Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η σύσκεψη των αρχηγών και το «ψαλίδι» στις συντάξεις - 7 δόσεις στο φόρο

Περικοπές και σε συντάξεις κάτω των 1.400 ευρώ – Λιγότερες και οι δόσεις στην εφορία. Στις 7 αντί για 10 οι δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος. Στα 300 ευρώ το μίνιμουμ για κάθε δόση
Ανοιχτό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο περικοπών και στις συντάξεις κάτω των 1.400 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι περικοπές ύψους 10% στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, δεν αποδίδουν το προσδοκώμενο ποσό των 200 εκατ. ευρώ. Έτσι, επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να γίνουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω από το όριο αυτό, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μειώσεις της τάξης του 5%.

Επίσης, φέρεται να βρίσκεται υπό εξέταση το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι εξαιρέσεις για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από τα 65 έτη, καθώς και η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης στα 66 έτη.
Στα μέτρα της διετίας 2013-2014 περιλαμβάνεται, επίσης, η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, που θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις μισθών, ενώ, προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται να γλιτώνουν από την κατάργηση τα «ψαλιδισμένα» δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Reuters: «Οι δανειστές μπορεί και να πειστούν» - Τι μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων


- Οι τελευταίες δεσμεύσεις για περικοπές ίσως πείσουν τους δανειστές μας
- Τιτάνια όμως η εφαρμογής του τονίζει το πρακτορείο
- Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πιο εύκολα εφαρμόζονται οι περικοπές παρά οι διαρθρωτικές αλλαγές
Οι τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νέες περικοπές και μεταρρυθμίσεις ίσως πείσουν τους δανειστές να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας, ωστόσο, η προσπάθεια για την εφαρμογή τους αναμένεται να είναι τιτάνια, σημειώνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters.
Και προσθέτει:
Λίγοι αμφισβητούν την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πολλοί όμως είναι αυτοί που έχουν έντονες αμφιβολίες για το αν η δημόσια διοίκηση θα τις εφαρμόσει ή αν οι πολίτες θα αντέξουν και δεν θα αντιδράσουν μαζικά καθώς η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά ύφεσης.
«Η πολιτική θέληση είναι ισχυρή, όπως και τα εμπόδια τα βασικότερα εξ αυτών είναι η γραφειοκρατία, οι χαμηλές αποδοχές και μια διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση», είπε ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν οι περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα παρά οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Μεταρρυθμίσεις όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και αγορών έχουν σκοντάψει στις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών. Άλλες, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας για τη σύσταση επιχειρήσεων, έχουν κολλήσει στην αχανή και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να αλλάξει.
Εδώ και δύο χρόνια, που η χώρα έχει λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης, καθυστερεί συστηματικά να πιάσει τους στόχους για τους οποίους έχει κατ' επανάληψη δεσμευτεί, με αποτέλεσμα οι δανειστές της να απειλούν ότι θα διακόψουν τη χρηματοδότηση.
Η ελληνική πλευρά έχει προς το παρόν βάλει στην άκρη το αίτημα για χρονική επέκταση της εφαρμογής του μνημονίου και προσπαθεί να καταλήξει με την τρόικα στον προσδιορισμό των μέτρων για το 2013-14 ώστε να λάβει την επόμενη δόση.
Πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 3,2 δις ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χώρα θα ξεμείνει από ρευστό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Αφού οριστικοποιηθούν οι προτεινόμενες περικοπές με τους επιθεωρητές της τρόικας, κάτι που αναμένεται εντός του Αυγούστου, η κυβέρνηση θα φέρει τα νέα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Τα κεντροαριστερά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να εγείρουν αντιρρήσεις και ίσως χάσουν κάποιους βουλευτές κατά τη ψήφιση των μέτρων, τα οποία, ωστόσο, τελικά θα περάσουν, όπως εκτιμά η πλειοψηφία των αναλυτών.
Ο αρχηγός του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει αντιδράσει στο μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τα μέτρα, πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει εάν δεν υπάρξει επιμήκυνση των προθεσμιών. Παρόλα ταύτα, έδωσε εν τέλει την έγκρισή του.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο ίσως βρίσκεται στους δρόμους, με το ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις διογκούμενες αντιδράσεις των δυσαρεστημένων πολιτών, που συχνά προχωρούν σε μαζικές διαδηλώσεις: «Αυτά τα μέτρα οδηγούν σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές από τον κόσμο, η οικονομία δεν έχει άλλα περιθώρια", είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
"Θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή για την ανατροπή τους. Η αντίσταση και οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι δεδομένες".
Σύμφωνα με αναλυτές, για να πεισθεί ο κόσμος να δεχθεί τα νέα μέτρα λιτότητας θα πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει μία αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική, κάτι που δεν είναι στα δυνατά σημεία της κυβέρνησης.
"Το θέμα είναι εάν η κυβέρνηση μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι είναι ο τελευταίος γύρος περικοπών, ότι δεν θα ακολουθήσουν άλλες τέτοιες περικοπές", είπε ο Wolfango Piccoli, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων πολιτικού κινδύνου Eurasia.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που θα κρίνουν την επιτυχία του εγχειρήματος. Μέσα σε δύο χρόνια, η χώρα έχει καταφέρει να εφαρμόσει δραστικές περικοπές στις δαπάνες της και να αυξήσει κατά πολύ την φορολογία. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.
"Τα γραφειοκρατικά εμπόδια ίσως να μην επηρεάζουν μια σειρά περικοπών δαπανών αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσκολίες σε ό,τι αφορά την άντληση εσόδων από φοροδιαφυγή ή την επιτάχυνση της εφαρμογής των αναπτυξιακών μέτρων από τις κρατικές επιχειρήσεις", είπε ο Παγουλάτος.
Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, ιδιαίτερα σε συνθήκες αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και τις συναλλαγματικές ισορροπίες, ενώ ακόμα και κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δημοσίως αμφισβητούν την ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο ευρώ.
"Πολιτικά θα είναι δύσκολο, δεν υπάρχει αμφιβολία", είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Αλλά οι τελευταίες εκλογές ήταν μια σύγκρουση των δύο απόψεων και το φιλο-ευρωπαϊκό στρατόπεδο κέρδισε. Αυτή τη φορά υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει".
newsit.gr

Πήραν πίσω το πλαφόν για τις δόσεις στην εφορία - Ρύθμιση για φόρο πάνω απο 300 ευρώ

- Ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον φορολογούμενο
- Από τις 3 διμηνιαίες μετατράπηκαν σε 7 μηνιαίες....
- Θα υπάγονται μόνο όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ
- Δεν χρειάζεται επίσκεψη σε ΔΟΥ για να μπουν στην ρύθμιση
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πέθανε ο Λευτέρης Βερυβάκης

Δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, «έσβησε» σήμερα αφήνοντας την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, ένας από τους πιο μάχιμους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Λευτέρης Βερυβάκης.

Στο πλαίσιο των διακοπών του στο Μπαλί Ρεθύμνου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, χανιώτικης καταγωγής, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πληροφορίες θέλουν, ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να υπέστη καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά και μιλούσε Αγγλικά - Γαλλικά. Ήταν παντρεμένος με την Λίλα Χριστοφορίδου.

Ποια είναι πρώτα στην λίστα των αποκρατικοποιήσεων – Νέα συνάντηση την Τρίτη των τριών αρχηγών

Δέκα επιχειρήσεις θέτει σε προτεραιότητα προς αποκρατικοποίηση η κυβέρνηση σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στη σύσκεψη των πολιτικών του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για τα εξής:
- Ελληνικό
- Αφάντου στη Ρόδο
- Κασσιόπη στην Κέρκυρα
- IBC
- Golden Hall
- Κρατικά Λαχεία
- ΔΕΠΑ
- ΔΕΣΦΑ
- ΟΠΑΠ
- 48 Ακίνητα του δημοσίου


Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη. «Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας» τόνισε.

4o Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

 

Φέτος θα πάρουμε

πάλι τα ...βουνά, και θα ανέβουμε ψηλά, πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας, στα 1600μ., για να ζήσουμε το πιο …high ανοιχτό πάρτυ του καλοκαιριού! Από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Αυγούστου 2012 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, θα απολαύσουμε πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα μαζί με μαγευτικές βόλτες στο βουνό και ορεινή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια. Σας περιμένουμε στη μοναδική τοποθεσία του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας για να περάσουμε δύο μοναδικές μέρες και νύχτες σαν μια μεγάλη παρέα. Η είσοδος, το κάμπινγκ, οι εξορμήσεις, όλα ελεύθερα!

Φωτεινή Πιπιλή: Στην πολιτική μας πρώτιστη αξία είχε και έχει η προστασία κάθε νόμιμου εργαζόμενου μετανάστη στη χώρα μας.


Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ανακούφιση και ικανοποίηση από τη θέση της Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ως Βουλευτής της πολύπαθης λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, Α’ Αθηνών, παρακολουθώ την τελέσφορη δράση της Πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη - Δημοσίας Τάξης για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην καθημερινότητά μας. 

Από την αρχή είχαμε, ως Γραμματεία, συμπεριλάβει στην πολιτική μας τις φράσεις κλειδιά “Άλλο Μετανάστευση, Άλλο Εισβολή”, καθώς και “Αστυνόμευση, Άσυλο, Απέλαση”. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος του κόμματός μας κ. Αντώνης Σαμαράς, μας είχε χαράξει ξεκάθαρη πολιτική, την οποία και εφαρμόζει ως Πρωθυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύξαμε τις πρωτοβουλίες μας, τις θέσεις μας, τις δράσεις μας, ενώ ο ίδιος με στήριξε προσωπικά στον άνισο αρχικά αγώνα μου για την αδήριτη ανάγκη - ως κύριο μέτρο πρόληψης -της δημιουργίας Κέντρων Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών.

Η εντολή του Πρωθυπουργού για νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τον έλεγχο της εισόδου λαθρομεταναστών, αλλά και της απέλασης όλων όσοι διαβιούν παράνομα και με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Στην πολιτική μας πρώτιστη αξία είχε και έχει η προστασία κάθε νόμιμου εργαζόμενου μετανάστη στη χώρα μας.

Επισημαίνω, όμως, για μία ακόμα φορά, την αναγκαιότητα για πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με τις δράσεις για σωστή μεταναστευτική πολιτική, ώστε να μη δημιουργούνται παρερμηνείες και κυρίως να μη γίνεται η εθνική προσπάθεια αντικείμενο εκμετάλλευσης της άγνοιας από δήθεν προοδευτικούς, δήθεν δημοκράτες και ενίοτε εμπορευόμενους το “θησαυρό” που προέρχεται από την αθρόα λαθρομετανάστευση

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟΥ  



  Το σύνθημα του φετινού μας φεστιβάλ γεννήθηκε από το «πάντρεμα» της ρήσης του Μ. Γκόρκι και του στίχου Μπ. Μπρεχτ. Έλα και συ, ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού. Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ’ όλη τη χώρα, είναι για ακόμα μια χρονιά το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Τα 8 εκατομμύρι​α ευρώ του Πανταλάκη και η μούγκα του Σύριζα

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η παρέμβαση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως το      όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕ Πανταλάκη που μετέφερε 8      εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο. Μούγκα για το σκάνδαλο από τους      άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος      είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα! Δυστυχώς το ελλαδικό      πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί      σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις      βάρος του ελληνικού λαού.
 Απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών        Υποθέσεων
 

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Για την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”
Μία κακοστημένη επικοινωνιακή φούσκα είναι οι δήθεν      "επιχειρήσεις" του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ. Δεν απέλασαν ούτε έναν      λαθρομετανάστη από τη χώρα! Τους περιφέρουν ασκόπως εντός της      επικράτειας για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Να γνωρίζουν οι      κυβερνώντες ότι στην αρχαία Ελλάδα εκτός από τον Ξένιο Δία υπήρχε      και η ξενηλασία!

Για την επίσκεψη Πέρες
Μετά τον Κλίντον ο Πέρες. Εβραίοι και αμερικανοί εποφθαλμιούν      τον ορυκτό μας πλούτο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της      ελληνικής ΑΟΖ, που η γελοία ελλαδική κυβέρνηση αρνείται να      αναγνωρίσει. Ας μελετήσει τουλάχιστον την πολιτική του Ισραήλ      στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας και της παραγωγής

Νέα μέτρα από τρόικα και συγκυβέρνη​ση
Προωθούνται νέα μέτρα αφαίμαξης του λαού κατόπιν εντολής του      ξένου παράγοντα. Η συγκυβέρνηση δεν ακουμπά τις φαλιρισμένες      ιδιωτικές τράπεζες και δε λέει λέξη για τον ορυκτό μας πλούτο.      Πρόκειται για συγκυβέρνηση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους που      οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


Στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Σάμου, παραβρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Επρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας το Κίνημα και τον Πρόεδρό του Πάνο Καμμένο.

Με την ιδιότητα και του βουλευτή που εκπροσωπεί τη Σάμο στο Κοινονοβούλιο, ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους πολιτευτές Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου, ακολούθησε χθες βράδυ Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο και σήμερα Δευτέρα παρέστη στη Δοξολογία για την ιστορική και νικηφόρα ναυμαχία της Μικάλης, καταθέτοντας και στεφάνι στο ηρώο του Λυκούργου Λογοθέτη.

Κώστας Κόλλιας: «Θα προστατευθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τους κλέφτες μετάλλων»

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με το μείζον ζήτημα της κλοπής μετάλλων από δημόσιες εγκαταστάσεις, ζητώντας τόσο από τον Υπουργό όσο και από την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθώ στενά το ζήτημα των κλοπών εις βάρος τόσο των δημόσιων υποδομών, όσο και ιδιωτών, με σκοπό την εξασφάλιση μετάλλων. Το δίκτυο της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, τα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, τα δημόσια κτίρια και οι εγκαταστάσεις, τα αγροτικά αντλιοστάσια, οι ανεγειρόμενες οικοδομές, λεηλατούνται καθημερινά με κίνητρο το κέρδος από την παράνομη πώληση των μετάλλων.  Στην Κορινθία μόνο, όπως με ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΗ Κορίνθου, ήδη έχουν κλαπεί το πρώτο εξάμηνο του 2012, εκατόν τριάντα μετασχηματιστές, οι οποίοι κόστισαν στην Επιχείρηση – και εντέλει στον φορολογούμενο- εξακόσιες με εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ περίπου. Επομένως, εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Περιφέρεια και κατ’ επέκταση σε όλη την Ελλάδα, μπορεί εύκολα να συμπαιράνει το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μετασχηματιστών που συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία προμήθεια της ΔΕΗ, αφορούν αντικαταστάσεις, λόγω κλοπών, και όχι τοποθέτηση νέων.

Είναι προφανές ότι, με τις διαστάσεις που έχει προσλάβει αυτή η επιδημία, η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσει όλους τους εν δυνάμει στόχους των κλεφτών, δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά. Για τον λόγο αυτό ζήτησα από την Διοίκηση της ΔΕΗ να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία της, και από τον Υπουργό να προχωρήσει σε Νομοθετική Ρύθμιση βάσει της οποίας θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα πολύτιμα μέταλλα, όπως είναι το αλουμίνιο και ο χαλκός,  ώστε ανά πάσα στιγμή, η πολιτεία να γνωρίζει τον προμηθευτή, να γνωρίζει τον διακινητή αλλά και τον παραλήπτη. Τόνισα στον Υπουργό ότι Θα πρέπει να γίνει ένας πιο εντατικός έλεγχος στα παράνομα χυτήρια που λειτουργούν σήμερα και είναι αποδέκτες των κλοπιμαίων. Όπως επίσης, είναι πολύ σημαντικό η πολιτεία να προχωρήσει και σε πιο αυστηρές ποινές σε ότι αφορά τους κλεπταποδόχους.

Από την μεριά της η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα αναθέσει το έργο σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ενώ ο Υπουργός αντέδρασε θετικά στην πρότασή μου για δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου, η εφαρμογή του οποίου θα καλύπτει το θέμα από κάθε πτυχή, διευθετώντας ζητήματα όχι μόνο αστυνόμευσης και απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και θέματα ιχνηλασιμότητας των μεταλλικών υλικών σε όλη την διαδικασία διακίνησης. Από τους κλεπταποδόχους έως τα παράνομα χυτήρια.   

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανταπόκριση που βρήκαν οι προτάσεις μου τόσο από τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τον Υπουργό και πιστεύω ότι, εφόσον υλοποιηθούν, θα λυθούν σοβαρά προβλήματα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.»


3 δισκέτες-φωτιά με ονόματα και διευθύνσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αξιωματούχοι έχουν φυγαδεύσει από 100.000 έως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους
Τρεις δισκέτες-φωτιά με χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έστειλε την τριετία 2009-2011 εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας και μέχρι 100.000.000 ευρώ...
, και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών.
Η επιχείρηση εντοπισμός του «μαύρου χρήματος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει την πρώτη λίστα με 500 φορολογούμενους που φυγάδευσαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 2.000.0000 ευρώ ο καθένας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος με χαμηλό εισόδημα φυγάδευσε μέσα σε μία μέρα στο εξωτερικό το ποσό των 150.000.000 ευρώ και άλλος έστειλε έμβασμα ύψους 70.000.000 ευρώ
Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι τακτικοί έλεγχοι των υπόπτων αναδρομικά από το 2000 και μετά με κλήσεις για απολογία και προσκόμιση παραστατικών και εγγράφων για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.

Συγχωνεύσεις και αποκρατικοποιήσεις στο τραπέζι των τριών – Σήμερα η νέα συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη


Καθώς η κυβέρνηση περιμένει την απάντηση της τρόικας για τα ισοδύναμα μέτρα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται δυο φορές σε διάστημα 48 ωρών.
Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα γίνει σήμερα στις 16:00 και θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών. Και τα δυο είναι μέσα στις απαιτήσεις της τρόικας...

Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης και η ατζέντα θα είναι λίγο έως πολύ ίδια. Θα απασχολήσουν επίσης αποδεσμεύσεις πόρων και προώθηση μεγάλων έργων.

Με τον Αντώνη Σαμαρά να ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του περιοδεία, που θα τον φέρει στις 24 και 25 Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι για τις συναντήσεις με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Όλαντ, στόχος της κυβέρνησης είναι να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τις συγχωνεύσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τις αλλαγές που απαιτούνται.

Φυσικά, στο επίκεντρο των συναντήσεων των τριών αρχηγών, θα βρεθούν και τα μέτρα των 11.5 δισ. ευρώ που «κλείδωσαν» στη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, την Κυριακή.

Αστραπή όνομα και πράγμα – “Χρυσός” ο Μπολτ με 9.63!


Το 4ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει στο Λονδίνο ο Ουσέιν Μπολτ που με 9.64 έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ και νίκησε όλους τους ανταγωνιστές στην κούρσα των 100 μέτρων.
Με 9.63 που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ και την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά το 9.58, ο Ουσέιν Μπολτ άφησε στην δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Μπλέικ (από τον οποίο είχε χάσει δύο φορές φέτος) που έκανε 9.75 και τρίτο τον Γκάτλιν από τις ΗΠΑ με 9.79.

Ακολούθησαν ο Τάισον Γκέι με 9.80, ο Ράιαν Μπέιλι με 9.88, ο Τσουράντι Μαρτίνα με 9.94, ο Ρίτσαρντ Τόμσον με 9.98 και ο Ασάφα Πάουελ που τραυματίστηκε με 11.99.

Οι Ελληνικές συμμετοχές της Δευτέρας

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης διεκδικεί τη Δευτέρα (6/8) στις 13:20GR η εθνική ανδρών, αντιμετωπίζοντας στη την Αυστραλία, για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου.
Στο στίβο υπάρχει από ελληνικής πλευράς μόνο η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 200μ. Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην τρίτη σειρά, στις 21:36GR.

Με το ελεύθερο πρόγραμμα, που αρχίζει στις 17:00GR, ολοκληρώνεται ο προκριματικός του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης (7/8).

Στην ιστιοπλοϊα, ολοκληρώνεται με τις δύο τελευταίες κούρσες ο κυρίως αγώνας στην κατηγορία 49er, με τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη να μην διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στον αγώνα μεταλλίων (medal race) της Τετάρτης, ενώ με την 7η και 8η ιστιοδρομία συνεχίζονται τα 470 ανδρών, όπου συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δόλια ο Βρούτσης προσπαθεί να «κουρέψει» το εφάπαξ μας

Με «ύπουλο και δόλιο τρόπο» η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιχειρούν να μειώσουν το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται από τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, «έγιναν αναλογιστικές εκτιμήσεις "κομμένες" και "ραμμένες" στα μέτρα που θέλουν να περάσουν σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αυτό σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας πως «είναι αποφασισμένη να εναντιωθεί σε τέτοιου είδους πρακτικές και να αγωνισθεί για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων».
Επιστολή προς Βρούτση

Σα να μην πέρασε μια μέρα – και στο κανό!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εντολές που άφησε πίσω της η τρόικα φεύγοντας από την Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου του 2010, θα διαπιστώσει πως ελάχιστα διαφέρουν από τις εντολές που άφησε φεύγοντας αυτόν τον Αύγουστο.

«Νέο Μνημόνιο με δέκα εντολές για να πάρουμε την 3η δόση του δανείου», έγραφαν τότε οι εφημερίδες.

«Οι εννιά εντολές της τρόικας για να πάρουμε τα 31 δις», γράφουν σήμερα. (Εννιά, διότι εκτελέστηκε η εντολή για εξεύρεση λύσης για την Αγροτική Τράπεζα).

Τρανή απόδειξη πως στα δύο χρόνια που ακολούθησαν δεν έγινε τίποτε!

Η “περιέργεια” και η… γάτα

Από τη στιγμή που το όχημα “curiosity” προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, είναι ευνόητο ότι η ανθρωπότητα ανοίγει ένα καινούριο, και πιο συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της. Η εξερεύνηση του “κόκκινου πλανήτη”, ο οποίος άντεξε διαχρονικά στα… σενάρια συνωμοσίας και στη φαντασία του Χόλιγουντ, αναφορικά με τη φιλοξενία εξωγήινης ζωής, μπορεί πράγματι να εξελιχθεί δυνητικά στο… κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας του ανθρωπίνου γένους. Η “περιέργεια” βέβαια, και το τι έκανε στη… γάτα, συνιστά μια άλλη παράμετρο του εχγειρήματος. Γιατί, όταν πηγαίνεις γυρεύοντας…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesnem.gr

Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο “αδύναμου κρίκου”

Από το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου κιόλας, προτού δηλαδή η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου επιβεβαιώσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο πολιτικό σκηνικό, όλοι υποψιάστηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ… δεν μένει πια εδώ.
Στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου, επιβεβαιώθηκε απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, η σφραγίδα ωστόσο παραμένει στην Ιπποκράτους και στα χέρια της σημερινής ηγετικής ομάδας υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακόμη κι αν μιλάμε για ένα κόμμα του 12% πλέον, με ελάχιστες δυνατότητες δημόσιας παρέμβασης, και ακόμη λιγότερες σε επίπεδο κοινωνικής διείσδυσης και απήχησης.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, και συμμετέχει στην αυτονόητη εθνική προσπάθεια να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία, και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε να καταφέρει μελλοντικά να επιστρέψει στον «ορθό δρόμο». Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ευθύνεται, σχεδόν ολοκληρωτικά, για τον εθνικό αποπροσανατολισμό, τον «λάθος δρόμο» που πήρε η Ελλάδα, με αφετηρία το 1981, και ενδιάμεσους σταθμούς κάθε πολιτική και ιδεολογική μετάλλαξη του Κινήματος, στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην εξουσία.
Οι τελευταίοι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί, με την ευθεία αμφισβήτηση του ηγετικού imperium του Ευάγγελου Βενιζέλου, την ώρα μάλιστα που ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Φώτη Κουβέλη για μια συμπόρευση Ιποποκράτους και Δημοκρατικής Αριστεράς κάτω από την ίδια κομματική στέγη, επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει το κυρίως, το βαθύ πολιτικό πρόβλημα του τόπου.
Σε ρόλο αδύναμου κρίκου, το σημερινό ΠΑΣΟΚ… φτάνει και περισσεύει για να υπονομεύσει ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Ακόμη κι αν η ηγεσία του δεν έχει τέτοιες σκέψεις. Οι υπόλοιποι θυμίζουν… ελεύθερους σκοπευτές, έτοιμοι να ξεκινήσουν το αντάρτικο.
Το αφόρητο πολιτικό αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ βέβαια, έχει εν πολλοίς τις ρίζες του στο πως δρομολογήθηκε η διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου: Οι περισσότεροι κορυφαίοι συμβιβάστηκαν, ενώ δεν… είχαν ερωτευτεί την ιδέα εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία. Ενώ, η διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης», δηλαδή χωρίς αντίπαλο στη λαϊκή κάλπη, από τη στιγμή που ο Χρήστος Παπουτσής δεν στηρίχτηκε για την αυτονόητη ανάγκη ύπαρξης και αντίπαλου ψηφοδελτίου στη μάχη της διαδοχής, συσσώρευσε πρόσθετα πάθη.
Αυτόν τον «λογαριασμό» πληρώνει σήμερα ακριβά το ΠΑΣΟΚ. Πληρώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πάνω απ’ όλους όμως, πληρώνει περισσότερο ακριβά η Ελλάδα της βαθιάς και σύνθετης κρίσης.
statesmen.gr

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 η διήμερη επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Φωκίδα που είχε επίκεντρο τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αγίους Πάντες (Γαλαξίδι).


Ο Τέρενς Κουίκ στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων είχε πολύωρη συνομιλία με το κ. Νίκο Φουσέκη, Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Δελφοί-Άμφισσα-Ιτέα-Γαλαξίδι η οποία περιστράφηκε κυρίως στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη δραματική περικοπή των κονδυλίων λόγω των Μνημονίων.
Στις εκδηλώσεις με κυριότερη τη «Γιορτή του Καλαμαριού», τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσφώνησαν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Αγίων Πάντων» Νίκος Μεταξάς και ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία τόσο στον ίδιο στη νέα βουλευτική του πορεία, όσο και στο κοινοβουλευτικό έργο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου κατάγεται από το Γαλαξίδι ενώ η σύζυγος του Τέρενς Κουίκ από τους Άγιους Πάντες.
Λίγο πριν την επιστροφή του στην Αθήνα, προκειμένου να αναχωρήσει αεροπορικώς για τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Σάμο, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Με το Δήμαρχο κ. Νίκο Φουσέκη μιλήσαμε πολλή ώρα για τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Καλλικράτης σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τα Μνημόνια στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μιλάμε για οικονομική ισοπέδωση των Δήμων.
Πληροφορήθηκα ότι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά θα αποδώσει τον επόμενο μήνα μόνο το 40% των κονδυλίων που αναλογούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτά μάλιστα, στην παρούσα φάση, πετσοκομμένα κατά 29%, που σημαίνει ότι το τελικό ποσό που θα εισπράξουν θα είναι το 28% των χρημάτων που δικαιούνται.
Υπενθυμίζω ότι ο Τομεάρχης Εσωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Κουράκος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τον αρμόδιο Υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη,θέτοντας επί τάπητος το τεράστιο ζήτημα της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής που «σκοτώνει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ενημέρωσα ήδη τηλεφωνικά το συνάδελφο για τα όσα κατέγραψα στη Φωκίδα προκειμένου να τα συμπεριλάβει στο φάκελο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει ανοίξει και επεξεργάζεται κοινοβουλευτικά.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι των Αγίων Πάντων» Νίκο Μεταξά που με πολύ προσωπικό κόπο και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά αυτές τις πολύ ανθρώπινες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε ένα πανέμορφο τόπο, που κρατούν όρθια παραδόσεις, ήθη και έθιμα».

Γιατί δεν βρήκαν ποτέ τον τάφο του Περίανδρου;


Ο Περίανδρος ένας εκ των επτά σοφών της Αρχαίας Ελλάδας και βασιλιάς της Κορίνθου, ήταν μία σπάνια μορφή. Κανείς δεν έμαθε ποτέ το σημείο που τάφηκε όταν πέθανε.
Και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Ηταν επιλογη του. Σύμφωνα με την βιβλιογραφία:
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ: (Κορίνθιος) Παρανοϊκή μορφή φιλοσόφου, θέλοντας να εξαφανίσει, σε μεγάλη ηλικία, κάθε ίχνος του, διέταξε δυο έμπιστους σωματοφύλακες να παραφυλάξουν τη νύχτα ένα ορισμένο σημείο και να σκοτώσουν τον πρώτο διαβάτη που θα περνούσε από εκεί και αμέσως να τον θάψουν. Την ίδια εντολή είχε δώσει σε άλλους τέσσερις, να σκοτώσουν σε μικρή απόσταση τους δύο πρώτους, και σε άλλους οκτώ να σκοτώσουν σε μεγαλύτερη απόσταση τους τέσσερις προηγούμενους! Η διαταγή εξετελέσθη και έτσι έμεινε άγνωστος ο τάφος του Περίανδρου, διότι ο διαβάτης που πέρασε από εκεί μεταμφιεσμένο σε χωρικό ήταν ο ίδιος ο Περίανδρος!

diogenis-press.gr

Αμετανόητος ο δράστης της 15χρονης [πλήρες ρεπορτάζ]

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο λιντσαρίσματος από τους κατοίκους της Σύρου και με...
ασθενοφόρο, οδηγήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου ο 21χρονος Πακιστανός, δράστης της άγριας κακοποίησης της 15χρονης κοπέλας στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Ο συλληφθείς ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου ν’ απολογηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει τελικά την Τρίτη. Μέχρι τότε ο Πακιστανός θα παραμείνει κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Σύρου.

Η εορτή της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος




Σήμερα Δευτέρα , 6 Αυγούστου και η Εκκλησία μας γιορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Η αφορμή για την θέσπιση της εορτής έχει ως εξής: Ο Κύριος είχε προειπεί στους μαθητές του για τούς κινδύνους, για τα πάθη Του και την θανάτωση Του, καθώς επίσης και επίσης και τι θα υφίσταντο στο μέλλον από τούς ειδωλολάτρες και τους εχθρούς του Ευαγγελίου, λέγοντας τους πώς αυτά ανήκουν στην παρούσα ζωή. Εκείνο όμως που έχει ουσιαστική σημασία είναι η αιώνια ζωή. Έτσι λοιπόν ο Χριστός θέλοντας να δείξει στους μαθητές του μία πρόγευση της αιώνιας ζωής, παρέλαβε τρεις από τούς μαθητές τους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και τους ανέβασε στο όρος Θαβώρ. Εκεί μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπό Του σαν το φως. Και τότε εμφανίστηκαν ο Μωυσής και ο Ηλίας οι οποίοι συνομίλησαν μαζί με τον Ιησού. Ο Κύριος πήρε μόνο αυτούς τούς μαθητές, διότι είχαν κάποια υπεροχή έναντι των άλλων. Συγκεκριμένα ο Πέτρος γιατί πίστευε πολύ τον Χριστό, ο Ιωάννης γιατί Τον αγαπούσε πολύ και ο Ιάκωβος επειδή είχε την δύναμη να πιει το ποτήρι που ήπιε ο Χριστός. Τους Μωϋσή και Ηλία τους έφερε για να διορθώσει τις εντυπώσεις που υπήρχαν μέχρι τότε για το ποίος ήταν, αν ήταν δηλαδή ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ή κάποιος μεγάλος προφήτης.

Στην περιοχή μας εορτάζουν οι εκκλησίες της Μεταμορφωσεως ,στα Μεντουριάνικα και στο Κάτω Λοτρό. Σήμερα εορτάζει και η πολιούχος εκκλησία του Κιάτου.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες και εορτάζουσες Σωτήριδες , Σωτηρίες και Σωτηρούλες

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σοφικό

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε και καίει από το μεσημέρι δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας.
Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Κλείνουν οριστικά τα Ειρηνοδικεία του Νομού Κορινθίας, Ξυλοκάστρου, Δερβενίου, Νεμέας, Γκούρας και Καλιάνων (video)

Στο θέμα που προέκυψε θέλοντας το Υπουργείο να υλοποιήσει το σχέδιο για κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πανελλαδικά, και θέτοντας ως υποψήφια τα ενεργά Ειρηνοδικεία του Νομού Κορινθίας, Ξυλοκάστρου, Δερβενίου, Νεμέας Γκούρας και Καλιάνων... συγχωνεύοντάς τα με αυτά του Κιάτου ή της Κορίνθου θέλω να σας γνωρίσω τα παρακάτω :
Το πιθανό κλείσιμό τους δημιουργεί στην περιοχή Κορινθίας τις ανάλογες συνέπειες όπως υποβάθμιση των περιοχών αυτών, συσσώρευση όλων των υποθέσεων των Ειρηνοδικείων - Πταισματοδικείων στα κεντρικά καταστήματα του νομού με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την απονομή Δικαιοσύνης. Θέλω να σας γνωρίσω ακόμη ότι τα παραπάνω Ειρηνοδικεία - Πταισματοδικεία εκτός της Νεμέας, είναι όλα τους ιδιόκτητα, με πολλαπλούν οικονομικό - κρατικό όφελος έναντι των εξόδων τους, π.χ. το Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο Ξυλοκάστρου απασχολεί 3 γραμματείς, 1 δικαστικό επιμελητή, έχει ετήσια έξοδα κτιρίου περίπου 10.000€ και έσοδα περίπου 100.000€. Ταυτόχρονα η εργασιακή ύλη του Ειρηνοδικείου είναι η ακόλουθη : Πταίσματα, Προανακρίσεις, Διαταγές Πληρωμής, Πολιτικά Δικαστήρια (ασφαλιστικά, τακτικές, αυτοκίνητα, υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ), Μεταβατικό Μονομελές Πλημ/δικείο, Πλειστηριασμοί, Ένορκες Βεβαιώσεις και γενικά όλο το φάσμα της δικαστικής ύλης και ανάλογα είναι και για τα άλλα δύο Ειρηνοδικεία - Πταισματοδικεία. Θεωρώ δε τεράστιο το πλήγμα για τις τοπικές και όχι μόνο κοινωνίες αυτών, υποβαθμίζοντάς αυτές κλείνοντάς τα, ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών που θα αναγκαστούν να μετακινούνται 60 και 70 χιλιόμετρα από την έδρα τους για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Με τα παραπάνω και συρρικνώνοντάς τα, στα εν λόγω Ειρηνοδικεία θα δημιουργηθεί και σε χώρους μη υποδομής, τεράστιος φόρτος εργασίας, θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο και καθυστέρηση, την απονομή δικαιοσύνης όλων αυτών των υποθέσεων. Ταυτόχρονα υποβαθμίζοντας την τοπική κοινωνία και μη δίνοντας καμία ελπίδα ανάπτυξης έστω και μικρής σ’ αυτούς τους τόπους.

Παρακαλώ στα πλαίσια της ενημέρωσής μου αυτής, σας καλώ να στηρίξετε και εγγράφως στη μη υλοποίηση στην πρόθεση κατάργησης των παραπάνω Ειρηνοδικείων - Πταισματοδικείων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πιστεύω στην αμέριστη συμπαράστασή Σας και από τη θέση Σας βοήθειά Σας.

Μετά Τιμής

(Αποστόλης Μετεβελής)

Δικαστικός Επιμελητής

Ειρηνοδικείου Ξυλοκάστρου,

Μέλος Δ. Σ. Δικαστικών

Υπαλλήλων Κορινθίας,

Μέλος της ΟΔΥΕ 

korinthostv.blogspot.gr/

10 βουλευτές ζητούν έρευνα για τους ολυμπιακούς του 2004

Φωτογραφία για 10 βουλευτές ζητούν έρευνα για τις σπατάλες των Ολυμπαικών αγώνων του 2004.

 










Δέκα βουλευτές υποστηρίζουν ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα ήταν μια υπερπαραγωγή που εκτίναξε το δημόσιο χρέος στα ύψη και ζητούν εκτός από έλεγχο νομιμότητας να γίνει και έλεγχος σκοπιμότητας για όλα τα κόστη.Στο planet-greece σας είχαμε αποκαλύψει πριν από αρκετό καιρό το πραγματικό κόστος των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 που φέσωσε την χώρα.Διαβάστε εδώ για να καταλάβετε πως ακριβώς χρέωσαν την χώρα για να κάνουν κάποιοι την ντόλτσε βίτα τους.
Οι βουλευτές τώρα ,μέσω της Real News ζητούν να λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα για τους Ολυμπιακούς του 2004 και να μπουν στο μικροσκόπιο ολυμπιακά κτίρια, συμβάσεις- εξπρες και σπατάλες και επιμένουν οτι
Οι βουλευτές που ζητούν τους ελέγχους είναι οι: Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Τσούκαλης, Παύλος Χαϊκάλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Ντόλιος, Σοφία Βούλτεψη και Παναγιώτης Ρήγας.
konserbokoyti.blogspot.gr

Η «Σταχτοπούτα» πάει... Ξυλόκαστρο - Δερβένι


Δύο θεατρικές βραδιές για τα παιδιά φιλοξενεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο Ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, και την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: σε συνεργασία με την παιδική σκηνή του θεάτρου «Αποθήκη» παρουσιάζει για τους μικρούς του επισκέπτες τη θεατρική παράσταση Η Σταχτοπούτα... και η Ιστορία της του Περό Σαρλ.
Λίγα λόγια για το έργο...
Φιλοδοξία του σκηνοθέτη μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης. Η έννοια της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας. Η απληστία, η κακία και η ματαιοδοξία μέσα από τα πρόσωπα της Μητριάς και των δύο κοριτσιών της, ενώ η Νεραϊδονονά συμβολίζει την μοίρα που καθορίζει και ανταμείβει το καλό και το δίκαιο. Έτσι, η γλυκιά και γνωστή σε όλους Σταχτοπούτα, γίνεται μέσα από μια «μαγική» παράσταση, ο τρόπος να δούμε με αισιοδοξία τα πράγματα!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης ΚόκκινοςΧορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Πολυάνα Δημητροπούλου
Κουστούμια: Εύη ΜπαράκουΜουσική: Μιχάλης ΚόκκινοςΕιδικές Κατασκευές: Θεόδωρος ΚόκκινοςΥποδήματα: ΗΛΙΟΔΕΡΜΑΦωτογραφίες: Απόστολος ΚαζακίδηςΕγγραφή Μουσικής: STUDIO ΕRΑ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος,
Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή, Βασιλική Αλεξοπούλου
Γενική Είσοδος 10 ευρώ.

Προσεδαφίστηκε στον Άρη το Curiosity. Μεγάλη επιτυχία της NASA.

Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Αρη το ρομποτικό όχημα Curiosity, σύμφωνα με τη NASA. Πρόκειται για την πιο φιλόδοξη αποστολή στον Άρη, η οποία κόστισε 2,5 δισ. δολάρια. Για τα επόμενα δύο χρόνια, το Curiosity θα αναζητά στον πλανήτη Άρη την ύπαρξη μικροσκοπικών οργανισμών.
Η διάρκειας επτά λεπτών διαδικασία, αποτελεί την δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στον Κόκκινο Πλανήτη.

Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Άρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

«Λάβαμε σήματα, τα πράγματα φαίνονται καλά», δήλωσε μέλος της αποστολής που ελέγχει το διαστημικό όχημα, λίγο πριν εισέλθει στην ατμόσφαιρα πλανήτη Αρη.

www.kathimerini.gr

ΓΑΠ: Διαψεύδει μετά βδελυγμίας τρία δημοσιεύματα

Απαντήσεις σε τρία δημοσιεύματα δόθηκαν από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζονται κατασκευασμένα.
Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η οποία τον εμφάνισε ως επίδοξο αγοραστή εξοχικού στη Σκιάθο.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι πρόκειται και για «αθλιότητα», αλλά και για «απύθμενο θράσος», των υπεύθυνων αλλά και των συντακτών της εφημερίδας, οι οποίοι εντάσσονται στην χορεία εκείνων που κατασκευάζουν ειδήσεις για τον κ. Παπανδρέου, διότι «προφανώς έχουν τους λόγους τους».

Τα γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ημέρες ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Το γραφείο του κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «μια σκόπιμη από κάθε άποψη παραπληροφόρηση και παραπλάνηση με κοινή βάση την αθλιότητα». Τονίζει επίσης ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον κ. Ρουμελιώτη, ούτε απευθείας ούτε με κάποιο ενδιάμεσο.

Το γραφείο του κ. Παπανδρέου καλεί τους εμπνευστές παρόμοιων δημοσιευμάτων «να απευθυνθούν στον σημερινό πρωθυπουργό, που και αυτός τώρα πια είναι υποχρεωμένος να διαχειρίζεται τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Καραμανλή», ενώ και στην εφημερίδα καταλογίζεται ότι «ειδικεύεται σε πάσης φύσεως κατασκευές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου».
Σχετικά εξάλλου με δημοσιεύματα περί μετακίνησης του πρώην πρωθυπουργού με πλοίο στο Αιγαίο, χωρίς εισιτήριο, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφερόταν ότι «τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα».