Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Χαροπαλεύει ο ηλικιωμένος που έκαψαν οι ληστές στον Ασπρόκαμπο - Είχε πέσει ξανά θύμα βασανισμού!


Σε καταστολή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ο 76χρονος Ελληνοαυστραλός που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο σπίτι του, στον Ασπρόκαμπο Κορινίας  τέσσερις άγνωστοι  χτύπησαν και λήστεψαν, .
 Κι όμως ήταν η τρίτη φορά. Ο άτυχος άνδρας είχε γίνει στόχος αδίστακτων ληστών άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Μάλιστα είχε πέσει ξανά θύμα βασανισμού.
 Όπως ανάφερε ανιψιός του θύματος, η πρώτη ληστεία σε βάρος του 76χρονου έγινε το Φεβρούαριο του 2012. Ο ηλικιωμένος είχε αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα και φυλούσε τα χρήματα στο σπίτι, πληροφορία που προφανώς ήταν γνωστή στους δράστες...
Τέσσερις άνδρες είχαν εισβάλει και τότε στο σπίτι του ηλικιωμένου στον Ασπρόκαμπο. Οι δράστες που είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, έδεσαν τον ηλικιωμένο και τον έβαλαν στη μπανιέρα, όπου του έριχναν παγωμένο νερό προκειμένου να αποκαλύψει που είχε κρύψει το κομπόδεμα του. Οι ληστές τότε είχαν φύγει παίρνοντας 115 χιλιάδες ευρώ...
Το Μάιο του 2012 ο άτυχος ηλικιωμένος έγινε στόχος για δεύτερη φορά. Και πάλι τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον 76χρονο Ελληνοαυστραλό, τον χτύπησαν, και τον έδεσαν στην πυλωτή του σπιτιού. Τον ηλικιωμένο τότε έσωσαν γείτονες που άκουσαν τις κραυγές του και έσπευσαν στο σημείο αναγκάζοντας τους δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.
Την προηγούμενη Παρασκευή, το κακό τρίτωσε. Οι ληστές που ήταν και πάλι 4, έδεσαν τον ηλικιωμένο, του έριξαν βενζίνη και του έβαζαν φωτιά επί τρεις ώρες...!
Ο ηλικιωμένος αν και έδωσε στους δράστες 4 χιλιάδες ευρώ δεν κατάφερε να γλιτώσει τα φρικτά βασανιστήρια αφού εκείνοι ζητούσαν περισσότερα.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν μια κουβέρτα για να... σβήνουν κάθε τόσο το θύμα τους, ενώ όταν τελείωσε η βενζίνη οι  χρησιμοποίησαν οινόπνευμα για να βάλουν και πάλι φωτιά στον άτυχο γέροντα που ούρλιαζε εκλιπαρώντας για βοήθεια. Τις κραυγές του 76χρονου άκουσαν οι γείτονες που ειδοποίησαν τις αρχές.
Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου με εγκαύματα β' βαθμού, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.
Ο 76χρονος νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.


Η αστυνομία αναζητά τη οικιακή βοηθό του ηλικιωμένου που έμενε μαζί του στην Αθήνα το χειμώνα και τον συνόδευε τα καλοκαίρια στο χωριό όπου παραθέριζε.
Η γυναίκα από τη Μολδαβία πριν μία βδομάδα υποστήριξε πως ο πατέρας της είναι άρρωστος και πρέπει να επιστρέψει στη χώρα της.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν σχετίζεται με την υπόθεση..