Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ


Τις καταγγελίες που αφορούν το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η διδασκαλία της Ιστορίας ως μαθήματος β’ ανάθεσης από αποφοίτους άλλων σχολών  και όχι φιλολόγων, δίνει το ερέθισμα στους Φιλολόγους, να αντιδρούν με το επιχείρημα ότι αυτή η διαδικασία υποβαθμίζει και υποτιμά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου οι Φιλόλογοι διαγωνίζονται στην Ιστορία με υπέρογκη ύλη».
«Η τακτική των β’ αναθέσεων παγιώθηκε υπερβαίνοντας στις πλείστες των περιπτώσεων το όριο των 10 ωρών», υπογραμμίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σε συνεννόηση με τον τ. Βουλευτή και νυν Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θεόδωρο Χειμάρα, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό διευκρινίσεις σχετικά με «την επιχειρηματολογία βάσει της οποίας εφαρμόζεται η διοικητική πρακτική της ανάθεσης των μαθημάτων με κριτήριο, όχι την επιστημονική ειδίκευση των εκπαιδευτικών, αλλά τη διαθεσιμότητα και κάλυψη του ωραρίου τους, γεγονός πρωτοφανές και παράδοξο, όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά αλλά και για τα παγκόσμια εκπαιδευτικά δεδομένα»...

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΤ
Το κατεπείγον αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, αλλά και γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία, που βιώνουν το θρίλερ της ιδιωτικοποίησης του μέχρι πρότινος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «εκατοντάδες άτομα με αναπηρία αλλά και γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία που τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κινδυνεύουν να απολέσουν την προστασία των νόμων βάσει των οποίων διορίστηκαν».
«Η Πολιτεία στην παρούσα οικονομική κρίση, οφείλει να προστατεύσει τα μέτρα που έχει θεσπίσει για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι το εθνικό σύστημα της ποσόστωσης», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Βαρδακαστάνης και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς «να μην αγνοήσουν τους εργαζόμενους του ΤΤ που ανήκουν στην αναπηρική οικογένεια, όπως ακριβώς συνέβη με τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας».