Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης: Απολύσεις από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων

Την επόμενη προτεραιότητα του, τις «καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση»,  με την οποία θα γεμίσουν οι «δεξαμενές» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας , δείχνει με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τονίζει, από αυτή τη διαδικασία «θα προκύψουν υποχρεωτικές απομακρύνσεις».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά»,  ενώ προσθέτει ότι «η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός , εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.
Για τη Δημοτική Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι «δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία».
Τονίζει, πάντως, πως «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω», προσθέτει. Διευκρινίζει όμως ότι θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια στις μετακινήσεις, όπως κοινωνικά κριτήρια, πτυχία κλπ.

aftodioikisi.gr