθες βρέθηκαν στο Ρέθυμνο, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας και το μεγαλύτερο της Κρήτης.
Όπως έγινε γνωστό από το ΕΚΑΒ, εκτός από τους περίπου 120 καρναβαλιστές και επισκέπτες της παρέλασης, που διακομίσθηκαν, λόγω μέθης, στο νοσοκομείο του νομού, άλλα 20 άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τις ομάδες των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, γράφει το cretalive.
Δύο ακόμα τραυματισμοί επισκεπτών αναφέρθηκαν, μετά την καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για γυναίκα 40 ετών και ένα μικρό αγόρι.
Σοβαρότερο τραυματισμό υπέστη ο μικρός, ο οποίος φέρει πολλαπλά κατάγματα, και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η 40χρονη έπεσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος που έπεσε από ταράτσα στο κενό στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Περάματος και μεταφέρθηκε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το Πέραμα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και από εκεί στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Πιθανολογείται σύμφωνα με το Flashnews.πως ο άτυχος άνδρας ήπιε... λίγο παραπάνω κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού της πόλης.

newsit.gr

Αργολίδα: Ο Έλληνας, ο Γερμανός και η Ουκρανή, ''ξετίναξαν'' 8 εξοχικές κατοικίες!


Οι περιπτώσεις 8 κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, σε εξοχικές κατοικίες και σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, εξιχνιάστηκαν από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κρανιδίου.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν στο Κρανίδι ένας 31χρονος Έλληνας, ένας 29χρονος Γερμανός, καθώς και μία 46χρονη Ουκρανή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 47χρονος Πολωνός, συνεργός τους, καθώς και ένας ακόμη Έλληνας, 42 χρόνων, ο όποιος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε εξοχικές κατοικίες και σε ξενοδοχείο, στις ευρύτερες περιοχές της Βερβερόντας, του Κρανιδίου, των Δίδυμων και του Πορτοχελίου Αργολίδας, απ΄όπου αφαίρεσαν χάλκινες σωληνώσεις και σκεύη, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά σκεύη, εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για την εξακρίβωση ενδεχόμενης συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

newsit.gr

Μεντβέντεφ: Θα χρειαστεί να «διορθώσουμε» τη σχέση μας με την Κύπρο

Medvedev
Η Ρωσία θα αναγκαστεί να εισαγάγει «διορθώσεις» στις σχέσεις της με την Κύπρο σε περίπτωση, που επιβληθεί το «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στέλνοντας το ανάλογο… μήνυμα.
«Φυσικά πρέπει να βγάλουμε από την εξέλιξη αυτή ορισμένα συμπεράσματα, διότι έχουμε τις δικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εισαγάγουμε κάποιες διορθώσεις στη θέση μας, κατανοώντας ότι συνολικά είναι επιθυμητό τα χρήματά μας να φυλάσσονται σε ρωσικές τράπεζες», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επιβολή παρόμοιου φόρου ως «κατάσχεση ξένων χρημάτων», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά «παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και εννοώ την Κύπρο».

ysterografa.gr

Σαμαράς: Ο Ελληνισμός αντέχει στα δύσκολα και προοδεύει

Antonis-Samaras-Nikos-Anastasiadis
Μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδας προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με γραπτή δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής:
“Η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στην δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια. Να θυμόμαστε όμως: Η Ευημερία και η Ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα! Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα…
Η ικανότητα του Ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Θα αποδειχθεί και πάλι! Αρκεί να μην χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι”.

ysterografa.gr

H τρόικα “τρόμαξε” και κάνει πίσω για την Κύπρο

Angela-Merkel-Nicos-Anastasiades
Ο σάλος που έχει προκληθεί από την ακραία απόφαση του Εurogroup για την Κύπρο, στο σκέλος του αψυχολόγητου “κουρέματος” των καταθέσεων, η αντίδραση από τη Ρωσία και το αρνητικό πρόσημο με το οποίο ξεκίνησαν τη συνεδρίασή τους οι αγορές της Ασίας σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι υποχρεώνει την τρόικα να αναθεωρήσει, μερικώς τη στάση της.
Όπως λοιπόν προκύπτει από πληροφορίες που μεταδίδονται από την Κύπρο, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών που συνήλθε το πρωί ότι σε επικοινωνία του με εκπροσώπους της τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρατηρήθηκε “ελάφρυνση” της στάσης τους αναφορικά με το “κούρεμα” των καταθέσεων, ώστε να υπάρξει πρόνοια τουλάχιστον για εκείνες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υψηλές.
Ενισχυτική της εκτίμησης για μερική αλλαγή στάσης από την πλευρά της τρόικας είναι και η παρέμβαση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στην κυπριακή κυβέρνηση, αναφορικά με το ύψος του “κουρέματος” που θα επιβληθεί στις καταθέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυπριακή κυβέρνηση, αναβάλλεται για αύριο στις 18.00 η ψηφοφορία στην Κυπριακή Βουλή. Ο Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει νέο νομοσχέδιο για το “κούρεμα” των καταθέσεων, ενώ δρομολογείται τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, για να συζητηθούν οι εξελίξεις

ysterografa.gr

Οι Κύπριοι ετοιμάζονται να αποκλείσουν τη Βουλή

Cyprus-Parliament
Σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, την ώρα που θα συνεδριάζει το απόγευμα η Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί “κουρέματος” των καταθέσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας μέσω Μνημονίου, θα προχωρήσουν πολίτες της Μεγαλονήσου, που ξεκίνησαν να οργανώνονται από το πρωί.
Κινήματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους καλούν τα κόμματα και τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας και χρεοκοπίας, στην περίπτωση που δεν πει η Κύπρος το “ναι”.
Πολλοί μάλιστα προχωρούν στις ανακοινώσεις τους σε συσχετισμό της σημερινής ψηφοφορίας με το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, επικαλούμενοι τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τότε στην Κύπρο για να συναινέσει, χωρίς αποτέλεσμα.
Η Αστυνομία πάντως βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στον χώρο της συγκέντρωσης.

Καταψηφίζει ο γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου

Nikolas-PapadopoulosΜετά από ένα μίνι-θρίλερ που φαίνεται ότι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα καταψηφίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” στις καταθέσεις, που θα φέρει σήμερα το απόγευμα προς ψήφιση στην Κυπριακή Βουλή η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Όπως έγραψαν από χθες τα “Υστερόγραφα”, ο γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου και κορυφαίο στέλεχος του ΔΗΚΟ, του κόμματος δηλαδή που μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό στήριξε την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προσανατολιζόταν εξαρχής στο μεγάλο “όχι”.


ysterografa.gr

Bild: Κατίδης, ο Έλληνας Χίτλερ

hitler_600_321
Η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που πολύ συχνά… παρατραβάει το σχοινί χαρακτηρίζει ως “Έλληνα Χίτλερ” τον Γιώργο Κατίδη σε σημερινό της δημοσίευμα.
Στο ρεπορτάζ περιγράφει το περιστατικό που έγινε στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια και το… χαιρετισμό του Κατίδη, για τον οποίο αναφέρει πως αποχωρεί από την Ενωση και πως έχει τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από τις Εθνικές ομάδες.
Ακόμη το ρεπορτάζ παραθέτει τις δηλώσεις που έκανε ο Εβαλντ Λίνεν στον γερμανικό Τύπο.
όπου χαρακτήρισε Απίστευτη... βλακεία τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη και εκτίμησε πως οι μέρες του παίκτη στην ΑΕΚ είναι μετρημένες.
Ο Λίνεν εκτίμησε πάντως πως το καλοκαίρι ο νεαρός άσος θα βρει κάποια άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και δεν είναι τελειωμένος ποδοσφαιρικά.
Αναλυτικά oι δηλώσεις του Λίνεν στον γερμανικό Τύπο:
-Ένας παίκτης της ομάδας σας, ο Γιώργος Κατίδης, έκανε μετά το γκολ που πέτυχε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Τι τον έπιασε; «Δεν το είδα στην διάρκεια του αγώνα, ήταν εκτός του οπτικού μου πεδίου. Μου το είπε ένας συνεργάτης μου και ένιωσα αποτροπιασμό και σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έκανε τέτοια βλακεία».
-Είχε αυτή η χειρονομία ένα ακροδεξιό υπόβαθρο; «Τον υποστήριξα γιατί πιστεύω πως δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Βρίσκω αυτό που έγινε παρατραβηγμένο. Η ομάδα μας έχει αντιφασιστική ιδεολογία και ο κόσμος είναι πολύ ένθερμος σε αυτή τη στάση. Οι οργανωμένοι οπαδοί μας, η Original, έχουν εντελώς αντιφασιστική νοοτροπία, είναι μία στάση ζωής γι’ αυτούς».
-Μήπως δεν το σκέφτηκε ο Κατίδης; «Ο Γιώργος έχει κάνει ήδη πάρα πολλά λάθη, ζει εξ ολοκλήρου σε έναν δικό του κόσμο. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήδη είχε επιδείξει συμπεριφορά ασεβή και αλαζονική. Όμως τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί. Αυτή η χειρονομία ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν μία εντελώς ανόητη και ανώριμη πράξη. Και τώρα το πληρώνει ακριβά».
-Έχει η Ελλάδα πρόβλημα με την ακροδεξιά; «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ. Η ακροδεξιά πήρε πολλές ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Η πολιτική έχει αποτύχει κι εδώ, όπως και παντού στην Ευρώπη. Όμως με το να πέφτει όλος ο κόσμος πάνω σε έναν νέο, χάνει την ουσία και προσπερνάει τα πραγματικά προβλήματα.
-Πώς αντιδράσατε μετά τον αγώνα;
«Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα αυτό ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα. Δεν φέρει η ΑΕΚ ευθύνη και δεν χάνει κάτι από ποδοσφαιρικής άποψης επειδή ένας παίκτης της μπορεί να έχει ακροδεξιές τάσεις ή να κάνει τέτοιες χειρονομίες. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
-Έχει μέλλον στην ΑΕΚ ο Κατίδης;
«Νομίζω πως το θέμα έκλεισε εδώ γι’ αυτόν. Η τάση που υπάρχει είναι να τιμωρηθεί για κάποιες εβδομάδες και το καλοκαίρι πιθανότατα θα πρέπει να βρει νέα ομάδα».
-Ο παίκτης ήδη τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από όλες τις εθνικές ομάδες. Θεωρείτε σωστό αυτό; «Το παιδί έπρεπε να πάρει ένα καλό μάθημα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι υπερβολικό. Σίγουρα η συμπεριφορά του ήταν μία προσβολή στα θύματα του εθνοσοσιαλισμού, αλλά νομίζω πως δεν το έκανε επίτηδες».

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κατίδη έχει κάνει από το βράδυ του Σαββάτου (16/3) το γύρο του κόσμου, με την Bild να δίνει συνέχεια τη Δευτέρα (18/3) και μάλιστα με ακραίο τρόπο.

sport.gr

Κατασχέθηκε ακατάλληλο κρέας στην Αιτωλοακαρνανία

kreata
Περίπου 230 κιλ κρεάτων κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αιτωλοακαρνανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το τμήμα κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας, κατά τη διάρκεια αστυκτηνιατρικών έλεγχων που έγιναν τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε διαφορετικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν σε τρία κρεοπωλεία ασφράγιστα αρνιά, χοιρινά και μοσχάρι συνολικής ποσότητας 209 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Επίσης, σε κρεοπωλείο βρέθηκαν 20 κιλά διαφόρων προϊόντων κρεάτων νωπών σε κατάψυξη, κατά παράβαση της νομοθεσίας, σύμφωνα με το τμήμα κτηνιατρικής.
REPORTER

Η Γαλλία διώχνει τον Ολάντ!

Francois-Hollande-Paris
Είναι μια χώρα… περίεργη. Με διεισδυτικό αισθητήριο των ανά εποχή ρευμάτων του μέλλοντος, εκείνων που συνήθως κινούνται και ακούγονται υπογείως, διαφεύγοντας της προσοχής των περισσότερων.
Είναι η χώρα που γέννησε τη μεγαλύτερη Επανάσταση την οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα η Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, με κληρονομιά διαρκούς ανατροπής και αμφισβήτησης ακόμη και της ίδιας της Επανάστασης.

“Τυφλό χτύπημα” κατά Ρωσίας και Μεγάλης Βρετανίας η απόφαση για Κύπρο;

Vladimir-Putin-David-Cameron

Tου ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Αν γυρίσουμε την κλεψύδρα της ιστορικής μνήμης στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, θα δυσκολευτούμε να μην εντοπίσουμε τα… γενέθλια αίτια της Ενωμένης Ευρώπης στην αγωνιώδη επιδίωξη, ηγετών η ματιά των οποίων ταξίδευε στο μέλλον επειδή βιαζόταν να αφήσει πίσω το παρελθόν, να μην ξανακυκλήσει αίμα στην ήπειρό μας.
Τουλάχιστον όχι με τη σφοδρότητα και τις ολέθριες συνέπειες των δυο Παγκοσμίων Πολέμων που ξεκίνησαν (και τελείωσαν) στην Ευρώπη. Τη Γηραιά Ήπειρο, με το συναρπαστικό αλλά και… βεβαρημένο παρελθόν τακτοποίησης λογαριασμών και εκκρεμοτήτων με την επίκληση της βίας, του νόμου του ισχυρού και επομένως… της ζούγκλας, και όχι της αναζήτησης κοινών τόπων και εθνοτικών συμβιβασμών.
Εκείνη η Ευρώπη, ως νέα κοινή πατρίδα όλων μας, στηρίχτηκε σε αυτονόητες και διαυγείς αρχές. Καμία ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν περισσότερο εκκωφαντική από την αλληλεγγύη. Αυτή την τόσο παρεξηγημένη έννοια, που στα χέρια ηγετών με όραμα και κουλτούρα ωστόσο, οικοδόμησε αρχικά την ΕΟΚ και στη συνέχεια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ηγέτες φυσικά που σε τίποτα δεν θύμιζαν τη σημερινή… παιδική χαρά, για να επικαλεστούμε τον ιστορικών διαστάσεων και… αλήθειας χαρακτηρισμό της “Monde” για τους πολιτικούς που κρατούν σήμερα στα χέρια τους τις τύχες των λαών μας. Και της Ευρώπης στο σύνολό της.
Η “παιδική χαρά” δοκιμάζεται άσχημα στα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Που δεν ξεκίνησε στην Ευρώπη, αλλά στην ευρωζώνη βρήκε πρόσφορο εδαφος για να αναπτυχθεί, να βαθύνει, να αποκτήσει συστημικά χαρακτηριστικά και να “μολύνει” και άλλες οικονομίες του πλανήτη.
Εν πολλοίς λόγω της αδυναμίας των σημερινών ηγετών της Ευρώπης να αντιληφθούν το κοινό συμφέρον. Να επιδείξουν αλληλεγγύη. Να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να πάρουν καλύτερη φόρα για ένα μεγαλύτερο άλμα προς το κοινό μέλλον. Να μην κοιτάζουν τις επόμενες εκλογές για τα εθνικά Κοινοβούλιά τους, αλλά τις επόμενες γενιές.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φυσικά το έχει η Γερμανία. Που πίστεψε, και οι εξελίξεις τη δικαίωσαν, ότι από αυτή την κρίση θα μπορούσε να εξέλθει ως η μόνη κερδισμένη. Και να στριμώξει ακόμη και την υπερδύναμη που λέγεται ΗΠΑ, θέτοντας εν αμφιβόλω και αυτήν ακόμη την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.
Κάπου εδώ ωστόσο, η… σεμνή τελετή τελειώνει. Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, όσο κι αν δεν θέλει κανείς να υποκύψει σε δεύτερες αναγνώσεις και συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, “φωνάζει”: Μοιάζει με χτύπημα, και μάλιστα “τυφλό”, προς τη Ρωσία και δευτερευόντως τη Μεγάλη Βρετανία.
Δηλαδή, την (σχεδόν) υπερδύναμη που λόγω της αυτονομίας των ενεργειακών πόρων της μπορεί να εξέλθει νικήτρια στο power game με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη χώρα που απειλεί να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια, προκαλώντας… πυρετό στις υπόλοιπες μεγάλες που θα παραμείνουν. Δηλαδή, κυρίως τη Γερμανία.
Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί πληρώνουν το μεγαλύτερο κόστος από το “κούρεμα” των καταθέσεων στην Κύπρο. Και το πλήγμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως θέμα γοήτρου και… δανεικών για το μέλλον.
Το δυστύχημα είναι ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, η Κύπρος συνιστά “παράπλευρη απώλεια”. Με την αλληλεγγύη να αναζητείται, όπως και την κοινή λογική.
Αυτή τη φορά ωστόσο, το παιχνίδι χόντρυνε. Και η βαρβαρότητα που επιβάλλεται στον κυπριακό λαό στέλνει, σε λάθος εποχή, το λάθος μήνυμα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αυτές που… λίγο θέλουν να εξεγερθούν.

ysterografa.gr

Ασταμάτητοι Απόλλων και Ολυμπιακός Βόλου - Η 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ασταμάτητοι Απόλλων και Ολυμπιακός Βόλου (pics)
 
Τη στιγμή που ο Εργοτέλης έμενε στο Παγκρήτιο στην εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλονή (0-0) ο Απόλλων και ο Ολυμπιακός Βόλου πρόσθεταν άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι τους, μειώνοντας ακόμα πιο πολύ την απόστασή τους από την πρωτοπόρο ομάδα της Κρήτης και παράλληλα αύξαναν τις ελπίδες τους για απευθείας άνοδο.

«Καμαρωτή» νίκη του ΠΑΟΚ, «διπλά» για Ολυμπιακό, Αστέρα Νίκη σωτηρίας ο Πλατανιάς



Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού  που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σο στο 39', στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης που πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας με το ίδιο σκορ του Ατρομήτου.
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε με 0 - 1 και από την έδρα της ουραγού Κέρκυρας. ενώ ο Πλατανιάς πήρε νίκη παραμονής από τον Πανιώνιο.
Στους αγώνες του Σαββάτου με τη ψυχή στο στόμα η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Βέροιας και απομακρύνθηκε τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ωστόσο, απορίες προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσει ο Κατίδης, «χρυσός» σκόρερ της «Ένωσης».
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με νίκη 2-0 επί του Αρη, έκανε την προσπέραση στον Παναθηναϊκό, που αύριο Κυριακή παίζει στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, και ουσιαστικά βύθισε περισσότερο τους «κιτρινόμαυρους» που βλέπουν ακόμα πιο κοντά την πιθανότητα μη παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, μετά την 26η αγωνιστική.
Στο 1-1 έμειναν Λεβαδειακός και ΟΦΗ, με τους φιλοξενούμενους όμως να παίρνουν πολύτιμο βαθμό .
Η αυλαία πέφτει την Καθαρά Δευτέρα με το πολύ σημαντικό ματς Πανθρακικός - Ξάνθη.