Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη ημέρα στα σχολεία- Σε «θέση μάχης» οι εκπαιδευτικοί που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.


Πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα για περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο μαθητές, που αρχίζουν τα μαθήματα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης. «Δίδουμε την μάχη του αυτονόητου» λέει συχνά αυτές τις μέρες, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και τονίζει ότι τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία, ενώ τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά θα καλυφθούν άμεσα. Ο υπουργός Παιδείας, επισκέπτεται από το πρωί σχολεία για να ευχηθεί στους μαθητές καλή χρονιά, μακριά από τηλεοράσεις και δημοσιογράφους.
Το μεσημέρι πρόκειται να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πρώτη ημέρα στα σχολεία, ενώ και οι εκπαιδευτικοί θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που θα έχουν συλλέξει από τα προβλήματα στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά κενά. Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, επισκέπτεται σχολεία στην Πάτρα, πόλη της καταγωγής του και εύχεται στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί όμως με το «καλημέρα» βρίσκονται σε θέση μάχης, αφού αύριο κιόλας οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τρίωρες στάσεις εργασίας οι καθηγητές.
Παρά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί κάνουν από τώρα λόγο, για χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά που υπολογίζουν ότι θα προκύψουν, ενώ αιχμή του δόρατος είναι οι μειώσεις στις αποδοχές τους, καθώς και τα μειωμένα κονδύλια, που, όπως λένε, δίδονται για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Σε κινητοποιήσεις όμως προχωρούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ αύριο ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών του δημοσίου θα συμμετάσχουν και αυτοί στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.
Αναταραχή επικρατεί, επίσης, και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας των Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ), προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους συλλόγους διδασκόντων για την παραπέρα αγωνιστική τους κινητοποίηση. Και εδώ αιχμή του δόρατος είναι οι περικοπές στα μισθολόγια των καθηγητών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ νέα διδακτική χρονιά

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ αρχίζει τη νέα διδακτική χρονιά 2012-13 την Παρασκευή. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ : καθημερινά : 5:30 – 8:30 μ.μ., κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. ΤΗΛ.: 2743 0 31252

15η η Κορινθία- Συμπεριλαμβάνεται στους περισσότερο πυρόπληκτους νομούς

Στη zougla. gr αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «…Το έτος 2012, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, είναι η 3η πιο καταστροφική χρονιά για τη χώρα. Ιδιαίτερα καταστροφικός από τους μήνες της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και μέχρι σήμερα ήταν ο μήνας Αύγουστος, με συνολικά καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών των Δασικών Πυρκαγιών (E.F.F.I.S), πάνω από 380.000 στρέμματα, και μόνον από τις 40 μεγαλύτερες πυρκαγιές από τον συνολικό αριθμό των 1.782 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα τον εν λόγω μήνα. Η καμένη έκταση τον Αύγουστο είναι μεγαλύτερη από την καμένη έκταση όλο το 2011.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, από τον συνολικό αριθμό των 7.785 πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στη χώρα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 8η Σεπτεμβρίου του 2012, μόνον από τις 72 μεγαλύτερες πυρκαγιές, σύμφωνα με το (E.F.F.I.S), κάηκε έκταση 510.601 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Πυρόπληκτοι νομοί
Οι δεκαπέντε νομοί που έχουν πληγεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2012 περισσότερο από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα και έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές σε αγροτοδασικές εκτάσεις είναι, κατά φθίνουσα σειρά, οι εξής:
1) Χίου (152.001) καμένα στρέμματα
2) Χαλκιδικής (48.330)
3) Αττικής (47.720) καμένα στρέμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα καμένα στρέμματα από την πυρκαγιά στην Τροιζηνία την 20/8.
4) Αρκαδίας (44.630) καμένα στρέμματα
5) Εύβοιας (38.960)
6) Ηρακλείου (24.890)
7) Φλώρινας (19.740)
8).- Κυκλάδων (14.140)
9) Ζακύνθου (13.770)
10) Αχαΐας (13.510)
11) Λασιθίου (12.680)
12) Πέλλας (11.600)
13) Λακωνίας (11.400)
14) Ρεθύμνου (10.130)
15) Κορινθίας (9.990)»

Ο κόσμος που χάσαμε…

Ένα ασφαλές μέτρο προσδιορισμού της επίδρασης ενός γεγονότος στην εξέλιξη της Ιστορίας, είναι το… αν θυμόμαστε πως ήταν ο κόσμος μας πριν αυτό. Και είναι αλήθεια ότι η μνήμη νοσταλγεί με μελαγχολία εικόνες που φθίνουν, από μια ανθρωπότητα πριν από τα χρόνια της βαρβαρότητας. Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001, παρενέβη βίαια στο dna της ανθρωπότητας. Και η εποχή της ανασφάλειας βιώνει ήδη την ενηλικίωσή της.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Τα παράσιτα να αλλάξουν χώρα κατοικίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί το συνολικό ποσό που υπολογίζεται ότι πήρε την άγουσα για το εξωτερικό από το 2009 ως το 2011 να προσδιορίζεται γύρω στα 20 δις ευρώ, όλοι γνωρίζουμε όμως, είμαστε βέβαιοι, ότι τα χρήματα που έκαναν φτερά είναι πολύ περισσότερα, ίσως και δεκαπλάσια.

Και σίγουρα αυτοί που «έδιωξαν» τεράστια ποσά είναι πολύ περισσότεροι από τους 54.000, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε στο ΣΔΟΕ.

Οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν χρήματα σ’ αυτή τη χώρα (όπου ακόμη κι’ αν δεν υπήρχαν λεφτά, αυτοί κατάφερναν με παντοίους τρόπους να τα ξετρυπώσουν), δεν πλήρωναν φόρους, επιδίωκαν τα περίφημα φακελάκια, ζούσαν πολυτελώς και συγχρόνως απολάμβαναν και αυτοί όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες που το ελληνικό Δημόσιο παρέχει στους πολίτες του.

Αν ήσαν τρίτεκνοι, ελάμβαναν το σχετικό επίδομα – διότι ως γνωστόν επρόκειτο για επίδομα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και όχι επίδομα πρόνοιας για τους αδυνάτους.

Χρησιμοποιούσαν το οδικό δίκτυο, μεταφέρονταν με ασθενοφόρα, αισθάνονταν ασφαλείς (διότι η χώρα δεν σταμάτησε να εξοπλίζεται με έξοδα των φορολογουμένων), επισκέπτονταν τις δημόσιες υπηρεσίες για διάφορες υποθέσεις τους, απαιτούσαν την προστασία της αστυνομίας.

Γενικά, είχαν τις ίδιες παροχές – να μην πω και καλύτερες, καθότι ως έχοντες έβρισκαν καλύτερες «άκρες» - με όλους τους άλλους Έλληνες που πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους.

Δεν γνωρίζω αν ορθώς χρησιμοποιώ παρελθόντα χρόνο. Φαντάζομαι πως είναι τόσο θρασείς και τόσο σίγουροι για την ιδιότυπη προστασία που απολαμβάνουν, ώστε αρκετοί να συνεχίζουν την εθνοκτόνο δράση τους, πιστεύοντας ότι τελικά δεν θα τους ανακαλύψει κανείς.

Δεν ξέρω επίσης αν τα είκοσι ή τα διακόσια δις ευρώ που «διέσωσαν» θα κατευθύνονταν προς τον σωστό σκοπό – πιθανόν να είχαν πέσει κι’ αυτά σ’ εκείνο το δίχως πάτο βαρέλι του πιο ανίκανου και αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα επί του πλανήτου.

Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη, είναι πως αν οι κύριοι αυτοί δεν συνέχιζαν να κλέβουν και να φυγαδεύουν το προϊόν των εγκληματικών τους πράξεων στο εξωτερικό, τότε δεν θα δινόταν μάχη για να μην χάσουν οι πραγματικά χρήσιμοι αυτής της χώρας από πενήντα ή εκατό ευρώ.

Αυτή η παρασιτική κατάσταση πρέπει να τελειώσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο.

Αυτά τα παράσιτα δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αυτή τη χώρα ως τόπο αέναων διακοπών.

Και πρέπει να κληθούν εδώ και τώρα είτε να επιστρέψουν τα κλεμμένα, είτε να αλλάξουν χώρα κατοικίας – αφού δημευθούν όλα τους τα υπάρχοντα.

elzoni.gr

Αθηνά Ωνάση: "Έχω δυο προτάσεις για τον Σκορπιό" - Μετά από 14 χρόνια επιστρέφει στο διαμάντι του Ιονίου


Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για τον επίγειο παράδεισο που κάποτε δημιούργησε ο παππούς της Αριστοτέλης Ωνάσης βάζει μπροστά η Αθηνά Ωνάση, η οποία παραδέχεται πως έχει ήδη δύο προτάσεις για αξιοποίηση του Σκορπιού, όμως δεν περνάει από το μυαλό της το ενδεχόμενο να τον πουλήσει.

«Έχω δύο προτάσεις για τον Σκορπιό για ενοικίαση και αξιοποίηση του που με ενδιαφέρουν, αλλά δεν θέλω να πουλήσω το νησί του παππού μου», εκμυστηρεύτηκε σε δικούς της ανθρώπους η χρυσή κληρονόμος, η οποία σκοπεύει να παραχωρήσει τον Σκορπιό σε ιδιώτες με την προϋπόθεση ότι θα αφήσουν τα κτίσματα ως έχουν και δεν θα πειράξουν ούτε στο ελάχιστο όσα έχτισε ο παππούς της.

Όπως αναφέρει η Real News, ο κυριότερος λόγος που η Αθηνά αποφάσισε να κινητοποιηθεί άμεσα για την αξιοποίηση του Σκορπιού είναι το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης του, αφού μηνιαίως χρειάζεται το μίνιμουμ 85.000 ευρώ και συνολικά περίπου 1.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι τόσο έντονη η επιθυμία της Αθηνάς να δρομολογήσει όλα τα παραπάνω, που έχει προγραμματίσει ταξίδι στο νησί, το οποίο θα επισκεφθεί έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Η 27χρονη κληρονόμος έχει βρεθεί στο ιδιωτικό νησί δύο φορές στη ζωή της, μία στα οκτώ της χρόνια και μία στα 13 της, μαζί με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ. Την τελευταία φορά, το 1998, είχε πάει στο νησί για το μνημόσυνο της μητέρας της Χριστίνας.

Έντονο ενδιαφέρον

Οι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενοικιάσουν τον Σκορπιό θέλουν να τον αξιοποιήσουν τουριστικά, δημιουργώντας έναν επίγειο παράδεισο διακοπών για Έλληνες και ξένους κροίσους.

Ενδιαφέρον έχει δείξει ένα σερβικό fund μαζί με Αμερικανούς επενδυτές. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και fund από το Κατάρ, του οποίου ηγείται ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Θάνι, ο οποίος λατρεύει την Ελλάδα. Μάλιστα, ήθελε πέρυσι να αγοράσει το νησί, όμως η απάντηση της Αθηνάς ήταν αρνητική.

Η νέα πρόταση έχει να κάνει με ενοικίαση για 30 χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο εμίρης του Κατάρ πρόσφατα αγόρασε τον ιταλικό οίκο μόδας Valentino έναντι 700εκατ. ευρώ. Μετά τους αγώνες Athina Onassis Horse Show, οι οποίοι θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, η Αθηνά θα επιστρέψει στο σπίτι της, στο Βέλγιο, και θα προγραμματίσει συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

tlife.gr

Αυτοκτόνησε στα 101 γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να αθλείται!


Μέχρι τα 89 του έτρεχε τα 100 μέτρα σε 16,5 δευτερόλεπτα. Στα 95 του ήταν εξαιρετικός στο άλμα εις μήκος. Στα 101 του όταν πλεον το σώμα του δεν τον βοηθούσε αποφάσισε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
Ο Βιτόριο Κολό από το Μιλάνο αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει ό,τι αγαπούσε περισσότερο στην ζωή του. Να αθλείται.

Ήταν κάτοχος 25 εθνικών ρεκόρ στην κατηγορία Master από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για παλαίμαχους αθλητές, ενώ το 1997 είχε κατακτήσει 7 χρυσά μετάλλια!

Την Δευτέρα, έβαλε τέλος στη ζωή του, επειδή δε μπορούσε πλέον να αθληθεί και δεν άντεχε να ζει όπως όλοι οι ηλικιωμένοι...

Τρόικα: Απολύστε όσους περισσεύουν στο Δημόσιο !


Δεν έκλεισε το θέμα των απολύσεων, αντιθέτως παραμένει ορθάνοιχτο με την τρόικα να δείχνει μάλιστα ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου πρέπει να απολυθούν και μάλιστα άμεσα.
Οι απολύσεις που προτείνει η τρόικα αφορούν και τον στενό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η τρόικα θέλει αίμα και μάλιστα με ορίζοντα το πολύ τριών ετών, ως τα τέλη δηλαδή του 2015, οπότε και έχει μπει το όριο των 150.000 αποχωρήσεων.

Εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τη συνταγματική πρόβλεψη για τη μονιμότητα της θέσης τους είναι αυτοί που θα μπουν πρώτοι στο στόχαστρο.

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί δείχνουν πρώτους εκείνους που υπηρετούν σε οργανισμούς που είτε καταργούνται, είτε συγχωνεύονται.

Το πλεονάζον προσωπικό θα δει την πόρτα της εξόδου.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ελάχιστες έως καθόλου θα είναι οι συμβάσεις που θα ανανεωθούν μεταξύ των συμβασιούχων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
newsit.gr

Θόρυβος χωρίς αντίκρισμα για τους "φοροφυγάδες" σταρ της νύχτας

Έβγαλαν στα... μανταλάκια ηχηρά ονόματα της νύχτας ενόψει των σκληρών μέτρων που έρχονται, αλλά μάλλον έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Ο θόρυβος γύρω από τις αμοιβές και τις... φορολογικές δηλώσεις των σταρ της νύχτας συνεχίζεται. Αλλά ο θόρυβος φαίνεται πως γίνεται, απλά για να γίνεται! Γιατί πέρα από τις εντυπώσεις που προκαλούνται, δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Δεν υπάρχουν βεβαιωμένες παραβάσεις. Δεν υπάρχουν ούτε καν πρόστιμα. Οπότε;

Η νύχτα είναι ο παράδεισος της φοροδιαφυγής. Το ξέραμε, δεν το μαθαίνουμε πρώτη φορά. Αλλά ο σάλος που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις των Νέων, απλά έγινε για το θεαθήναι...

Τα πράγματα είναι απλά: δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να μπορέσουν να μην πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί ή να πληρώσουν μικρότερο φόρο απ’ αυτόν που θα έπρεπε. Ποιος δε θα το εκμεταλλευόταν; Ας παραδεχτούμε την απάντηση: κανείς...

Το θέμα με τις αμοιβές των καλλιτεχνών, τα παχυλά νυχτοκάματα και τα ισχνά ποσά που δήλωσαν οι καλλιτέχνες ως φυσικά πρόσωπα προκάλεσε σάλο. Προκάλεσε επίσης αίσθηση για το χρονικό σημείο που βγήκε στο φως, την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα ξανά η τρόικα και ζήτησε απολύσεις και νέα μέτρα.

Τα... νυχτοκάματα της φτώχειας αποκάλυψε η εφημερίδα Τα Νέα, που σήμερα δίνει συνέχεια στο θέμα, παρουσιάζοντας το «χρυσό κόλπο» με τις ΕΠΕ που ιδρύουν οι καλλιτέχνες και μέσω αυτών γλιτώνουν φόρους. Αλλά το κάνουν νόμιμα.

Το αν αυτό είναι και ηθικό, είναι άλλη (μεγάλη) κουβέντα...

Το «κόλπο» με τις ΕΠΕ
Επαγγελματίες με υψηλές αμοιβές, οι καλλιτέχνες, συστήνουν εταιρίες (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ ή ΑΕ) και σε αυτές περνούν τις δαπάνες τους, μειώνουν τα καθαρά κέρδη και το φόρο που πρέπει να πληρώσουν αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, που δίνουν συνέχεια στο θέμα.

Με τη σύσταση εταιρίας αποκτούν αυτοκίνητα, ακίνητα ή ακόμη και σκάφη αναψυχής στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτή την περιουσία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρίας.

Αν ένας μισθωτός έχει εισόδημα 100.000€ και φορολογηθεί με βάση τη φορολογική κλίμακα, θα πληρώσει φόρο 31.400€. Η ΕΠΕ όμως που έχει καθαρά κέρδη 100.000€, θα πληρώσει 20% φόρο στο όνομα της εταιρίας και από το υπόλοιπο ποσό, τα 80.000€ δηλαδή, όποτε κι αν διανεμηθεί στους εταίρους, θα παρακρατηθεί άλλο ένα 25%.

Όμως για εκείνους που έχουν περάσει στο όνομα της εταιρίας όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, οι δαπάνες που αφαιρούνται από τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρίας. Έτσι, συνεχίζει το δημοσίευμα, τα καθαρά κέρδη (που αν είναι 100.000€ μπορεί να έχουν προκύψει από ακαθάριστα κέρδη 1 εκατ. ευρώ) μπορούν να εμφανιστούν μειωμένα και ο τελικός φόρος να είναι κατά πολύ χαμηλότερος από εκείνος που θα καλούνταν να πληρώσει ένας μισθωτός.

Επίσης, δεν υπάρχουν έλεγχοι πόθεν έσχες. Από τη στιγμή που μια ΕΠΕ ή ανώνυμη εταιρία αγοράζει ένα περιουσιακό στοιχείο, δεν ελέγχεται το ποιος κατέβαλε το κεφάλαιο ή τι ποσό κατέβαλε στη σύσταση της εταιρίας ή στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν κάποιος καλλιτέχνης έχει ετήσια καθαρά κέρδη 300.000€, θα πληρώσει φόρο 60.000€ στο όνομα της εταιρίας και οι υπόλοιπες 240.000€ μπορεί να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο και να αφαιρεί κάθε χρόνο από τα κέρδη το ποσό που αντιστοιχεί στην απόσβεσή του, σύμφωνα με τα Νέα. Έτσι μειώνεται σημαντικά ο φόρος που προβλέπει ο νόμος.

newsit.gr

Λουκέτο για 48 ώρες στους δήμους όλης της χώρας


Κλειστοί θα παραμείνουν, αύριο Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, οι δήμοι της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης και τον επικείμενο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα.
Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, όπου πιστοποιήθηκε ότι επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης, πέρα από τη μείωση 60% που συνέβη την τριετία 2009-2012, θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των δήμων. Όπως τονίζεται από την ΚΕΔΕ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α.. Θα είναι αδύνατη, επίσης, η συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών και εν γένει των υποδομών, αλλά και των δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ακόμα, οι δήμοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και θα οδηγηθούν μοιραία σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Αύριο στις 11 το πρωί, θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και το Προεδρείο της Βουλής.

Την ίδια ημέρα στη μια το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ως και δύο χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας για να πει ναι η τρόικα στα μέτρα !


- Στα 66 το όριο σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013
- Από το 2014 το όριο πάει στα 67 έτη
- Ποιοι “γλιτώνουν” από τη νέα αύξηση των ορίων


Ένα δισεκατομμύριο κοστολογούν οι οικονομικοί εγκέφαλοι της τρόικας και του υπουργείου την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια.

Οι πληροφορίες λένε ότι ουσιαστικά η αύξηση των ορίων έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας καθώς θεωρείται από τα λεγόμενα “χειροπιαστά”, από εκείνα που έχουν δηλαδή άμεσα οικονομικά αποτελέσματα.

Ως τώρα το όριο έφτανε το 65ο έτος για όλους το 2013 και τα 67 έτη (επίσης για όλους) κλιμακωτά ως το 2015. Με την τρόικα όμως να ανακαλύπτει και μια νέα μαύρη τρύπα σχεδόν κάθε φορά που κάνει έλεγχο αυτό το μέτρο έρχεται νωρίτερα. Τα όρια αυξάνονται από πρώτη Ιανουαρίου του 2013 στα 66 έτη και αντίστοιχα στην αρχή του 2014 στα 67 έτη.

Με λίγα λόγια όσοι περίμεναν με βάση τις έως τώρα διατάξεις να πάρουν σύνταξη του χρόνου θα πρέπει να κάνουν υπομονή από 1 έως και 3 χρόνια.

Πριν τα 66 ή τα 67 αντίστοιχα θα παίρνουν σύνταξη μόνο όσοι συμπληρώνουν 49 έτη εργασίας και έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Ουσιατικά 80.000 άτομα πλήττονται από τη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας. Η νέα ρύθμιση των ορίων προς τα επάνω θα αφορά όλους, ακόμη και μητέρες με ανήλικα τέκνα ή οι τρίτεκνοι αυξάνοντας τα έτη εργασίας.

Όσοι υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανάπηροι, γονείς ή σύζυγοι αναπύρων φαίνεται πως εξαιρούνται.

newsit.gr

Και ο Αθανάσιος Διάκος θύμα της αριστερίστ​ικης κιτς ... ψευτοκουλτ​ούρας


Έχω αναγκασθεί πολλές φορές να στηλιτεύσω με καυστικό τρόπο από το μετερίζι της πολιτικής αρθρογραφίας, τις πάσης φύσεως ιδεολογικές ατασθαλίες των ψευτοπροοδευτικών κουλτουριαραίων του αριστερίστικου νεοσταλινικού κατεστημένου, που από το 1974 βυσσοδομούν εις βάρος των Ελληνορθόδοξων ιδεωδών του Έθνους μας.

Νέο θύμα της ψευτοκουλτούρας ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που με ανδρεία, αυταπάρνηση, αλτρουϊσμό, πάθος για την Ελευθερία και λοιδορία προς τους απολίτιστους Οθωμανούς μέχρι την τελευταία του πνοή, θυσιάστηκε για χάρη του Έθνους, υφιστάμενος φρικτό θάνατο δια ανασκολοπισμού (σουβλίσματος), σε ηλικία μόλις 35 ετών.
Ο Αθανάσιος Γραμματικός, που λόγω του ότι πριν την Επανάσταση είχε δεχθεί το μοναχικό σχήμα και αργότερα χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος, καθιερώθηκε και έγινε γνωστός ως Αθανάσιος Διάκος, ελέω μιας άγνωστης και αμφιβόλου καλλιτεχνικού ταλέντου, ονόματι Λένας Κιτσοπούλου, έγινε «θεατρικό έργο», το οποίο υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, προβλήθηκε στις 14 Ιουλίου 2012.

Στο εν λόγω «θεατρικό έργο» που αποτελεί αποθέωση του κιτς, ίδιον της αριστεροθολοκουλτούρας, ο Ήρωας Αθανάσιος Διάκος ζει στο σήμερα και παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, βίαιος, αλλά και απατημένος σύζυγος, που στο τέλος δολοφονεί την έγκυο γυναίκα του για λόγους τιμής, επειδή τον απάτησε με κάποιον λαθρομετανάστη ασιατικής καταγωγής.

Το αποκρουστικό αυτό θέαμα επιδοτήθηκε με χρήματα του φορολογούμενου και δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού, ο οποίος βλέπει μέρος των περικοπών που υφίσταται τα τελευταία χρόνια να καταλήγουν σε ανερμάτιστα θεάματα που προσβάλλουν βάναυσα το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημά του.
Η Λένα Κιτσοπούλου η οποία σε συνέντευξή της έχει αναφέρει ότι οι Έλληνες πατεράδες πρέπει να αφήνουν τις κόρες τους να έχουν μαύρους εραστές για να βελτιωθεί φυλετικά η ελληνική φυλή, προσπαθεί μάταια να γίνει διάσημη, προσβάλλοντας τη μνήμη του Αθανασίου Διάκου. Είναι πασιφανές ότι η αριστερίστικη νοσηρή νοοτροπία επέλεξε να σπιλώσει τη μνήμη του συγκεκριμένου Ήρωα, για να πλήξει ταυτόχρονα Πατρίδα και Ορθοδοξία μιας που ο Διάκος συγκέντρωνε την ιδιότητα του οπλαρχηγού και του κληρικού.
Αυτή η επί σειρά ετών «Ρεπούσεια» λογική της παραχάραξης της Ιστορίας και του εξευτελισμού των διαχρονικών μεν, επίκαιρων δε, Μεγάλων Αξιών που χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, επιβάλλεται να παταχθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και την Ενωμένη Πατριωτική Κεντροδεξιά.

Η Δικαιοσύνη θα είναι καλό κατόπιν τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, να επεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και να εξετάζει αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση, εάν προσβάλλεται η μνήμη νεκρών ηρωικών προσώπων που είναι συνυφασμένα με την Ελευθερία του Έθνους. Είναι απαραίτητο να υπάρξει αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση εφόσον τελούνται εγκλήματα που στρέφονται εναντίον των εθνικών και θρησκευτικών ευαισθησιών του ελληνικού λαού, ώστε οι κάθε λογής «καλλιτέχνες», να γνωρίζουν που τελειώνει η τέχνη και που αρχίζει η χυδαιότητα.

Οι συντελεστές του εν λόγω θεατρικού κιτς και οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αθηνών, πρέπει να τύχουν των ανάλογων κυρώσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας οφείλει να τραβήξει αυτιά και να αποκαταστήσει την διασαλευθείσα τάξη, καταπολεμώντας την ελευθεριάζουσα κατάσταση που επικρατεί, λόγω της οποίας βαπτίζεται τέχνη ό,τι ικανοποιεί την κακόγουστη αριστερίστικη «καλλιτεχνία». Άλλωστε τέτοια θέματα δεν αφορούν την Τρόικα για να χρειάζεται η έγκρισή της. Αρκεί ισχυρή πατριωτική πολιτική βούληση, την έκφραση της οποίας ο λαός ΑΠΑΙΤΕΙ.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Δεν θα τα εκπορνεύσουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «καλλιτέχνη», θιασώτη της αθεϊας και των λαθρομεταναστών, διεπόμενο από ανθελληνικά αισθήματα, να βρωμίσει τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνικής Φυλής. Κι αν θέλουν τόσο πολύ όλοι αυτοί οι αριστεροί να καταπιάνονται με ιστορικά πρόσωπα και να τα απομυθοποιούν, ας ασχοληθούν με τον «πατερούλη» τους τον Στάλιν, τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη και όλα τα πολιτικά τους πρότυπα. Οι Ήρωες του Έθνους δεν είναι για τα δόντια τους και το επίπεδό τους.



ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο - Β’ Μέρος

Αρθρογραφία - Β.Μπαλάφας
Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου 2012, σελίδα 7 :

Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο – Β’ Μέρος
Το περασμένο Σάββατο αναφέρθηκα σε ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με την «τρελή πορεία» που ακολούθησε το 6ο Σ.Π. της Κορίνθου από τη στιγμή που τέθηκε υπό αίρεση, το 2010, από την τότε πολιτική ηγεσία, μέχρι τη σημερινή κατάσταση που το βρίσκει να καθίσταται Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών και μάλιστα όλα δείχνουν ότι εξοπλίζεται κιόλας, αποκτώντας μη προσωρινή (;) υπόσταση.

Ωστόσο, τόσες ημέρες μετά, από εκείνα τα χαράματα που έγινε η πρώτη «επιχείρηση εναπόθεσης» λαθρομεταναστών, τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσα στο προηγούμενο άρθρο παραμένουν. Τα θυμίζω, μήπως και μπορέσουμε να πάρουμε απαντήσεις αυτή την εβδομάδα.

Το στρατόπεδο επισήμως έκλεισε, επισήμως ξανάνοιξε ; Υπάρχουν έγγραφα γι’ αυτές τις δύο καταστάσεις, κλεισίματος και ανοίγματος ; Υπόκειται στους νόμους 3907 και 4033 του 2011 ; Για ποιο λόγο οι βουλευτές και ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ από την Κορινθία τορπίλισαν το δημοπρατημένο έργο του Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία και το ακύρωσαν ; Τι πόροι είχαν εξασφαλιστεί από τους ίδιους ή την τοπική αυτοδιοίκηση για την κατασκευή υποδομών στην περίπτωση που γινόταν η παραχώρηση του 6ου Σ.Π. ; Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η παραχώρηση αφού ήταν θέμα μιας μόνο υπογραφής ; Για ποιο λόγο, καθαρά σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής, ο τότε υπ. Άμυνας κ. Μπεγλίτης, δεν περίμενε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση, προτού προβεί σε πανηγυρικές ανακοινώσεις περί διάθεσης του 6ου Σ.Π. στον Δήμο ; Γιατί από όλους τους ιθύνοντες που εμπλέκονται σήμερα στην υπόθεση, με κάθε τρόπο, κανείς δεν τόλμησε να προτείνει εναλλακτική τοποθεσία όταν η Κόρινθος έχει στη διάθεσή της δύο άλλα στρατόπεδα, τελείως αναξιοποίητα, τα οποία της έχουν παραχωρηθεί ;

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ ακόμα μια σημαντική διάσταση του ζητήματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, είκοσι ολόκληρες ημέρες πριν την πρώτη ημέρα εγκατάστασης λαθρομεταναστών στο 6ο Σ.Π. Κορίνθου, υπήρξε σχετική συνεδρίαση στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι συμμετείχαν σε αυτή, όμως, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πρώτον, ποια ήταν ολόκληρη η σύνθεση της συνεδρίασης και δεύτερον, γιατί δεν παραβρίσκονταν όσοι θα έπρεπε με βάση τις θεσμικές ιδιότητές τους.

Η ουσία είναι ότι πέρα από τη δυστυχή κατάληξη που φαίνεται να έχει το 6ο Σ.Π., η Κόρινθος έχασε και μια δημοπρατημένη υποδομή που θα μπορούσε ήδη να χρησιμοποιεί σήμερα. Και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο σημαντικό θέμα υποδομής που βασανίζει εδώ και πολλά χρόνια την πόλη της Κορίνθου και δεν είναι άλλο από το λιμάνι της.

Για το λιμάνι της Κορίνθου έχει χυθεί άφθονο μελάνι, έχουν γραφτεί πλείστα όσα σενάρια, έχουν καταστραφεί καριέρες και έχουν λοιδορηθεί άνθρωποι. Ταυτοχρόνως, διάφοροι άλλοι διεκδίκησαν να γίνουν, και για λίγο καιρό τα κατάφεραν, τιμητές των πάντων, γνώστες όλων των εξειδικευμένων ιδιαιτεροτήτων ενός λιμανιού, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να ξανανιώσουν φουστανελάδες και να ορκιστούν επανάσταση, ενώ άλλοι οργάνωναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, λειτουργώντας καθαρά προεκλογικά (εκλογές 2009) και κομματικά. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, το όλο θέμα περιορίστηκε σε ένα ψευδεπίγραφο, κατά τη γνώμη μου, δίλημμα, περί επιλογής για το αν θα είναι το λιμάνι τουριστικό ή εμπορικό, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι καμία από τις δύο ιδιότητες, με κανέναν νόμο, δεν εμποδίζει την άλλη. Και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που επιχειρείτο η έκδοση ψηφισμάτων για το λιμάνι, ψηφισμάτων που φιλοδοξούσαν να εκφράσουν όλους τους φορείς και τους πολίτες της Κορίνθου και που θα ψηφίζονταν από καμιά πενηνταριά άτομα.

Για το θέμα της διαχείρισης του λιμανιού της Κορίνθου, το ζήτημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου, θα μπορούσε κανείς να συγγράψει διδακτορική διατριβή. Χαμένο μέσα στους νόμους, τα προεδρικά διατάγματα, τις διάφορες αποφάσεις και αντεγκλήσεις, το μπαλάκι αυτό πηγαινοέρχεται μέσα σε ένα νέφος αβεβαιοτήτων και αντιφάσεων.

Ύστερα από τόσο καιρό, βλέποντας ψύχραιμα τα πράγματα, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι με το χωροταξικό του 2008, το λιμάνι της Κορίνθου είναι ενταγμένο στα λιμάνια εθνικής στρατηγικής σημασίας. Επίσης ξέρουμε ότι το 2008, η Κόρινθος βρέθηκε πολύ κοντά σε μια εξασφαλισμένη επένδυση δισεκατομμυρίων με έργα που θα μετέτρεπαν το λιμάνι της Κορίνθου από αμιγώς εμπορικό που είναι ακόμα και σήμερα, σε τουριστικό – εμπορικό ήπιας χρήσης ενώ προβλεπόταν και χρηματοδότηση για κατασκευή μαρίνας. Η Κόρινθος τότε ξεσηκώθηκε, σχεδόν καθολικά αντιτάχθηκε σε άλλη μια επένδυση, κυρίως παρασυρμένη από μικροκομματικά παιχνίδια και μικρότητες των παραγόντων της και εν τέλει έχασε και αυτή την υποδομή που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει.

Σε αυτό το κλίμα, άκρως ατυχείς ήταν και οι χειρισμοί του Υπουργείου Ναυτιλίας, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού επέτρεψε και εν πολλοίς ενίσχυσε τη δημιουργία ενός «αστικού μύθου» γύρω από το έργο, με συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, μυστικές ενημερώσεις και συνεδριάσεις, διαρροές και τα γνωστά «κατόπιν ενεργειών μου» που μας βασανίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Απέτυχε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο ίσως έργο όλων των εποχών που θα γίνονταν ποτέ στην πόλη, μη διευκρινίζοντας στους πολίτες τι ακριβώς θα περιελάμβανε το master plan που θα υλοποιούσε τις νόρμες ασφαλείας του ISPS κώδικα που εφαρμόζεται παγκοσμίως στα λιμάνια.

Άσχετα όμως με την επικοινωνιακή διαχείριση και την καθολική αντίθεση της τότε αντιπολίτευσης, η Κόρινθος έχασε ακόμα ένα τεράστιο έργο υποδομής που θα προσέφερε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ακόμα και αν δεχτώ ότι όλα αυτά καλώς έγιναν, από τότε, από το 2008, τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του λιμανιού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τίποτα δεν πήγε ένα βήμα μπροστά, τίποτα δεν ήρθε ως χειροπιαστό όραμα, και δεν αναφέρομαι σε μη χρηματοδοτημένες μακέτες και φωτογραφίες, να αντικαταστήσει όλα εκείνα τα «καταστροφικά» του 2008.

Όλα δείχνουν ότι το λιμάνι της Κορίνθου θα ενταχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε μια ευρύτερη εθνική στρατηγική αξιοποίησης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε μια χαμένη ευκαιρία.










Δείτε το απόκομμα της εφημερίδας στο scribd, εδώ.











Βασίλειος Μπαλάφας
vasileios[at]balafas.gr
vbalafas.blogspot.gr

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΕΥΡΩ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Μήνυμα προς τους δημάρχους ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, στέλνει μέσω της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αν και ο κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δεχθεί περικοπές που αγγίζουν το 61%, προσθέτει με έμφαση: «Εξαντλήθηκε πλέον ο παραδοσιακός ρόλος του Κράτους ως κεντρικού χρηματοδότη. Ο ρόλος του πρέπει να είναι συμπληρωματικός: να δίνει την πρώτη ώθηση, να διαμορφώνει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και να υποστηρίζει τεχνοκρατικά τις προσπάθειες που γίνονται».
Μάλιστα, δεν διστάζει να μιλήσει για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες χωρίς όμως, όπως επαναλαμβάνει, να κινδυνεύουν θέσεις εργασίας των ήδη απασχολούμενων στους ΟΤΑ, μακροχρόνια παραχώρηση - ενοικίαση ακίνητης περιουσίας αλλά και μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων. Παράλληλα μιλά και για άλλα «ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως η φορολογική αποκέντρωση, η δημοτική ενημερότητα, η ενεργειακή επάρκεια των δημοσίων κτηρίων, και η αξιοποίηση των ΧΑΔΑ με φωτοβολταϊκά πάρκα.

Αλιφέρη: Κλείνω το δήμο και παραιτούμαι άμεσα

Δε μασάει τα λόγια της η δήμαρχος Τήλου Μαρία Αλιφέρη, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου της. Δεν κρύβεται, και παραδέχεται πως οι υπάλληλοί της είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, καθώς ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες έχουν φτάσει μηδέν ευρώ στο ταμείο της από τους ΚΑΠ. Δηλώνει έξαλλη με την απαξίωση της Πολιτείας και πως μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα κλείσει το δήμο και θα παραιτηθεί.
«Είμαι έξαλλη. Από εδώ και πέρα είναι μονόδρομος για εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτό το δήμο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να οδηγήσω στην εξαθλίωση τους συμπολίτες μου και τους υπαλλήλους μου. Το ξέρετε ότι το κόστος διαβίωσης στην Τήλο είναι πιο υψηλό από ό,τι σε ένα ηπειρωτικό δήμο; Και για αυτό, για παράδειγμα, για να πάμε σε ένα γιατρό θα πρέπει να κάνουμε το γύρο του Αιγαίου...», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δυτ. Ελλάδα: Μπάχαλο στη μεταφορά μαθητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς


Στον «αέρα» κινδυνεύει να «τιναχθεί» η μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα αν δε βρεθεί λύση σήμερα κιόλας. Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας, περίπου 6.700 θα μείνουν μακριά από τα σχολεία τους, με το «καλημέρα», μάλιστα, της νέας σχολικής χρονιάς.
Με αφορμή τη μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος για την εξόφληση των μεταφορέων (το 2012-13 χρωστά 13,5 εκατ. ευρώ και πήρε μόλις 1,8 εκατ. ευρώ), η ΠΔΕ ζητεί από τους μεταφορείς να βάλουν «πλάτη», όπως κάνει και αυτή, να συνεργαστούν «προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της ανάγκης να μη στερηθεί κανείς μαθητής και μαθήτρια το ιερό δικαίωμα στη μόρφωση. Ο χρόνος που απομένει είναι μηδενικός, αύριο ανοίγουν τα σχολεία και η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα».
Ειδικά όμως για την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, προκειμένου να γίνει αυτή η πληρωμή, απαιτείται προηγουμένως νομοθετική ρύθμιση «την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί επίμονα από τις αρχές του 2012. Σε κάθε περίπτωση αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραμένει απαραίτητη προκειμένου να γίνει η εκταμίευση και η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να την προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή».
Τέλος, η ΠΔΕ καλεί όλους τους δήμους να πράξουν όπως οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και να προχωρήσουν στην άμεση ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά των μαθητών στα όρια των Δήμων τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ήταν μόλις στις 26 Αυγούστου που ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κάλεσε τους Περιφερειάρχες της χώρας και τους ζήτησε να αναλάβουν για μια ακόμα χρονιά το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Σημειώνεται δε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθόρισε τα κόστη της μεταφοράς υπεγράφη μόλις στις 6 Σπτεμβρίου, με τα εναπομείναντα χρονικά περιθώρια να είναι ανύπαρκτα.
Σε ότι αφορά την παρούσα κατάσταση, σήμερα μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποσαφηνίζει τα παρακάτω ζητήματα:
Πρώτον, σε ότι αφορά τη μείωση κατά 17% στο κόστος της μεταφοράς των μαθητών, αυτή συμφωνήθηκε κεντρικά ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που φέρει και την ευθύνη της εξεύρεσης και κατανομής των σχετικών πόρων, και τα δευτεροβάθμια όργανα των μεταφορέων, χωρίς καμιά συμμετοχή των Περιφερειών. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή έχει ήδη περιληφθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεύτερον, η Περιφέρεια καλεί όλους τους Δήμους να πράξουν όπως οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και να προχωρήσουν στην άμεση ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά των μαθητών στα όρια των Δήμων τους.
Τρίτον, σχετικά με τις οφειλές του σχολικού έτους 2011-2012 που έχουν ανέλθει στα 13,5 εκατ. ευρώ, το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας ποσόν ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί «έναντι» των συνολικών υποχρεώσεων. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυτές τις μεταβιβαστικές πληρωμές. Ειδικά όμως για την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, προκειμένου να γίνει αυτή η πληρωμή, απαιτείται προηγουμένως νομοθετική ρύθμιση την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί επίμονα από τις αρχές του 2012. Σε κάθε περίπτωση αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραμένει απαραίτητη προκειμένου να γίνει η εκταμίευση και η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να την προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή.
Τέλος, οι μεταφορείς γνωρίζουν πολύ καλά τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων. Η Περιφέρεια τους καλεί και πάλι να συνεργαστούν προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών στη σχολική χρονιά που ξεκινά με την Περιφέρεια να παραμένει διατεθειμένη να «βάλει πλάτη» προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της ανάγκης να μη στερηθεί κανείς μαθητής και μαθήτρια το ιερό δικαίωμα στη μόρφωση. Ο χρόνος που απομένει είναι μηδενικός, αύριο ανοίγουν τα σχολεία και η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα.

Η νέα επιχειρηματικότητα εγκαινιάζεται σήμερα στην Πελοπόννησο - Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων


Νέοι ορίζοντες ανοίγονται σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, καθώς έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και έχει σαφή πολιτική βούληση για εφαρμογή προτάσεων και κοινών δράσεων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση, εκτός της ηγεσίας της Περιφέρειας και των επενδυτών, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Invest in Greece, οι οποίοι ανέλυσαν τις δυνατότητες για επενδύσεις.
Καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

«Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, αποτελεί καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό αυτή τη δεδομένη στιγμή» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στις πολιτικές που έχει ήδη εφαρμόσει η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ως αντίδοτο στην κρίση με κύριο στοιχείο τη δημιουργία ασφαλούς και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί διαφορετική περιφέρεια σε σχέση με το σύνολο της χώρας, αφού έχουμε επιτύχει αφενός πολιτική σταθερότητα και αφετέρου την αποφασιστική στήριξη της πολιτικής των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας των ιδιωτών».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα μετά τις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση του καθεστώτος της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, το οποίο θα δημιουργήσει πολύ ευνοϊκό περιβάλλον προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κάνει επίσης προσπάθειες για επαναφορά συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία δεν ευοδώθηκαν κατά το παρελθόν λόγω αστοχιών, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα σε όλους για επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιρετικά σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αγωγό φυσικού αερίου και με το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από το Ισραήλ και την Κύπρο, θα καταστεί εξαιρετικά σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι μετά από την υλοποίηση αυτής της επένδυσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα ακόμα βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος, αναγάγοντας σε σημαία ανάπτυξης την επίλυση των τεράστιων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα.

Χωρίς αστυνομική προστασία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παύεται η αστυνομική προστασία των βουλευτών της Χ.Α. μετά το περιστατικό στη Ραφήνα
          
Χωρίς αστυνομική προστασία θα είναι στο εξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν θα διατίθενται πλέον αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έπειτα από τα όσα έγιναν εναντίον των αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι στη Ραφήνα, αλλά και «την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής», όπως αναφέρεται.
Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Από την απόφαση εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμήνυσε επίσης «προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την επίσπευση των προανακρίσεων για τα επεισόδια στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, ενώ με εξώδικο κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ, απάντησε η Χρυσή Αυγή:
Στην εξώδική δήλωσή της κάνει λόγο για «απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας». Ζητά «να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας»
eklogika.gr

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και την τρόικα

 

      
Ιδιαίτερα σύντομη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 15.00 το απόγευμα η συνάντηση εε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο
     Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, ώστε  τα μέτρα να ψηφιστούν μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Γι΄ αυτό και πυκνώνουν οι κυβερνητικές διαβουλεύσεις με την τρόικα.     
Ιδιαίτερα σύντομη ήταν η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, σύντομη ήταν και η συνάντηση που είχε με την ίδια αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δηλώσεις έκανε μόνο ο υπουργός Οικονομικών που συμμετείχε και στις δύο συναντήσεις, κάνοντας λόγο για «δύσκολες» διαπραγματεύσεις. Ανακοινώθηκε δε, νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του επιτελείου του με τους επικεφαλής της τρόικας, μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση των επώδυνων μέτρων, για τα οποία όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η τρόικα δεν κάνει πίσω και στα πλέον σκληρά μέτρα...
Αναλυτικότερα
Η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόϊκας, διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες διεξήχθη σε καλό κλίμα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, που συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε: «Συνεχίζεται η προσπάθεια για να πείσουμε για την ορθότητα των απόψεών μας».
Στο επίκεντρό της συνάντησης, όπως ήταν γνωστό, βρέθηκε το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας. Το οικονομικό επιτελεί προσπαθεί να πείσει την τρόικα να δεχθεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει προκειμένου να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές. Ωστόσο, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών και στελέχη του υπουργείου το μεσημέρι της Κυριακής, οι επικεφαλής της τρόικας φέρονται να απέρριψαν πολλά από τα μέτρα που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).
Σημειώνεται ότι το απόγευμα ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για τη Φρανκφούρτη όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Σχεδόν μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη γίνει αποδεκτή η επιμήκυνσητης δημοσιονομικής προσαρμογής!
Τέλος, την Τετάρτη, αναμένεται να επαναληφθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν ενδεχομένως οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το πακέτο των μέτρων.

eklogika.gr

ΕΞΩΔΙΚΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ            ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ            ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ



ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , που εδρεύει          στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

                                                           ΚΑΤΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Η απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που          εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.,          αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός          μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση          της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας.

Με προφανή πολιτική εντολή της ηγεσίας του          Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα το μεσημέρι          (10/9/2012) κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται          προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία          του κόμματος επί της οδού Δηλιγιάννη 50, διενεργώντας ελέγχους          σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά. Η  υπό την «αίρεση» της          εγκρίσεως της εκτελεστικής εξουσίας, λειτουργία των θεμελιωδών          δικαιωμάτων του Ελληνικού Συντάγματος περί ελεύθερης          συμμετοχής και δράσης σε πολιτικό κόμμα (άρθρο 29 παρ.1) καθώς          και περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5          παρ.1), αποτελεί καταφανή συνταγματική εκτροπή, που δεν πρέπει          να γίνει ανεκτή.

Η εκτελεστική εξουσία, υπερβαίνοντας          εκδικητικά, για προφανείς λόγους «πολιτικού μάρκετινγκ» τη          δικαιοδοσία της και φαλκιδεύοντας έμπρακτα κάθε έννοια          συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, μετά την προαναγγελία          ποινικών διώξεων για τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής          Αυγής που έπραξαν το νόμιμο καθήκον του κάθε πολίτη (275 ΚΠΔ)          στη διεκδίκηση του κράτους δικαίου, οδηγεί το Πολίτευμα, εν          έτει 2012, σε πρωτοφανή μονοπάτια.

Επειδή η Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να          αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για την αμνήστευση των διαρκών          εγκλημάτων που έχουν διαχρονικά τελεστεί εις βάρος του          Ελληνικού λαού και εξ ονόματός του, σε κάθε κρίσιμο πεδίο της          κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Επειδή η Χρυσή Αυγή θα εξαντλήσει κάθε          νόμιμο μέσο για να πρυτανεύσει η νομιμότητα, πέρα από          κομματικές σκοπιμότητες, συμφέροντα και δουλείες που          επιβάλλονται διαχρονικά από το κομματικό κατεστημένο.


Επειδή η Χρυσή Αυγή δεν θα εκχωρήσει την          εντολή που τιμητικά της έδωσε ο Ελληνικός λαός για την          προάσπιση των συμφερόντων του, στον άνισο πόλεμο που επιβάλουν          στην πατρίδα μας, οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του και τα          μίσθαρνα όργανά τους.

            ΓΙΑ ΤΟΥΣ            ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                            ΖΗΤΟΥΜΕ


Να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα          αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη          πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που          υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας

Επιφυλασσόμεθα  παντός νομίμου          δικαιώματός μας.

Αθήνα 10/9/2012

ΛΑΪΚΟΣ            ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00
Ειδικότερα,
«Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 230.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το έργο θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με την από 04/09/2012 υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας Μεσσήνης που βρίσκεται στο Δήμο Μεσσήνης.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:

1.      Αναβάθμιση εσωτερικού - εξωτερικού φωτισμού του Κέντρου Υγείας.

2.      Τοποθέτηση κλιματιστικού στον κεντρικό χώρο εισόδου-αναμονής ενεργειακής κλάσης Α.

3.      Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για κάλυψη του 60% του Ζεστού Νερού Χρήσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

4.      Εγκατάσταση νέου σύγχρονου - αυτόματου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.

5.      Κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης.

6.      Τοποθέτηση συστήματος αποσκλήρυνσης.

7.      Εγκατάσταση δεξαμενής.

8.      Εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος.

9.      Τοποθέτηση νέου boiler τριπλής ενέργειας.

10.  Τοποθέτηση ψευδοροφής στους διαδρόμους για να καλυφθούν οι νέοι σωλήνες ύδρευσης.

11.  Τοποθέτηση συστήματος αντικεραυνικής προστασίας για την προστασία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

12.  Διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στο περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενοφόρων και των λοιπόν οχημάτων και κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών.

Ενέδρα αγνώστων στον Κώστα Βαξεβάνη;


Ομάδα αγνώστων έστησε ενέδρα στον Κώστα Βαξεβάνη τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο γνωστός δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την ύποπτη παρουσία πέντε ατόμων έξω από το σπίτι του και άμεσα κάλεσε την αστυνομία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με την αστυνομία να τους κυνηγάει.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για απόπειρα ληστείας, ωστόσο δεν αποκλείεται το όλο θέμα να έχει σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Βαξεβάνη στο περιοδικό "Hot Doc" όπως αφήνει ο ίδιος να εννοηθεί. Πάντως μοιάζουν κάπως παράξενα όσα λέει κατά τη γνώμη μας. Αναλυτικά:

Ο δημοσιογράφος μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του και πως γράφει για αυτό που του συνέβη.


*Το Tweet του Κώστα Βαξεβάνη
Διαβάστε το άρθρο του σχετικά με το θέμα :

ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ Α.Ε. καταγγέλει ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Η μνημονιακή  συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συνεχίζει την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά μέσω της μεταφοράς 75.000.000 ευρώ από το  ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ Α.Ε στην Εταιρία Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να κλείσει μαύρες τρύπες της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία χρωστάει τεράστια ποσά σε παραγωγούς Αναλώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Την πρωτοφανή αυτή κυβερνητική κομπίνα καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Π.Ε.ΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει οριστεί από το Κίνημα να εποπτεύει και να  ελέγχει κοινοβουλευτικά και τα κρατικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ αλλά και καταγγελία-εξώδικο της ίδιας της  ΠΟΣΠΕΡΤ, «υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους, στην εταιρία ΛΑΓΗΕ Α.Ε».
Με λίγα λόγια, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση, στην ουσία, καλύπτει τις μαύρες τρύπες μίας εταιρίας Ενέργειας, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.ΚΑ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

ΘΕΜΑ: ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Πληροφορηθήκαμε από εξώδικο - καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του Ανταποδοτικού Τέλους του άρθρου 14 Ν.1730/1997 της ΕΡΤ Α.Ε., ήτοι 75.000.000 , στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε..
Δηλαδή ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του για να βλέπει/ακούει Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιόφωνο, τα χρήματα αποδίδονται σε μία άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,  γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως. Και μάλιστα μίας εταιρίας που συστήθηκε το 2011 με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο και που ήδη έχει περιέλθει σε οικονομική ασφυξία και καθυστερεί τις πληρωμές παραγωγών ΑΠΕ.
Με λίγα λόγια, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, με κομπίνα «κλέβει» πάλι λεφτά από τους Έλληνες, αυτή τη φορά μέσω της ΕΡΤ, για να μην εμφανίσει νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θέλοντας να βουλώσει άλλες μαύρες τρύπες.
Μας προξενεί δε μεγάλη κατάπληξη με ποιο νομικό τρόπο θα υπερβεί η Κυβέρνηση τη συνταγματική πρόβλεψη και θα παραβιάσει την αντίθετη ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ από τη στιγμή που ΔΕΝ υπερασπίζονται τα ταμειακά συμφέροντα της Εταιρίας τους με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, τύποις και ουσία αποδέχονται τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, για τις οποίες θα ελεγχθούν στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας ποινικές ευθύνες και κινδυνεύοντας να έχουν στο τέλος σοβαρές κυρώσεις.

Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Γιατί η κυβέρνηση βάζει μέσω ΕΡΤ νέο χαράτσι στον ελληνικό λαό υπέρ της ΛΑΓΗΕ;
2.    Πώς θα καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα που θα προκύψει στην ΕΡΤ –ΑΕ και ποιοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά;


Ο ερωτών βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ