Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά τη Συρία

Dimitris-Koutsoumpas-Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με τις εξελίξεις στο θέμα της Συρίας να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα εμπλοκή, μέσω της χρήσης της βάσης της Σούδας, στην επικείμενη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά της Συρίας, και προέβλεψε ότι μια τέτοια προοπτική η χώρα μας θα την πληρώσει ακριβά.
“Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά μια οποιαδήποτε εμπλοκή της σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Γι’ αυτό και πρέπει να μην δοθεί καμία διευκόλυνση, είτε από τη Σούδα είτε από την Καλαμάτα. Η αμερικανική βάση στη Σούδα θα πρέπει να κλείσει εδώ και τώρα.
Όσα υποστηρίζει η ηγεσία των ΗΠΑ για τα χημικά στη Συρία είναι παραμύθι που δεν πιστεύουν πια ούτε τα μικρά παιδιά, αφού μυρίζει από μακριά ότι πρόκειται για προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι του καθεστώτος Άσαντ.
Ακόμα και ένα χειρουργικό χτύπημα θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πεδίο σκληρών ανταγωνισμών, αφού είναι πασίγνωστο ότι η περιοχή αυτή έχει τεράστια γεωστρατηγική σημασία λόγω του πετρελαίου και του φυσικού αερίου”, σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ysterografa.gtr