Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ηλικιωμένος στην Πάτρα το 3ο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου


Ένας ηλικιωμένος από την Πάτρα είναι το τρίτο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα, 44 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών. Οι 41 από αυτούς έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που εμφάνισαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έχει απαγορεύσει την αιμοδοσία σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, για να περιορίσει τη μετάδοσή του μέσω των μεταγγίσεων.

Η αιμοληψία απαγορεύεται σε Κύμη- Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο, στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας και στην Αττική (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη- Ελληνικό, Αλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης- Γούβα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Eπίθεση του PKK σε βάση Ναυτικού της Τουρκίας

Πανικός στην Τουρκία! Τα χτυπήματα του PKK φαίνεται πως φτάνουν μέχρι και τη δυτική Τουρκία αλλα και σε βάσεις του τουρκικού ναυτικού.Το χτύπημα συνέβη στη Φώκαια της δυτικής Τουρκίας, κοντά στη βάση του Ναυτικού στη βάση των Πεζοναυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση της Ουρανούπολης – Απειλούνται σπίτια, εγκατέλειψαν την πόλη οι τουρίστες


Η κατάσταση στο Άγιο Όρος έχει ξεφύγει, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιο Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου επεκτάθηκε τα ξημερώματα, εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων και από το πρωί απειλεί την Ουρανούπολη.
Οι αρχές διέταξαν ήδη την προληπτική εκκένωση πόλης, ενώ πολλοί από τους πολίτες, όπως δήλωσε στο NewsIt ο κάτοικος της Ουρανούπολης Τόλης Παπαγεωργίου, φεύγουν μόνοι τους προς τις παραλίες των Νέων Ρόδων και της Ιερισσού. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή να εγκαταλείψουν την πόλη μόνο οι ευπαθείς ομάδες.
Η Ουρανούπολη καίγεται περιμετρικά και το μέτωπο της πυρκαγιάς φτάνει τα 25 χιλιόμετρα είπε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Κώστας Κατσαβαβάκης, κάνοντας λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές σε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Έχουν καεί αγροικίες, ενώ υπάρχουν και ζημιές σε σπίτια, οι οποίες ακόμη δε μπορούν να υπολογιστούν.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο αέρας που πνέει μεταφέρει αποκαΐδια και στάχτες στις απέναντι ακτές της Σιθωνίας. Ο αέρας είναι δυνατός αλλά αλλάζει συνεχώς διευθύνσης και κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Έχει γίνει έκκληση, τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από την αστυνομία, προς τους κατοίκους να μην κινούνται στους δρόμους της πόλης με τα αυτοκίνητά τους ούτε και να τα παρκάρουν στην άκρη του δρόμου για να μην εμποδίζεται η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων!
«Εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή του Αγίου Όρους και κινείται με κατεύθυνση προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής, προληπτικά παρακαλούνται οι πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής» τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Στην Ουρανούπολη αναμένεται σήμερα και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες δε σταμάτησε λεπτό τη νύχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως την αναζωπύρωσαν. 60 πυροσβέστες με 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ραδιοφώνου της ΝΕΤ, οι αρχές έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της πόλης, αφού η φωτιά την έχει περικυκλώσει και απειλεί σπίτια και καταστήματα. Έχει ήδη δημιουργηθεί αντιπυρική ζωνη, ενώ τα ΚΤΕΛ βρίσκονται με αναμμένες τις μηχανές σε συγκεκριμένο σημείο για να απομακρύνουν τον κόσμο, εφόσον χρειαστεί.
newsit.gr

Εντολή Σαμαρά: Τιμωρίες εξπρές για τους διεφθαρμένους του δημοσίου!


Παραδειγματικές τιμωρίες-εξπρές για όσους δημοσίους υπαλλήλους παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις... μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται από τη διαφθορά στο δημόσιο και τις «μαϊμού» συντάξεις, αλλά και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει.

Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των "μαϊμού" συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Έδωσε μάλιστα εντολή να πάει σήμερα κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών (με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα) και Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να συζητήσουν με τον υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ποινές εξπρές για τους επίορκους και πήρε την απάντηση πως η διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν απόλυτος.

«Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως στο εξωτερικό τον ρωτούν πως είναι δυνατόν η Γερμανία θα έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13%. Και φέρεται να είπε όταν άκουσε για τα κυκλώματα που έχουν ξεσκεπαστεί τελευταία: «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα».
newsit.gr

Η Αρκαδία στις φλόγες


Ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει για τους κατοίκους της Αρκαδίας. Σε πλήρη εξέλιξη για τρίτο 24ωρο παραμένει η φωτιά  στην Αρκαδία, παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών και από το Ραψωμάτη κινείται προς το Πάπαρι. Μάλιστα όπως λένε οι πυροσβέστες η νύχτα ήταν εφιαλτική καθώς το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και η φωτιά είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνελήφθη ένας 45χρονος οδηγός ταξί για εμπρησμό από αμέλεια. Ο 45χρονος που άυριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα φαίνεται να πέταξε το τσιγάρο του και η φωτιά δεν άργησε να ξεσπάσει...
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι η πυρκαγιά είχε φτάσει στα 200 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών του χωριού Μπαλωτά.
Οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο του χωριού, αλλά δεν υπήρξε εκκένωση, αφού η φορά του ανέμου άλλαξε και η φωτιά απομακρύνθηκε, δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας. Ακόμη και σήμερα, τρίτη μέρα που η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, παραμένουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων τα χωριά Ρούτση, Ανεμοδούρι και Σουλάρι.
Πρόβλημα υπάρχει και στην υδροδότηση και ο δήμος προσπαθεί να το αντιμετωπίσει δίνοντας στους πολίτες ηλεκτρογεννήτριες.
Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.
Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και εδώ. Έχουν καεί σπίτια κι αγροικίες, έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων. Τα περισσότερα από αυτά είχαν φυτευτεί μετά τη φωτιά του 2007. Μόνο στο Λεοντάρι έχουν καεί επίσης εκατοντάδες αιγοπρόβατα και βοειδή, ενώ όσα έχουν καταφέρει να επιζήσουν δεν έχουν να φάνε, αφού κάηκαν οι ζωοτροφές!
Η φωτιά καίει δίπλα στην Εθνική οδό, ο δρόμος όμως σήμερα είναι ανοιχτός. Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν 153 πυροσβέστες, με 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 21 στρατιώτες, 26 υδροφόρες δήμων, 2 αεροσκάφη καναντέρ και 2 ελικόπτερα.
Στην Κορινθία, στον Σολωμό η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα όχι όμως κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επι τόπου 37 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 5 αεροσκάφη.
Το αίτημα της Ελλάδας προς Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία να στείλουν δυνάμεις για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών απορρίφθηκε, γιατί υπάρχουν κι εκεί φωτιές σε εξέλιξη. Μόνο η Σερβία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια και θα στείλει ένα αεροσκάφος άμεσα.

Με πίστη για την πρόκριση: Μαρίτιμο – Αστέρας Τρίπολης (22:00)

Το θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα της Τρίπολης μπορεί να μην ήρθε (1-1), ωστόσο οι Αρκάδες ελπίζουν ότι στον σημερινό επαναληπτικό (22:00) με την Μαρίτιμο θα μπορέσουν να “χτυπήσει” τους Πορτογάλους και να... λάμψουν μέσα στη Μαδέιρα.
Εξάλλου, και στα προηγούμενα παιχνίδια με την Ίντερ Μπακού, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έδειξαν πως έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα και δεν απογοητεύονται εύκολα από την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Έλληνας τεχνικός έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κυνηγήσουν το γκολ, αλλά με οργανωμένες επιθέσεις και όχι με... οποιονδήποτε τρόπο. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο στα τελευταία λεπτά κι εφόσον το σκορ αφήνει στον Αστέρα ελπίδες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπαρτολίνι επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα, με παρτενέρ τον Σανκαρέ, ενώ ο Χουανίτο θα πάει θέση στα αμυντικά χαφ. Παράλληλα, ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς Φούλοπ.

Ο ΠΑΟΚ
Έχοντας σαν... προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα με την Μπνέι Γιεχούντα, ο ΠΑΟΚ θέλει απόψε (21:00) να επικυρώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και να ικανοποιήσει τον κόσμο του που θα βρεθεί στην Τούμπα.
με μία καλή εμφάνιση, στο πρώτο τους φετινό επίσημο παιχνίδι .

«Ζήτημα αρχής» οι απολύσεις για το ΔΝΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει αντιληπτό από το υπουργείο των Οικονομικών, είναι πως η τρόικα επανέρχεται στο θέμα της εφεδρείας όχι επειδή θέλει να «βοηθήσει» για να βρεθούν τα περίφημα 11,5 δις ευρώ, αλλά επειδή το ΔΝΤ έχει απολύτως επιβληθεί στους άλλους δύο δανειστές (ΕΕ και ΕΚΤ) και επομένως ακολουθείται το δικό του πρόγραμμα.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, όταν ετέθη δηλαδή για πρώτη φορά θέμα ΔΝΤ, ο τότε επικεφαλής του Στρος-Καν, το είχε πει ξεκάθαρα: «Αν η Ελλάδα ζητήσει την βοήθεια του Ταμείου, αυτό που θα εφαρμοστεί θα είναι πρόγραμμα ΔΝΤ, σχεδιασμένο από το ΔΝΤ».

Το ΔΝΤ, λοιπόν, ζητάει τα ίδια από όποια χώρα καταφεύγει σ’ αυτό. Και κυρίως ζητά μείωση του δημόσιου τομέα και απολύσεις, ασχέτως αν κάτι τέτοιο απλώς θα αυξήσει την ανεργία και θα βαθύνει την ύφεση.

Άσχετα αν ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε τότε πως «μπορεί (το ΔΝΤ) να μας προτείνουν κάτι που δεν έχουμε σκεφθεί»…