Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

“Κούρεμα” έως και 50% στα εφάπαξ – Ποιες είναι οι νέες προτάσεις - Τσεκούρι ακόμη και στα υγιή ταμεία



Στο στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δισ έχουν μπει τόσο οι συντάξεις όσο και τα εφάπαξ. Άλλωστε το κύριο βάρος των μέτρων “πέφτει στις πλάτες” του υπουργείου Εργασίας αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βρούτσης καλείται να βρει πάνω από 5 δισ. ευρώ από τα 11,5. των τα οποία χορηγούνται από 35 ταμεία.

Για το εφάπαξ όλα έδειχναν ότι θα γίνουν μειώσεις της τάξεως του 22,68%,αλλά τελικά έπεσαν νέες προτάσεις στο τραπέζι, ενδεικτικό των διαβουλεύσεων που γίνονται μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, αλλά και των όποιων απαιτήσεων της τρόικας.

Έτσι ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει ότι το "κούρεμα" στο εφάπαξ θα αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία είναι ελλειμματικά, τώρα με νέες προτάσεις φαίνεται πως ψαλίδι θα πέσει στο εφάπαξ όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Με βάση αυτή την πρόταση υπάρχουν 35 ταμεία που χορηγούν εφάπαξ και η πρόταση είναι να κοπούν όλα τα εφάπαξ κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στα ελλειμματικά ταμεία, αλλά και στα υπόλοιπα που έχουν υγιείς προϋπολογισμούς.

Δεύτερον, όσοι δικαιούνται να πάρουν εφάπαξ από δυο διαφορετικά ταμεία, όπως για παράδειγμα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τότε αυτοί θα κληθούν να διαλέξουν το ένα ταμείο από το οποίο θα λάβουν το εφάπαξ και αυτό, το μεγαλύτερο δηλαδή θα περικοπεί κατά 50% δηλαδή κατά το ήμισυ.

Αυτό το μέτρο “φωτογραφίζει” κατά κύριο λόγο τους υπαλλήλους της βουλής καθώς και τους υπαλλήλους τους υπουργείου Εσωτερικών.

Η τελευταία πρόταση αφορά όσους δεν πλήρωσαν για το εφάπαξ, και οι οποίοι τεικά δε θα λάβουν καμιάς μορφής αποζημίωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρόταση φωτογραφίζει τους υπαλλήλους του ΟΓΑ οι οποίοι από τις αρχές του 2006 σταμάτησαν να καταβάλουν τις εισφορές για το εφάπαξ.

Δείτε το βίντεο



newsit.gr
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα, πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Στο ότι στο ΔΝΤ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει ή στο γεγονός ότι η Ελλάδα είχε εκεί εκπρόσωπο που το γνώριζε και δεν το είπε;

Στο ότι το ΔΝΤ γνώριζε πως δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα ανάλογου προγράμματος ή στο ότι όλοι – και ο κ. Παπανδρέου – γνώριζαν πως ουδένα πρόγραμμα του ΔΝΤ έχει αποδειχθεί επιτυχημένο;

(Γι’ αυτό άλλωστε και το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου δεν μας το παρουσίαζε ως πρόγραμμα του ΔΝΤ, αλλά ως «έναν εντελώς νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που φτιάχτηκε από την αρχή» για… χάρη μας, φυσικά!)

Στην πραγματικότητα, η ΕΕ άνοιξε από το 2008 την πόρτα στο ΔΝΤ και έκτοτε εμφανίζει τα προγράμματα αυτά ως… σύμπραξη, ενώ η αλήθεα είναι πως το πάνω χέρι το έχει το Ταμείο.

Οπότε, δεν γίνεται αντιληπτό εις τι συνίσταται η κόντρα Παπανδρέου – Ρουμελιώτη.

Τώρα κλαις … γιατί κλαις;



Παρακολουθούμε εμβρόντητοι την κατάντια του τροπικού πολιτικού συστήματος. Βρισιές, μπουνιές, κλωτσιές,μαγκιές, μηνύσεις και προκλήσεις. Χωρίς να έχει πια σημασία από πού προέρχονται.Αυτά τα άγια παιδιά της πολιτικής μας ζωής δεν έχουν πια τη μάσκα –την πολιτική και κομματική κάλυψη- και πολεμούν με τα δικά τους μέσα: Τους απροκάλυπτους εαυτούς τους.
Το βίντεο από τα Δερβενάκια το είδαμε όλο.
Από τη μια οι επίσημοι από την άλλη ένα κόμμα με αντιπροσωπεία ταγμένων(Χ.Α). Λίγο πολύ οι ίδιοι ήταν και πέρσι και μάλιστα έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση με τα συνθήματά τους. Πέρσι κανείς δε μίλησε και ο ίδιος ο δήμαρχος ως υπεύθυνος της τελετής δεν τους απέτρεψε.Πέρσι ήταν απλά γραφικοί.
Φέτος η Χ.Α είναι κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου με βουλευτή στο νομό. Άλλαξε το σκηνικό και σφίγγουν τα πράγματα. Φέτος η Χ.Α έχει πιο στοχοποιημένες δράσεις- με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα-

Το πολιτικό αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Είναι απολύτως κατανοητοί (αν και όχι δικαιολογήσιμοι) οι δισταγμοί, οι δεύτερες σκέψεις και η δυστοκία χάραξης και τήρησης συγκεκριμένης στρατηγικής, που διακρίνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, στο πλαίσιο της στήριξης και συμμετοχής τους στην κυβέρνηση εθνικού «συναγερμού», υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Αμφότεροι, βαριά «τσαλακωμένοι» στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, επέλεξαν να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την υπέρβαση του σημερινού εθνικού αδιεξόδου, αντί να υποκύψουν την αφόρητη έλξη του λαϊκισμού, που μοιάζει σήμερα μονοδιάστατα καρφιτσωμένος στο πολιτικό και ιδεολογικό dna του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου έχει μετακομίσει το… όλον ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης κλήθηκαν και σήκωσαν βαρύ φορτίο. Εκείνος ο πρόλογος της προσπάθειάς ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ίδια η προσπάθεια είναι εκ των πραγμάτων συνεχής και επίμονη. Δεν περιλαμβάνει περιθώρια για… σαστίσματα και… σημειωτόν.
Η χθεσινή μέρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκείνον της Δημοκρατικής Αριστεράς να τα λένε πριν από τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και να εξωτερικεύεται μια εικόνα σύμπλευσης… εκτός πλαισίου, δεν ήταν και η πιο δυνατή στιγμή τους, αυτές τις περίπου 40 ημέρες συγκατοίκησης με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.
Οι καιροί είναι εξαιρετικά οριακοί για την Ελλάδα. Και σε μια εκ των πραγμάτων «δύσκολη» συγκυβέρνηση, δεν χωρούν ομφαλοσκοπήσεις. Ακόμη κι αν κάποιο κόμμα διαπιστώνει ότι έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, το μείζον είναι να μην βρεθεί προ μη αναστρέψιμου αδιεξόδου η Ελλάδα.

statesmen.gr

Εκθέσεις Ζωγραφικής & Χειροποίητων Αντικειμένων Τέχνης στο Πανταζοπούλειο Δερβενίου

ektheseis.zografikis
27 Ιουλίου- 8 Αυγούστου
«Της Φύσης παιχνιδίσματα & της θυγατέρας ποιήματα»
Καίτη Μυλωνά - Κων/να Χατζήμάρκου
Χειροποίητα αντικείμενα τέχνης & κοσμήματα εμπνευσμένα από τη φύση & φτιαγμένα απ' τα πλούσια υλικά της.
Ωράριο Λειτουργίας: 12:00 - 14:00. & 20:00 - 23:00
Ισόγειο - Αριστερή Είσοδος
1-15 Αυγούστου
Γεωργοπούλου Βασιλική
Έκθεση ζωγραφικής σε κεραμίδι, πέτρα & καμβά.
Εγκαίνια Σάββατο 4 Αυγούστου, 9 το βράδυ.
Ωράριο Λειτουργίας: 19:00-23:00
1ος Όροφος
3-18 Αυγούστου
«Παραμυθένιες πινελιές»
Νάντια Τζελέπη
Ζωγραφική σε ύφασμα & χειροποίητο κόσμημα.
Ωράριο Λειτουργίας: 20:00 -23:00
Ισόγειο Δεξιά Είσοδος
10-12 Αυγούστου
YΑ Market www.yokiattitudes.com
Μια τριήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας.
Χειροποίητα ρούχα, T-Shirts, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης & κοσμήματα από την ομάδα του
Ωράριο Λειτουργίας: 21:00 - 01:00 μ.μ.
Ισόγειο - Αριστερή Είσοδος
16-18 Αυγούστου
«ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ» Πολιτιστικός Εικαστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος με έδρα το Κιάτο.
Ομαδική Έκθεση εικαστικών με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτό, ντεκουπάζ & κόσμημα.
Ωράριο Λειτουργίας: 12:00-21:00

4o Συναπάντημα Ευρωστινίων στο Δερβένι

Έργο προστασίας στο Δερβένι και την Λυκοποριά

Μετά τις πρώτες επείγουσες παρεμβάσεις που έγιναν προ διμήνου στην πληγείσα περιοχή του Δερβενίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προχωράει στην υλοποίηση του έργου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι εργασίες στο Δερβένι θα γίνουν σε δύο φάσεις:
Στις αρχές Αυγούστου θα γίνει άμεση προστασία και ενίσχυση με σκυρόδεμα, των θεμελίων των κατοίκων και μετά την 15-08-12 θα γίνουν οι εργασίες κατασκευής φρεατοπασσάλων σε μήκος περίπου 100 μέτρων.
Στη συνέχεια θα γίνουν οι εργασίες κατασκευής φρεατοπασσάλων στην Λυκοποριά, σε μήκος περίπου 150 μέτρων, στο τμήμα της καθίζησης του παραλιακού πεζοδρομίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα γίνουν προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων και για το υπόλοιπο τμήμα στη Λυκοποριά, με νέα εργολαβία.

Kαλοκαιρινή Μουσική Συναστρία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

zervoudakis
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης πλέκει μία καλοκαιρινή μουσική συναστρία την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο.
Είσοδος 10 €.
Κατ’ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων -με τη μουσική και τα τραγούδια του- μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.
Έχοντας δημιουργήσει τη δική του ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής μουσικών ιδεών, το ΚΥΜΑ, ετοίμασε για το κοινό μία συναυλία που περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών έργων (περίοδος 1985-2009) του Δημήτρη Ζερβουδάκη από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.
Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό: Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει και στιγμιότυπα από την καινούρια δισκογραφική του δουλειά Δημήτρη Ζερβουδάκη, που βρίσκεται στα σκαριά, η οποία αναμένεται να ταράξει τα ύδατα, καθώς πρόκειται για ένα μουσικό χρονογράφημα της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών, ειδωμένης μέσα από γεγονότα της ζωής του τραγουδοποιού.
Τον καμβά συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο η Σοφία Γεωργαντζή, που έχει καταγραφεί ως το καλύτερο δείγμα γυναικείας τραγουδοποιΐας των τελευταίων ετών, με τη δισκογραφική της πρόταση «Ζωγραφίζω όνειρα»,η οποία κλείνει ένα χρόνο κυκλοφορίας, με τραγούδια που δημιούργησαν αίσθηση, όπως το ομότιτλο, «Βάστα», «ο Άνεργος», «Ηλεκτροφόρα καλώδια» κ.α.
Το μουσικό σχήμα ελίσσεται εύκολα και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στη Δύση, με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!
Μουσικοί:
Θάνος Κολοκυθάς (Μπάσο), Νίκος Παπαδόπουλος (Ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο), Παναγιώτης Κουτσούρας (Τρίχορδο Μπουζούκι), Γιάννης Καπετανάκης (Λύρα)

 Ένα στα δύο ιατρικά σφάλματα αποδεικνύεται μοιραίο για τους Έλληνες ασθενείς!

Μελέτη ειδικών, που επικεντρώνεται για πρώτη φορά στη «μελανή» πραγματικότητα των ιατρικών λαθών στο σύστημα υγείας της χώρας μας, δείχνει ότι περισσότερα από τα μισά ιατρικά λάθη οδηγούν στον θάνατο, με τους υπαίτιους γιατρούς να είναι κυρίως γενικοί χειρουργοί, μαιευτήρες- γυναικολόγοι και παθολόγοι.

O Γάμα της διπλανής πόρτας


Της Μαρίας Dawkinson

Ο Γάμα ήταν πάντα το καλόβολο παιδί. Ο 'μαλακός' της οικογένειας. Ποτέ δεν πατούσε πόδι, σεβόταν τις ιδιοτροπίες των δικών του και καμιά φορά έκανε τα στραβά μάτια όταν ο αδερφός του - ο οποίος ήταν πολύ κωλοπετσωμένος, καλοπερασάκιας και εαυτούλης - τον αδικούσε για το προσωπικό του συμφέρον. 'Δε βαριέσαι. Κάποια στιγμή θα με βοηθήσει όταν το χρειαστώ', έλεγε ο Γάμα.

Είχε σπουδάσει μηχανικός σε καλά σχολεία και μετά βρήκε δουλειά, μισθωτός σε κάποιο μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση με έναν πολύ χαμηλό για τα προσόντα του μισθό. Δε διεκδικούσε ο Γάμα. Βολευόταν κουτσά-στραβά με τη ζωή κι ας τον στένευε πότε-πότε. Ο μικρός του αδερφός, ο Χι, ο καλοζωϊσμένος, ακριβώς επείδη είχε μάθει να τα έχει όλα, τα αποκτούσε κιόλας κι ας τα στερούσε από τους άλλους. 'Όλοι οι καλοί χωράνε' ο ένας, 'Ο σκοπός αγειάζει τα μέσα' ο άλλος, τελικά ήταν πολύ συμπληρωματικά τα αδέρφια. Όσο απλωνόταν ο μεν, τόσος συρρικνωνόταν ο δε, για να κρατιέται η νομοτελειακή ισορροπία της συνδυαστικής τους ύπαρξης.
Κάποια μέρα παντρεύτηκε ένα 'καλό κορίτσι', επιστήμονα και δασκάλα από την επαρχία, την Άλφα. Ωραία δε θα την έλεγες, μιλούσε και με το gli, αλλά είχε ταχπινιά και τσαγανό και έλεγες 'καλό θα του μάνει του Γάμα μια γυναίκα με τον δυναμισμό που του έλειπε εκείνου'.
Είχαμε βγει μια φορά πριν 10 χρόνια και είχαμε πάει σε μια ουζερί. Καραφάκι-καραφάκι γίναμε όλοι λιώμα, αλλά θυμάμαι ότι είχαμε γελάσει πολύ, είχαμε περάσει καλά.
Χαθήκαμε από τότε και βρισκόμασταν μόνο σε κάτι βαφτίσια, γάμους και κηδείες. Τα συνηθισμένα status updates για τις σύγχρονες, πολυάσχολες οικογένειες.
Μια μέρα, την προηγούμενη βδομάδα τον βρήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας του στα Πατήσια, όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό σε ένα διαμέρισμα που του είχε παραχωρήσει κάποιος από τότε που έχασε τη δουλειά του πριν 10 μήνες, αφού πρώτα είχε χάσει τα παιδιά του. Η δασκάλα του τα πήρε νύχτα και έφυγε ανεπιστρεπτί για το πατρικό της κάπου στην Πελοπόννησο. Ήταν σχεδόν αναίσθητος, αγνώριστος κάτω από τα μούσια και τις λιγοστές πια αλλά μακριές τρίχες του κεφαλιού του, απλυτος από μέρες, ίσως και εβδομάδες. Με όλα τα στερητηκά 'α' τον βρήκαν πεταμένο στις σκάλες της πολυκατοικίας, σαν όλους τους άστεγους που βλέπουμε πια κάθε μερά, παντού. Από το ποτό έχει χάσει τα λογικά του και δε θυμόταν τι, πως, πότε και γιατί. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αδερφός του, που στην αρχή προσπαθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να ασχολήθεί ως μοναδικός πρώτου βαθμού συγγενής ( οι γονείς τους έχουν πέθανει και οι δύο μέσα στα 4 τελευταία χρόνια). Ήρθε με το ζόρι, φώναξε και το ΕΚΑΒ. Όταν ανέβηκε στον τρίτο όροφο η μπόχα τον πήρε από το ασανσέρ. Όταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του Γάμα, για να πάρει κάποια απαραίτητα για το νοσοκομείο, ο Χι που δεν ήταν συνηθισμένος στα δύσκολα, έκανε εμετό.
Τον πήγαν στην 'Παμμακάριστο', το νοσοκομείο της Θείας Πρόνοιας, όπου διαγνώστηκε τελευταίο στάδιο αλκοολισμού, με πειραγμένο το κεντρικό νευρικό σύστημα. Με άλλα λόγια, Ο Γάμα δε θα ξαναμιλήσει λογικά ποτέ, ούτε και θα ξαναπερπατήσει. Ο αδερφός του θα τον αφήσει εκεί μέχρις ότου τον διώξουν. Μετά κοιτάει για το Άσυλο Ανιάτων. Δεν υπάρχει και άλλο δημόσιο ίδρυμα αποκατάστασης και δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί έχει τη δική του οικογένεια, γυναίκα, παιδιά, υποχρεώσεις. έχει μια καλή ζωή γενικά, γιατί κληρονόμησε κάποια διαμερίσματα, παντρεύτηκε και λεφτά και δε θέλει να θέσει σε κίνδυνο το status quo του. Οι γιατροί πάντως του λένε του Χι να προσεύχεται να μη ζήσει σε αυτή την κατάσταση και χωρίς βοήθεια από πουθενα, γιατί είναι μόλις 49.
Δε βαριέσαι. Η ζωή συνεχίζεται.
Ο Γάμα είναι 49 χρονών, από μεγαλοαστική οικογένεια, με σπουδές στο εξωτερικό και οικογενειακό εξοχικό στο Λαγονήσι, που θα αναλάβει 'αναγκαστικά' ο μικρός του αδερφός.
Στο ζώδιο είναι Ιχθύς. Το Μάρτιο κλείνει τα 50. Ευτυχώς που δε ζούν οι δικοί του. Γάμα τα.


http://thedawkinsonsyndrome.blogspot.gr/

Το Ολυμπιακό πνεύμα στο βωμό της αριστερίστ​ικης νοοτροπίας

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
 

Ο πρόσφατος αποκλεισμός της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατ’ εντολή της Αριστεράς, επειδή διέδωσε μέσω ΤWITTER, ένα αστείο (ας το πούμε ανέκδοτο) για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια του Δ. Νείλου, που τα τσουτσέκια του αριστερισμού και των ΜΜΕ διόγκωσαν και το χαρακτήρισαν ρατσιστικό, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι σε αυτόν τον δύστυχο τόπο που λέγεται Ελλάς, συνεχίζει να κυβερνά η Αριστερά από το 1974 έως σήμερα.

Μια Αριστερά που ελέγχει απόλυτα τα μεγάλα ΜΜΕ, ιδιαίτερα μετά την πασοκική επιβολή το 1981. Μια Αριστερά που μολονότι δεν κυβέρνησε ποτέ επίσημα τη χώρα, ως αναδεικνυόμενο πρώτο κόμμα σε εκλογές, κατόρθωσε να κινεί τα νήματα στο πολιτικό παρασκήνιο της χώρας και να αναγκάζει ενίοτε την Κεντροδεξιά να κάνει αριστερές κωλοτούμπες για να γίνει αρεστή στα διάφορα κομπλεξικά υποκείμενα της υποκουλτούρας, τα οποία κατά επαναλαμβανόμενη «σύμπτωση», είναι θιασώτες κατά τρόπο εμετικό, της εθνικής μειοδοσίας, της ορθοδοξοφοβίας και της δίχως όριο λαθρομεταναστολαγνείας.


Συνάντηση Χρίστου Δήμα-Γιώργ​ου Δέδε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρ​ου

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θέοδωρο Παπαθεοδώρου, με θέμα συζήτησης το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο κ. Παπαθεοδώρου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με έδρα την Κόρινθο. Υπογράμμισε πως τα δύο τμήματα της Κορίνθου λειτουργούν πολύ καλά, διέψευσε δημοσίευματα που έκαναν λόγο για πιθανή συγχώνευση τους και ανέπτυξε τις απόψεις του για την ακόμη καλύτερη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Δέδε και τον κ. Παπαθεοδώρου. Ο κ. Υφυπουργός μας διευκρίνισε πως το Πανεπιστήμιο στην Κόρινθο υπό ορισμένες συνθήκες έχει την δυνατότητα να ισχυροποιήθει ακόμη περισσότερο. Ελπίζω πως οι Βουλευτές, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς θα μπορέσουμε να κινηθούμε συντεταγμένα και αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.»

Πιέζει Κουβέλη-Βενιζέλο ο Κουίκ



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος του τηλεφωνήματος του Τέρενς Κουίκ έγινε προκειμένου να πιέσει τους δυο αρχηγούς και το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο κ. Κουίκ ζήτησε να έρθει το θέμα στη βουλή με την ένδειξη του κατεπείγοντος προκειμένου να περάσει ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τουλάχιστον 60 δόσεις, όπως είχε αρχικά ψηφιστεί.
Όπως τους τόνισε, η ανάγκη είναι επιτακτική για να μην αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα οι κατασχέσεις, καθώς αύριο 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και 1 εκ. Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυραγάνης, του μετέφερε ότι δεν είναι εφικτό να δοθεί άλλη παράταση, ωστόσο συμφώνησε ότι κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με το θέμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επισήμαναν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως το πρόβλημα και θα το φέρουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε.
enikos.gr

Ντ. Νικολάκου: Μόνος δρόμος η δικαιοσύνη για οποιονδήποτε θέλει να σπιλώσει ή να συκοφαντήσει τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου η Αντιπερειφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Θα θυμάστε ότι ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα έργο που έχει περάσει το θέμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει εγκριθεί και είναι ένα έργο που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό του έργου είναι 1.200.000ευρώ και είναι  «Σχεδιασμένες ενέργειες» για το πώς θα μπορέσουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουμε για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, για το πώς θέλουμε να αναπτυχθεί το  τουριστικό μας προϊόν, πώς θέλουμε να αναπτυχθεί και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

Κάλεσμα για τη συνδιαμόρφ​ωση του 2ου Αντιρατσισ​τικού-Αντι​φασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου



Κόρινθος, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα για τη συνδιαμόρφωση του 2ου Αντιρατσιστικού-Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου
 Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, πιστή στο ραντεβού της, ένα χρόνο μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο φεστιβάλ πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καλεί τους πολίτες της Κορινθίας αλλά και συλλογικότητες, οργανώσεις, συλλόγους μεταναστών, γενικά όποιον έχει προτάσεις ή θέλει να συμμετάσχει στο σχεδιασμό και τη διοργάνωση του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου σε ανοιχτή συνέλευση στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112) αυτή την Τετάρτη (και κάθε Τετάρτη μέχρι να διεξαχθεί το Φεστιβάλ  τον Σεπτέμβριο) στις 22:30.
Επίσης θα συζητιούνται προτάσεις για πιο άμεσες δράσεις ενάντια στη φασιστική απειλή, λόγω και των συχνών και αναίτιων ξυλοδαρμών μεταναστών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ




Ιωάννης Γ. Λαλιώτης
 31 Ιουλίου 8:57 π.μ.

ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
 Αυτό το χωριό ξέρει να δίνει ρέστα, ξέρει να γλεντάει, ξέρει να αγαπάει, και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.
 Κατάφερε να μετατρέψει μια χορευτική εκδήλωση σε ένα πρωτόγνωρο γλέντι σε ένα μοναδικό ΑΝΤΑΜΩΜΑ.
 Καθιερώθηκε πια. Δεν θα το λέμε ούτε χορό ούτε χορευτική
 εκδήλωση ούτε  χοροεσπερίδα ή  χορευτική εκδήλωση.
 Θα το λέμε ΑΝΤΑΜΩΜΑ , και θα το σχεδιάζουμε με κάθε λεπτομέρεια για να ευχαριστιόμαστε όλοι μας. Πως ετοιμάζουνε το καρναβάλι στο Ρίο ένα χρόνο πριν. Ένα τέτοιο πράγμα.
 Σ αυτό λοιπόν το αντάμωμα που κάποια στιγμή στη διάρκεια του, όλοι έγιναν μια παρέα από ανθρώπους χαμογελαστούς που γλένταγαν με την ψυχή τους.
 Ο καιρός της προετοιμασίας, της εκδήλωσης για εμάς του Δ.Σ είναι καιρός γεμάτος άγχος, αγωνία, και κούραση ψυχική και σωματική.
 Γιατί θέλουμε η κάθε εκδήλωση να πετυχαίνει. Για να περνάει καλά ο κόσμος, Να ευχαριστιέται.
 Γιατί αν πετύχουμε αυτά, τότε πετυχαίνουμε τον κύριο σκοπό μας την συσπείρωση του κόσμου γύρω απ΄ το Σύλλογο, πράγμα που θα κάνει το έργο του ευκολότερο.
 Σε όλους λοιπόν τους συγχωριανούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ειδικά σαυτούς που ενώ δεν είχαν σχέση με το χωριό μας , οφείλουμε το λιγότερο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ απ τα βάθη της καρδιάς μας για την παρουσία τους, την αγάπη τους τα θερμά λόγια και το συναίσθημα που έβγαλαν από μέσα τους.
 Μας έδωσαν κουράγιο, πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον τόσο του Συλλόγου όσο και του χωριού.
 Κόντρα σε κάθε συγκυρία, σε κάθε δυσκολία, κόντρα στα σημεία των καιρών και στις αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, η αγάπη η σύμπνοια και η ομόνοια μεταξύ μας είναι το καλύτερο όπλο.
 Εμείς κι εσείς μαζί μια αγκαλιά με περισσή αγάπη για τον τόπο δεν έχουμε να φοβηθούμε α π ο λ ύ τ ω ς  τ ί π ο τ ε .
 Ευχαριστούμε απ την καρδιά μας.

 Ο πρόεδρος
 Λαλιώτης Ιωάννης

Ξεκινά η Β' φάση του διεθνούς διαγωνισμού ολικής και οριστικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ Η «ΝΕΑ-ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

«Μπορούμε να πετύχουμε αυτό που μέχρι χτες θεωρείτο ακατόρθωτο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στην ολική και οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την πανηγυρική έναρξη της Β΄ φάσης του διεθνούς διαγωνισμού, αυτής του ανταγωνιστικού διαλόγου. Μια διαδικασία την οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε μοναδική καινοτομία, όχι μόνο για την Πελοπόννησο, αλλά και για το σύνολο της χώρας, και η οποία θα αποτελέσει τη βασική φιλοσοφία που θα υιοθετηθεί στην 5η Προγραμματική Περίοδο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΝΟΥ: Eυχαριστεί τους Αιμοδότες του

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Δ/Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν εθελοντικά με τη προσφορά αίματος στο σύλλογο την 28/7/2012 και τους ενημερώνει ότι σε περίπτωση ανάλογης ανάγκης τους, μπορούν να απευθύνονται στο Πρόεδρο του Συλλόγου.
 Με εκτίμηση
 ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ψήφισμα και Ενέργειες σχετικά με τις Φυλακές Κορίνθου και το πρόβλημα υποχρηματοδότησής τους

                                                                                                Κόρινθος, 30 Ιουλίου 2012
                                                                Δελτίο Τύπου
Μετά από ενέργειες μας με επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπόψιν του Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και αποδέκτες τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο - Βασίλειο Ιωάννη Μεϊμαράκη με αριθ. Πρωτ. 1699/27.7.2012, το Υπουργείο Οικονομικών υπόψιν του Υπουργού κ. Ιωάννη Στουρνάρα, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπόψιν του Υπουργού κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας υπόψιν του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Γεώργιο Δέδε με αριθ. Πρωτ. 349/19.7.2012 και τέλος το Δήμο Κορινθίων υπόψιν του Δημάρχου κ.
Αλέξανδρο Πνευματικό με αριθ. Πρωτ. 32306/19.7.2012. Λάβαμε απαντητική επιστολή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στης 27.7.2012 με αριθ. Πρωτ. 68433.
α) Επιστολή μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
β) Απαντητική επιστολή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
γ) Ψήφισμά μας

Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου

Όταν ακούω για Ολυμπιακούς, το μυαλό μου πάει στην πτώχευση…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συμφωνήσαμε όλοι πως – αντικειμενικά – η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βρετανία δεν είχε καμιά σχέση με τη δική μας.

Συμφωνήσαμε επίσης πως η γηραιά Αλβιόνα κατέβαλε κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει ένα θέαμα καθαρά βρετανικό, χωρίς καν να τιμήσει την Ελλάδα, όχι μόνο ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και επειδή το Βρετανικό Μουσείο κόβει μονέδα χάρη στα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα.

Συμφωνήσαμε τέλος πως η Βρετανία δεν είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων – παρά την προσπάθεια του Ζακ Ρογκ να τους… μετακομίσει.

Δυστυχώς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε και επί μιας σειράς πολύ θλιβερών διαπιστώσεων.

Όπως, για παράδειγμα, το κόστος των ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ποσά αστρονομικά, που σήμερα, σε συνθήκες πτώχευσης κράτους και λαού, προκαλούν οργή – πολύ περισσότερο που ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Χρυσή Αυγή - Δωρεάν διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί στην πλατεία      Συντάγματος ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρύση Αυγή θα διανείμει δωρεάν      τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες Έλληνες (άνεργους, πολύτεκνους,      άπορους). Στην δραστηριότητα θα συμμετέχουν και οι βουλευτές του      Κινήματος.

Για την σύσκεψη και τα μέτρα της συγκυβέρνη​σης

Τα ισοδύναμα και οι δήθεν ενδοκυβερνητικές κόντρες είναι      ανοησίες για την παραπλάνηση των αδαών. Κανείς από την τριάδα      Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη δεν έχει το ηθικό ανάστημα για να πει      ΟΧΙ στους επαχθείς όρους των δανειστών. Μόνο μια Εθνική ηγεσία      μπορεί να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού      μας.