Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Είπε ο Μητσοτάκης ότι οι σχολικοί φύλακες θα απολυθούν;

Την… άγνοιά του σχετικά με εκτίμηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι σχολικοί φύλακες θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου δήλωσε μιλώντας στο mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Συγκεκριμένα, όταν οι δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε αντίθεση με τους δημοτικούς αστυνομικούς οι σχολικοί φύλακες δεν θα βρουν δουλειά», ο κ. Μιχελάκης δήλωσε…. άγνοια: «Είπε κάτι τέτοιο; Δεν το ξέρω», ήταν η απάντησή του.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, καθώς η πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων είναι χαμηλών προσόντων και όλοι τους έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, με βάση την υπουργική απόφαση Μητσοτάκη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην πλειοψηφία τους θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου.
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς, όπως είπε, «είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση το μεσημέρι».
Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών από τηλεοράσεως επιχείρησε να καθησυχάσει τους σχολικούς φύλακες τονίζοντας ότι υπάρχουν θέσεις που μπορούν να μετακινηθούν, όπως φύλακες σε Μουσεία, σε νοσοκομεία κλπ.

αυτοδίοικηση