Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Σκανδαλίδης: Τελειώνει ο ιστορικός συμβιβασμός με τη ΝΔ

Kostas-SkandalidisΜε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Κώστας Σκανδαλίδης προαναγγέλλει το τέλος του “ιστορικού συμβιβασμού”, όπως χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι το Κίνημα θα πρέπει να αλλάξει πορεία, και να ακολουθήσει μια προοδευτική στρατηγική, για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.
Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεραστεί από την Ιστορία, ενώ επισημαίνει ότι στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί μια “προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βάζει τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό της σύμπραξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζητάει ανοιχτό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου, δηλαδή και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει με νόημα ότι “δεν αποτελεί πολιτικό κεκτημένο η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση”.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης κρατάει αποστάσεις από τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί “εκτσογλανισμού” του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για φραστική υπερβολή από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ysterografima.gr