Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Με τροπολογία θα κλείσουν τελικά την ΕΡΤ...



Δεν θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η προγραμματισμένη για αύριο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προέβλεπε ότι με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών ή φορέων. Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Ιουνίου του 2013 και στη βάση αυτής στηρίχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.

Η ΕΡΤ έκλεισε στις 11 Ιουνίου. Τότε είχε προκληθεί ακόμα και κυβερνητική κρίση, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαφωνούσαν με την κίνηση αυτή. Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση και τώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην διαφωνεί με την κίνηση αυτή καθεαυτή για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά με τον τρόπο...

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, στη Βουλή, ανακοινώθηκε ότι «η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα γίνει αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

Λίγη ώρα αργότερα, από τον βουλευτή και Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, έγινε γνωστό ότι, μετά από αίτημα του κόμματός του, δεν θα γίνει η αυριανή συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για την ΠΝΠ και το θέμα της ΕΡΤ.

Τα ζητήματα που αφορούν το κλείσιμο της ΕΡΤ θα εγκριθούν από την Ολομέλεια με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση καταδίκων και υποδίκων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης, ότι τα θέματα που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γενικότερα για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, θα τα εξετάσει η Βουλή «σε άλλο χρόνο».

newsit.gr