Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης τιμά το πρώτο θύμα της Ελληνικής Αεροπορίας, τον Αλέξανδρο Καραμανλάκη

karamanlakis.2012Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης τιμώντας την μνήμη του πρωτοπόρου αεροπόρου Αλέξανδρου Καραμανλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με το αεροσκάφος του στην περιοχή της Λυγιάς στις 29 Αυγούστου 1912, ετέλεσε σήμερα στις 10:30 π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αλέξανδρου Καραμανλάκη στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Στομίου παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.
Παράλληλα στο Ισόγειο του ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. στο Δερβένι λειτουργεί από τις 19 Αυγούστου  έως στις 1 Σεπτεμβρίου, Έκθεση Φωτογραφίας & Προβολή Ταινίας, που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Γ.Ε.Α., με θέμα την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας από την εποχή των πρωτοπόρων έως σήμερα.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗΣ
O Αλέξανδρος Καραμανλάκης γεννήθηκε στο Ρίο Αχαΐας. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, υπήρξε παράλληλα θερμός οπαδός της Αεροπορικής Ιδέας και σπούδασε με δικά του έξοδα τηn αεροπλοΐα στο Παρίσι το 1911. Πτυχιούχος αεροπόρος επέστρεψε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1912 φέρνοντας μαζί του ιδιόκτητο αεροπλάνο τύπου Bleriot 50HP. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου πραγματοποίησε πολλές πτήσεις πετυχαίνοντας επιδόσεις ασυνήθιστες για τις τότε δυνατότητες του αεροπλάνου.
Ο Έλληνας Ίκαρος, ένας από τους πρώτους που διέσχισε τα παρθένα ύψη των ελληνικών αιθέρων: Στις 16 Αυγούστου 1912, ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης, με ένα δικό του αεροπλάνο τύπου Bleriot XXI, κατέρριψε το προηγούμενο, δικό του, ρεκόρ ύψους των 2.140 μέτρων – 17 Ιουλίου 1912. Nωρίτερα, στις 26 Μαρτίου 1912, είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια. Κατά την ανάβαση χρειάστηκε ακριβώς κάτι λιγότερο από μία ώρα. Η διαδικασία καθόδου διήρκησε 11 λεπτά, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό Flight, με ανταπόκριση 14 Σεπτεμβρίου 1912. Το νέο ρεκόρ που πέτυχε εκείνη την αυγουστιάτικη μέρα, ήταν στα 3.050 μέτρα.
Στις 29 Αυγούστου του 1912, επιχειρώντας για δεύτερη φορά να πραγματοποιήσει την αρχική του φιλοδοξία να πετάξει με το αεροπλάνο του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο, (η πρώτη την 26η Μαρτίου του ίδιου έτους με αντίστροφο δρομολόγιο είχε αποτύχει) και ενώ βρισκόταν πάνω απ' τον Κορινθιακό Κόλπο, λόγω σφοδρού ανέμου παρασύρθηκε το αεροπλάνο του και κατέπεσε διακόσια μέτρα από τις ακτές του χωριού Λυγία, και τραυματίστηκε σοβαρά. Πρσπάθησε να κολυμπήσει προς την ακτή, αλλά δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.
Ο Καραμανλάκης ήταν ο δεύτερος, μετά τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο, Έλληνας ιδιώτης αεροπόρος, που πέταξε με ιδιόκτητο αεροπλάνο στην Ελλάδα και το πρώτο θύμα της Ελληνικής Αεροπορίας.
Ο Βασίλης Ζαμπίκος, Σμήναρχoς ε.α., σε ένα αφιέρωμα στο περιοδικό Πτήση & Διάστημα, αναφέρει ότι την κηδεία του παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και το Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος μετά την απότιση φόρου τιμής, δήλωσε επιγραμματικά: «Βεβαίως λυπηρός ο θάνατος, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα σταματήσει την ευγενικήν ορμήν. Θα σταθώμεν προς στιγμήν, να χαιρετίσωμεν τον θανόντα και θα προχωρήσωμεν προς τα εμπρός, μετά θάρρους, αποβλέποντες εις το μέλλον».
Με την απώλειά του καταγράφηκε ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος που ακολούθησε την τύχη του Ικάρου και ο 193ος νεκρός της παγκόσμιας προσπάθειας κατάκτησης των αιθέρων. Οι συγγραφείς εξύμνησαν τον ήρωα αεροπόρον, με πολύστηλα άρθρα στον ημερήσιο Τύπο, τονίζοντας τα εξής: «H αρχαία Ελλάς έδωσε τον Ίκαρον, θυσία της Αεροπορικής Ιδέας, η νεοτέρα δίδει τον Καραμανλάκην».

Στεγαστικά: Αποπληρωμή έως και σε 99 χρόνια - Τι προβλέπει η ρύθμιση "σκούπα"


- Ενοικίαση των υπό κατάσχεση κατοικιών από τους δανειολήπτες
- Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν τα “κόκκινα δάνεια”
- Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες και τι επεξεργάζεται το υπ. Ανάπτυξης

 Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα “κόκκινα δάνεια” και οι τράπεζες, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρούν το επόμενο διάστημα σε ρυθμίσεις που θα “ελαφρύνουν” όσους δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους της Κυριακής” ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι από τις τράπεζες, είναι:

- η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων μέχρι και τα 99 χρόνια, από 40 που είναι σήμερα,αφού μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί κατά 50% η μηνιαία δόση,

- η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για νέα σύμβαση,

- η δυνατότητα ενοικίασης απο τον δανειολήπτη της υπο κατάσχεσης κατοικίας του για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, ο δανειολήπτης να μπορεί να νοικιάσει την κατοικία για τρία χρόνια και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς με νέο δάνειο και νέους όρους. Το ποσό του ενοικίου σε αυτήν την περίπτωση, θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων. Θα αφορά τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων έως και το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Παράλληλα, μελετά και παρεμβάσεις στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με στόχο την ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα γλιτώσετε εως 50% στην δόση του στεγαστικού

Δεν πληρώνουν τα δάνειά τους στις τράπεζες οι Ευρωπαίοι - Πόσα χρωστούν οι Έλληνες
Ρυθμίσεις-ανάσα για δανειολήπτες – Τι θα ισχύσει για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια

newsit.gr

Η ανθρωπότητα ευχαριστεί τον Νιλ Άρμστρονγκ



Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. “Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα”, είχε πει ο Νιλ Άρμστρονγκ, όταν οι ΗΠΑ κέρδισαν την ΕΣΣΔ στην κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος. Μια στιγμή που πέρασε στην αιωνιότητα, εκεί όπου θα τη συναντήσει ο πρωταγωνιστής της, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μετά από περιπλοκές σε καρδιακό πρόβλημα.
Η ανθρωπότητα σκύβει νοερά το κεφάλι της, και ευχαριστεί τον Νιλ Άρμστρονγκ, ο οποίος πάτησε στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969, με την αποστολή του Apollo 11.

Το επόμενο βήμα ανήκει στην Ευρώπη

Δεν τον έχουν αποκαλέσει τυχαία ο «κ. κανονικός». Με τον Φρανσουά Ολάντ λίγα πράγματα μπορούν να σε εκπλήξουν, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει που να μην τα περιμένεις. Ο σημερινός ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων, δέχτηκε στο Παρίσι τον Αντώνη Σαμαρά και διατράνωσε τη στήριξή του στην Ελλάδα.
Εμφανίστηκε φυσικά μισό βήμα πιο μπροστά από την Άνγκελα Μέρκελ, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά τη μελλοντική παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έδειξε κατανόηση για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Συνδύασε, όπως πολιτικά έπρεπε να πράξει, τις μελλοντικές εξελίξεις με την έκθεση της τρόικας. Αναφέρθηκε στο κοινό, ιστορικά παρελθόν. Και σχολίασε ότι θα πρέπει πλέον να προχωρήσουμε στο σκέλος των αποφάσεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι επαίτης. Δεν ζητά χρήματα. Ζητά χρόνο για να εφαρμόσει όσα ζητούν οι εταίροι. Κυρίως, και ας μην το λέει ευθέως, ζητά χρόνο για να διορθώσει τις βλαβερές συνέπειες και τις αστοχίες του Μνημονίου που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να το δέχεται αδιαπραγμάτευτα, και τον Λουκά Παπαδήμο να συνεχίζει την υλοποίησή του αδιαμαρτύρητα.
Στην ουσία βέβαια, ο Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε εμμέσως ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να το κάνει η Ευρώπη, όχι η Ελλάδα. Να αποφασίσει τις ατραπούς του μέλλοντος. Και να βάλει φρένο στην κακοφωνία για την Ελλάδα, αλλά και συνολικά την ευρωζώνη. Η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός έκαναν το χρέος τους.
statesmen.gr

Η νέα απειλή κατά του Πούτιν

Είναι κοινό μυστικό ότι η Δύση δεν επιθυμούσε να βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας ένας ηγέτης με την αποφασιστικότητα και την υπεραξία προσωπικότητας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Γι’ αυτό και επιχειρήθηκε, σε δυο τουλάχιστον διαφορετικές χρονικές φάσεις η αποκαθήλωσή του.
Οι διεργασίες για την πρώτη ξεκίνησαν όταν ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω της συνταγματικής πρόνοιας που δεν επέτρεπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν να διεκδικήσει και τρίτη συνεχόμενη θητεία. Ο μέχρι τότε προστατευόμενος του «τσάρου» αποτέλεσε το νέο στοίχημα της Δύσης, του προσφέρθηκε απλόχερη διεθνής στήριξη, και ο ίδιος άρχισε σιγά-σιγά να αυτονομείται από τον μέντορά του. Ή τουλάχιστον, να προσπαθεί.
Η κατάληξη αυτού του σχεδίου δεν ήταν θετική για τους εμπνευστές του. Ο Μεντβέντεφ δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην καρδιά του μέσου πολίτη της Ρωσίας, εκείνου που αναγνώριζε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επανέφερε σε αυτή την περήφανη χώρα την εθνική αξιοπρέπειά της. Κλείνοντας για πάντα το μάλλον ντροπιαστικό κεφάλαιο της περιόδου Γέλτσιν, αλλά και της ύστερης φάσης της ηγεσίας Γκορμπατσόφ.
Έτσι, ο Μεντβέντεφ υποχρεώθηκε να παραμερίσει, και ο Πούτιν ετοιμάζοταν για την πανηγυρική επιστροφή του στην Προεδρία της Ρωσίας. Σε αυτό το σημείο, εκτυλίχτηκε η δεύτερη φάση του σχεδίου αποκαθήλωσης, με την απόπειρα μιας Ρωσικής Άνοιξης, στα πρότυπα της αντίστοιχης Αραβικής, που έθεσε τέλος σε πολυετή καθεστώτα στην Τυνησία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.
Ούτε αυτό το σενάριο «περπάτησε»: Η ρωσική κοινωνία δεν πείστηκε για τα κίνητρα των «εκσυγχρονιστών», και έτσι η επανεκλογή Πούτιν σήμαινε ότι η Δύση θα έπρεπε πλέον να καταφύγει στην εναλλακτική στρατηγική της συνεργασίας με τον Ρώσο ηγέτη.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται και πάλι εστίες ανάφλεξης στο εσωτερικό της Ρωσίας. Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δίνει ο ίδιος την απάντηση, μιλώντας για τον κίνδυνο του εθνικισμού που ενυπάρχει, σε μια αχανή και γεμάτη ετερότητες χώρα. Ένας κίνδυνος που βρίσκει πρόσφορο έδαφος διάδοσης των ιδεών του, μέσω του διαδικτύου και της συγκρότησης εθελοντικών κινημάτων, πίσω από τα οποία κρύβονται πιο… μακρινές στοχεύσεις.
«Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την αυξανόμενη επιρροή τέτοιων εθνικιστικών τάσεων. Και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Πούτιν. Ο οποίος κατανοεί πλήρως πως το νέο «στοίχημα» για τους διεθνείς ανταγωνιστές της Ρωσίας είναι η μόνιμη αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Μόσχας.

statesmen.gr

Το χαλασμένο… ηχείο του λαϊκισμού

Η εικόνα δεν είναι φυσικά ξένη προς το πολιτικό σκηνικό αλλά και το πολιτικό δυναμικό της Ελλάδας: Η Αντιπολίτευση, κυρίως η Αξιωματική, να εκφέρει έναν μονότονα μηδενιστικό λόγο άρνησης, απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Προσδοκώντας ότι με τη συγκεκριμένη στρατηγική, θα συρρικνώσει τον πολιτικό χρόνο, θα φθείρει την κυβέρνηση, και… δεν θα αργήσει να την αντικαταστήσει στην άσκηση της εξουσίας.
Το σχετικό… φωτορεπορτάζ περιγράφει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις διεθνείς επαφές του Αντώνη Σαμαρά, και ειδικότερα τις κρίσιμες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Η Κουμουνδούρου, έστω και ακέφαλη προσωρινά, λόγω του… απέραντου καλοκαιριού ξεκούρασης του Αλέξη Τσίπρα, δεν βρήκε ούτε μισό καλό λόγο να πει για τη διεθνή κινητικότητα του Πρωθυπουργού.
Λες και πρόκειται για… ξένο ή εχθρό. Λες και όσα συμβαίνουν δεν αφορούν την καθημερινότητα και το μέλλον της Ελλάδας, δηλαδή την προοπτική της ελληνκής κοινωνίας να ξεπεράσει τη σημερινή αδιέξοδη κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει βγαλμένος από τις πιο… πυκνογραμμένες σελίδες των εγχειριδίων του πολιτικού λαϊκισμού. Μπολιασμένος φυσικά με τις απαραίτητες δόσεις από το όλον, το διαχρονικά μοιραίο για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε μαζικά στην Κουμουνδούρου, μόλις διαπίστωσε ότι το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου διαλύεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο πολιτικός λόγος και η συμπεριφορική νοοτροπία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζουν στις απαιτήσεις της συγχρονης εποχής. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, στην προβολή του μέλλοντος της χώρας. Αυτό το χαλασμένο… ηχείο του λαϊκισμού, ενισχύει απλώς την κακοφωνία κατά της Ελλάδας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

“Απόδραση" Παναθηναϊκού απ'τη Λιβαδειά


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το... δεξί στο πρωτάθλημα παρά το ότι έπαιξε με αρκετές αλλαγές λόγω του αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Μάλαγα. Ο Λουκάς Βύντρα έκανε αυτό που δεν κατάφεραν οι επιθετικοί και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Σπουδαία επέμβαση του Καρνέζη στο 80'. Δοκάρι είχαν οι Βοιωτοί στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο ήταν σαφώς ανώτεροι.
Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στη Λιβαδειά αν και ειδικά στο δεύτερο μέρος πιέστηκε πολύ από τον Λεβαδειακό και χρειάστηκε ο Καρνέζης να κάνει την επέμβαση του αγώνα για να κρατήσει τη νίκη.
Το ματς στη Λιβαδειά ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Ο Φερέιρα έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.
Ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ στο 19΄ όταν η σέντρα-σουτ του Ναπολεόνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Καρνέζη.
Ο Παναθηναϊκός ταρακουνήθηκε από το δοκάρι και στο 26' έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Σεϊταρίδης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πετρόπουλο αλλά ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε προ κενής εστίας με στρωμένη τη μπάλα να αστοχήσει.
Η χαμένη ευκαιρία πάντως δεν πτόησε τους παίκτες του Φερέιρα. Από στημένη φάση στο 34' άνοιξαν το σκορ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Βύντρα κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με το αριστερό νίκησε τον Κυριακίδη.
Ο Βύντρα ήταν πρωταγωνιστής και στην τεράστια ευκαιρία του Λεβαδειακού πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ακόστα με κεφαλιά πάσα βρήκε αμαρκάριστο τον Κόρμπο ο οποίος πλάσαρε αλλά πάνω στη γραμμή, σε δύο χρόνους, ο Βύντρα έσωσε την ομάδα του.
Στην επόμενη φάση ο Πετρόπουλος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Ο Φερέιρα έκανε 2 μαζεμένες αλλαγές στην αρχή του δεύτερου μέρους. Σισοκό και Φορναρόλι πήραν τη θέση των Χριστοδουλόπουλου, Μαυρία όμως δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό και ο Λεβαδειακός ανέλαβε τα ηνία του ματς.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης όμως η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική και έτσι ο Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο ανάποδο ψαλίδι του Λισγάρα και στην κεφαλιά του Μεντί, χωρίς μάλιστα να ανησυχήσει ιδιαίτερα.
Η πίεση του Λεβαδειακού πέρασε και ο Παναθηναϊκός αναζήτησε το δεύτερο γκολ του που θα του εξασφάλιζε τη νίκη. Ο Φορναρόλι στο 75' έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν και πάλι την πίεση τους και άγγιξαν το γκολ στο 80'. Ο Πόι γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Καρνέζης έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο, έχει πλέον 1 βαθμό αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 και σκέφτεται ήδη τη ρεβάνς της Τρίτης κόντρα στη Μάλαγα.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί (85΄Κουτσόπουλος), Ακόστα (78' Ζαουί), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Μάρτινς (66' Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Λαγός, Μαρίνος, Ζέκα (65' Σπυρόπουλος), Μπαρμαρούσης, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισοκό), Μαυρίας (46' Φορναρόλι), Πετρόπουλος

Αστεράτο "Χτύπημα" στην ΑΕΚ με Αλβάρες

Τα πιτσιρίκια “φοβόντουσαν” από τον πιο έμπειρο παίκτη.. πληγώθηκαν. Ο Κωνσταντόπουλος έκανε μεγάλο λάθος στο 64' και έδωσε τη δυνατότητα στον Αστέρα Τρίπολης να φύγει για πρώτη φορά νικητής από το ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ των πιτσιρικάδων μπήκε δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε 2 φορές. Την πρώτη με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φούντα και τη δεύτερη με την επικίνδυνη σέντρα του Αρκούδα και την προβολή του Κουρέλλα.
Ο Αστέρας γρήγορα ισορρόπησε το ματς και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πάντως δεν ήταν όσο απειλητική ήθελε ο προπονητής της και μόνο στο 30΄έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Γιάγκο έκανε το λάθος και ο Μπακασέτας από καλή θέση αστόχησε.
Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41' όταν ο Φούντας έκανε το σουτ αλλά ο Φάλοπ απέκρουσε.
Ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Έγκον αλλά η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος. Ο Λαγός στο 51' με ατομική προσπάθεια προσπάθησε από πλάγια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Φάλοπ απέκρουσε.
Η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο την απόδοση της και 10 λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ. Ο Κουρέλλας γύρισε στο σημείο του πέναλτι, ο Γροντής έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από την εστία.
Και εκεί που η Ένωση έδειχνε ότι αναζητεί το γκολ της νίκης, ήρθε το ολέθριο λάθος του πιο έμπειρου παίκτη της. Ο Σανκαρέ απέφυγε τον Γιάγκο, έκανε τη σέντρα και ο Κωνσταντόπουλος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του δίνοντας την ευκαιρία στον Αλβάρες να τη στείλει στα δίχτυα.
Το γκολ άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα της επέτρεπαν να διεκδικήσει τουλάχιστον το βαθμό ενώ ο Αστέρας στο 85' θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα το ματς αλλά ο Ναβάρο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κωνσταντόπουλο.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (81' Σταματής), Κουρέλλας, Φούντας (67' Γκερέιρο), Παυλής (67' Φουρτάδο).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φάλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Ρούμπεν Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβαρεζ, Μπακασέτας (59' Φραγκουλάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσίμο Ναβάρο (92' Ντινιωτάκης), Κουρμπέλης (46' Έγκον)


Από τη Βέροια για το 4ο αστέρι ο Ολυμπιακός


Στη μάχη του πρωταθλήματος ρίχνονται και οι νταμπλούχοι Ελλάδος που φιλοξενούνται από τη Βέροια και θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το... δεξί.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να εμπιστευτεί τους έμπειρους παίκτες της ομάδας με στόχο τη νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη Βέροια.
Η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο του φιλικό δεν ήταν αυτή που θέλουν οι φίλαθλοι της ομάδας όμως άλλο πράγμα τα φιλικά και άλλο τα επίσημα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Κάρολ, Τοροσίδη, Χολέμπας, Σιόβα, Κοντρέρας, Μοντέστο, Μανιάτη, Ιμπαγάσα (Γκρέκο), Αμπντούν (Μήτρογλου), Μασάδο, Τζιμπούρ.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30

Πιερία: Σε αγνοούμενο Πατρινό, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στον Όλυμπο!


Οι συγγενείς του θύματος ενημερώθηκαν το πρωί και βυθίστηκαν στο πένθος...
Σε 70χρονο Έλληνα, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 1η Μαρτίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών Αχαΐας, ανήκει το πτώμα άντρα που βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, της Ε.Μ.Α.Κ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Η ανεύρεση του πτώματος του άτυχου άνδρα έγινε την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, στη δασική περιοχή Ουρλιά Ολύμπου Πιερίας, σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων.
newsit.gr

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις- Ετοιμαστείτε για ανατροπές

Τη Δευτέρα το πρωί θα βγει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, την οποία περιμένουν 110.000 υποψήφιοι για 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Διαβάστε που ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να αποτυπωθεί περισσότερο από ποτέ αύριο όταν και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών. Γιατί το κόστος των σπουδών μακριά από την οικογένεια, που σημαίνει αυτόματα έξοδα για άλλο ένα σπίτι, είναι απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, κατά τους ειδικούς, πως θα εκτιναχθούν οι βάσεις στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.
Το νόμισμα αυτό έχει και μία δεύτερη όψη, δηλαδή θα διογκωθεί το φαινόμενο εισαγωγής σε σχολές της επαρχίας από υποψηφίους με μέσο όρο κοντά στο 3.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας μας προετοιμάζουν και για άλλη μία μεγάλη έκπληξη.Φαίνεται λοιπόν πως οι υποψήφιοι γυρίζουν τελείως την πλάτη στις σχολές που οδηγούν για δουλειά στο Δημόσιο.Οι λόγοι είναι προφανείς:

- Προσλήψεις στο Δημόσιο ουσιαστικά δεν γίνονται

- Οι μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλες που κάνουν τους υποψηφίους να μην συγκινούνται από τη μονιμότητα, εαν υπάρχει και αυτή στο μέλλον.