Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ολάντ: Θετικός σε επιμήκυνση αν η Ελλάδα αποδειχθεί αξιόπιστη

ΓΑΛΛΟΙΤΑΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
 
Υπέρ της χρονικής παράτασης του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας υπό τον όρο η έκθεση της τρόικας να αποδείξει την αξιοπιστία στην μέχρι τώρα εφαρμογή του, τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Οπως ανέφερε ο κ. Ολάντ, «εάν η έκθεση της Τρόικας είναι θετική και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αξιοπιστία και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα, θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί παράλληλα την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».
 
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της συνάντησής τους, Ολάντ και Μόντι έκαναν λόγο για μεταξύ τους «ταύτιση απόψεων»: «Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις συνεχίστηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη», είπε ο Μάριο Μόντι.

Πρόσθεσε δε ότι «από την εκλογή του προέδρου Ολάντ βρεθήκαμε πολύ κοντά, με κοινούς στόχους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, χωρίς χρέος και πληθωρισμό. Παρακολουθούμε το πώς η Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

Ακόμη «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσα ετοιμάζονται για την σταθεροποίηση των αγορών με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Συμβάλαμε να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να πάρουμε 'το μάθημά μας', αλλά παράλληλα ότι χρειάζεται και αναγνώριση από την Ένωση και την λειτουργία της Ευρωζώνης, ώστε να μην συνεχίσουν να υφίστανται διαφορές στις αποδόσεις των επιτοκίων που λειτουργούν ως μεγάλο εμπόδιο. Θα επαγρυπνούμε ώστε να γίνουν πράξη όλα όσα αποφασίσαμε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε ο Μόντι.

Ολάντ: Τρεις σταθμοί για το ευρώ
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η σχέση Ιταλίας και Γαλλίας είναι ισχυρή και βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση στα θέματα της Ευρωζώνης. Υπάρχει κοινή βούληση για ανάπτυξη και για μια ευρωπαϊκή πορεία αλληλέγγυας ολοκλήρωσης.

Για το Ευρώ υπάρχουν τρεις σταθμοί: πρώτον να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Δεύτερον, να καταφέρουμε να χειριστούμε το θέμα της Ελλάδας. Ελπίζουμε η έκθεση της Τρόικας να μας επιτρέψει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου να φτάσουμε σε λύση».

«Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Τρίτος σταθμός είναι η τραπεζική ένωση και η εμβάθυνση της οικονομικής και χρηματιστικής ένωσης. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Σινιάλο στον Ντράγκι να προχωρήσει
Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, η δήλωση του κ. Ολάντ ότι ρόλος των ευρωπαϊκών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, είναι να παίρνουν αποφάσεις για την μείωση των επιτοκίων στο ομολογιακό κόστος δανεισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι που κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναγνωρίσει ότι χώρες που έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους πρέπει να βοηθούνται προκειμένου να αντιμετωπίζουν το αυξημένο κόστος δανεισμού.

ethnos.gr

Διακόπτεται από τη Δευτέρα η εξεταστική στα ΑΕΙ λόγω απεργίας ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ

Διακόπτεται από τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, η εξεταστική περίοδος στα ΑΕΙ, οι καθηγητές των οποίων κατεβαίνουν σε απεργία, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται σε διαρκείας.
H Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε, έπειτα από τρίωρη συνεδρίασή της, να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Την επομένη της απεργίας, δηλαδή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ και να συγκεκριμενοποιήσει τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται ο κλάδος.

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές επίσης αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα μελετάται το ενδεχόμενο πενθήμερης απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως λένε οι πανεπιστημιακοί, όλα αυτά γίνονται για τη μείωση των αποδοχών τους που προβλέπεται στα ειδικά μισθολόγια.

ethnos.gr

Ο Κικίλιας έφερε στη Βουλή το θέμα του ΑΠΘ

Την κοινοβουλευτική οδό παίρνει πλέον το θέμα που προέκυψε μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τη δαπάνη ποσού 1.263.284 ευρώ από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη φύλαξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου του 2012, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, απηύθυνε την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θέτοντας επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα, όπως εύλογα προκύπτουν από την ανάγνωση του θέματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ζητά να ενημερωθεί η Βουλή, και δι’ εκείνης οι Έλληνες πολίτες, για το καθεστώς με το οποίο διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, εφόσον υπήρξε, το αν η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κάποια μορφή ελέγχου, με δεδομένα τα πρόσφατα περιστατικά κακοδιαχείρισης που είδαν το φως της δημοσιότητας, και προκάλεσαν την “απολογία’ του Πρύτανη κ. Μουλόπουλου ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, και φυσικά το τι προτίθεται να πράξει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών, επομένως και την τιμωρία των ενόχων, εφόσον η έρευνα οδηγήσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη σημαντική κοινοβουλευτική παρέμβαση που κάνει ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ερώτηση για το αδιέξοδο που προκαλεί στους προκαλούν στους πολίτες οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, για όσους είναι βαριά ασθενείς, και έχουν άμεση ανάγκη παρακολούθησης και χορήγησης φαρμάκων.
Ο Βασίλης Κικίλιας είχε δεσμευτεί σε τηλεοπτική εμφάνισή του να μην αφήσει το θέμα του ΑΠΘ να… ξεχαστεί, και έτσι προχώρησε άμεσα στην υποβολή της σχετικής κονοβουλευτικής ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό.

statesmen.gr

Κίνδυνος για τους αγρότες τα καρτέλ στην Πελοπόννησο


Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πορτοκαλιών της ποικιλίας Valencia στην Πελοπόννησο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
 «απ’ ότι πληροφορούμαι σε ότι αφορά την παραγωγή πορτοκαλιών Valencia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργεί καρτέλ, με αποτέλεσμα, ενώ η τιμή ανά κιλό για τον παραγωγό να κυμαίνεται από 0,04 – 0,05 λεπτά του ευρώ, για τον καταναλωτή η αντίστοιχη τιμή να ξεκινά από 0,65 σε 0,80 λεπτά το κιλό. Πρόθεσή μου είναι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλύσω το καρτέλ αυτό και να προστατέψω και τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Θεωρώ αυτή την πρακτική αδιανόητη και είμαι αποφασισμένος να στηρίξω τις προσπάθειες των παραγωγών σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο της Πελοποννήσου». 
«Το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και για το λόγο αυτό θα αποτελέσει θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου θα υπάρξει συγκεκριμένη εισήγηση - πρόταση για εξάλειψη του καρτέλ, η οποία θα διαβιβαστεί στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.


Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος Leader ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος Leader ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των αναπτυξιακών εταιρειών ΑΝΒΟΠΕ, Μεσσηνίας και Πάρνωνα-Ταϋγέτου, τους οποίους κάλεσε σε σύσκεψη τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Πουλοκέφαλου.

Αφού ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος, οι πρόεδροι των αναπτυξιακών εταιρειών εστίασαν στην τοποθέτησή τους τα προβλήματα όσων εντάσσονται στο πρόγραμμα με ιδία συμμετοχή ζητώντας της

Εξαήμερη εργασία, μείωση κατώτατου μισθού - αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα


Πηγή: H Καθημερινή - Της Χριστίνας Κοψίνη

Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού μέσα από την αναθεώρηση της διαδικασίας για τη σύναψη της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. Αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών από 5 σε 6 για όλους τους τομείς (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Περιορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες. Αποσύνδεση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.

Ηλεκτρονικό μήνυμα
Αυτά είναι ορισμένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα που έθεσε η τρόικα με κείμενο εργασίας το οποίο απεστάλη ηλεκτρονικά πριν από την έλευση των τεχνικών της κλιμακίων την περασμένη Παρασκευή. Στο κείμενο αν και δεν γίνεται σαφής αναφορά σε ποσοστιαία μείωση του μισθού εισόδου γίνεται λόγος για τη θέσπιση «ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού σε μόνιμη βάση, νομοθετημένου από την κυβέρνηση ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό το σύστημα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία».

Παρέμβαση
Η νέα παρέμβαση της τρόικας με τις αλλαγές που ζητεί σε αποζημιώσεις, χρόνο εργασίας και ασφαλιστικές εισφορές συνοδεύεται και από τις σχετικές υποδείξεις για τη διαδικασία διαλόγου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, καθώς υποδεικνύει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. «Δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η αποστολή καλωσορίζει τον κοινωνικό διάλογο ως μέσο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παραμένουν στην αγορά εργασίας. Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης επανευθυγράμμισης των κατώτατων ορίων μισθών, πρέπει να διατηρηθούν πέραν του τρέχοντος γύρου του κοινωνικού διαλόγου και η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει αναλόγως για να το διασφαλίσει».

Στα βήματα που υποδεικνύονται, εκτός από τη νομοθετική παρέμβαση για τον ελάχιστο μισθό, η τρόικα προτάσσει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, την άρση της προέγκρισης των υπερωριών από την Επιθεώρηση Εργασίας, την αναθεώρηση και μείωση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με την πρακτική άλλων κρατών- μελών της Ε. Ε., και τις τομές στον χρόνο και τα ωράρια εργασίας.

Υποβάθμιση
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την αποκάλυψη του ηλεκτρονικού μηνύματος, επιχείρησε να υποβαθμίσει την παρέμβαση της τρόικας αποκρύπτοντας τα κύρια ζητήματα που τίθενται στο κείμενο εργασίας. «Πρόκειται, κυρίως, για ζητήματα (μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα) που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Θέλοντας να παρακάμψει το θέμα και να διασώσει τα προσχήματα που διατηρούν σε εξέλιξη τον διάλογο, περιορίζεται να αναφέρει ότι «στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονται και άλλα θέματα που έχουν τεθεί, κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά». Σπεύδει, ωστόσο, να επισημάνει ότι από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου δεν θεωρεί αναγκαίο «να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας».

Σε αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα από την ΕΕ λόγω διαφθοράς

Ανεπάρκεια στον τομέα της πάταξης. Εφαρμόστηκε μόνο μία από τις 27 συστάσεις
Πλήρη ανεπάρκεια στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στην Ελλάδα διαπιστώνει η Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές εφάρμοσαν μόνο μία από τις 27 συστάσεις που είχε απευθύνει η Επιτροπή πριν από δύο χρόνια.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή κατά της διαφθοράς αποφάσισε να θέσει την Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους

Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται στην έκθεση και συνδράμουν στην ατιμωρησία των υπευθύνων για εγκλήματα διαφθοράς, είναι η απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, η έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, η ελλιπής οργάνωση των αρχών επιβολής του νόμου και η υπερβολική βραδύτητα της δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή επισημαίνει ότι, παρά τις συστάσεις, οι ελληνικές αρχές:

α) Δεν θεσμοθέτησαν ευρύτερα το αδίκημα της διαφθοράς για δικαστές, κατηγόρους και μέλη των εθνικών επιτροπών, ξένων και διεθνών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για τις οποία δεν υπάρχει ποινικοποίηση του αδικήματος της διαφθοράς.

β)Δεν κατήργησαν την προθεσμία παραγραφής που υπάρχει για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μέλη και πρώην μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων που κατηγορούνται για διαφθορά και δεν κατήργησαν τη νομική φόρμουλα που επιτρέπει την παύση της δίωξης πολιτικών για αδικήματα, με την αιτιολογία ότι η δίωξη αυτή ενδέχεται να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

γ) Δεν διασφάλισαν, μέσω της νομοθεσίας, την διαφάνεια στη χρηματοδότηση πολιτικών, υποψηφίων βουλευτών και πολιτικών κομμάτων, όχι μόνον κατά τις προεκλογικές περιόδους αλλά γενικότερα.

Όπως σημειώνεται, οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι η συμμόρφωση με τη σύσταση αυτή θα απαιτούσε μια αλλαγή στο Σύνταγμα, η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει πριν από το 2013.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται ακόμη ο ισχυρισμός των ελληνικών αρχών ότι, σε απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια αγανάκτηση, πολλοί εισαγγελείς έχουν προσπαθήσει να παρακάμψουν το εμπόδιο της ειδικής παραγραφής, κατηγορώντας πρώην υπουργούς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ψευδείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η GRECO, ωστόσο, επιμένει ότι η ειδική παραγραφή είναι ακόμα σε ισχύ και εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τη δίωξη των εν ενεργεία και πρώην μελών των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα αδικήματα δωροδοκίας και διαφθοράς, όπως παραδέχονται και οι ίδιες οι ελληνικές αρχές.

skai.gr/news

Νέες αποκαλύψεις για το φρικτό φονικό στην Ηλεία! - Σκότωσε τον ιερέα με όπλο για αγριογούρουνα ο εραστής της παπαδιάς

Την ώρα που αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία, που συνθέτουν το σκηνικό της φρίκης.

Όπως είπε στο "ΣΚΑΪ στις 7" και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δημοσιογράφος του IliaPost Παναγιώτης Παυλόπουλος τα νεότερα στοιχεία θέλουν τον εραστή της παπαδιάς να εκτελεί μόνος του και όχι με δεύτερο άτομο, τον ιερέα.

Για την εκτέλσή του μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο, που είναι για το κυνήγι αγριογούρουνων!
Μάλιστα, όπως είπε ο δημοσιογράφος, δεν τον πυροβόλησε οκτώ φορές όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Το φυσίγγιο του όπλου αυτού, έχει μέσα εννέα σκάγια τα οποία είναι σα σφαίρες και γι' αυτό αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πυροβοληθεί με πιστόλι από κοντινή απόσταση. Γι' αυτό και ήταν διάσπαρτα τα τραύματα σε όλο το σώμα.


newsit.gr

Κρουνοί Κρεστένων: Έγινε η αναπαράσταση με τον φερόμενο δράστη

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε παρουσία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου η αναπαράσταση στον τόπο του φονικού στους Κρουνούς Κρεστένων δίπλα στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Μεταφέρθηκε στο σημείο ο 41χρονος που έχει προσαχθεί από το πρωί και φέρεται το μεσημέρι να ομολόγησε την πράξη του

Επιστολή Καμμένου στους πολιτικούς αρχηγούς - Ζητά Εξεταστική για το Μνημόνιο


Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέστειλε απόψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με την οποία τους ζητά να υποστηρίξουν το αίτημα του κόμματός του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο τον Μάιο του 2010.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή σε όλους τους βουλευτές των κομμάτων, ζητώντας την στήριξή τους για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Για να συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια απαιτείται η συγκέντρωση 60 υπογραφών. Μέχρι στιγμής έχουν αποδεχθεί το αίτημα του κ. Καμμένου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρώτο χρυσό στο Λονδίνο. Σήκωσαν όσο πιο ψηλά γίνεται την πατρίδα μας !

Με χρυσά γράμματα γράφτηκε η συμμετοχή των αθλητών μας στο μπότσια και στην κατηγορία BC3 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 4-1 της Πορτογαλίας και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Το τέταρτο μετάλλιο και πρώτο χρυσό είναι πλέον γεγονός για την Ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Γκουντάνης και Μαρία-Ελένη Κορδαλή κατάφεραν πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα μπότσια και στην κατηγορία BC3. Και το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση επικρατώντας με 4-1 της Πορτογαλίας, ενώ στον ημιτελικό είχαν νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία και το Βέλγιο με 7-0.

Όπως αναφέραμε αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής. Μια αποστολή με παιδιά με ειδικές ικανότητες που έχουν ως στόχο να σηκώσουν όσο πιο ψηλά γίνεται την πατρίδα μας και μόνο με την προσπάθεια που καταβάλουν το έχουν κάνει και με το παραπάνω.


www.gazzetta.gr

Απο την τσέπη του ο Μπεθάνης πληρώνει τα έξοδα της Κορίνθου

{images:title}
1.) Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την διεξαγωγή φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟ Κόκκινου
την Τετάρτη 5/9 στις 18:00. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Ισχύουν κανονικά οι κάρτες διαρκείας της σεζόν 2012-2013.
 
2.) Η ΠΑΕ Κόρινθος, στο πλαίσιο διαφάνειας, ανακοινώνει ότι από την περίοδο 1η Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου 2012 διατέθηκαν 182,400 Ευρώ προς τα έξοδα της ομάδας, απόσβεση χρεών, προετοιμασία, μεταγραφές, σύσταση ΠΑΕ, νομικά και λογιστικά έξοδα από τα οποία 34,000 σε αθλητικό υλικό και 14,600 σε μετακινήσεις και ταξίδια.
Από το σύνολο, 168.000 Ευρώ είναι από τον Πρόεδρο και την οικογένεια του.
6.240
ευρώ προήλθαν από έσοδα η χορηγίες από επιχειρήσεις και προσωπικότητες της Κορινθίας και από εισιτήρια διάρκειας. Επιπλέον 5.000 Ευρώ προήλθαν από τον Κο Κωστήρη. Κανένα άλλο έσοδο ή χορηγία (εκτός από νερά και λευκά ειδή) δεν καταγράφηκε αυτήν την περίοδο.
Επίσης 2 ακόμα προσφυγές από την περίοδο 2010-2011 ταχτοποιήθηκαν.
Την ιδία περίοδο ο Ερασιτέχνης διέθεσε 76.000 ευρώ σε έξοδα ακαδημιών και σε χρέη, από τα οποία, 50.000 προήλθαν από δημοτική χορηγία και τα υπόλοιπα από τον πρόεδρο μας. Τα χρέη του Ερασιτέχνη μειωθήκαν στο 49,300 ευρώ και το ΙΚΑ περιόδου 2008-2011 που ανέρχεται στις 140,000 Ευρώ.
Ο Πρόεδρος Κος Μπεθάνης επιπλέον κάλυψε ένα χρέος της ομάδας από το 2010 ύψους 23,000 Ευρώ στην Τράπεζα Πελοποννήσου, η οποία τράπεζα το ανταπόδωσε με την αγορά 0 διάρκειας.

3.) Η διοίκηση της ΠΑΕ Κόρινθος, με χαρά σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας (τεχνικό επιτελείο – ιατρικό τιμ – μεταγραφικά αποκτήματα) και της νέας φανέλας, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στις εγκαταστάσεις της Αθλούπολης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση της ομάδας Νέων, που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, όπως και αγώνες επίδειξης της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών.
Παράλληλα ξεκινά η αποκλειστική συνεργασία του συλλόγου με την Αθλούπολη, σε επίπεδο ακαδημιών.
Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα


4.) "Η Διοικούσα Επιτροπή, η οποία εκλέχθηκε κατά την 26-05-2012 στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Σωματείου ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ καλεί τα ταμειακώς εν τάξει μέλη όπως καλύψουν το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της υπό ίδρυση ΠΑΕ ΠΑΣ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 60.000,00 ευρώ και διαιρείται σε 2.400 ονομαστικές μετοχές των 25 ευρώ.
Η κάλυψη θα γίνει με καταβολή μετρητών στον υπ΄αρ.: GR4505400430000406944012017 λογαριασμό της Τράπεζας PRO BANK Α.Ε. Η προθεσμία κάλυψης αρχίζει στις 04/09/2012 και λήγει στις 18/09/2012. Η επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί επαρκής διασπορά των μετοχών ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα της εταιρείας.
Σε περίπτωση υπερκάλυψης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τα μέλη του σωματείου, οι μετοχές θα διατεθούν προς τα εγγεγραμμένα μέλη ανάλογα με το ποσό που κατέβαλλε κάθε ένα από αυτά. Το δε πλεονάζον κεφάλαιο θα επιστραφεί στα μέλη που το κατέβαλλαν. Η απόκτηση μετοχών της Π.Α.Ε. υπόκειται στους περιορισμούς του αρ. 69 ν.2725/1999 όπως αυτός ισχύει.
Κόρινθος 03/09/2012
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΘΑΝΗΣ

Τα 5 «λάθη» του σατανικού ζεύγους των δολοφόνων

{images:title}
Ένας 41χρονος από τους Κρουνούς Κρεστένων που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του 52χρονου ιερέα, είναι ο άνδρας που τον «γάζωσε» εν ψυχρώ με οκτώ σφαίρες στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας! Η 43χρονη παπαδιά ομολόγησε ότι γνώριζε το σχέδιο του εραστή της, το οποίο είχαν καταστρώσει μαζί!
Τα κενά στα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, ήταν εκείνα που τους έκαναν να υποψιαστούν ότι κάτι έκρυβε η διαβολική γυναίκα. Και πρώτο αυτό που ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη. Έτσι -είπε- όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο αυτοκίνητο, είδε μόνο μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους να απομακρύνεται. Η μεγάλη απόσταση στην οποία φέρεται να είχε πάει, είχε παραξενέψει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πύργου. Όπως αποδείχθηκε, η 43χρονη παπαδιά ήθελε να δώσει χρόνο στον δολοφόνο να δράσει ανενόχλητος.
Το δεύτερο λάθος ήταν αυτά που ψέλλισε όταν ?υποτίθεται ότι- βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκοντας νεκρό τον 52χρονο σύζυγό της, ότι δηλαδή είχαν πάει να κάνουν ανάληψη μεγάλου ποσού από τράπεζα της Ζαχάρως. Οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και δεν υπήρχε λόγος να έχουν πολλά χρήματα μαζί τους. Άλλωστε, πάνω στο νεκρό ιερέα και στην τσάντα της συζύγου του βρέθηκαν αρκετά χρήματα, που δεν θα άφηνε ένας τυχαίος κακοποιός ο οποίος θα σκότωνε για να ληστέψει!
Το τρίτο λάθος ήταν ότι η 43χρονη προσδιόρισε με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια το χρόνο που έμεινε... λιπόθυμη όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα του ιερέα, πράγμα αδύνατο για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τόσο ισχυρό κλονισμό! Αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά η σατανική παπαδιά, δεν διαπίστωσαν αντιδράσεις που να έδειχναν ότι είχε πάθει σοκ!
Το τέταρτο λάθος της γυναίκας ήταν ότι άφησε να εννοηθεί πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες, χωρίς όμως να εξηγήσει από ποιον και για ποιο λόγο. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, πληροφορήθηκαν από την Φωκίδα όπου ιερουργούσε ο 52χρονος κληρικός ότι όχι μόνο δεν είχε εχθρούς αλλά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός κι έτσι κατάλαβαν ότι κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.
Το πέμπτο λάθος το έκανε ο ίδιος ο 41χρονος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας... Το ότι άδειασε σχεδόν τη γεμιστήρα του πυροβολώντας οκτώ φορές τον άτυχο ιερωμένο, έδειχνε μίσος και πάθος και όχι επίθεση ληστών! Ακόμη και το ότι φρόντισε να τον πλήξει σε καίρια σημεία στο κεφάλι και το στήθος, δίνοντάς του ακόμη και τη χαριστική βολή στον τράχηλο καθώς ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος, έδειχνε από την πρώτη στιγμή ότι σκοπός του δράστη ήταν να σκοτώσει!
Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο ιερέας ήταν ουσιαστικά ξένος στην περιοχή και άρα δεν θα είχε εχθρούς που να επιθυμούν το θάνατό του, ήταν λογικό οι υποψίες για ένα έγκλημα που από την αρχή έδειχνε να έχει κίνητρο το πάθος να πέσουν στη σύζυγό του. Η ολονύκτια ανάκριση έφερε αποτελέσματα και η 43χρονη ηθική αυτουργός αποκάλυψε την ταυτότητα του δράστη, με τον οποίο ομολόγησε ότι είχαν κρυφό δεσμό και είχαν προσχεδιάσει την ενέδρα θανάτου για να «ξεφορτωθούν» τον ιερέα!
Τραγικά θύματα αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, είναι τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά την δολοφονία στην Ηλεία και έδωσαν κατάθεση στις αρχές, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην εξιχνίαση. Η μαρτυρία τους ότι η σχέση των γονιών τους είχε κλονιστεί τον τελευταίο καιρό, έδειξε στους αστυνομικούς ένα πιθανό κίνητρο που τελικά αποδείχθηκε αληθινό!

Πηγή: www.protothema.gr - isthmos.gr

ΔΗΜΑΡ: "Να αποσυρθούν οι περικοπές σε δώρα, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα όταν έρθει η ανάπτυξη"


Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης.
«Σας δίνω μια ρητή διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει ούτε μία απόλυση και θέλω να κρατηθεί στα πρακτικά. Υπάρχει συνταξιοδοτική ωρίμανση, η οποία πιθανώς να περιλαμβάνει και μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης μεταβατικά…, υπάρχουν μετατάξεις υποχρεωτικές, που μπορεί να περιλαμβάνουν και αλλαγή πόλης ενδεχομένως, και υπάρχει και αξιολόγηση, κυρίως για το στελεχικό δυναμικό» είπε χαρακτηριστικά o κ. Μαργαρίτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Επίσης ανέφερε, σε σχέση με τις περικοπές σε δώρα, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, πως θα μπορούσε να μπει ρήτρα απόσυρσής τους αν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή ή αν βελτιωθεί η κατάσταση. «Υπάρχει και μια σειρά μέτρων, όπως οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, τα δώρα, τα οποία κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να κοπούν ή τουλάχιστον, αν χρειαστεί να πάμε σε αυτό, να υπάρχει μια ρήτρα ισοδυνάμων, δηλαδή αν βελτιωθεί η κατάσταση, παραδείγματος χάρη αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή, η οποία είναι κεντρική πληγή της ελληνικής οικονομίας, αυτά τα μέτρα θα αποσυρθούν, ακόμα κι αν έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρίτης.
newsit.gr

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά;


Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κας Γιαννακά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αντί για την εκδήλωση για τα "γενέθλια" του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την εκδήλωση για τα “γενέθλια” του ΠΑΣΟΚ με ηχηρές απουσίες που δείχνει ότι το κόμμα βρίσκεται στην πλέον δύσκολη φάση του, έρχονται και οι αποκαλύψεις για στελέχη του κόμματος που όχι μόνο δεν έδωσαν το παρόν, αλλά αντίθετα είχαν μεταβεί στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που γινόταν ακριβώς την ίδια ώρα.

Από χτες έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για την παρουσία της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Γιαννακά στην εκδήλωση του “Νέου Αγωνιστή” στη Νίκαια με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις και στα δύο κόμματα, με τον κ. Παπαδημούλη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει μέσω twitter “η κυρία Γιαννακά δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ως χθες ήταν σκληρά μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και αντί-ΣΥΡΙΖΑ. Για τους λόγους που πήγε στη Νίκαια ας πει η ίδια”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt η κα Γιαννακά δηλώνει στο περιβάλλον της ότι πια αισθάνεται εκτός ΠΑΣΟΚ και πως η χθεσινή της παρουσία στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προφανώς συμβολική.

Όπως σημειώνει το περιβάλλον της πρώην βουλευτού, η κίνηση αυτή δείχνει πως έχει ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

newsit.gr

Ε. Λ. Τ. Ε. Ε. Νομού Κορινθίας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές και θα διαρκέσουν ως Τρίτη 11-9-2012


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013:Γενικό ή  Επαγγελματικό Λύκειο;




ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ 20 ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ειδικότητες- Σχολές- χάρτης- τηλέφωνα - διευθύνσεις)


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές και θα διαρκέσουν ως Τρίτη 11-9-2012

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,  ΚΙΝΗΤΟ : 6945059220ΕΠΑΛ ΝΕΜΕΑΣ 27460-23284 (κ.Κυριάκος) ΠΡΩΙ 09:00-13:00

Ο «χάρτης» του χρήματος - 26 φορές περισσότερα δηλώνουν οι πλούσιοι!

Ο «χάρτης» του χρήματος στην Ελλάδα – 26 φορές περισσότερα δηλώνουν οι πλούσιοι
Σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, κυρίως, και της Θεσσαλονίκης κατά δεύτερο λόγο, βρίσκεται συγκεντρωμένος ο πλούτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Από τα στοιχεία προκύπτουν και τεράστιες αντιθέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το εισόδημα των Ελλήνων, καθώς οι πιο πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από τους φτωχότερους, κάτι το οποίο σε ευρώ μεταφράζεται σε 535.000 ευρώ! Οι πλουσιότεροι Έλληνες κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και οι φτωχότεροι στην Οργάνη Ροδόπης.
Πιο αναλυτικά, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο οικονομικός πλούτος της χώρας βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την Άνω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία του μέσου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα των διάφορων περιοχών της χώρας, οι πλέον πλούσιοι φορολογούμενοι είναι 15 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, δήλωσαν κατά μέσο όρο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 544.601 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται 2.883 κάτοικοι της Εκάλης, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 122.879 ευρώ. Συνολικά, σε 35 περιοχές της χώρας, το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμάνθηκε από 40.000 ευρώ έως 544.600 ευρώ.
Στον αντίποδα, οι περισσότερες περιοχές με νοικοκυριά πολύ χαμηλού εισοδήματος βρίσκονται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ γενικότερα το μέσο ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα στις εισοδηματικά αδύναμες περιοχές κυμάνθηκε από 8.600 ευρώ έως 12.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, πλουσιότεροι όλων των Ελλήνων εμφανίζονται να είναι:
• 15 φορολογούμενοι στο Παλαιό Ψυχικό με μέσο οικογενειακό εισόδημα 544.601 ευρώ.
• 2.883 φορολογούμενοι που ζουν στην Εκάλη και δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 122.879 ευρώ.
• 1.454 φορολογούμενοι στο Κολωνάκι, που εμφανίζονται στην Εφορία με μέσο οικογενειακό εισόδημα 77.419 ευρώ.
• 3.923 φορολογούμενοι που ζουν σε Ψυχικό - Φιλοθέη και δήλωσαν μέσο οικογενειακό εισόδημα 74.798 ευρώ.
• 16 φορολογούμενοι στο Νέο Ψυχικό, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 72.406 ευρώ
• 18 φορολογούμενοι που κατοικούν στην Πυλαία-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με μέσο εισόδημα 68.557 ευρώ.
• 10 φορολογούμενοι που κατοικούν στην περιοχή του Ρουφ, που δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 67.891 ευρώ.
• 6.201 φορολογούμενοι στην Κηφισιά, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 66.521 ευρώ.
• 1.245 φορολογούμενοι στο κέντρο της Αθήνας με μέσο οικογενειακό εισόδημα 59.932 ευρώ
• 2.786 κάτοικοι του Διονύσου, που δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 56.150 ευρώ
• 2.039 φορολογούμενοι στην Αθήνα, στις οδούς Σίνα, Σκουφά, κ.λπ. με μέσο οικογενειακό εισόδημα 49.657 ευρώ.
• 1.834 φορολογούμενοι στο Κολωνάκι, στις οδούς Κανάρη, Πατριάρχου Ιωακείμ, Πλατεία Δεξαμενής κ.λπ., με μέσο οικογενειακό εισόδημα 48.426 ευρώ
Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι πολίτες είναι:
• 773 φορολογούμενοι στην Οργάνη Ροδόπης με μέσο οικογενειακό εισόδημα μόλις 8.620 ευρώ
• 87 φορολογούμενοι στην περιοχή Δάφνη Αγίου Όρους, με εισόδημα 8.664 ευρώ
• 553 φορολογούμενοι που κατοικούν στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων (Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκοί και Μάραθος) και δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 9.573 ευρώ τον χρόνο
• 23 φορολογούμενοι που κατοικούν στο Βασιλικό Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 9.959 ευρώ ετησίως

eklogika.gr

Βενιζέλος: «Στόχος, να διαβεβαιώσω ότι είναι πράγματι τα τελευταία σκληρά μέτρα»

«Στόχος, να διαβεβαιώσω ότι είναι πράγματι τα τελευταία σκληρά μέτρα», είπε στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονέο πΑΣΟΚ, νέο έμβλημα, σ εποιους απευθύνεται
          
Το νέο ΠΑΣΟΚ ως εκσυγχρονιστικό κόμμα που επανασυστήνεται 38 χρόνια μετά την ίδρυσή του για να πορευθεί στη νέα εποχή μαζί με την ΔΗΜΑΡ, πρόσωπα και κινήσεις «μετά από ανοικτό, ισότιμο και απροκατάληπτο διάλογο» και με νέο έμβλημα τον 7άκτινο (όχι 9κτινο) ήλιο, παρουσίασε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Τι υποσχέθηκε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κίνδυνο πολεμικής σύρραξης βλέπει το ΚΚΕ και φέρνει το θέμα στη Βουλή

   
Κίνδυνο  γενικευμένης πολεμικής σύρραξης βλέπει το ΚΚΕ και φέρνει το θέμα στη Βουλή, με αιχμή την «ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν»«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανησυχητικές» και γι΄ αυτό ζητά ειδική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με αιχμή την «ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν», ζητά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πώς:

Παζάρι οικονομικής ενίσχυσης του 2ου Αντιρατσιστικού-Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Λίγες μέρες έμειναν για το 2ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου, που θα γίνει από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο! Και επειδή, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τις αρχες της αυτοοργάνωσης, χωρίς εισιτήριο και χωρίς χορηγούς, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου! Αυτή την Παρασκευή 7/9 μετά τις 8:30 μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (τέρμα Κολιάτσου), η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου διοργανώνει παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον Κορίνθιο drummer Γιώργο Κόλλια.
Για το σκοπό αυτό θα συγκεντρώνουμε όλη την εβδομάδα αντικείμενα στο χώρο του Κέντρου Νέων, κάθε μέρα από τις 10:00 πμ μέχρι τις 4:00 μμ. Έτσι την Παρασκευή θα στήσουμε ένα πολύμορφο παζάρι οικονομικής ενίσχυσης, με τα αντικείμενα που θα έχει φέρει ο καθένας μας.
Έλα και συ να ενώσεις την φωνή σου μαζί μας, να βάλεις και εσύ το αποτύπωμα σου σε αυτή την προσπάθεια, να χαρείς την ομορφιά της συμμετοχής και της συνεργασίας, στηριζοντας παράλληλα με την παρουσία σου την τιμητική εκδήλωση για έναν παγκοσμίου φήμης μουσικό από την Κόρινθο.

Το μπαϊράκι των ΔΕΚΟ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, προκειμένου να στείλουν τον οικονομικό απολογισμό έτους 2011, την έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου έτους 2011, την έκθεση ή το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή καθώς και αντίγραφο πρακτικού της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, τον οικονομικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου έτους 2012, την πιθανή εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2012, το σχέδιο του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2013, καθώς και την εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσής του.

Ουσιαστικά, οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ καλούνται απλώς να… εφαρμόσουν το νόμο!

Τον οποίο αρνούνται να εφαρμόσουν!

Και προφανώς, εδώ ταιριάζει η γνωστή ιστορική ρήση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν»!

Κοινωνικά και ηθικά άδικες οι περικοπές

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Την ίδια ώρα που τσακίζονται οι μισθοί των μάχιμων, παραμένουν σε      ύψη θεόρατα - παρά τις μειώσεις - οι μισθοί βουλευτών, ειδικών      συμβούλων και λοιπών αργόσχολων του δημοσίου. Αυτή η κατάφωρη      αδικία θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια κοινωνική έκρηξη.
Ιανός ο Στουρνάρας
Το θράσος και η αλαζονεία του διορισμένου υπουργού οικονομικών      ήταν πρωτοφανή κατά τις συνομιλίες του με τους ενστόλους. Μακάρι      να αντιμετώπιζε με ανάλογο ύφος και τον Σόιμπλε, όμως εκεί φόρεσε      το γλοιώδες χαμόγελο του υποτακτικού. Διπρόσωπος για μία ακόμη      φορά ο άλλοτε εκλεκτός του Σημίτη και νυν ακόλουθος του Σαμαρά.

H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκα, σήμερα, με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Και θα συναντηθώ, στην αρχή της άλλης εβδομάδος, με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πολιτικούς που συμβολίζουν την ενότητα και τη συνέχεια της Παράταξης.

Αυτή η Παράταξη έχει μακρά Ιστορία. Έρχεται από πολύ μακριά και φιλοδοξεί να πάμε ακόμα μακρύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι, σε αυτή την περίοδο κρίσεως, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το βασικό κορμό της Κεντροδεξιάς, είναι ενωμένη όσο ποτέ.

Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον: Στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Αλλάζουμε το κόμμα και θα βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την Ελλάδα».

Αντιγράφοντας (λάθος) το ΠΑΣΟΚ…

Το “κούρεμα” του ήλιου ήταν λάθος. Γιατί στέλνει… εκκωφαντικό μήνυμα για τις «περικοπές» που δέχεται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα σύμβολά του, στην εποχή του Μνημονίου. Η επιλογή ενός Μουσείου, ήταν επίσης λάθος. Γιατί… εξιτάρει το πνεύμα να κολυμπήσει σε ωκεανό σχολίων, συνειρμών και λοιδωρίας, για το πως κατάντησε το ΠΑΣΟΚ μουσειακό έκθεμα. Λάθος ήταν ακόμη η διαχείριση της δυνητικής απουσίας κορυφαίων στελεχών, αλλά και εκ των υστέρων, της παρουσίας άλλων, μεταξύ των οποίων δυο πρώην προέδρων και πρωθυπουργών.
Όλα αυτά τα λάθη μαζί όμως, που μπορεί κανείς να αριθμήσει βιαστικά από τη χθεσινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να σταθούν στη ζυγαρία με… αξιοπρέπεια, απέναντι στο πολύ μεγαλύτερο λάθος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Που, την ίδια ώρα, διοργάνωναν εκδήλωση στη Νίκαια, για να στείλουν το υποσυνείδητο μήνυμα ότι το «νέο ΠΑΣΟΚ»… ήταν εκεί.
Φυσικά, ο πρόεδρος του Συνασπισμού φρόντισε να κρατήσει τις αναμενόμενες αποστάσεις ασφαλείας από τα κακώς κείμενα της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από τα στελέχη του Κινήματος. Όχι βέβαια από την πολιτική, ιδεολογική και κοινωνική βάση του, που φυσικά και τη θέλει στην Κουμουνδούρου.
Η όλη ρητορική και η συμπεριφορική προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο, επιβεβαιώνουν ότι αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ. Το λάθος ΠΑΣΟΚ. Και το αντιγράφει λάθος. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αδυνατεί να κατανοήσει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Δραματικά. Και όπως ορθώς είχε διαπιστώσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος… όταν τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει η στάση μας απέναντι στα πράγματα.
Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μεταμφιεστεί σε ρετουσαρισμένο ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι η αλλαγή αυτή προσπέρασε την Κουμουνδούρου. Γι’ αυτό και τα εκλογικά κέρδη είναι προσωρινά. Σε βάθος χρόνου, η Ελλάδα της κρίσης δεν θα αντέξει την αφόρητη μακαριότητα του λαϊκισμού. Και θα τον κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
statesmen.gr

Το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Μνημονίου

Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει στο ΠΑΣΟΚ ιστορική συνέπεια. Και βαθιά αίσθηση του πολιτικού χιούμορ. Στα χρόνια του Μνημονίου, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και έφερε στην Ελλάδα, ο νέος ήλιος του Κινήματος, έχει υποστεί… κούρεμα. Όπως και τα εκλογικά ποσοστά του. Όπως και η πολιτική, κοινωνική και ιδεολογική βάση του. Ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί κανείς πλέον να το συναντήσει μονάχα ως… έκθεμα στα μουσεία. Όπως χθες στο Μουσείο Μπενάκη.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΜΑ

ΝΑΙ στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στην πρόταση που κατέθεσε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το μέλος της και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Η πρόταση που είχε κατ’ αρχήν διατυπωθεί σε συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ πριν από δύο εβδομάδες στην εφημερίδα Real News, κατατέθηκε σήμερα (Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012) στη Δ.Ε.Ε.Α.Ε.Υ., στα πλαίσια της συνεδρίασης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ο Υπουργός συμφώνησε απόλυτα με την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι «η ΜΟΜΑ έχει αφήσει στην περιφέρεια, ακόμα και στους πιο ορεινούς όγκους αλλά και στα νησιά, μικρά και μεσαία έργα που ακόμα αντέχουν στο χρόνο, χωρίς κανείς να κλέβει τσιμέντο, χωρίς εκ των υστέρων υπερκοστολογήσεις και εξαιρετικά χρήσιμα για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών». «Είναι μία από τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μπαίνουν σύντομα μπροστά εν καιρώ ειρήνης», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι αποδέχεται και τη δεύτερη πρόταση που κατέθεσε εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Τέρενς Κουίκ να αναλάβουν με συχνότερες περιπολίες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις στα Βόρεια Σύνορα της χώρας, την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, βοηθώντας το έργο και της Συνοριοφυλακής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Τέρενς Κουίκ υπενθύμισε ότι η αποτελεσματικότερη εμπλοκή του Στρατού στη φύλαξη των συνόρων αποτελεί προεκλογική επίκληση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, όταν ο ίδιος είχε επισκεφθεί ένα από τα συνοριακά φυλάκια του νομού Δράμας πριν δύο μήνες. Επίσης στην τοποθέτησή του ως Εισηγητής στη σημερινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κατέθεσε την προεκλογική δέσμευση του Κινήματος που αποτελεί και βασικό κεφάλαιο στην Εθνική Αντιπρότασή του, για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας με εκλογή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απευθείας από το στράτευμα, χωρίς την παρεμβολή πολιτικών, ώστε από κει και πέρα όλες οι κρίσεις του Στρατού να γίνονται εκ των έσω χωρίς τις γνωστές κομματικές επιταγές ή παρεμβολές που ισχύουν μέχρι και σήμερα. Ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το θέμα των Εθελοντών Μακράς Θητείας που αριθμούν τους 18.000 και οι οποίοι δεν αντέχουν την απαξιωτική μεταχείρισή τους εντός υπηρεσίας αλλά και ζητούν λύσεις στα πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν στην κοινωνική τους ζωή, όπως η αδυναμία λήψης δανείου λόγω μη μονιμότητας στην εργασία. Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το ζήτημα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων, πόσο μάλλον της εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Αιγαίου, αλλά και των λιμένων. «Δεν μπορώ να φανταστώ να καταπλέει σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα ελληνικό λιμάνι, να πρέπει να πάρει άδεια από ιδιώτη για την είσοδο, καταβάλλοντας και το σχετικό τέλος με... τιμολόγιο και Φ.Π.Α.» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Για το θέμα των αεροδρομίων και των λιμένων ο Υπουργός απάντησε ότι επειδή παντός άλλου προέχουν τα εθνικά μας συμφέροντα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ζητήσει να παραβρίσκεται σε όλες τις συζητήσεις των Αρμόδιων Υπουργείων, κυρίως αυτό του Κωστή Χατζηδάκη ή και των κυβερνητικών επιτροπών, που αφορούν στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Συνεχίζεται η δεύτερη φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο και με τα 5 σχήματα επιχειρήσεων


Το «πράσινο φως» σε όλους τους προεπιλεγέντες έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετέχουν στον ανταγωνιστικό διάλογο για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Και οι 5 προεπιλεγέντες που συμμετείχαν στην πρώτο στάδιο του διαγωνισμού υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη δεύτερη φάση. Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρεια Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Αυγούστου, αφού έκανε έλεγχο πληρότητας των φακέλων των προεπιλεγέντων, έκρινε ότι είναι όλοι επαρκείς και καλύπτουν τις προβλέψεις και απαιτήσεις της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου  και ενέκρινε τη συμμετοχή των όλων στη δεύτερη Φάση του Διαγωνισμού. Τα σχήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι:

  1. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ
  2. NOVAERA HELLAS AE
  3. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.
  4. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT – ENVITEC AE
  5. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - J&P ΑΒΑΞ ΑΕ.
Ο διαγωνισμός, που περιλαμβάνει την οριστική επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και την άμεση ανακούφιση των πολιτών με την εξεύρεση προσωρινής λύσης, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της περιφέρειας και θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013

ΥΠΕΣ: 20 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ κατανέμει με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσω ΚΑΠ, σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


ΠΑΙΔΙΚΟΙ:3.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΩ...ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Περίπου 64.000 (δηλαδή ακριβώς δύο στα τρία) παιδιά θα ενταχθούν τελικά στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Αυτή τη φορά την αδυναμία του κράτους καλύπτει η ιδιωτική πρωτοβουλία, αυξάνοντας κατά 3.000 τους δικαιούχους στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.
Αποτέλεσμα, ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός αν και είναι μεγάλος να μειωθεί στις 32.000 (από 35.000 που ήταν μετά τη συμφωνία ΚΕΔΕ-Βρούτση-Στυλιανίδη και την «είσοδο» επιπλέον 18.000 παιδιών στους σταθμούς).
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα ενισχύσει οικονομικά τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας με 4,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής ακόμη τριών χιλιάδων παιδιών στους παιδικούς.
Η ενίσχυση αυτή εντάσσεται σε δωρεές, ύψους 10 εκατ. ευρώ, που χορηγεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ενίσχυση παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την κρίση.
Επισιτιστική βοήθεια στα σχολεία
Πέραν της δωρεάς για τους παιδικούς, το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2012 και σε αυτό συμμετείχαν 34 δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε και πέρυσι από το Ίδρυμα Νιάρχος οι 6.272 μαθητές των σχολείων λάμβαναν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό γεύμα. Φέτος με την αυξημένη οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Νιάρχος στόχος είναι να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων.

Το πάθος της παπαδιάς για τον εραστή της οδήγησε στη δολοφονία του παπά - Ομολόγησαν και οι δύο - 40χρονος από τους Κρουνούς ο εραστής


Αποκαλύψεις που σοκάρουν, για μια υπόθεση που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία του ιερέα και να διαπιστώσει τόσο την ταυτότητα των δολοφόνων όσο και τα κίνητρά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που έγινε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας (03-09-2012) είναι έγκλημα πάθους. Ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση, με την σύζυγο του ιερέα και από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία για να τον βγάλουν από τη μέση!

Όπως διαβάζουμε στο ilialive.gr ο 40χρονος σύντροφός της είναι από τους Κρουνούς της Κρέστενας και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο ιερέα.

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η 43χρονη ηθικός αυτουργός και ο 40χρονος δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς ακριβώς στήθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.
Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Σε αυτό οδηγήθηκαν και από την κατάθεση της γυναίκας του, που προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως και πάλι από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιρναν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τελικά ο γρίφος της δολοφονίας λύθηκε το πρωί και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία...
Σύμφωνα με τα όσα φέρετε να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγός του, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων...
newsit.gr

Στο Μελίσσι: 4 ληστές πυροβόλησαν 65χρονο, τον έβλεπαν να σφαδάζει και συνέχιζαν να κλέβουν!

Αντιμέτωπος με 4 αιμοβόρους ληστές ήρθε μέσα στο ίδιο του, το σπίτι o 65χρονος επιχειρηματίας Γ. Μουστάκας - Οι δράστες τον πυροβόλησαν με το που μπήκαν
Όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στον οικισμό ΔΕΗ, στο Μελίσσι Κορινθίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 4 άγνωστοι δράστες παραβίασαν την εξώπορτα, στο σπίτι που έμενε 65χρονος επιχειρηματίας  και βρέθηκαν απέναντί του, την ώρα που ο άτυχος ιδιοκτήτης βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο.

Το θύμα πετάχτηκε από το κρεβάτι του και τότε οι ληστές, τον πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο και τον τραυμάτισαν στην κοιλιά. Ο ιδιοκτήτης σωριάστηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα και παρά τις εκκλήσεις του για βοήθεια, οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν τα συρτάρια σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Όταν βρήκαν τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν, πήραν τον δρόμο της εξόδου και κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Ο 65χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Κορίνθου και στη συνέχεια λόγω του σοβαρού τραυματισμού του σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Παρά τις ολονύκτιες έρευνες της αστυνομίας, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν να συνέλθει ο επιχειρηματίας, για να δώσει πληροφορίες που ίσως οδηγήσουν στη σύλληψη των αιμοβόρων ληστών...

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή» Τι γράφει σε άρθρο του ο Guardian