Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Με το άνοιγμα του Στρατοπέδου η Κόρινθος παίρνει οικονομική ανάσα»



Στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο της Κορίνθου παραβρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Όπως είχα διαβεβαιώσει τους συμπολίτες μου, η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου Κορίνθου είναι γεγονός. Η σημερινή ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων σφραγίζει την υλοποίηση μίας δέσμευσης, την οποία είχα αναλάβει προσωπικά, έπειτα από συνεννόηση με τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ. Ήταν ένας αγώνας που έδωσα με όλες μου τις δυνάμεις, με την πεποίθηση ότι τυχόν κλείσιμο του Στρατοπέδου θα σήμαινε υπό τις παρούσες συνθήκες βέβαιο μαρασμό για την Κόρινθο. Χαίρομαι ιδιαίτερα, τόσο ως δημότης αυτής της πόλης, όσο και ως πρώην Βουλευτής, για την αίσια έκβαση αυτού του αγώνα.
Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μου και δεν πείστηκαν από όσους κακόβουλους μιλούσαν για προεκλογικές υποσχέσεις. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κύριο Νανόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάσκα, γιατί η δική τους πολύτιμη συνδρομή ήταν κλειδί στο να ακουστούν τα επιχειρήματά μας και να ικανοποιηθεί αυτό το ζωτικής σημασίας αίτημα.
Το άνοιγμα του Στρατοπέδου Κορίνθου είναι ανάσα ζωής για την πόλη μας. Θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες να επιβιώσουν και να περάσουν από τη στενωπό της ύφεσης, ώστε όταν η κρίση θα είναι πλέον παρελθόν, να είναι παρόντες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της Κορίνθου.
Σήμερα έγινε μόνον η αρχή. Θα ακολουθήσουν οι επόμενες σειρές, οι οποίες θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των νεοσυλλέκτων στις περίπου 2.000. Πλέον η Κόρινθος μπορεί να ελπίζει σε πραγματική ανάταξη και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τώρα έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε αυτήν την κατάκτηση και να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον του τόπου μας και των Κορινθίων.»

ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ




ΘΕΩΝΑΣ- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προαναγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Θεωνάς, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.
Ο κ. Θεωνάς δηλώνει απερίφραστα: «Είπαμε παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας».


ΛΑΜΠΡΟΥ – ΒΟΥΤΣΗΣ SKAI


Άλλα δυο (μέχρι στιγμής…) στελέχη του Σύριζα αποκαλύπτουν το plan B του Αλέξη Τσίπρα το οποίο κρατάει κρυφό «για να μην το μάθουν οι αντίπαλοι του». Ποιο είναι; Η έξοδος από το ευρώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κ. Λάμπρου και Βούτση.
Ο Πάνος Λάμπρου σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του SKAI ξεκαθαρίζει: «Η χώρα δεν θα μείνει πάση θυσία στο Ευρώ. Δεν θα θέσουμε το πρόγραμμα μας προς έγκριση από την Τρόικα».

Στον ίδιο σταθμό (εκπομπή ΣΚΑΙ Life) ο Νίκος Βούτσης δηλώνει: “Δεν είναι μόνο του το νόμισμα το σημείο με βάση το οποίο μπορεί να πει κανείς ότι δεν με ενδιαφέρει να γίνει ανθρωπιστική καταστροφή στο λαό μου για να κρατήσω ένα νόμισμα. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στην ευρωζώνη σε μια Ευρώπη που αλλάζει.”

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Ελληνιάδης. «Δεν θα πληρώσουμε μέρος τους χρέους».


ΝΕΤ, 14.06 Στ. Ελληνιάδης ΝΕΤ:
          «Ένα μέρος του χρέους δεν θα το πληρώσουμε, γιατί είναι επαχθές, γι' αυτό χρειάζεται να επανεκτιμηθεί το χρέος».


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Βίντεο και δημοσιεύματα με απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για: Ελληνοτουρκικά, Μακεδονικό, Ίμια, εξοπλιστικά προγράμματα, ΑΟΖ.


ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​ΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ


Την προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας, η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ, είναι εθνική υπόθεση. Αυτή την προοπτική υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο.
Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε την έξοδο από την κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στην οικολογία».

Θύελλα ενθουσιασμού έφερε στο χρηματιστήριο η αναμενόμενη νίκη της ΝΔ











θύελλα ενθουσιασμού σήμερα στο χρηματιστήριο από τις πληροφορίες που φέρουν τη Νέα Δημοκρατία σίγουρη νικήτρια των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής . Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές συνεδριάσεις του Χ.Α τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε εκρηκτική άνοδο των τραπεζικών μετοχών σε ποσοστά ακόμα και άνω του 20% , εκτοξεύοντας το γενικό δείκτη στις 550 μονάδες και στο +10,12% .

Όλα τα στοιχεία ,τόσο από τις μυστικές δημοσκοπήσεις ( δείτε εδώ), όσο κι από τις εταιρείες στοιχηματισμού (δείτε εδώ) δείχνουν Νέα Δημοκρατία , προκαλώντας ανακούφιση στον επιχειρηματικό κόσμο και στους λεγόμενους νοικοκυραίους, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο απρόβλεπτων και δραματικών εξελίξεων σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασική θέση του Συνασπισμού η δραχμή.




Επισυνάπτεται βίντεο από το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης στο οποίο ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως το νόμισμα δεν είναι φετίχ και έγγραφο θέσεων του ΣΥΝ υπέρ της επαναφοράς της δραχμής.


Οι μάσκες έπεσαν! Σαφώς και για τον κ. Τσίπρα δεν είναι φετίχ το ευρώ αλλά η δραχμή. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις θέσεις της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του Συνασπισμού – Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας – όπως αποτυπώνονται στο κείμενο θέσεων της ΚΠΕ.

Νέες Καλλιέργειες προοπτικές & δυνατότητες





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2ο Συνέδριο Νέες Καλλιέργειες
Προοπτικές & δυνατότητες, Ιανουάριος 2013

2ο Συνέδριο – έκθεση «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες». www.agrorama.com
Στο συνέδριο-έκθεση θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιά, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.

Το συνέδριο-έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ Μεταμόρφωσης-Αθήνα. Δείτε πληροφορίες εδώ: www.Agrorama.com

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τους παραπάνω κλάδους, καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους. Νέοι και ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα είναι οι σύνεδροι που θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και τελικά την επένδυσή τους σε κάποιο από τους κλάδους καλλιέργειας. www.eleotexnia.gr/nees_kalliergeies.html
Διπλό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης αφού συνδιοργανώνονται εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη.

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ συνεδρίου 2012 εδώ:


Για πληροφορίες:
Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα
Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές) Fax: 210 7568889

Γιάννης Μιχελάκης ...ο κ. Τσίπρας τζογάρει για το λόμπι της δραχμής



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι για εμάς το ευρώ δεν είναι ένα “φετίχ”.
Επιβεβαιώνει τέτοιες κρίσιμες ώρες ότι τζογάρει για το λόμπι της δραχμής.
Και αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι.
Την απάντηση στον κ. Τσίπρα θα δώσουν, την Κυριακή, με την ψήφο τους, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.
Θα του πουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ και στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, αλλαγή πολιτικής, ανάπτυξη και κοινωνική Δικαιοσύνη».

Αν ο Καραμανλής ζούσε, θα έκλαιγε…






Στέλιος Συρμόγλου
Δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που φοβούνται. Όχι γιατί αγνοώ το φόβο ως οντολογικό γνώρισμα, αλλά γιατί στα… λιμνάζοντα βαλτόνερα της ελληνικής κοινωνίας ο φόβος είναι ένα υδροχαρές εκτόπλασμα. Και γιατί οι κομματικές δομές και η απαρχαιωμένη αντίληψη προβεβλημένων πολιτικών περί εγκλωβισμού των πολιτών σε μια λογική «προβατοποίησης», αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία του φόβου…

Η μοναξιά του νικητή. Όχι του ταπεινωμένου…

Πέρασαν 25 χρόνια από την 14η Ιουνίου του 1987. Οι στιγμές ωστόσο, μοναδικές και αξεπέραστες, παραμένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη. Το κρύο αίμα του Καμπούρη, το κλάμα του Γιαννάκη, το σάστισμα του Φασούλα, το ξέσπασμα του Φάνη, η φωνή του Συρίγου. Μα, πάνω από όλα, οι υψωμένες γροθιές του Νίκου Γκάλη, στη μοναδική ίσως φορά που ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών και των αθλημάτων, μας επέτρεψε να κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή του. Το 103-101 επί της Σοβιετικής Ένωσης, που έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποτέλεσε τον πρόλογο του μέλλοντος. Που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή, και τη διατήρησε εκεί. Ήταν κι εκείνη μια… εθνική μοναξιά. Η μοναξιά του νικητή. Όχι του ταπεινωμένου, σαν και αυτή που ζούμε σήμερα.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Αν πηγαίναμε στην Ευρώπη όπως ο Κασιδιάρης στον ΑΝΤ1...

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής του Σύριζα, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως ο μέγας εκφραστής της αντίδρασης ενάντια στο Μνημόνιο, δήλωσε ότι: "Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1". Θα απαντήσω στη θέση αυτή του κ. Τσίπρα μεταφέροντας μία φράση που ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες, από τα καφενεία, μέχρι το διαδίκτυο, παντού όπου χτυπάει πραγματικά η καρδιά του ελληνικού λαού: "Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ;".

Οι Έλληνες έχουμε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο να κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα. Πίσω από την φράση που προανέφερα διακρίνεται ξεκάθαρα η οργή ενός ολόκληρου λαού και η θέλησή του να αντισταθεί στις ξένες δυνάμεις που έχουν υποτάξει τη χώρα. Να πολεμήσει όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα θλιβερό προτεκτοράτο. Με την Χρυσή Αυγή στην πρωτοπορία αυτού του Αγώνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ακόμα μία ελπίδα. Έχει τουλάχιστον μία πρόταση άμεσης αντίδρασης, απέναντι σε αυτούς που μας διασύρουν εδώ και χρόνια ως χώρα, αλλά και ως ανθρώπους, τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Ηλίας Κασιδιάρης

Παραμύθι χωρίς όνομα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια ανάσα από τις εκλογές της Κυριακής και όλοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν γονατιστοί τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι θα γίνει στην (απευκταία) περίπτωση που προσερχόμενος στους δανειστές για να διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση – αφού προηγουμένως έχει με νόμο καταργήσει το μνημόνιο, όπως υποστηρίζει – αυτοί δεν του πουν «παρακαλώ, περάστε, τι θέλετε;».

Η υπόθεση έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού.

Σε μια εποχή που δεν συγχωρούνται οι μισές κουβέντες και τα «θα δούμε» και «θα δούμε τι επιλογές έχουμε», το μόνο που ακούμε είναι το γενικό και αόριστο «έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο».

Τα ίδια έλεγε και ο Γ. Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και… το είδαμε το σχέδιο – που παρεμπιπτόντως περιλάμβανε και αυτό την «επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ».

Η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προβάλλει σήμερα ως η πιο αξιόπιστη λύση, λέει η Ντ.Μπακογιάννη.«Κοινό μέτωπο φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη  
Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη  και τη ΔΗΜΑΡ προβάλλει σήμερα ως η πιο αξιόπιστη λύση, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο ήταν μια αυτονόητη πραγματικότητα που έκανε και την ίδια να παραμερίσει προσωπικές αναστολές και να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Μιλώντας στο in.gr η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι η ευρωπαϊκή ομπρέλα είναι η μόνη που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση και την διατήρηση των κεκτημένων ετών: «Ο άλλος δρόμος, εκείνος της μονομερούς καταγγελίας και της εξόδου από την Ευρώπη, είναι καταστροφικός» εξηγεί. Τέλος, σημειώνει ότι η χώρα πρέπει να υλοποιήσει μια πιο επιθετική εξωτερική πολιτική.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Εθνική ευκαιρία το Μνημόνιο ΙΙΙ

Ήταν μια εξέλιξη που μπορούσε κανείς να προβλέψει από τη στιγμή που η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας αποφάσιζε να προχωρήσει στο Μνημόνιο ΙΙ για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας, λόγω της προφανούς αποτυχίας του Μνημονίου Ι: Το Μνημόνιο ΙΙΙ φαντάζει πλέον προ των πυλών, εφόσον φυσικά οι εκλογές της Κυριακής δεν οδηγήσουν στον απευκταίο εξοστρακισμό της Ελλάδας από την οικογένεια της Ευρώπης και του ευρώ.
Ο γερμανικός Τύπος, αλλά και ο διεθνής που αναδημοσιεύει τις σχετικές πληροφορίες, σχεδόν… βάζει στοίχημα ότι η επίσης προφανής αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ, θα οδηγήσει στην αναγκαιότητα ενός νέου, τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ένα Μνημόνιο ΙΙΙ, που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να… αποπληρώνει τους δανειστές της. Για τα υπόλοιπα, κυρίως δε για την ανάπτυξη, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.
Η έντονη φημολογία για το νέο Μνημόνιο έρχεται σε αντίθεση με τις σκληρές δηλώσεις του Βερολίνου, αναφορικά με την υποχρέωση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει. Ανοίγει ωστόσο και ένα παράθυρο ευκαιρίας για το μέλλον.
Μια χαραμάδα ελπίδας, καθώς το Μνημόνιο ΙΙΙ θα το διαπραγματευτεί μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, χωρίς το ΠΑΣΟΚ στην κορυφή της, και με τη διεθνή συγκυρία να είναι υπέρ της Ελλάδας.
Όλοι μιλούν για την αναγκαιότητα αναπτυξιακών αντίβαρων στα μέτρα σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα η τρόικα. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πλέον έντονες πιέσεις στην ευρωζώνη, για να… σοβαρευτεί η “παιδική χαρά” της ηγεσία της Ευρώπης. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ύβρεις, αφορισμοί και βιασμός της ιστορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ - Β.Μπαλάφας


14/6/12 - "Εκλογές 2012" - TV Super 12/6/12


Στην εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012" με τον Σ.Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ. Α.Ζαφείρης από το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Β.Μπεχράκης από τους ΑΝ.ΕΛ. και η κ. Κ.Αναστασοπούλου από τη Δημ. Ξανά.

Με την προεκλογική περίοδο να φθάνει στο τέλος της, ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να μην μπορεί να ... αποκωδικοποιήσει τον γρίφο των προταγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του. Ακόμα και όταν τίθενται στους εκπροσώπους του απλά διευκρινιστικά ερωτήματα, εκείνοι πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και "εμπορεύονται" με όρους λαθρεμπορίου τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες του ελληνικού λαού. Κανείς από τους εκπροσώπους που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τους ίδιους του τους συναδέλφους καθώς ακυρώνουν ο ένας τον άλλο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εκστομίσει αφορισμούς, μηδενισμούς και ύβρεις προκειμένου να στηρίξει το χάος των απόψεών του. Δεν διστάζει να θεωρεί "σάπιο" συλλήβδην το πολιτικό σύστημα αλλά να ξεχωρίζει μονάχα όσους συντάσσονται μαζί του. Στην τακτική αυτή, ακόμα και η απλή αναφορά ότι ο κ. Γλέζος ήταν εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε παραλήρημα εφηβικού μεγαλείου καθώς το αντεπιχείρημα είναι οι αγωνιστικές περγαμηνές του, χωρίς πουθενά να αναφερθεί κάποια κατηγορία για την πολιτική δραστηριότητα του κ. Γλέζου.

Μέσα σε όλα αυτά, ακόμα και η ιστορία βιάζεται από τη διαστρέβλωση που επιχειρούν. Η αναφορά στο σύνταγμα των Κορυσχάδων είχε γίνει από την ίδια την κα Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Κανείς από τη ΝΔ, ποτέ δεν επιχείρησε να κάνει αναφορές σε προεμφυλιακή ή μετεμφυλιακή περίοδο, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να παραπληροφορεί αρνούμενος ουσιαστικά να δεχθεί ότι η κυβέρνηση των Κορυσχάδων διαλύθηκε ακριβώς επειδή η Αριστερά επιχείρησε να καπηλευθεί τον αντιναζιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσει στην αγκαλιά του Στάλιν όταν ακόμα και ο ίδιος κάτι τέτοιο δεν το συνυπέγραψε ποτέ. Εκτός αν την επικαλούνται υπονοώντας ότι αν δεν εκλεγούν εκείνοι, θα δημιουργήσουν άλλη κυβέρνηση που θα ικανοποιεί τα κελεύσματά τους ....

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει επί μιάμιση ολόκληρη ώρα στο απλό ερώτημα τί θεωρεί το κόμμα του μικρομεσαίο εισόδημα, ποια δάνεια θα σβήσει (όπως διακηρύττει) και με ποιες προϋποθέσεις. Αρνείται το ότι στάθηκε διαχρονικά απέναντι σε κάθε είδους μεταρρύθμιση και αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο του ελληνικού κράτους, αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις και ουσιαστικά ενίσχυσε τις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη μάχη του ενάντια στην έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων.

Είναι προφανές ότι η μόνη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στείρα αντιπολίτευση ακόμα και απέναντι στον εαυτό του. Ο Ελληνικός λαός δεν θα πάρει απαντήσεις ακόμα για τα πιο απλά θέματα.

Δυστυχώς σε αφοριστικό και μηδενιστικό λόγο φαίνεται να καταφεύγουν και οι ΑΝ.ΕΛ. που προτείνουν την καταγγελία των πάντων και ισοπεδώνουν με την πολιτική τους στάση, συλλήβδην το οτιδήποτε δεν συμφωνεί πλήρως με τις δικές τους θέσεις.

Η Δημ.Ξανά δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με κάθε δύναμη που δεν θα διασαλεύει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.   

Η ΝΔ προτείνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα τροποποιήσεων και μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Υπάρχουν δυνάμεις στη χώρα σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλους τους κλάδους που θέλουν να αγωνιστούν επί ενός ελάχιστου υπόβαθρου για την ανάταξη της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει με κοινωνική συνοχή, αίσθημα ασφάλειας μέσα στις τοπικές κοινωνίες και σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.


Δείτε το σχετικό video :




Βασίλειος Μπαλάφας

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου

GREEN THEATER Αρχαίες Κλεωνές Νεμέα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Κυριακή 24 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ.
afissa.jpg
ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ
της Ξένιας Καλογεροπούλου

με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου

σκηνοθεσία Κώστας Γάκης 


πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος
lotofagos2.jpg 
Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.
Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί  να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα", ενώ τη μουσική υπογράφει ο  Διονύσης  Σαββόπουλος .
Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ  ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία  της Μαρίας Δελλή.
Ηθοποιοί: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου

Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» θα βρίσκεται στις Αρχαίες Κλεωνές στη Νεμέα  για μία μοναδική παράσταση  
την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ.  στο Green Theater.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  12€
Τιμή προπώλησης:10€
Προπώληση εισιτηρίων και στο viva.gr.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m. 6947 70 69 72    e-mail: loutzioudim@medialine.gr

Ο Κ.Χατζηδάκης σήμερα στην κεντρική ομιλία στο Κιάτο

Image

Σήμερα
στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική
προεκλογική εκδήλωση
της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με κεντρικό ομιλητή τον
Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ, Υποψ. Βουλευτή Β΄Αθηνών
κ. Κωστή Χατζηδάκη
.


Νωρίτερα, στις 18:30, στο ξενοδοχείο «ΕΦΥΡΑ» στην Κόρινθο, ο κος Χατζηδάκης
θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Φρανσουά Ολάντ στο Mega: “Η ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί ρήξη"

 

Ευγενικός, χαλαρός από ένα σημείο και μετά και... περίεργος για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις δημοσκοπήσεις ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, στο περιθώριο της συνέντευξής του στο Mega!


Ολάντ σε Τρέμη: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα;
Τα παραλειπόμενα της συνέντευξης στην Όλγα Τρέμη αποκαλύπτουν Τα Νέα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για την κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως για το τι λένε οι δημοσκοπήσεις (που επισήμως δεν υπάρχουν) λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Καθόλου σνομπ, ο Φρανσουά Όλαντ ήταν ιδιαίτερα ευγενής και χαιρέτισε όλο το συνεργείο και τους τεχνικούς.

Αν και αρχικά η πλευρά της γαλλικής προεδρίας είχε δηλώσει πως η συνέντευξη θα είναι διάρκεια επτά λεπτών, πάνω στην κουβέντα ο Ολάντ χαλάρωσε και η συνέντευξη έγινε σχεδόν 10λεπτη!

Σημειώνεται πως αρμόδια επικοινωνίας του Ολάντ με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η Κλοντίν Ριπέρ, λάτρης της Ελλάδας. Πρώην σύζυγος του Ζαν Μαρί Ριπέρ, πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα από το 2000 έως το 2003, έχει σπίτι στη Σύρο, όπου το 2010 είχε φιλοξενήσει τον Όλαντ.

 “Η ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί ρήξη"

Ξεκαθάρισε, ότι «αν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δώσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις δεσμεύσεις τους, τότε θα υπάρξουν χώρες μέσα στην Ευρωζώμη που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»!
Αποκαλυπτικές απαντήσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τη στάση των Ευρωπαίων και τις προτάσεις που θέλει να προωθήσει στο μέτωπο της οικονομικής κρίσης δίνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA και την Όλγα Τρέμη.

Ο Φρανσουά Ολάντ τονίζει ότι μιλά ως "φίλος", που θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά αυτό προϋποθέτει -όπως λέει- μία σχέση εμπιστοσύνης.

Δηλώνει, ακόμη, ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε ένα "νέο στάδιο" και ότι "δεν θα είναι μόνο δύο άνθρωποι που θα αποφασίζουν για όλους", ωστόσο αποκαλύπτει ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, υπάρχουν χώρες που θα θελήσουν να τη θέσουν εκτός ευρώ.

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος σημειώνει ότι "τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση", αφού -όπως αναφέρει- θα ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, σε περίπτωση ακύρωσης του μνημονίου, ο κ. Ολάντ σημειώνει ότι "η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη".

Ο κ. Ολάντ παραδέχεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στους κόλπους της Ευρωζώνης και τονίζει τη σημασία της επίτευξης ενός συμβιβασμού, κάτι για το οποίο δηλώνει ότι ο ίδιος θα μεριμνήσει και το οποίο "προϋποθέτει σοβαρή δουλειά στα δημοσιονομικά".

Για το θέμα της Ισπανίας, αναφέρει ότι ήταν επείγον να διευθετηθεί το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην μπορεί πλέον η χώρα να αναχρηματοδοτηθεί, σημειώνοντας πως η περίπτωση της Ισπανίας δείχνει πως "δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά κι άλλες χώρες ακόμη κι αν η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική".


Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Φρανσουά Ολάντ στο MEGA:

«Σεκιούριτι» και στους παιδικούς;


Έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν, μετά τις απειλές του υποψήφιου βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Παναγιώταρου (το έχει μάλλον το όνομα), οι δήμαρχοι, μπροστά στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στους δήμους.
Τις επιδρομές της «Χρυσής Αυγής» στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που θα έχουν ως σκοπό να πετάξουν στο δρόμο τα παιδιά των μεταναστών, επιδρομές που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις στους δήμους για την πρόσληψη... ανδρών σεκιούριτι.
«Αν μπει η "Χρυσή Αυγή" στη Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες», είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος, o επονομαζόμενος και «εγέρθητι», σε ομιλία του στο Φλοίσβο.
Προφανώς, λέει η στήλη, ο υποψήφιος βουλευτής δεν εννοεί τα παιδιά που χρησιμοποιεί τιο κόμμα του στο προεκλογικό σποτ. Κι αυτό, γιατί είναι σίγουρη ότι έχουν περάσει από «face control». Εκτός;
Εκτός κι αν τους ξέφυγε κανένα που δεν ανήκει στην... αρία φυλή!!!

«Είμαι ο Κασιδιάρης» με... νεροπίστολο

Φαίνεται ότι το «μοντέλο Κασιδιάρη» (πρώτα πετάμε νερό σε κάποιον από τους «εχθρούς», μετά πλακώνουμε στο ξύλο όποιον τολμήσει και αντιδράσει, και στη συνέχεια εξαφανιζόμαστε) βρήκε μιμητές και στην Αγία Παρασκευή.
Ο ένας από τους τρεις, κατά το δήμαρχο αλλά και μαρτυρίες παρευρισκομένων, «Χρυσαυγίτης» που χτύπησε με σιδερογροθιά το δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, προηγουμένως είχε πλησιάσει το περίπτερο το κόμματος, στην αρχή είχε καταβρέξει τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους με... νεροπίστολο, λέγοντας μάλιστα... «Είμαι ο Κασιδιάρης, είμαι ο Κασιδιάρης»!!!
Ο συγκεκριμένος, όταν η ομάδα των τριών πήγε στο περίπτερο του ΚΚΕ, φώναξε «Κουμούνια, θα πεθάνετε!», σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αγία Παρασκευή Ανδρέα Γκιζιώτη.
Όταν ο Γιώργος Τσιμπουκάκης αντέδρασε και του είπε «Τι είναι αυτά που λες, ρε; Πώς μιλάς έτσι; Δεν ντρέπεσαι;», τότε αυτός όρμησε και τον χτύπησε με... σιδερογροθιά.
Ύστερα από αυτό, έγινε... Κασιδιάρης, εξαφανίστηκε.
Σημείωση: Προφανώς, όταν και αν βρεθεί (οι πληροφορίες λένε πως μένει στα σύνορα Αγίας Παρασκευής-Χολαργού) ο συγκεκριμένος «φουσκωτός» θα καταθέσει μήνυση κατά του Γ. Τσιμπουκάκη γιατί στην αρχή τον προκάλεσε  (με την παρουσία του στην περιοχή) και στη συνέχεια του επιτέθηκε (ζητώντας του το λόγο).


aftodioikisi.gr

Ε.Ε.: €296 εκατ. & 6.000 θέσεις εργασίας για το δρόμο Κόρινθος-Καλαμάτα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία για την ολοκλήρωση της εθνικής Κόρινθος-Καλαμάτα-Σπάρτη. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο κατασκευής αυτοκινητόδρομου που εγκρίνεται σε ένα μήνα, συνολικού κόστους 296 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και ιδιωτικών επενδύσεων. Θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής. Πρόκειται επίσης για ένα από τα 181 έργα προτεραιότητας που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να συμβάλει στην ταχύτερη επάνοδο στην ανάπτυξη στην Ελλάδα με πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία. Σημειωτέον ότι για την Ελλάδα θα διατεθούν συνολικά 20,4 δισεκ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία για την περίοδο 2007-2013.
Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn, δήλωσε: «Η κατασκευή αυτού του αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα είναι ενδεικτικό παράδειγμα του πώς τα διαρθρωτικά ταμεία μπορούν να προωθήσουν με επιτυχία τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδεθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα και την ΕΕ, παρέχοντας νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Απ' ότι φαίνεται, τα έργα προτεραιότητας προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό».
Το έργο συνίσταται στην ολοκλήρωση των κλάδων Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρων-Σπάρτης (46 χλμ.). Ο οδικός άξονας ανήκει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών («ΤΕΝ-Τ»). Είναι αποτέλεσμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Το όλο έργο περιλαμβάνει επτά σήραγγες και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013. Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί εντός του 2012.
Με τον νέο αυτοκινητόδρομο θα μειωθεί ο χρόνος της διαδρομής μεταξύ Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας από 2 ώρες και 30 λεπτά σε 1 ώρα και 52 λεπτά, ενώ στη διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη ο χρόνος ταξιδίου αναμένεται να μειωθεί από 1 ώρα σε 45 λεπτά. Κατ'αυτόν τον τρόπο διευκολύνοναι οι περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή.
Η επένδυση από πλευράς ΕΕ γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εντάσσεται δε στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται «ενίσχυση της προσπελασιμότητας» και αποσκοπεί στη βελτίωση της υποδομής των μεταφορών στην Ελλάδα έως το 2013.
Ιστορικό
Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «μεγάλα έργα», η συνολική δημόσια χρηματοδότηση των οποίων υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου υπόκειται σε ειδική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ άλλες κατηγορίες έργων εγκρίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.
Τον Νοέμβριο του 2011, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίστηκε κατάλογος 181 συγχρηματοδοτούμενων έργων προτεραιότητας υψηλής επενδυτικής αξίας. Ο κατάλογος αυτός αντιπροσωπεύει το 56% των διαθέσιμων επενδύσεων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής στην Ελλάδα για την περίοδο 2007-2013. Από αυτά η Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει 13 μεγάλα έργα. (βλ. και IP/12/549).


aftodioikisi.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα,πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του σε Αχαΐα και Ηλεία, από το ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ». έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα σήμερα στην Πάτρα, προσκεκλημένος του Προέδρου και των στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, σε μία συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να μοιρασθώ μαζί τους την αισιοδοξία μας, για το μέλλον της πατρίδας μας, παρά τα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Και βεβαίως, για τον σημαντικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει η Παράταξή μας από την Δευτέρα. Όλα δείχνουν πλέον, ότι θα είμαστε ο κεντρικός άξονας, γύρω από τον οποίο θα περιστραφούν οι πολιτικές εξελίξεις.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, δυνατή, ώριμη, έτοιμη και αποφασισμένη. Εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας, με σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Εκείνο που προέχει αυτήν τη στιγμή και αυτό το μήνυμα εξέπεμψα στην συγκέντρωσή μας σήμερα προς την τοπική κοινωνία, είναι να προστατεύσουμε αυτές τις δύσκολες ώρες, την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή.
Ο λαός μας, περιμένει από όλους αυτήν την στιγμή μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά και αλήθειες. Και η αλήθεια είναι ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια μέρα που θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος προς τον παράδεισο. Το αντίθετο. Θα είναι μια περίοδος δύσκολη, που χρειάζεται να διατηρήσουμε την κοινωνική μας ενότητα, την αλληλεγγύη μας, να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον και να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε θαρραλέα μπροστά, ώστε να αφήσουμε πίσω όλα αυτά, τα οποία έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση.
Να χτίσουμε τη νέα ελληνική πολιτεία και να δώσουμε και πάλι όραμα στους νέους ανθρώπους και να σταθούμε κοντά στις αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες.
Το πρόγραμμά μας σε αυτό στοχεύει. Μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση αυτών των όρων, σε συνδυασμό και με ένα συγκροτημένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, να ξεκινήσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι τη νέα μας πορεία.
Αυτή τη σιγουριά για το μέλλον της πατρίδας, εγγυάται η Νέα Δημοκρατία.
Είμαι βέβαιος, ότι την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα την εμπιστευθούν, θα την στηρίξουν και θα μας δώσουν ισχυρή εντολή, για να ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας για την πατρίδα μας».
Σήμερα Πέμπτη  στις 20:00, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία  της Ζαχάρως.

Αντώνης Σαμαράς...Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα δίλημμα που λέγεται “ευρώ ή δραχμή”. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη. Άλλοι είναι με τη δραχμή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Καλλιθέα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα δίλημμα που λέγεται “ευρώ ή δραχμή”. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη. Άλλοι είναι με τη δραχμή. Είναι, δεύτερο, γιατί έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα δίλημμα που λέγεται “ασφάλεια ή φόβος”. Άλλοι δημιουργούν το φόβο. Εμείς είμαστε με την ασφάλεια και τον πολίτη. Και τέλος, θέλω να πω ότι είναι και ένα άλλο δίλημμα που είναι μεταξύ “κυβέρνησης και ακυβερνησίας”.
Μεταξύ κυβέρνησης και ακυβερνησίας, εμείς θέλουμε να υπάρχει κυβέρνηση. Άλλοι προτιμούν να υπάρχουν συνεχείς αναταράξεις χωρίς κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι προτιμούν - για παράδειγμα - να φύγουμε από την Ευρώπη, να φύγουμε κι από το ΝΑΤΟ, ακόμα. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε φτιάξει ένα ισχυρό, πατριωτικό, φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, το οποίο - αυτή τη στιγμή - δίνει τη μάχη. Και όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας είναι ο κόσμος ο οποίος επιμένει και έχει την ανάγκη να υπάρχει Ανάπτυξη, έχει την ανάγκη να μειωθεί η ανεργία και έχει την ανάγκη να είμαστε μέσα στο ευρώ, στην Ευρώπη, που είναι και το σπίτι μας».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​ΗΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, περιοδεία στο Νομό Θεσσαλονίκης. 
 Θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, τη Σίνδο, το Λαγκαδά, την Επανομή, την Καλαμαριά και τους Αμπελοκήπους.
 Θα επισκεφτεί επίσης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση νέων

 ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ
Ο κ. Χρήστος Μπρουζούκης, γιατρός οφθαλμίατρος, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” στις εκλογές της 6ης Μαΐου, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Για την απόφασή του αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο, είναι όχι μόνο πολιτική, αλλά και εθνική υποχρέωση.
Συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία για να διασφαλίσουμε την παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη και το Ευρώ, αλλά και για να επαναδιαπραγματευθούμε μια νέα πολιτική που θα οδηγεί την οικονομία στην ανάκαμψη και θα φέρνει ανακούφιση στην κοινωνία».