Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

« Έλαιον δέ αμαρτωλού, μή λιπανάτω την κεφαλή μου…» ( ελεημοσύνη από άνθρωπο αμαρτωλής ζωής, ποτέ να μη βάλω στο κεφάλι μου…)













Αυτό πού συνέβη τις τελευταίες μέρες εδώ, στην πολύπαθη πολιτεία μας, δεν θα είχε ασφαλώς καμία θέση ούτε και στην αρχαία δημοκρατία της Κορίνθου με τις 1.000 πόρνες, και κατ΄ ευφημισμό Εταίρες και «ιερόδουλες…»
Γιατί δεν πιστεύουμε και ούτε ποτέ ακούσαμε και διαβάσαμε, ότι όλοι εκείνοι οί αρχαίοι ειδωλολάτρες δέχονταν χρήματα από εταίρες για να λειτουργήσουν τα σχολεία τους, και μάλιστα τα ανάλογα τότε «δημοτικά» σχολεία τους..
Και ήλθε η βοήθεια της Σούλας «για να μπορεί έτσι το Σχολείο τους να βγάζει φωτοτυπίες», ( όπως λένε ) μια και κανείς δεν τους έδινε τά 3.000 ευρώ για να πάρουν το μηχάνημα και την βιβλιοθήκη…
Κι΄ έτσι αφού ζήτησαν από κάποιους καί κανείς δέν τούς πρόσεξε, στό τέλος μέ μία απίστευτη ελαφρότητα απευθύνθηκαν στήν μαντάμ Ορτάνς ( Σούλα ) πού τούς έδωσε τα χρήματα, βγαλμένα μέ πολύ "κόπο" από την έντιμη ( ; ) «εργασία» της...
 

Με μια νέα Δίκη των Έξι απειλεί η Χρυσή Αυγή!


pappas12Οι τόνοι έχουν ανέβει πάρα πολύ, λίγη ώρα πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο.Ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς χρησιμοποίησε επιθετικό τόνο στην ομιλία του, τονίζοντας ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο θα αποτελέσει τη δικογραφία για μια νέα Δίκη των έξι!
«Θα κάτσουν στο σκαμνί οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Στουρνάρας, Παπανδρέου, Παπαδήμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος χαρακτήρισε δοσίλογους αυτούς που θα ψηφίσουν τα μέτρα.
«Με αυτό το Μνημόνιο μαχαιρώνετε την Ελλάδα. Αλλά να ξέρετε ότι οι Έλληνες θα επιβιώσουν είτε με ευρώ είτε με δραχμή. Εσείς τελειώσατε πολιτικά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παππάς.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: Αποδόμηση της δημόσιας διοίκησης και του Καλλικρά τη τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου


«Προσπάθεια πλήρους αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης και ιδίως της τελευταίας μεταρρύθμισης του Καλλικράτη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα τελευταία μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί  η τρικομματική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακή, με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, να αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, για δύο μείζονα έργα υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου , τους οδικούς άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Καρνέση, εκπροσώπου της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ κ. Γεώργιο Συριανό, ο Περιφερειάρχης έθεσε ως κρίσιμο παράγοντα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων γιατί διαφορετικά τίθενται ζητήματα βιωσιμότητας των κοινοπραξιών και συνεπώς επισφάλειας παράδοσης των έργων στους πολίτες.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία υπεγράφη το πρωτόκολλο διοικητικής παράδοσης για τον κόμβο Θουρίας προς τη Μεσσήνη, συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου,  ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ.κ. Κατσαφάνας και Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

«Άλλες ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα εφαρμόζονται μετεκλογικά. Ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και να μην παραπλανούν τους πολίτες» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα το πλήγμα που δέχονται όλες οι δομές του κράτους, «εκτός βέβαια από τους βουλευτές και το βοηθητικό τους προσωπικό».

Αφού χαρακτήρισε τις πολιτικές αυτές «επικίνδυνες, οι οποίες αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι κρύβουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους», ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι το ζητούμενο, ιδίως αυτή τη στιγμή για τη χώρα, είναι να διασφαλιστεί το καλύτερο επίπεδο ζωής για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα για τους δύο οδικούς αυτούς άξονες ο Περιφερειάρχης απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «ο οδικός άξονας αυτός έχει ένα και μόνο δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο με όλες τις δομές, γιατί σεβόμαστε την ευθύνη μας και τη διαδικασία διαβούλευσης. Οποιεσδήποτε συναντήσεις κατ’ ιδίαν, βρίσκονται εκτός του πολιτικού μας υποβάθρου. Κρατήσαμε την κοινοπραξία ζωντανή γιατί προτάξαμε το κύρος μας ενάντια στο κίνημα δεν πληρώνω. Την προηγούμενη φορά είχαμε συμφωνήσει σε παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, οι οποίες παραμένουν και σήμερα απαιτήσεις. Οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης που θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν θα γίνει αποδεκτή. Σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους θα αναζητήσουν άλλες λύσεις για να αποφύγουν επιπρόσθετα προβλήματα».

Αναφορικά με την αναμενόμενη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «καμία δικαστική αρχή δεν μπορεί να αυθαδιάζει εις βάρος των πολιτών. Ευελπιστώ ότι σήμερα το θέμα θα τελειώσει, γιατί διαφορετικά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον κύριο Καρνέση ότι ο οδικός άξονας Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί οριστικά όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του Περιμετρικού της Καλαμάτας, και ότι ο άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον κόμβο της Πελλάνας το Πάσχα, ενώ στο σύνολό του μέχρι τη Σπάρτη περί τα τέλη του 2013.
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί, μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, για την κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Σπάρτης, και όχι απλής σύνδεσης, αλλά και για την Β είσοδο της Τρίπολης. Αντίστοιχα ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για το Δήμο της Μεγαλόπολης, προκειμένου το σύγχρονο οδικό δίκτυο να προσφέρει αναπτυξιακά πλεονεκτήματα έναντι του βεβαρημένου περιβάλλοντός του. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατασκευή του άξονα, είτε αφορούν αγροτικά  και αρδευτικά δίκτυα, είτε αγωγούς ομβρίων υδάτων και ρέματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ότι ο ΜΟΡΕΑΣ ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το σύνολο των βλαβών στο οδικό δίκτυο όπου τις έχει προξενήσει.

Οι Γάλλοι στέλνουν για δεύτερη φορά τη "λίστα Λαγκάρντ" στο υπ. Οικονομικών

Οι αρχές της Γαλλίας πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα τα ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαβεβαιώνει πως την έχει απολέσει, είπε σήμερα πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», εξήγησε σήμερα η πηγή του Μπερσί. Πρόκειται για μία «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». «Έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Στις 24 Οκτωβρίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως «ζήτησε ξανά» από τη γαλλική κυβέρνηση να του στείλει τον κατάλογο, που είχε χορηγηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2010. Η γαλλική δικαιοσύνη είχε λάβει στα χέρια της τον κατάλογο με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών στις 20 Ιανουαρίου 2009, που είχαν δοθεί στις γαλλικές αρχές από πρώην εργαζόμενο στην ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC με τη μορφή κωδικοποιημένων πληροφοριακών αρχείων.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπόλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων...
ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται «με όρους κηδείας επειδή επενδύει πολιτικά στον θάνατο της χώρας».
Προηγουμένως ο  κ. Τσίπρας  από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που εκείνη την στιγμή έβγαινε από την αίθουσα,  ότι έχει να πατήσει το πόδι του πολύ καιρό στη Βουλή, λέγοντάς του "κάναμε μαύρα μάτια να σας δούμε ξανά στη Βουλή και αποχωρείτε από τα έδρανα της Βουλής τόσο γρήγορα" προσθέτωντας πως ελπίζει να μην τον ξαναδεί στα επόμενα μέτρα τον Φεβρουάριο.
Κατηγόρησε επίσης ευθέως τον κ. Σαμαρά ότι για παλαιοκομματισμό και αναφέρθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, λέγοντας πως η καταγωγή σχεδόν όλων των υπαλλήλων είναι από την Καλαμάτα.
Μετά από μερικά λεπτά ο πρωθυπουργός επέστρεψε και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ο κ. Σαμαράς : “την επόμενη φορά που θα πρέπει να μιλήσω με Ευρωπαίους παράγοντες για την Ελλάδα θα παίρνω την άδεια σας κ. Τσίπρα.”
Φυσικά ο κ. Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την σπόντα του πρωθυπουργού και του απάντησε με ειρωνική διάθεση "και βέβαια να το κάνετε να μου ζητήσετε την άδεια"

Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ισίδωρο Κούβελο


Απαλλακτικό για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει το ζευγάρι.
  Οι Εφέτες κρίνουν ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την Εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου.
  Η υπόθεση αφορά ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 , το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Να σημειωθεί για την υπόθεση του επίμαχου χρηματικού ποσού, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη.
  Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Στήριξη των μέτρων για λύση και ανάκαμψη ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής: "Ευχαριστώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη"


Δραματικούς τόνους εν όψει τις ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρωζώνη. Όσο πιο μεγάλη στήριξη δώσετε σε αυτή την πορεία, τόσο πιο κοντά στη λύση της κρίσης βρισκόμαστε» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας σε υπερψήφιση των μέτρων, με την οποία, όπως είπε, θα τελειώσει η δραχμοφοβία και η χώρα θα πλησιάσει η ανάκαμψη.

Όπως είπε, το Κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει εδώ και 37 χρόνια, ενώ μίλησε για μέτρα που είναι «σωστά», αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές και για μέτρα που είναι «άδικα», κάνοντας αναφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων.
 Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς είναι άδικες, αλλά είναι αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας. Σημείωσε πως η Ελλάδα για να σωθεί θα πρέπει να το θέλει και ο ίδιος ο λαός.
Πρόσθεσε όμως πως «και τα σωστά και τα άδικα είναι συμβατικές υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα». Eπανέλαβε πάντως πως πρόκειται για τα τελευταία επώδυνα μετρα, δηλαδή μειώσεις, μισθών και συντάξεων.
 Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν και πολλά άτομα να βρεθούν στο δρόμο. Με τη δόση όμως, όπως ανέφερε, θα εξοφλήσει το δημόσιο σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους ιδιώτες και θα απομακρυνθεί τελικά η λεγόμενη δραχμοφοβία. Μάλιστα, αναφορικά με τη δόση, τόνισε πως ο ίδιος παλεύει για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ".''Θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή με τη ψήφιση των μέτρων''
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ένταση που προκάλεσε η τροποποίηση του υπουργείου Οικονομικών για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά κομμάτων που «χαϊδεύουν αυτιά ... ψαρεύοντας ψήφους»''.ενώ άφησε και πάλι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι είναι ανεύθυνος γιατί στην ουσία σπρώχνει τον κόσμο προς το χάος '' Άλλοι θέλουν να μας πάνε πίσω, στη διεθνή απομόνωση, Εμείς θεμελιώσαμε τη δημοκρατία και γι' αυτό δεν παίζουμε με τη δημοκρατία, κύριοι της αντιπολίτευσης''  Επανάσταση είναι η ανατροπή όσων κρατούσαν τη χώρα πίσω''.'' Άλλοι έφεραν την κόλαση στην Ελλάδα'' Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη φράση του κ. Λαφαζάνη ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, κατηγορώντας τους για το γεγονός ότι ζητούν και πάλι εκλογές..
Καταλήγοντας o κ. Σαμαράς ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όπως είπε, πάνω από όλα τον Eλληνικό λαό που αντέχει ακόμα




 

Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει "παρών" στη σημερινή ψηφοφορία

«Παρών» στην αποψινή ψηφοφορία θα ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης. «Η σταθερή μας θέση στα εργασιακά, μας υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε παρών στην ψηφοφορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
  Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Κουβέλης εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας πως το κόμμα του είχε καταστήσει σαφές με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα κάτι που το ήξεραν όλοι. Διευκρίνισε πως η θέση αυτή παραμένει αμετακίνητη.
«Επιλέξαμε ήδη και δεν το αναιρούμε να υπάρξει κυβέρνηση να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και να υπηρετήσουμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ και όχι την επιστροφή στη δραχμή. Αυτή η επιλογή μας παραμένει στο ακέραιο κι όποιος επιχειρεί να την συμψηφίσει με την σταθερή μας θέση να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, κάνει τουλάχιστον λάθος» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Πάτρα: Επιστρέφουν την προσφορά της Σούλας οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου μετάτο σάλο που δημιουργήθηκε

Πάτρα: Επιστρέφουν την προσφορά της Σούλας οι γονείς του 5ου  Δημοτικού Σχολείου μετάτο σάλο που δημιουργήθηκε Σε ανακοίνωση του Συλλόγου γίνεται γνωστό ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση φορέων και ΜΚΟ
Την απόφαση τους να μην κάνουν δεκτή την προσφορά της ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής, έκαναν πριν από λίγο γνωστό, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολειού Πατρών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου η ιδιοκτήτρια κ. Σούλα, τους προσέγγισε ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:
«Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολειού Πατρών σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-11-2012 και ώρα 17.:00 μ.μ. αποφάσισε τα εξής¨:
Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η δωρεά στο Σύλλογό μας αν και η δωρήτρια προσέγγισε το Σύλλογο μας ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα, με σκοπό τη διαφήμισή της, αποφασίστηκε να επιστρέψουμε την δωρεά μη παραλείποντας να την ευχαριστήσουμε για την πρόθεση της. Η κάλυψη των όποιων αναγκών και ελλείψεων θα αιτείται πλέον από την διοίκηση η οποία αποφάσισε και αποδεχτήκαμε την απόφαση της για επιστροφή της δωρεάς.
Ευχόμεθα η διοίκηση όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της ανωτέρω αποφάσεως της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες σε όλα τα σχολεία και σε όλους τους μαθητές.
Τέλος να αναφέρουμε πως λόγω των διαστάσεων που έλαβε από τα ΜΜΕ η δωρεά στο Σύλλογο μας φορείς και ΜΚΟ ευαισθητοποιήθηκαν και μας υποσχέθηκαν βοήθεια όχι μόνο για το δικό μας Σύλλογο αλλά και όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη.
Ο αλτρουισμός και η ευγενή προσφορά είναι στοιχειά που ακόμη χαρακτηρίζουν τον λαό μας παρ` όλες τις δυσκολίες που περνάει.»

Ποια είναι η "μαντάμ Σούλα"
Η 67χρονη "μαντάμ Σούλα" είναι η ιδιοκτήτρια των δύο πιο φημισμένων οίκων ανοχής της Θεσσαλίας, γεγονός που της έχει δώσει τη δυνατότητα να επενδύει εκατομμύρια. Ωστόσο, δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε ούτε ότι δεν είχε να φάει ως παιδί ούτε εκείνη αλλά ούτε και η τυφλή μάνα της.
Όπως δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα", «δούλευα από την ηλικία των 11 ετών ως υπηρέτρια σε σπίτια. Τότε ήταν που γνώρισα και τον πατέρα του παιδιού μου, ένα αγόρι 14 ετών. Ο πατέρας του ήταν μαυραγορίτης από το Κιλκίς και ο δικός μου αντάρτης» δηλώνει  στην εφημερίδα και συμπληρώνει…
«Στα 15 μου έμεινα έγκυος και στα 18 μου ο άντρας μου πέθανε από καρκίνο στο συκώτι. Πώς να μεγαλώσω μόνη ένα παιδί»;
Από το Κιλκίς κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη όπου δούλευε ως καθαρίστρια σε σπίτια, αγρότισσα στα χωράφια, ακόμη και πλύστρα σε εργοστάσιο. Το γεγονός ότι η μητέρα της έμεινε τυφλή εξαιτίας ενός προβλήματος στα μάτια, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήταν όμορφη άρχισαν να καλλιεργούν στο μυαλό της την ιδέα να γίνει ιερόδουλη.
Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Η ανάγκη όμως με έκανε να αντέχω. Έβγαλα πολλά χρήματα και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό που έκανα».
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της 67χρονης γυναίκας ξεκίνησε το 2007, ενώ τις επιχειρήσεις διαχειρίζεται σήμερα ο γιος της. Όπως έχει γράψει το thebest.gr η "μαντάμ Σούλα" είναι ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής  στην Πάτρα. Η χορηγία της δεν περιορίζεται στην ομάδα του Βουκεφάλα αλλά και σε άπορες οικογένειες. Μάλιστα πολλές φορές, όπως λένε όσοι την γνωρίζουν, η κ. Σούλα  δωρίζει βιβλιοθήκες σε σχολεία, όπως συνέβη στην Πάτρα, ή δίνει αίμα η ίδια ή τα «κορίτσια» της σε όποιον το ζητήσει. Ενώ όπως συνηθίζει να λέει η ίδια «Εγώ δεν έβγαλα λεφτά στην Ελβετία, τα έβαλα στην πορνεία».
Σήμερα η κυρία Σούλα απασχολεί 14 κοπέλες, Ελληνίδες αλλά και ξένες...
«Τώρα με την κρίση έχουν έρθει και Ελληνίδες και μου έχουν ζητήσει δουλειά. Ξέρεις, οι περισσότερες Ελληνίδες συνηθίζουν να δουλεύουν μόνες τους. Πηγαίνουν στο Κολωνάκι και κλείνουν τις δουλειές τους. Γι’ αυτό βλέπεις κοριτσάκια να κυκλοφορούν με τσάντες και παπούτσια αξίας 1.000 ευρώ ενώ η οικογένειά τους δεν έχει στον ήλιο μοίρα».

Πηγή: thebest.gr

Ολομέλεια Βουλής: Συνεχίζεται η συνεδρίαση - Παρακολουθείστε τη LIVE

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής ζωντανή μετάδοση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...


 
Ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητησαν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Και οι δύο επικαλέστηκαν ως αιτία της παραίτησης το ''αντισυνταγματικό'' της ενέργειας του υπουργού να ''αιφνιδιάσει'' με την επίμαχη τροπολογία για την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα είχαν πλέον τα εξοργιστικά προνόμια που χαίρονται επί τόσα χρόνια , την οποία και απέσυρε πριν από ελάχιστα λεπτά, για να προχωρήσει απόψε η ψήφιση των μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε όμως ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, η διάταξη θα επανέλθει.
 Μετά τη διακοπή που υπήρξε στη συνεδρίαση λόγω της χαοτικής κατάστασης εντός της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας επανήλθε και σημείωσε πως αυτή η τροποποίηση για τους υπαλλήλους της Βουλής δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά απαίτηση της κοινωνίας απέναντι σε μία κοινωνική ομάδα με πολλά προνόμια σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολίτες.
Ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι αγκάλιασαν αυτή την προνομιούχα ομάδα και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι αυτά τα δύο κόμματα υπέδειξαν στους υπαλλήλους της Βουλής να κάνουν στάση εργασίας, προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Εξήγησε δε ότι επειδή το μεσοπρόθεσμο είναι το μεγάλο διακύβευμα θα πρέπει να αποσύρει τη συγκεκριμένη προσθήκη και να επανέλθουν με άλλη τροπολογία, για να καταλήξει με τη φράση "όποιος έχει μάτια βλέπει". Ωστόσο, όπως μετέδωσε και το Mega ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καλύπτει τον υπουργό Οικονομικών και αφήνει να εννοηθεί πως τελικά οι υπάλληλοι της Βουλής δεν θα εξαιρεθούν.

Ιατρική Ενημέρωση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπήχου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπήχου διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 18:00
Ιατρική Ενημέρωση/Συζήτηση με θέματα:
  • Αρτηριακή Υπέρταση και Καρδιοαγγειακοί Κίνδυνοι
  • Θυροειδής
Στην εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα του συλλόγου στο δημοτικό σχολείο στο Στόμι, θα μιλήσουν οι:

  • Καρδιολόγος γιατρός κος Καραγιάννης Στέφανος
  • Ενδοκρυνολόγος γιατρός κα Κωλέττη Αγγελική

από την Ιατρική Ξυλοκάστρου.

Θα δοθούν συμβούλες για τα παραπάνω θέματα ενώ παράλληλα θα γίνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης.


 

Eπεισόδια στο Σύνταγμα - LIVE εικόνα από την πλατεία Συντάγματος



Live Video app for Facebook by Ustream
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στις αρχές της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών για να τους απομακρύνει, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι υδροφόρες που εκτοξεύουν νέρου. Στο Σύνταγμα είχαν συγκεντρωθεί από τις 5 το απόγευμα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ένα μέρος των οποίων έχει αρχίσει να αποχωρεί λόγω της βροχής.

Φήμες για πρόταση μομφής από Τσίπρα - Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ


Από νωρίς το απόγευμα κυκλοφορεί έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία μια φήμη που θέλει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης.
Από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πληροφορία αυτή διαψεύδεται, ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, εκτιμάται ότι θα δράσει συσπειρωτικά στους βουλευτές των τριών κομμάτων που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Αν τελικά συμβεί αυτό, τότε προβλέπεται ότι αυτόματα παγώνουν ΟΛΕΣ οι δικαδικασίες. Δηλαδή με άλλα λόγια ΔΕΝ ψηφίζονται τα μέτρα.
Στην συνέχεια ακολουθεί τριήμερη συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων και στο τέλος της τρίτης ημέρας γίνεται ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στο άκουσμα αυτών των φημών η κυβέρνηση απαντά μέσω κύκλων ότι αυτό ενδεχομένως να συσπειρώσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

newsit.gr

Γενικευμένη σύρραξη στο Σύνταγμα! - Πέφτουν βροχή οι μολότοφ -Ρίψεις νερού από την αύρα στους διαδηλωτές - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Κατάφεραν να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα - Συνεχίζονται τα επεισόδια - Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος
















- Ταραξίες αμαυρώνουν για ακόμα μια φορά την ειρηνική διαδήλωση
- Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες τους ανάρτησαν νωρίτερα πανό πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Περισσότεροι από 100 χιλιάδες οι διαδηλωτές
- Φρούριο το κέντρο, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, προληπτικές προσαγωγές
- Προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
- Κλειστοί ΟΛΟΙ οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και οι σταθμοί του μετρό στο κέντρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται και με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου,

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο 3 πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα που θυμίζει φρούριο από τα κάγκελα. το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια. Σύμφωνα... με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους. Ένταση επικράτησε προς στιγμήν στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος. Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την. Ο κόσμος παρέμεινε ακόμη και όταν έριξε καταρρακτώδη βροχή. Όμως όπως συνήθως γίνεται η προβοκάτσια έδρασε και πάλι. Οι γνωστοί κουκουλοφόροι άρχισαν τα επεισόδια.

Δείτε LIVE εικόνα από το Σύνταγμα



ΩΡΑ 19:39 Δακρυγόννα στην Αμαλίας, συγκρούσων ΜΑΤ - κουκουλοφόρων στην Καραγιώργη Σερβίας , εκτεταμμένα επεισόδια στη Σταδίου

ΩΡΑ 19.30 Ρίψεις νερού από την αύρα

ΩΡΑ 19:20 Ένταση με κουκουλοφόρους, επεισόδια και μολότοφ έξω από τη Βουλή

ΩΡΑ 19:15 Σταμάτησε η βροχή

ΩΡΑ 19:00 Βγήκαν διμοιρίες των ΜΑΤ στη Β. Σοφίας κάτω από τα κάγκελα

ΩΡΑ 18:56 Ένταση! Κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τα κάγκελα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου
ΩΡΑ 18:41 Νεαροί κάνουν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

ΩΡΑ 18:40 Ξεκίνησε να βρέχει στο Σύνταγμα - Με ομπρέλες οι διαδηλωτές

ΩΡΑ 18:35 Τεράστιο το μπλόκο του ΠΑΜΕ. Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στη Φιλλελήνων και φτάνει εως τη μέση της Σταδίου

ΩΡΑ 18: 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες τους πέρασαν με τις βουλευτικές τους ταυτότητες τα μέτρα ασφαλείας και ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής (πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη) και ύψωσαν πανό που γράφει "ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ"
ΩΡΑ 18:20 Περισσότεροι από 100 χιλιάδες οι διαδηλωτές και κόσμος συνεχίζει να φτάνει

ΩΡΑ 18:00 Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα

ΩΡΑ 17:40 Έχουν πλημμυρίσει κόσμο οι δρόμοι γύρω από τη πλατεία Συντάγματος

ΩΡΑ 17: 23 - Βουλιάζει το Σύνταγμα από κόσμο

ΩΡΑ 17:10- Κόσμος μαζικά φτάνει στο Σύνταγμα από Ομόνοια και Μοναστηράκι

Όπως- όπως φτάνει ο κόσμος στο Συνταγμα αφού είναι κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μοναστηράκι και Ακρόπολη. Μέσα από στενά συγκεντρώνονται

Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει από τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν 8 χιλιάδες αστυνομικοί στο Σύνταγμα, κι επιπλέον άντρες της Ασφάλειας με πολιτικά ανάμεσα στους διαδηλωτές. Επίσης 2 μονάδες ΕΚΑΜ είναι σε ετοιμότητα.

Τεράστια η συμμετοχή των οδηγών ταξί που έχουν φτάσει στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ για μία ακόμη φορά επέλεξε να κάνει ξεχωριστό συλλαλητήριο την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.
newsit.gr

Τέλος το πάρτυ των υπαλλήλων της Βουλής - Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη ψηφοφορία - Απέκλεισαν το γραφείο του πρωθυπουργού



Το απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και αρκεί μόνο μία σπίθα για να επικρατήσει χάος μέσα στο χώρο της δημοκρατίας, που σήμερα τίποτα δεν θυμίζει αυτό.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έκανε μία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι της Βουλής πλέον μπαίνουν στο ενιαίο μισθολόγιο και καταργείται η αυτοτέλεια τους.

Με το άκουσμα αυτής της προσθήκης, επικράτησε πανικός στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κυριολεκτικά άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους της Βουλής, προκειμένου να καταλάβουν εάν τους αφορά ή όχι.

Αφού συνειδητοποίησαν πως αφορά τους ίδιους, έγιναν έξαλλοι και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό φυσικά δεν το κατάφεραν και έτσι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μπουν μέσα στο στούντιο στο κανάλι της Βουλής, προκειμένου να διακόψουν τη ζωντανή μετάδοση, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Έτσι αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ως μέσο αντίδρασης, κάτι που εάν τελικά συμβεί απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη διαδικασία της ψηφοφορίας στον αέρα. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν στενογράφοι, πρακτικογράφοι και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι της Βουλής, για να γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.

Φυσικά αποτελεί ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν μετείχαν από την αρχή της ημέρας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και το αποφάσισαν αφού με την προσθήκη Στουρνάρα, πλέον τα μέτρα τους ακουμπούν.
Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».

Μάλιστα, οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στοι σημείο να αποκλείσουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή.

Βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στο κοινοβούλιο για αυτή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα. Αντέδρασαν δηλαδή κάποιοι γιατί ότι ισχύει για όλους τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής που μέχρι τώρα τα προνόμιά τους ήταν εξοργιστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαριάς, η κα Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ, αντέδρασαν για αυτή την προσθήκη, λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που κατατέθηκε και δικαιολόγησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία μετά τις 19:00.

newsit.gr

Γιατί αξίζει ένα “μπράβο” στο (επίσημο) ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos
Όταν κάποτε με ρώτησε κάποιος, ποιος θα ήταν ο μεγαλύτερος στόχος σου αν ποτέ γινόσουν πρωθυπουργός, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν «να μην επανεκλεγώ».
Κι αυτό γιατί υπήρχαν (και υπάρχουν) τόσα πολλά στραβά γύρω μας, που «φώναζαν» ότι έπρεπε να αλλάξουν, αλλά που ήταν φανερό ότι, αν άλλαζαν, θα έστελναν τον τολμηρό συστημένο στο σπίτι του.
Είμαστε ένας λαός που του αρέσει πάντα να κριτικάρει την πραγματικότητα, αλλά όχι να την αλλάζει. Ιδίως όταν η κατάσταση είναι στραβή μεν, αλλά προσωπικά συμφέρουσα.
Συσσωρεύτηκαν λοιπόν τα προβλήματα. Επιβραβεύθηκαν εκείνοι που δεν άλλαξαν ποτέ τίποτα. Ίσως όχι γιατί δεν το ήθελαν, σίγουρα όχι γιατί δεν είχαν αναγνωρίσει την ανάγκη, αλλά γιατί προτιμούσαν, όσο να’ ναι, να επανεκλεγούν, παρά να γίνουν χρήσιμα αντιδημοφιλείς. Και ενόσω τα πράγματα δεν έφθαναν στο απροχώρητο, συνέχιζαν κι εκείνοι να βγάζουν ξύγκι από την μύγα.

Η Κωνσταντοπούλου “παρενοχλεί” τον Άδωνη


Adonis-GeorgiadisΜετά το τέλος της… περιπέτειας, σχετικά με την ονομαστική ψηφοφορία για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου για τα μέτρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα, για να εκφωνήσει την ομιλία του.
Η παράπλευρη ένταση ωστόσο συνεχιζόταν, η… ζωηρή φωνή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν εκείνη που ακουγόταν περισσότερο και πιο δυνατά, και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άντεξε. Ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα ως προεδρεύων, να “κάνει κάτι” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία καταλόγισε ουσιαστικά πολιτική “παρενόχληση”, σχολιάζοντας ότι με τις φωνές της δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί.

ysterografa.gr

Xωρίς ΜΕΤΡΟ την Πέμπτη - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Διαβάστε αναλυτικά ποια μεσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά αύριο και σε ποια μέσα οι εργαζόμενοι τραβάνε χειρόφρενο...ξανά.

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τις κινητοποιήσεις τους και για την Πέμπτη έχουν εξαγγέλει 24ωρη απεργία.

ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:
- ΜΕΤΡΟ
- ΗΣΑΠ (τρένα)
- ΤΡΑΜ

Χωρίς ταξί και αύριο η πρωτεύουσα καθώς οι αυτοκινητιστες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ωστόσο ενδεχομένως αυτή η απόφαση μπορεί να αλλάξει αργότερα το βράδυ καθώς υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΣΑΤΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ:
- ΟΑΣΑ (λεωφορεία)
- ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ)
- Προαστικός
- ΟΣΕ

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές αποδοχών

Areios-Pagos
Ομόφωνα αντισυνταγματικές έκρινε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου τις περικοπές των αποδοχών των δικαστών.
Συγκεκριμένα η Ολομέλεια αποδέχτηκε την εισήγηση του αρεοπαγίτη Βασίλη Λυκούδη και έκρινε ομόφωνα (44 δικαστές) αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που ανέρχονται από 19 έως 24%.

Οι αμερικανικές εκλογές σε αριθμούς

823pm_empirestate_cnnprojection_605
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, είναι ένα συνηθισμένο κλισέ προσέγγισης, που προσεγγίζει τα μαθηματικά ως “ξένο σώμα” προς τη ζώσα πραγματικότητα. Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.Μόνο που η αλήθεια αυτή δεν είναι απαραιτήτως αυτή την οποία θέλουμε να ακούσουμε.
Στην περίπτωση των αμερικανικών εκλογών, διαβάζοντας κανείς τους αριθμούς, μπορεί να δει κοινωνικά ρεύματα, ιδεολογικές εμμονές και προσωπικές ελπίδες να κρύβονται από πίσω. Να εξηγούν εν πολλοίς γιατί ξανακέρδισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ή μάλλον γιατί δεν μπόρεσε να νικήσει ο Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε στην Ουάσινγκτον (55,2%), στο Όρεγκον (53,5%), στην Καλιφόρνια (58,2%), στη Νεβάδα (52,3%), στο Κολοράντο (50,5%), στο Νιού Μέξικο (53%), στη Μινεζότα (52,9%), στην Αϊόβα (52,1%), στο Γουισκόνσιν (52,8%), στο Ιλινόις (57,3%), στο Μίσιγκαν (53,5%), στο Οχάιο (50,1%), στην Πενσιλβάνια (51,9%), στη Νέα Υόρκη (62,7%), στο Βερμόντ (67,1%), στο Νιού Χαμσάιρ (52%), στο Μέιν (56,3%), στη Μασαχουσέτη (60,6%), στο Κονέκτικατ (58,3%), στο Νιού Τζέρσεϊ (57,9%), στο Ντέλαγουερ (58,6%), στο Μέριλαντ (61,2%), στη Βιρτζίνια (50,8%), στη Χαβάη (70,6%).
Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε στο Αϊντάχο (66,4%), στη Μοντάνα (55,3%), στη Βόρεια Ντακότα (58,7%), στη Νότια Ντακότα (57,9%), στη Νεμπράσκα (60,5%), στο Κάνσας (59,9%), στη Γιούτα (72,7%), στην Αριζόνα (55%), στην Αλάσκα (55,8%), στην Οκλαχόμα (66,8%), στο Τέξας (57,2%), στο Μιζούρι (53,9%), στο Άρκανσα (60,4%), στη Λουιζιάνα (58,5%), στο Μισισιπί (55,4%), στην Αλαμπάμα (60,7%), στη Τζόρτζια (53,4%), στη Νότια Καρολάινα (55%), στη Βόρεια Καρολάινα (50,6%), στο Τενεσί (59,5%), στο Κεντάκι (60,5%), στη Δυτική Βιρτζίνια (62,3%), στην Ιντιάνα (54,3%).
ysterografa.gr

Αναβολή ψηφοφορίας και εκλογές ζήτησε και η Χρυσή Αυγή!


Xristos-PappasΜιλώντας στην έναρξη της συζήτησης των μέτρων στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναβληθεί η ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα τα οποία συνθέτουν το νέο Μνημόνιο, και θεωρούνται προαπαιτούμενα από την τρόικα, ώστε να εγκριθεί η δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τα μέτρα, ενώ απηύθυνε έκκληση για πρωτοβουλία και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε “κατά το Σύνταγμα ανεύθυνο”.

ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓ​ΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ​Σ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧ​ΕΔΙΟΥ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα (Τετάρτη 07.11.2012) στη Βουλή με το θέμα της αντισυνταγματικότητας του εγκληματικού πολυνομοσχεδίου, τόσο επί των διαδικασιών, όσο και επί του περιεχομένου, έκανε την εξής δήλωση:
«Με την πρωινή και μόνο διαδικασία στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του εγκληματικού πολυνομοσχεδίου, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά οι δημόσιες  διαμαρτυρίες μου για το έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών στη λειτουργία της Βουλής.
Η ψηφοφορία «δι' εγέρσεως» που φωτογραφικά και τηλεοπτικά αποτύπωσε το ΝΑΙ στην αντισυνταγματικότητα, εξελίχθηκε στη φαρσοκωμωδία να ειδοποιούνται τηλεφωνικά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και να τρέχουν αλλόφρονες και έντρομοι από τα σπίτια τους, τα τηλεοπτικά στούντιο και τα καφενεία, οι δεκάδες απουσιάζοντες βουλευτές της συγκυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου να διεξαχθεί η Ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
Και ερωτώ:
Η λέξη αίσχος, η λέξη ντροπή, οι λέξεις κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αποδίδουν τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή, με απαράδεκτους κανονισμούς που θέσπισε ένα τελειωμένο πολιτικό σύστημα και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα;
Αποδίδουν τη πολιτική και εξουσιαστική λογική των μελών της κυβερνητικης τρόϊκας εσωτερικού;
Το αφήνω στη κρίση της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα».

Συνελήφθη Aλβαός για λειτουργία παράνομου αυτοσχέδιου αποστακτηρίου στον Πύργο Κορινθίας.(φώτο)

Αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο, συνεργός του στην παράνομη παρασκευή αλκοολούχου ποτού.
Κατασχέθηκαν δεξαμενές, δοχεία κ.λπ. εξοπλισμός του παράνομου παρασκευαστηρίου.
Συνελήφθη χθες (06-11-2012) το πρωί, στον Πύργο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με ακόμα ένα (1) άτομο, το οποίο αναζητείται, παρασκεύαζαν αλκοολούχο ποτό σε παράνομο αυτοσχέδιο αποστακτήριο στην ίδια περιοχή.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για τα αδικήματα της παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα και της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία, όπου βρήκαν ένα αυτοσχέδιο αποστακτήριο, το οποίο όπως προέκυψε, στερούταν των προβλεπόμενων από το Νόμο αδειών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της επιχείρησης κατασχέθηκαν:
  • Έξι (6) δεξαμενές χωρητικότητας -250- λίτρων η κάθε μία
  • Τριάντα επτά (37) δοχεία, χωρητικότητας από 1,5 έως 5 λίτρων, που περιείχαν συνολικά -167,5- λίτρα αλκοολούχου ποτού
  • Ένας (1) καυστήρας με λέβητα
  • Ένα (1) εξάρτημα απόσταξης – φιλτραρίσματος.
Ο 34χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, καθώς επίσης ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
 

Αφιέρωμα στους Χαϊνηδες ( VIDEO)

 




Έκπομπή της ΝΕΤ "στην υγειά μας" ( 19 - 05 - 2007)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχονται βροχές και χιόνια!


Αλλάζει ο καιρός από αργά το απόγευμα της Τετάρτης και από τα βόρεια, με την ΕΜΥ να βγάζει έκτακτο δελτίο. Η επιδείνωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη.
Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι:
α) βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές
β) ενισχυμένους βορείους ανέμους που θα φθάσουν τα 8 και αύριο Πέμπτη 08-11-2012 τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ
γ) τη σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
δ) τις πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1700 μέτρα).

σήμερα Τετάρτη (07-11-2012)
Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Αύριο Πέμπτη (08-11-2012)
Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Αντισυνταγματική η τροποποίηση των συλλογικών συμβάσεων!

Η απόφαση βόμβα έρχεται από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής η οποία με απλά λόγια λέει ότι θεωρεί αντίθετη με το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και καθορίζει το ύψος του κατώτατου ορίου αποδοχών καταργώντας τη συλλογική αυτονομία.

Ξεκαθαρίζει δηλαδή ότι συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο.

Στην έκθεση της Επιτροπής σημειώνεται πως το ζήτημα της σχέσης μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και συλλογικής αυτονομίας, δηλαδή το ζήτημα, σε ποιο μέτρο είναι δυνατόν ο νομοθέτης να περιορίζει την ελευθερία σύναψης συλλογικών συμβάσεων, είναι από τα φλέγοντα ζητήματα, που έχουν απασχολήσει τη νομολογία και τη θεωρία.

Όπως τονίζεται το άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος (υπό τη συνδυασμένη μάλιστα ερμηνεία του με το άρθρο 23 παρ.1) περιορίζει την παντοδυναμία του νομοθέτη, καθόσον αφορά τη συλλογική αυτονομία και η συλλογική διαπραγμάτευση οφείλει να αναγνωρισθεί ως ο κύριος ρυθμιστικός παράγων των εργασιακών σχέσεων.

Τα ανωτέρω δε ενισχύονται από τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής υπογραμμίζει πως η συλλογική αυτονομία υποχωρεί υπέρ της αποκλειστικής πολιτειακής ρύθμισης μόνον εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, ενώ, εφόσον υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας, αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο. Στο σημείο αυτό σημειώνει πως με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπονται στην ισχύουσα (15.7.2010) Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
«Το εάν εν προκειμένω υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, και κυρίως εάν ενόψει των διαδοχικών μειώσεων παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, αποτελεί ζήτημα το οποίο τελικώς θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, εφόσον, ευνοήτως, το ζήτημα τεθεί ενώπιόν τους κατόπιν σχετικής δικαστικής προσφυγής», σημειώνεται στην έκθεση.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής θέτει και θέμα πλημμελούς διατύπωσης κα θέτει ερωτήματα και για τις αποζημιώσεις απόλυσης. Όπως σημειώνει εν προκειμένω, τίθεται το ερώτημα εάν η μείωση της αποζημίωσης, λόγω τήρησης της προθεσμίας προειδοποίησης, αφορά μόνο στην αποζημίωση του ν. 2112/1920 ή και την πρόσθετη αποζημίωση που θα οφείλεται στους μισθωτούς οι οποίοι έχουν ήδη συμπληρώσει προϋπηρεσία άνω των 17 ετών.

Η Υπηρεσία ζητά διευκρίνηση στο «εάν σε υπάλληλο με προϋπηρεσία 28 ετών, ως προς τον οποίο τηρείται η προθεσμία προειδοποίησης, θα οφείλεται αποζημίωση 10 μηνών (12 +8 = 20/2 =10) ή 14 μηνών (12/2 = 6 +8 = 14)», σημειώνει μάλιστα πως «ενόψει του ότι η μη καταβολή της πλήρους αποζημιώσεως οδηγεί σε ακυρότητα της καταγγελίας, θα ήταν ίσως σκόπιμο να διευκρινισθεί ποιο ακριβώς τμήμα της αποζημίωσης απομειώνει η τήρηση της προειδοποίησης».

newsit.gr

Όλα τα μέτρα για μισθούς, συντάξεις, εργασιακά

Διαβάστε πόσο έχουνε μειωθεί οι μισθοί για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, πόσο μειώνονται οι συντάξεις αλλά και πόσο αλλάζει η ζωή μας μέσα από το αφιέρωμα του Newsit.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Θλιβερή εικόνα στην Βουλή! - Τρίωρο μπάχαλο με φωνές και σκόπιμες καθυστερήσεις - Απορρίφθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα

Αυτό που γίνεται στην Βουλή τις τελευταίες 3 ώρες πραγματικά δεν περιγράφεται. Από τις 10.00 το πρωί που ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση που θα οδηγούσε στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του Μνημονίου 3.

Όμως, ακόμα και τώρα, τρείς ώρες μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος για να τοποθετηθούν αφού το πολυνομοσχέδιο πηγαίνει στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος δεν επιτρέπουν να ξεκινήσει η διαδικασία!

Στην αρχή, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση χρόνου και για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να μιλήσουν.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως. Όμως, αμφισβητήθηκε έντονα η καταμέτρηση που έγινε και τότε ακολούθησε την λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας!

Η συνεδρίαση διεκόπη για περίπου μια ώρα και ξανάρχισε λίγο μετά τις 12.20.

Από την στιγμή της διακοπής έγινε ένας αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν οι βουλευτές αφού η Βουλή ήταν μισοάδεια! Μέχρι και ο πρωθυπουργός Άντώνης Σαμαράς μπήκε ασθμαίνων στην Βουλή όταν ενημερώθηκε για την εμπλοκή!

Όμως, από την ώρα που ξεκίνησε εκ νεου η διαδικασία άρχισαν και πάλι οι αντιπαραθέσεις!
Κατ' αρχήν η κα Ζωη Κωνσταντοπούλου που νωρίτερα είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία φάνηκε να την παίρνει πίσω.




Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά ο κ. Καμμένος, πίσω τους φώναζαν διάφοροι βουλευτές, μετά τους απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ και τελικά μίλησε και ο Μανώλης Γλέζος.

Όταν στις 13.00 ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να γίνει ψηφολέκτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, εκείνη αρνήθηκε...

Τελικά η ονομαστική ψηφοφορία έγινε και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περι αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας απορρίφθηκαν με 170 ΟΧΙ, 47 ΝΑΙ επι 217 ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ελαστική εφαρμογή των προβλεπομένων ως προς το χρόνο λήξης της συζήτησης (σ.σ. προβλέπεται δεκάωρη συζήτηση στη διαδικασία του κατεπείγοντος).

Είπε ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος είναι μια διαδικασία που δεν ευχαριστεί τη Βουλή, ούτε και την κυβέρνηση, και που δεν τιμά εκείνους που κάνουν κατάχρησή της. Επικαλέστηκε, όμως, την αιτιολογία της κυβέρνησης ότι υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις.

Σχολιάζοντας τις φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα, δήλωσε ότι το προεδρείο δεν εκβιάζεται από τις φωνές.

Στην έναρξη της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε όνειδος τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς χαρακτήρισε κατάπτυστο το νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση και κάθε βουλευτής που θα ψηφίσει παίρνει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή του λαού- και γι’ αυτό καλούμε τον λαό σε διαρκή ανυπακοή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «ρημάζει ο τόπος, με ένα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».
newsit.gr

Άρον άρον στη Βουλή για την ένσταση αντισυνταγματικότητας των μέτρων

 Άρον άρον στη Βουλή για την ένσταση αντισυνταγματικότητας των μέτρων


ZΩNTANH H ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Επεισοδιακά  ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο που θα κυρώσει το Μνημόνιο 3 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αρχικά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την ασφυκτική διαδικασία και για το γεγονός ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να προκηρυχθούν εκλογές μετά από συμβούλιο πολιτών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής διενήργησε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως και όταν αμφισβητήθηκε έντονα η καταμέτρησή του, ανακοίνωσε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας και διέκοψε τη συνεδρίαση για μισή ώρα.
Πηγή: epikaira.gr
 

Όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα

Επτά Δημοκρατικοί, έξι Ρεπουμπλικάνοι. 13 πρόεδροι έχουν καθίσει στην καρέκλα του Οβάλ γραφείου από την ημέρα της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ και την εμπλοκή των ΗΠΑ στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

1932-1945: Φράνκλιν Ρούσβελτ (Δημοκρατικός)
Εξελέγη για 4η φορά το 1944--ο περιορισμός των δύο προεδρικών θητειών υιοθετήθηκε το 1951. Πέθανε στις 12 Απριλίου 1945, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

1945-1952: Χάρι Τρούμαν (Δημοκρατικός)
Αντιπρόεδρος του Ρούσβελτ, τον διαδέχτηκε μετά το θάνατό του και επανεξελέγη το 1948.

1952-1960: Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (Ρεπουμπλικάνος)

1960-1963: Τζον Φ. Κενεντι (Δημοκρατικός)
Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963

1963-1968: Λίντον Τζόνσον (Δημοκρατικός)
Αντιπρόεδρος του Κένεντι, τον διαδέχτηκε το 1963 και εξελέγη το 1964

1968-1974: Ρίτσαρντ Νίξον (Ρεπουμπλικάνος)
Επανεξελέγη το 1972, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 1974 εξαιτίας του σκανδάλου Γουότεργκέιτ.

1974-1976: Τζέραλντ Φορντ (Ρεπουμπλικάνος)
Αντιπρόεδρος του Νίξον, τον διαδέχτηκε και μέχρι σήμερα είναι ο μόνος πρόεδρος που δεν έχει εκλεγεί, αφού έχασε στις εκλογές του 1976 από τον Τζίμι Κάρτερ.

1976-1980: Τζίμι Κάρτερ (Δημοκρατικός)

1980-1988: Ρόναλντ Ρίγκαν (Ρεπουμπλικάνος)

1988-1992: Τζορτζ Μπους (Ρεπουμπλικανός)

1992-2000: Μπιλ Κλιντον (Δημοκρατικός)

2000-2008: Τζορτζ Μπους jr (Ρεπουμπλικάνος)

2009-2017: Μπαράκ Ομπάμα (Δημοκρατικός)

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές τώρα (και όχι πριν από είκοσι ημέρες)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τι άλλαξε μεταξύ της 15ης Οκτωβρίου και της 4ης Νοεμβρίου;
Τι το διαφορετικό, τι το επιπλέον συνέβη, ώστε ο κ. Τσίπρας να ζητά (με τον τρόπο που το ζητά) εκλογές;
Είναι προφανές πως όλα ήσαν γνωστά έκτοτε – και φυσικά από πολύ νωρίτερα. Και τα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο και ο προϋπολογισμός.
Και όμως, στις 15 Οκτωβρίου, μιλώντας στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ξεκαθαρίσει: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε».
Την Κυριακή, όμως, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «εκλογές για να μιλήσει ο λαός».
Βέβαια, το ζήτησε με κάπως νεφελώδη τρόπο, καλώντας τον λαό σε «διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό», ώστε «να επιβάλει με τη δράση του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».
Αν και δεν έγινε πλήρως κατανοητό αν τελικά τις εκλογές θα τις ζητήσει ο λαός ή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα παραμένει:
Τι άλλαξε; Και ποιος τελικά θα τις επιβάλει τις εκλογές; Ο λαός με τον ξεσηκωμό του ή ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή μέσα σε είκοσι μέρες βρέθηκε στη θέση για να τις επιβάλει;
Λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε: «Εφόσον οι εταίροι της κυβέρνησης είναι τόσο βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει, ας προκηρύξουν άμεσα εκλογές για να το επιβεβαιώσουν»!
Συγγνώμη, αλλά ποιος ανεύθυνος θα ήθελε να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο;
Ποιος δηλαδή θα οδηγούσε τη χώρα στον όλεθρο, γνωρίζοντας πως αυτή θα ήταν η κατάληξη;
Σημειώστε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζητούσε εκλογές ούτε στις 21 Οκτωβρίου.
Με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», μας ενημέρωνε πως αν υπάρξει ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, «αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων».
Σωστά. Διότι στις 2 του περασμένου Αυγούστου είχε δηλώσει:
«Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος θητείας μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να μην προχωρήσουν σε αυτήν την πολιτική που μας βυθίζει στη χρεοκοπία».
Συγγνώμη, αλλά όταν σε ενδιαφέρει να μην προχωρήσει μια κυβέρνηση στην πολιτική με την οποία διαφωνείς και θεωρείς ότι καταστρέφει τη χώρα, τότε είναι προφανές ότι σε ενδιαφέρει ο χρόνος της θητείας της.
Κάπως μπερδεμένα τα πράγματα;
Καθόλου!
Ο κ. Τσίπρας απέφευγε σκόπιμα (και με όλες τις παραπάνω λεκτικές ακροβασίες) να ζητήσει εκλογές σε χρόνο που θεωρητικά θα του δινόταν το περιθώριο να ανατρέψει (δια της ψήφου του λαού και της ανόδου του στην εξουσία και της κατάργησης του μνημονίου και της στάσης πληρωμών) την πολιτική που λέει ότι θέλει να ανατρέψει.
Το έκανε, ζήτησε δηλαδή εκλογές, την προηγουμένης της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, μόλις τρεις μέρες πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία ψήφισής του, μόλις μια εβδομάδα πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού και, βέβαια, αφού (την περασμένη εβδομάδα) ψηφίστηκε ο νόμος για την απόσυρση του Δημοσίου από τις ΔΕΚΟ.
Και αυτό ήταν το μόνο που άλλαξε μέσα σ’ αυτές τις είκοσι ημέρες.
Συμπέρασμα (για όσους αφελείς πιστεύουν πως θα καταργήσει νόμους και μνημόνια οψέποτε έλθει στην εξουσία): Θέλει το περιβάλλον καθαρό και πλήρως νομοθετημένο από τους άλλους, ώστε να δηλώσει μετά (όπως και ο κ. Παπανδρέου το 2009) πως τελικά… λεφτά δεν υπήρχαν!

elzoni.gr

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Ομπάμα στο Twitter

4-more-years
4 more years… Η φωτογραφία που ανέβασε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Twitter, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της επανεκλογής του. Ευτυχώς.
Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε μετά από μερικές ώρες, το συγκεκριμένο tweet έγινε το πιο δημοφιλές όλων των εποχών, σύμφωνα με τα retweets που ακολούθησαν, ξεπερνώντας τον διάσημο τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος κρατούσε το ρεκόρ μέχρι και σήμερα το πρωί.

Ένας Κένεντι ξανά στο Κογκρέσο

Jo-Kennedy-the-third
Ο εγγονός του δολοφονηθέντος Ρόμπερτ Κένεντι, 32χρονος Τζο Κένεντι ο τρίτος, θα εκπροσωπήσει ξανά την οικογένεια του “Κάμελοτ” στο αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς κατάφερε να επκρατήσει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Σον Μπίλατ στη Μασαχουσέτη.

ysterografa.gr

Ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα - Η ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ - Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Σικάγο


Η ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν: ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορεί σε επανεθνικό επίπεδο οι δυο υποψήφιοι να έδιναν μάχη στήθος-στήθος, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε τον μαγικό αριθμό των 270 μεγάλων εκλεκτόρων και πανηγυρίζει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.
 Me 303 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 206 του Μιτ Ρόμνεϊ ο Μπαράκ Ομπάμα αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει την πολιτεία της Φλόριντα, που έχει 29 εκλέκτορες.
Σε εθνικό επίπεδο, ο Ομπάμα κέρδισε τον αντίπαλό του με διαφορά 500.000 ως 600.000 ψήφων, ή λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδουν CBS και CNN.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κερδίσει σε: Καλιφόρνια 55, Κολοράντο 9, Κονέτικατ 7, Περιφέρεια Κολούμπια 3, Ντέλαγουερ 3, Χαβάη 4, Ιλινόι 20, Άιοβα 6, Μέιν 4, Μέριλαντ 10, Μασαχουσέτη 11, Μίσιγκαν 16, Μινεσότα 10, Νεβάδα 6, Νιού Χάμσαϊρ 4, Νιού Τζέρσεϊ 14, Νέα Υόρκη 29, Νέο Μεξικό 5, Οχάιο 18, Όρεγκον 7, Πενσιλβάνια 20, Ρόουντ Άιλαντ 4, Βερμόντ 3, Βιρτζίνια 13, Ουάσινγκτον 12, Ουισκόνσιν 10
Σύνολο: 303

Ο Μιτ Ρόμνεϊ κερδίζει σε: Αλαμπάμα 9, Αλάσκα 3, Αρκάνσας 6, Αριζόνα 11, Βόρεια Καρολίνα 15, Νότια Καρολίνα 9, Βόρεια Ντακότα 3, Νότια Ντακότα 3, Τζόρτζια 16, Άινταχο 4, Ιντιάνα 11, Κάνσας 6, Κεντάκι 8, Λουιζιάνα 8, Μισισιπι 6, Μιζούρι 10, Μοντάνα 3, Νεμπράσκα 5, Οκλαχόμα 7, Τενεσί 11, Τέξας 38, Γιούτα 6, Δυτική Βιρτζίνια 5, Γουαϊόμινγκ 3,
Σύνολο: 206



 

Άρωμα Ελλάδας στη βουλή των ΗΠΑ - Ποιοι ελληνοαμερικανοί εκλέγονται


Ακόμη ένα άτομο ελληνικής καταγωγής κέρδισε στις χθεσινές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τη Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους, η οποία επιστρέφει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από διετή απουσία, εκπροσωπώντας την 1η περιφέρεια της Νεβάδα που συγκαταλέγεται και περιοχή του Λας Βέγκας.
Οι άλλοι ομογενείς που επανεκλέγονται στη Βουλή είναι ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα, καθώς επίσης και η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκα από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα.

Τη μάχη για μια θέση στη Γερουσία, με καταγραμμένο το 92% των ψήφων, χάνει στην πολιτεία Νεβάδα η Δημοκρατική Σέλι Μπέρκλεϊ (ελληνοεβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη). Η Μπέρκλεΐ, που είναι σήμερα βουλευτής, χάνει με λιγότερους από 9 χιλιάδες ψήφους και με ποσοστό μόνο 1%, κάτι που μπορεί να ανατραπεί μέχρι το τέλος. Χωρίς την εκλογή της, δεν θα υπάρχει πλέον κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής στη Γερουσία από την αρχή της επόμενης χρονιάς, αφού η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

Στις χθεσινές εκλογικές αναμετρήσεις δεν κατάφεραν επίσης να κερδίσουν οι ομογενείς υποψήφιοι για τη Βουλή, Τζον Αρβανίτης (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) και Τζέιμς Κάργας (Δημοκρατικός από το Τέξας).

Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η Δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι (συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στη Βουλή). Στη Γερουσία επανεκλέγεται ο γνωστός υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων στην Ουάσιγκτον, Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ.

Σε πολιτειακό επίπεδο, επανεκλέγονται τέσσερις ομογενείς στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, στην πολιτειακή Γερουσία ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης και ο Ρεπουμπλικάνος Ντιν Σκέλος, ενώ στην πολιτειακή Βουλή η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Να τι θα συμβεί εαν ψηφιστούν σήμερα τα μέτρα και την Κυριακή ο προϋπολογισμός-Οι Financial Times αποκαλύπτουν


Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα

Σύμφωνα με κύριο άρθρο των Financial Times οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν δώσει στους εαυτούς τους τρεις εβδομάδες προθεσμία μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
- να περάσουν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός από το ελληνικό κοινοβούλιο
- μέσα σε 15ημέρες να υπάρξει έγκριση της μείωσης για τα ελληνικά επιτόκια από τα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών
- να έχουν ολοκληρωθεί όλα εγκαίρως ώστε να εκταμιευθεί η καθυστερημένη δόση 31,3 δισ. ευρώ στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου

Διαβάστε βήμα βήμα το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, όπως το αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Πάτρα: Οίκος ανοχής χορηγός σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου – Αγοράζει φωτοτυπικό και φτιάχνει βιβλιοθήκη!

Χορηγία σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας αποφάσισε να παραχωρήσει η Χρυσούλα Αλευρίδου, η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής «Σούλα», μετά από αίτημα των μελών του συλλόγου, επειδή αδυνατούσαν να καλύψουν τα λειτουργικά του έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του pelop.gr, το ποσό της χορηγίας ανέρχεται κοντά στα 3.000 ευρώ και με αυτά τα μέλη του συλλόγου θα προχωρήσουν στην αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος και μιας βιβλιοθήκης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν γίνει κρούσεις και σε φορείς της Πάτρας για να βοηθήσουν τα μέλη του συλλόγου οικονομικά, όμως το αίτημά τους δεν εισακούστηκε. Και σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, μόνη επιλογή ήταν η ιδιωτική πρωτοβουλία, έστω και αυτού του χαρακτήρα, καθώς το κράτος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη.

Ετσι τα μέλη του συλλόγου απευθύνθηκαν στην ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής,  που δέχτηκε να παραχωρήσει το ποσό προκειμένου να καλυφθούν αναγκαία έξοδα του.

Δεύτερη μέρα απεργίας... παντού! Συλλαλητήριο στις 17:00 στο Σύνταγμα


Οποιαδήποτε δραστηριότητα του πολίτη θα μοιάζει με Γολγοθά καθώς σχεδόν τίποτα δεν θα λειτουργεί.

Λουκέτο παντού μπαίνει και την Τετάρτη, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν:
- Δάσκαλοι και καθηγητές
- Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί
- Εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες
- Τραπεζοϋπάλληλοι
- Εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ.
- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Μηχανικοί
- Δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου
- Έμποροι
- Ναυτεργάτες
- Γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί
- Δημοσιογράφοι
- Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ θα εργαστούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Προσθέστε σε αυτό ότι δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα ταξί, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη.

Σε τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων προχωρούν αύριο, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η Aegean Airlines και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θαλειτουργούν και την Τετάρτη νοσοκομεία, θεραπευτήρια και ΕΚΑΒ και γίνονται δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώ την ίδια ημέρα στο χορό μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί.

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασία την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Όπως κάθε απεργία έτσι κι αυτή έχει και συλλαλητήρια. Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα τις 17:00 και το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο - "Τα καλύτερα έρχονται" είπε στη νικητήρια ομιλία του - Ο Ρόμνεϊ του τηλεφώνησε και παραδέχτηκε την ήττα του


Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συγκεντρώσει 319 εκλέκτορες έναντι 219 του Μιτ Ρόμνεϊ

- Ρόμνεϊ: Συγχαίρω τον Ομπάμα για τη νίκη του - Ελπίζω να διαφυλάξει τα συμφέροντα του έθνους μας
- Σε σουίτα ξενοδοχείου με την οικογένειά του εκείνος, παρακολουθεί τα αποτελέσματα
- Ο Ομπάμα κέρδισε και την πολιτεία του Οχάιο και αυτό του δίνει τη νίκη
- Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία




Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν: ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορεί σε επανεθνικό επίπεδο οι δυο υποψήφιοι να έδιναν μάχη στήθος-στήθος, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε τον μαγικό αριθμό των 270 μεγάλων εκλεκτόρων και πανηγυρίζει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η επανεκλογή Ομπάμα είναι αναμφίβολα ένα καλό νέο για την Ελλάδα (και την Ευρώπη γενικότερα) αφού ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολλές φορές στηρίξει τη χώρα μας, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, που όποτε έβρισκε ευκαιρία μας έφερνε σαν... παράδειγμα προς αποφυγή!

 Λεπτό προς λεπτό την εκλογική μάχη των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Μπαράκ Ομπάμα νικητής των εκλογών

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ σύμφωνα με τα exit polls όλων των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, παρά το μικρό προβάδισμα 1% του Mitt Romney σε αριθμό ψήφων.
Κέρδισε μια δεύτερη προεδρική θητεία καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μάχη που πάντως τελείωσε με καθαρή διαφορά σε επίπεδο εκλεκτόρων και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «κρατάει» την Πολιτεία του Οχάιο και να «κλειδώνει» τον αριθμό των 275 εκλεκτόρων που του εξασφάλισαν την επανεκλογή του.
Ο Ομπάμα κέρδισε σε 20 Πολιτείες, ενώ ο αντίπαλός του σε 23, αλλά όχι στις κρίσιμες που χρειαζόταν για να κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ αποδείχτηκε βραδιά για γερά νεύρα, ακριβώς όπως είχε προαναγγελθεί. Αλλά τελικώς όλες οι πολιτείες που θα έδιναν αποτέλεσμα έκλεισαν υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα.


Μέχρι σήμερα η βασική «δεξαμενή» για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα δήμων και περιφερειών είναι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), οι οποίοι λόγω των μνημονίων μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να αντιδρούν έντονα. Οι μεν πρώτοι διότι έτσι θα βάλουν λουκέτο στους δήμους και στις κοινωνικές δομές τους, που σε πολλές περιπτώσεις θα επιβαρύνουν την τσέπη των πολιτών, οι δε άλλοι διότι η ανάπτυξη θα είναι... όνειρο θερινής νυχτός.
Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Διότι από τούδε και στο εξής, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, με κοινή δήλωση των Οργάνων τους, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, ξεχνώντας την επιβάρυνση του πολίτη και τη στασιμότητα σε έργα ανάπτυξης που επιφέρουν οι μειωμένοι ΚΑΠ, ζητούν από την κυβέρνηση να παρακρατηθεί η εξοικονόμηση πόρων που θα γίνει από τη μείωση των αντιμισθιών τους από τους ήδη μειωμένους ΚΑΠ (διαβάστε εδώ τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 για τη μείωση στις αντιμισθίες των αιρετών).

Έτσι "περνάει" ο Πειραιάς


Παλληκάρια αποδείχθηκαν οι Πειραιώτες οι οποίοι νικώντας το κακό τους ευατό κατάφεραν και επιβλήθηκαν της Μονπελιέ με 3-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε «εκρηκτικά» τον αγώνα, σκοράροντας ένα γκολ στο ξεκίνημα και άλλα δύο στο «λυκόφως» της αναμέτρησης.

Εγκρίθηκε από Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο 3 στην Επιτροπή - Το βράδυ της Τετάρτης η ψηψοφορία - Με εντολή Σαμαρά πήραν πίσω το ψαλίδι στις συντάξεις αναπήρων - Ποιός θα πληρώσει τη "νύφη"; Στουρνάρας: "Δυστυχώς οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ"

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μετά από 11 ώρες συνεδρίασης, η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο νέων μέτρων που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ αύριο στις 10 πμ θα αρχίσει η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφισή του.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις των ατόμων με βαριά αναπηρία που σημαίνει ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με μία ομάδα βουλευτών να συναντιώνται στη Βουλή με τον κ. Στουρνάρα και να του θέτουν το θέμα με επιμονή. Μάλιστα, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος απείλησε την κυβέρνηση να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν δεν αποσυρθεί το συγκεκριμένο "ψαλίδι" στις συντάξεις.

Χωρίς απειλές αλλά κάλεσμα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, να δείξει «απόλυτη ευαισθησία» και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Τελικά, μετά από εντολή που δόθηκε κατευθείαν από το Μαξίμου και αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς ακόμα και τώρα προσπαθεί να πείσει τους αντάρτες σε ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε και με τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση έγινε δεκτή η εισήγηση για εξαίρεση από τις μειώσεις συντάξεων των ατόμων με βαριά αναπηρία.

Από αυτό το μέτρο η κυβέρνηση θα κέρδιζε 30 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με την εξαίρεση αυτή δεν θα υπήρχαν σαν περικοπή. Οπότε κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη νύφη και ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ποιός τελικά θα την πληρώσει.

Όπως διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισοδύναμο και το μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να αλλάξει" είμαι αναγκασμένος να ρίξω αυτό το βάρος στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ.

Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%, κάτι που θα αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα:
- Κύρια σύνταξη 1200 ευρώ και επικουρική 305 ευρώ σύνολο 1505 ευρώ. Με τη μείωση του 10% που πλέον όμως θα αυξηθεί ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.351,8 ευρώ το μήνα, δηλαδή 150,02 ευρώ λιγότερα.

Αντίθετα απέρριψε πρόταση βουλευτών να μη φορολογούνται όσοι εγκατέστησαν φωτοβολταικά, λέγοντας πως η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει μόνο για 2 χρόνια.

newsit.gr

Γράφει τον Θρύλο του στην Γερμανία! Μένουμε...Ευρώπη! – Έσπασε με τριάρα τη γαλλική “κατάρα” ο Ολυμπιακός


Γράφει τον Θρύλο του στην Γερμανία!
Μέσα σ' ένα δίλεπτο (80'-82') ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μονπελιέ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (3-1) σφράγισε το Europa και πάει στο Σάλκε για διπλό πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Η πρόκριση στα πόδια του...

Ο Ολυμπιακός ντουμπλάρισε τις νίκες του κόντρα στην Μονπελιέ, έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο με την δεύτερη διαδοχική του νίκη κι έτσι μετά το τελικό 3-1 κρατάει την τύχη στα χέρια του για συνέχεια στο θεσμό, ενώ απέκτησε σημαντικό αβαντάζ τουλάχιστον για την 3η θέση και το Europa League.

Με πολύ καλή εμφάνιση, στο ξεκίνημα του αγώνα και ειδικά στο β' ημίχρονο, οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειξαν περίσσιο πάθος και δικαιώθηκαν. Οι Γάλλοι είχαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν, μπροστά ήταν φλύαροι και ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στην επικράτηση.