Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πληρώνει η «ΕΡΓΟΣΕ» τους πλημμυροπαθείς σε Αιγείρα και Κράθιο.

Την πλήρη αποζημίωση από τις ζημιές που υπέστησαν τριάντα επτά ιδιοκτήτες από την καταστροφική πλημμύρα που προκάλεσε ο χείμαρρος «Θολοπόταμος» με υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» στις Τοπικές Κοινότητες Αιγείρας και Κραθίου Αιγιάλειας αναλαμβάνει η ΕΡΓΟΣΕ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Στυξ» ο Γ. Αθανασόπουλος, μέλος του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αχαΐας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος μετά από τη διαπίστωση της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου της «ΕΡΓΟΣΕ», καταλογίστηκαν ευθύνες στην εργοληπτική εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» διότι είχε διακόψει τις ασφαλιστικές εισφορές που είχε υποχρέωση λόγω της σύμβασης που είχε υπογράψει. Η ΕΡΓΟΣΕ θα αποζημιώσει τους πληγέντες κατοίκους από την πλημμύρα, και ακολούθως θα εισπράξει από την ανάδοχο εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» τα αντίστοιχο ποσό είτε μέσω των εγγυητικών επιστολών ή από οφειλές της ΕΡΓΟΣΕ προς την εταιρεία. Η «ΕΡΓΟΣΕ» προβαίνει σε αυτή την ενέργεια διότι η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» λόγω του ότι είχε εγκαταλείψει την κατασκευή του έργου της ΝΣΓ Κιάτου Πατρών και επιπλέον διότι δεν είχε ασφαλίσει το έργο ως όφειλε.
Η αποζημίωση για τους τριάντα επτά ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει αντίστοιχες αιτήσεις με το ύψος των ζημιών που υπέστησαν, θα οριστεί από Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών το οποίο διορίστηκε στις 12 Ιουλίου 2012 από την «ΕΡΓΟΣΕ», και θα ολοκληρώσει το έργο του εντός του Αυγούστου.
Μετά από αυτή την ενέργεια της ΕΕΡΓΟΣΕ παίρνει τέλος το δράμα των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα, αφού θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προέκυψαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την καταδίωξη στην Πατρών - Κορίνθου . Αναζητούνται ακόμα οι δυο δράστες

Χθες (10-8-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, ένα (1) φορτηγό όχημα. Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός του δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, μαζί με ακόμα ένα άτομο που επέβαινε στο φορτηγό. Στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, βρέθηκαν, πενήντα ένας (51) αλλοδαποί, τριάντα (30) υπήκοοι Αφγανιστάν, δεκατρείς (13) υπήκοοι Πακιστάν και οκτώ (8) υπήκοοι Μπαγκλαντές.
Όπως προέκυψε οι δεκαεννέα (19) από αυτούς, στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε το φορτηγό όχημα, είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από την Αθήνα Αττικής.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ανακάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

thebest.gr

Πάει για... "κούρεμα" 70 χιλιομέτρων η "Ολυμπία Οδός" - Επί δυο χρόνια στάσιμο το έργο

Από τα πέντε έργα η Ολυμπία Οδός είναι το μεγαύτερο και σε μήκος αλλά και σε προϋπολογισμό. Το έργο αυτό στην κυριολεξία αγκαλιάζει την βόρεια και δυτική ακτή της Πελοποννήσου. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο σχεδιασμός και οι μελέτες αποδείχθηκαν και λίγες και ελλιπείς. Από την στιγμή που τα έργα σταμάτησαν η πρόοδός του βρίσκεται κολλημένη στο 29% και κλιμακώνεται: Eλευσίνα - Kόρινθος 80%, Kόρινθος - Πάτρα 35%, Πάτρα - Πύργος 20% και Πύργος Tσακώνα 0%. Tα έσοδα της κοινοπραξίας πέρυσι μειώθηκαν στα 68,2 εκατ. ευρώ από 74,9 εκατ. το 2010.
Στην OΛYMΠIA μετέχουν η Γαλλική Vinci (29,9%), οι Hochtief , J&P ABAΞ, AKTΩP και ΓEK TEPNA από 17% και η AΘHNA ATE με 2,1%.
Συνολικά 26 τράπεζες τη δανειοδοτούν με 1,5 δισ. ευρώ σχεδόν (52,1% από 14 ξένες τράπεζες και 47,6% από 11 ελληνικές). Mεγαλύτερο ποσοστό από την ETEπ (12,90%) και την Aγροτική Tράπεζα (8,9%). H ροή κεφαλαίων σταμάτησε τον Δεκέμβριο του 2010. Mέχρι τότε οι τράπεζες είχαν ενισχύσει την κοινοπραξία με 336 εκατ. ευρώ. Έκτοτε η OΛYMΠIA κατασκευαστικά «ακινητοποιήθηκε».

thebest.gr
Ήδη πολλοί αμφιβάλλουν για το αν το έργο θα ολοκληρωθεί βάσει του αρχικού σχεδιασμού του, να φτάσει δηλαδή στην Tσακώνα. Tο «κούρεμα» των τελευταίων 70 χιλιομέτρων είναι πολύ πιθανό. Πέραν του χρηματοδοτικού προβλήματος, υπάρχουν ακόμα θέματα απαλλοτριώσεων σε διάφορα τμήματα. Oι αισιόδοξοι πάντως, προσβλέπουν στη μεσσηνιακή καταγωγή του πρωθυπουργού, γράφει σήμερα το ypodomes.gr.

ΠΑΤΡΑ: Άνοιξαν οι ουρανοί, βρέχει καταρρακτωδώς – Βούλωσαν φρεάτια στην Κάτω Αχαΐα, κλήσεις στην Πυροσβεστική

Βρέχει καταρρακτωδώς από τις 8:30 το απόγευμα στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν και αποδεικνύεται στην πράξη ότι τελικά δεν… τρελάθηκαν εκείνοι αλλά ο καιρός.
Από την έντονη βροχόπτωση, όπως πληροφορείται το thebest.gr, έχουν βουλώσει τα φρεάτια στην Κάτω Αχαΐα, δρόμοι έχουν πλημμυρήσει και οι απεγνωσμένοι κάτοικοι καλούν την… Πυροσβεστική για να τα ξεβουλώσει.
Η Πάτρα θυμίζει... έρημο τοπίο αφού ελάχιστοί είναι οι διαβάτες και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
Τα έκανε "μούσκεμα" σήμερα ο καιρός στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι έβρεξε τόσο στα ορεινά όσο και σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως προς τα δυτικά του νομού.
Μάλιστα η κακοκαιρία χάλασε το μπάνιο πολλών Πατρινών οι οποίοι αψήφισαν τα σύννεφα και βρέθηκαν στις παραλίες με αποτέλεσμα να βρεθούν προς δυσάρεστων εκπλήξεων.
Όπως πληροφορείται το thebest.gr το μπουρίνι ήταν αρκετά έντονο προς το Λαμπίρι κι έτσι αρκετοί λουόμενοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την παραλία κακήν κακώς για να αποφύγουν τα χειρότερα.
Και τα μπουμπουνητά που ακούγονται ιδιαίτερα έντονα μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια του απογεύματος η οποία πιθανόν να είναι βροχερή.
Άλλωστε οι μετεωρολόγοι έχουν ενημερώσει απο τις προηγούμενες ημέρες οτι ο καιρός θα αλλάξει και πως τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο στη Δυτική Ελλάδα και ο Ιόνιο θα είναι βροχερό.

Οι νέοι ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης


Τους νέους ειδικούς γραμματείς ανακοίνωση η κυβέρνηση, διά μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσηςς και Επικοινωνίας. Στην Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τοποθετήθηκε Αποστολίνας Γιώργος. Έκπληξη η αποχώρηση του Ι. Διώτη από το ΣΔΟΕ, στη θέση του τοποθετήθηκε ο Στέλιος Στασινόπουλος.
Ειδικότερα, ως ειδικοί γραμματείς τοποθετούνται οι:
1. Υπουργείο Εξωτερικών: Ράπτης Νίκος, Ε.Γ. Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων.
2. Υπουργείο Οικονομικών: Στασινόπουλος Στέλιος, Ε.Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
3. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Αποστολίνας Γιώργος, Ε.Γ. Εθνικού Τυπογραφείου.
4. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Μαντζούφας Νίκος, Ε.Γ. ΣΔΙΤ.
5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Κουρουντζίδης Σάκης, Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τριάντης Κων/νος, Ε.Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων.
6. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: Σούκος Γιάννης, Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αμοργιαννάκης Γιώργος, Ε.Γ. Δασών, Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Ε.Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών.
8. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού: Γκλάβας Σωτήρης, Ε.Γ. Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης * Λινού Αθηνά, Ε.Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης Ζαχαράκης Ευάγγελος, Ε.Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων.
Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας (Ειδική Γραμματεία) Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης διατηρείται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Καταργούνται
Οι Ενιαίοι Διοικητικοί Τομείς (Ειδικές Γραμματείες) των αντίστοιχων υπουργείων που καταργούνται είναι οι εξής:
1. Υπουργείο Οικονομικών: Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
2. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
3. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Ειδική Γραμματεία Ψηφιακών Σχεδιασμών, Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα, Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς, Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ.
4. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Αθλησης.
5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής.
6. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ειδική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Φονικός σεισμός 6,2 ρίχτερ στο Ιράν - 153 οι νεκροί


Σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην Ταμπρίζ, μια πόλη 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων στο βορειοδυτικό Ιράν, ανακοίνωσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν προς το παρόν αναφέρει αν υπάρχουν θύματα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα από την Ταμπρίζ ενώ μετά από λίγη ώρα σημειώθηκε και δεύτερος ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον τελευταία απολογισμό, πάνω από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 400 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς δήλωσε ιρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Isna.
"Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε, 40 έως 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 400 τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Γκολαμρεζά Μασουμί, επικεφαλής τον υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας.
newsit.gr

Το πανό “Μακεδονία” διέκοψε αγώνα του ΠΑΟΚ στα Σκόπια!

Ο αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου του Τσάμπιονς Λιγκ ΠΑΟΚ-Νάσε Τάξι λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα. Όλα ξεκίνησαν όταν ακούστηκαν αντεθνικά συνθήματα από Σκοπιανούς που βρέθηκαν στο γήπεδο...Λίγο μετά, οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν πανό με τη λέξη “Μακεδονία”, ωθώντας τις παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.
Από τους επιτελείς της ΟΥΕΦΑ ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ματς, δεν αποκλείεται όμως το επόμενο διάστημα ο αγώνας να κατακυρωθεί με σκορ 3-0 και όχι με 1-0, με το οποίο νίκησε η ελληνική ομάδα.

Άφησε... υποσχέσεις - Έβδομος ο Λεμπέσης στον ακοντισμό!


Την έβδομη θέση στον τελικό του ακοντισμού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε ο Έλληνας ακοντιστής.
Ο 25χρονος Βοιωτός πρωταθλητής του Τρίτωνα, με καλύτερη βολή στα 81.91μ. έμεινε εκτός μεταλλίων, ωστόσο έδειξε σταθερότητα στις βολές του.

Χαρακτηριστικό του βαθμού δυσκολίας που είχε ο τελικός του ακοντισμού ήταν ότι τα μετάλλια κρίθηκαν σε βολές πάνω από τα 84 μέτρα, με τον Βίτεσλαβ Βέσελι, μαθητή του τρις “χρυσού” Ολυμπιονίκη, Γιαν Ζελέζνι, να περιορίζεται στην 4η θέση με 83 μέτρα 34 εκατοστά.

Οι βολές του Λεμπέση ήταν 81.21 (1η), 81.91 (2η), 81.27 (3η), 80.36 (4), άκυρος (5η), 79.45 (6η).

Χρυσός Ολυμπιονίκης στέφθηκε ο 19χρονος Κέσορν Ουόλκοτ από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο με 84.58, κάνοντας δύο φορές εθνικό ρεκόρ.

Δεύτερος, μόλις 7 εκατοστά πίσω του, ήταν ο Ουκρανός Αλεξάντρ Πιατνίτσια, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Φινλανδό Άντι Ρούσκανεν.

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κέσορν Ουόλκοτ (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 84.58
2. Αλεξάντρ Πιατνίτσια (Ουκρανία) 84.51
3. Άντι Ρούσκανεν (Φινλανδία) 84.12
4. Βίτεσλαβ Βέσελι (Τσεχία) 83.34
5. Τέρο Πιτκαμάκι (Φινλανδία) 82.80
6. Αντρέας Θόρκιλντσεν (Νορβηγία) 82.63
7. Σπύρος Λεμπέσης (Ελλάδα) 81.91
8. Τίνο Χάμπερ (Γερμανία) 81.21
9. Στιούαρτ Φάρκουαρ (Νέα Ζηλανδία) 80.22
10. Ρόντερικ Γκένκι Ντιν (Ιαπωνία) 79.95
11. Άρι Μάνιο (Φινλανδία) 78.60
12. Τζούλιους Γιέγκο (Κένυα) 77.15

Η κίνηση των οχημάτων το Δεκαπενταύγουστο στο Εθνικό οδικό δυκτιο

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012 θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι περιορισμοί θα ισχύουν ως εξής:
Την Τρίτη 14 Αυγούστου για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
- Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
- Στη Νέα Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Την Τετάρτη 15 Αυγούστου για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
- Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
Στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
- Στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
- Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
- Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Πάτρα: Κλέφτης ετών... 12!

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε σημειωθεί πριν δέκα μέρες περίπου στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 20, 15 και 12 ετών και άλλων δυο συνεργών τους που αναζητούνται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Οι πέντε νεαροί όπως γράφει το patrastimes.gr πήγαν στο πρατήριο υγρών καύσιμων 35χρονου στη Πάτρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τρεις από τους δράστες της κλοπής είναι τα τρία συγκεκριμένα άτομα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σύλληψη δύο Βούλγαρων εμπρηστών στη Κάτω Συνοικία Τρικάλων

Στη Κάτω Συνοικία Τρικάλων , συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 38χρονος Βούλγαρος και μία 36χρονη ομοεθνής του, με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χθες το πρωί, στο 20ο χλμ της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, ότι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
'Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η πυρκαγιά κατασβέστηκε από περιοίκους και διερχόμενους οδηγούς πριν προλάβει να επεκταθεί.
Στην κατοχή των δύο Βούλγαρων εμπρηστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.