Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αδαμόπουλος ή… ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ;

Giannis-Adamopoulos-DSA
Οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2014 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προσφέρονται ήδη για μάχη χαρακωμάτων και αναδιάταξη δυνάμεων, με φόντο πολιτικές εντυπώσεις, αλλά και το ενδεχόμενο να αποτελέσουν τον πρόλογο ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων εντός του 2014.
Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε στην προηγούμενη αναμέτρηση τον Γιάννη Αδαμόπουλο στην προεδρία του ΔΣΑ, και ο γνωστός νομικός θα είναι και πάλι υποψήφιος, ποντάροντας αφενός στη σθεναρή αντιμνημονιακή στάση που έχει κρατήσει, και αφετέρου στο ότι δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Αυτή τη φορά ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να επιχειρήσει τη μεγάλη… άλωση του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, συνεπικουρούμενος από το κλίμα οργής που επικρατεί στις τάξεις των δικηγόρων για όσα έχει υποστεί ο κλάδος στα χρόνια του Μνημονίου, καθώς και από τη μεγάλη ανεργία που επικρατεί.
Η Κουμουνδούρου είχε επενδύσει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σχινά, ο οποίος ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφιος, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες.
Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί μια ισχυρή υποψηφιότητα, με κεντρογενή χαρακτηριστικά, που να καλύπτει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της υπόλοιπης Κεντροαριστεράς, χωρίς παράλληλα να… ενοχλεί τη βάση των δικηγόρων που πρόσκεινται στην Κεντροδεξιά.
Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι, αν “πέσει” ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στις αρχές του 2014, σε συνδυασμό με τις εκλογές που θα ακολουθήσουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές, όπου αναμένουν να καταγραφεί αποδοκιμασία της κυβέρνησης, θα ανοίξει ο δρόμος για βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο του 2014, μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ysterografa.gr