Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Έριξαν το πομπό της ΕΡΤ στον Αίνο Κεφαλονιάς - Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πάτρας - Κινητοποίηση για να μην πέσουν πομποί στην Αχαΐα - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Το Συντονιστικό των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μετά τα Γεράνεια, ακολουθεί ο Αίνος, το Παναχαϊκό όρος και το Δασύλλιο Πάτρας. Με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ιδιώτες τεχνικοί ρίχνουν και… άλλο μαύρο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να φιμώσει την ΕΡΤ, το βράδυ της 11ης Ιουνίου έχει και άλλα…θλιβερά επεισόδια. Έριξαν τον πομπό στα Γεράνεια.
Σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ρίχνουν τον πομπό στον Αίνο της Κεφαλλονιάς και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για να ρίξουν και τους πομπούς στην Αχαΐα.
Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι στην τοπική ΕΡΑ και πλήθος πολιτών έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν μία ακόμη πράξη ωμής παρέμβασης στις δημόσιες συχνότητες.

Όλα αυτά γίνονται για να ανοίξουν δρόμο και σε νέες παραβιάσεις της νομιμότητας και της Δημοκρατίας; Για να βαφτίσουν συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ τα όποια σχέδια πειρατείας έχουν στο νου τους;
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι στη θέση τους. Εργάζονται και παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό πρόγραμμα και όλες της δραστηριότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ταυτόχρονα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του Ραδιομεγάρου.
Ανταποκρίνονται στο διάλογο του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή και ενεργούν στο… φως της ημέρας. Η κυβέρνηση με συνέπεια, καθώς φαίνεται, συνεχίζει να αποφασίζει και να επιχειρεί νύχτα. Η κοινωνία όμως δεν κοιμάται και η διεθνής κατακραυγή δεν φιμώνεται. Καλούμε τον κόσμο να περιφρουρήσει τις δημόσιες συχνότητες και τις δομές της Δημοκρατίας.

Οι πομποί που ρίχνουν, το μαύρο το οποίο επιχειρούν να ρίξουν σε όλη τη χώρα αγριεύει και σοκάρει, αλλά δεν φοβίζει κανέναν."
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:
«Εισβάλλουν στους πομπούς, προχθές στα Γεράνεια σήμερα στην Κεφαλλονιά, παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του ΣτΕ. Παραβίασαν την είσοδο, απομάκρυναν τους εργαζομένους και με τη βοήθεια ιδιωτών τεχνικών από το Άργος ακύρωσαν την εκπομπή της ΕΡΤ! Τρέμουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ και προσπαθούν να τη φιμώσουν!
Αλλά ό,τι και να κάνουν, δύο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παρακολουθούν την ΕΡΤ ιντερνετικά, ενώ πολλοί άλλοι, βλέπουν και ακούν Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση όπου μπορούν ακόμα αναλογικά!
Αυτό τους ανατρέπει τα σχέδια και έχουν αναλάβει πειρατική δράση!!! Δεν θα το επιτρέψουμε. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο Ραδιομέγαρο, στην ΕΤ3 και σε κάθε τοπικό σταθμό!»
table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }


22.15: Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι η τοπική Αστυνομία μέχρι ώρας δεν έχει λάβει εντολή για επέμβαση στην ΕΡΑ Πάτρας.

22.09: Αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ και της ΕΡΤ Πάτρας. Δηλώνουν ότι θα κρατήσουν ανοικτό τον σταθμό ό,τι και να γίνει, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Την ΕΡΑ Πάτρας δεν θα την κλείσουν!
Να σημειωθεί ότι ακόμα και Πατρινοί ραδιοερασιτέχνες, προθυμοποιήθηκαν να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα της ΕΡΑ, με τα δικά τους μηχανήματα και δίκτυο.

21.57: Ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας, κάλεσε μιλώντας στο σταθμό, τους πολίτες της Πάτρας να ανέβουν στο Δασύλλιο.
Πάντως η μετάδοση του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ εκπέμπεται μέχρι ώρας, κανονικά στην Πάτρα.
21.41: Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, κατέβασαν τους διακόπτες από τον Αίνο, όπως μεταδίδει το kefaloniaphotonews.gr. Ειδικός…. εκτελεστής, με την συνοδεία αστυνομικών έσπασε την κλειδαριά στον Αίνο και το “μαύρο” είναι γεγονός.
Ο χώρος της ΕΡΤ κλειδώθηκε, πήραν όλα τα κλειδιά από τους τεχνικούς και παραδόθηκαν στην Εισαγγελία.

21.21: Σύμφωνα με την ΕΡΤ 3,αστυνομικοί είναι καθ οδόν για να κλείσουν τους πομπούς της ΕΡΤ σε Κεφαλλονιά(Αίνο) και Πάτρα (Δασύλλιο και Παναχαϊκό). Το twitter έχει πάρει φωτιά από κόσμο που δηλώνει ότι ανεβαίνει στο Δασύλλιο. Ήδη όπως πληροφορείται το thebest.gr, έχει αρχίσει κόσμος να συγκεντρώνεται στην ΕΡΑ Πάτρας.
Οι εργαζόμενοι του σταθμού, που ακόμη εκπέμπει από τους 92.5 καλούν την τοπική κοινωνία σε συμπαράσταση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει πέσει ο πομπός της Κεφαλονιάς.
thebest.gr