Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Financial Times για Τσοχατζόπουλο: «Οι υπερβολές του, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα»

Για την καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η δίκη του πρώην υπουργού «συγκέντρωσε έντονα την δημόσια αγανάκτηση ως...
ένα παράδειγμα για τις υπερβολές της πολιτικής ελίτ, η οποία οδήγησε την χώρα σε οικονομική κρίση».

Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στην 20ετη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ πανίσχυρο υπουργό Αμυνας και τονίζουν πως «ο 74χρονος Τσοχατζόπουλος ο οποίος επέβλεψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμήθειας για την άμυνα από το 1998 μέχρι το 2001 και πήρε πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ''μίζες'' προκειμένου να αγοραστούν οι Ρωσικοί πύραυλοι και τα Γερμανικά υποβρύχια».

Στη συνέχεια, οι FT σημειώνουν πως «η καταδίκη του είναι η πρώτη ενός μεγάλου Ελληνα πολιτικού σχετικά με σοβαρές κατηγορίες περί διαφθοράς, μετά από δεκαετίες» και αναφέρονται παράλληλα στη 12ετή ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στη γυναίκα του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και την 6ετή ποινή που επιβλήθηκε στην πρώην γυναίκα του, την Γερμανίδα Γκούντρουν.
iefimerida.gr