Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πάμε για εκλογές ! - Δεν επήλθε καμία συμφωνία στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Δεν υπήρξε συμφωνία των αρχηγών - Πάμε για εκλογές!
Σε νέα εκλογική αναμέτρηση οδηγείται η χώρα μετά και το σημερινό ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αύριο συγκαλείται νέα σύσκεψη υπό τον κ. Παπούλια, για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών. Κατά τη σύσκεψη απορρίφθηκε ευθύς εξαρχής και δεν συζητήθηκε, η πρόταση για δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών. Δείτε τι είπαν οι κ. κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης για τα όσα συζητήθηκαν μέσα σο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, σε ποιόν επέρριψε ευθύνες ο καθένας για το κυβερνητικό «ναυάγιο» και με τι μ ήνυμα προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες...
περισσότερα

Την Πέμπτη ανοίγει η Βουλή - Διαφωνίες για το αν παραγράφονται τα αδικήματα

Την Πέμπτη ανοίγει η Βουλή – Κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων αν πάμε σε νέες εκλογέςΜεθαύριο Πέμπτη θα ανοίξει τις πύλες τις η Βουλή όπως προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα της προκήρυξης των εκλογών, το οποίο εκδόθηκε στις 6 Μαΐου. Η Βουλή θα ανοίξει υπό την προεδρία του πρώτου τη τάξει επανεκλεγέντος βουλευτή από το προηγούμενο προεδρείο, που είναι ο προερχόμενος από τη ΝΔ Δ’ αντιπρόεδρος Βύρων Πολύδωρας, ενώ οι νέοι βουλευτές, θα ορκιστούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 
Εν συνεχεία, η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της και θα επανέλθει την Παρασκευή οπότε θα πραγματοποιηθεί η τυπική εκλογή νέου προεδρείου. 
Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης, τότε θα εκδοθεί ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ανακοινώνει τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη νέων εκλογών σε συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς και την ακριβή ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «τα Νέα», η νέα προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει σε παραγραφή αδικημάτων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης. Κατά συνέπεια παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες η εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τη σύσταση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά όσων είναι ή ήταν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ορίζει ο νόμος, μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει με την τέλεση του αδικήματος.
Βάσει του Συντάγματος, ωστόσο, βουλευτική περίοδος θεωρείται αυτή ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι, εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, με τη Βουλή να ανοίγει και να κλείνει εντός διημέρου (17 και 18 Μαΐου), επέρχεται η χρονική παραγραφή αδικημάτων μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και του ίδιου του τέως πρωθυπουργού, τα οποία -κατά τη ΝΔ- αφορούν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Σε σχόλιο που έκανε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, είπε ότι «εφόσον συγκληθεί η Βουλή, που αναδείχθηκε από τις τελευταίες εκλογές, και διαλυθεί στη συνέχεια, χωρίς να συμπληρωθούν δύο τακτικές σύνοδοι, δεν τίθεται θέμα αποσβεστικής προθεσμίας. Παραμένει, κατά συνέπεια, ενεργός η δυνατότητα της επόμενης Βουλής να κινήσει τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και, επομένως, τα αδικήματα δεν παραγράφονται».

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Ενάντια στο "κόμμα των πολιτικών κομμάτων" και τους ξένους δυνάστες του Ελληνισμού, που δε σεβάστηκαν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειεςΟι καρικατούρες της πολιτικής ζωής του τόπου ξαναμετρούν ψήφους στις πλάτες των Ελλήνων. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο 9 μέρες από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε να καταπέσουν πλήρως τα προσωπεία των ηγετών του παλαιοκομματισμού και να αποκαλυφθούν πλήρως οι προθέσεις και ο ρόλος τους. Παρ' όλο που η χώρα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη κάμπη για τα εθνικά θέματα και την οικονομία και ο κοινωνικός ιστός κρέμεται στην κυριολεξία από μία κλωστή, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να διαρραγεί, τα κόμματα που τόσα χρόνια κρατούσαν τις τύχες της πατρίδας στα χέρια τους και μας έφεραν σε αυτό το σημείο, συνεχίζουν την ανήθικη μικροκομματική τακτική τους και οδηγούν την Ελλάδα πάλι σε εκλογές. Έτσι έχουν μάθει...Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία βράζει από την ύφεση, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα ΟΛΑ τα απο-κόμματα νοιάζονται για το πως θα "έρθουν" στα πράγματα και θα εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους οφέλη.Έξω από όλο αυτό το σαθρό κατεστημένο, ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ παραμένουν οι Έλληνες Εθνικιστές. Η Χρυσή Αυγή, αν και εξέφρασε το 7% του λαού και 441.000 Έλληνες και Ελληνίδες την στήριξαν με την ψήφο τους, παρέμεινε αποκλεισμένη - ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ - από το "δημοκρατικό" καθεστώς. Το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα απορρίπτει μετά βδελυγμίας τα παιχνίδια εντυπώσεων και στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο Έλληνα. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός των Χρυσαυγιτών: Αγώνας για Πίστη, Πατρίδα και Ιδανικά μέχρι την τελική Νίκη.Οι Έλληνες απέδειξαν στις τελευταίες εκλογές πως ξύπνησαν και δεν τρώνε πια κουτόχορτο. Αφού λοιπόν οι πολιτικάντηδες δεν έλαβαν το μήνυμα την πρώτη φορά, τώρα θα το ακούσουν ακόμα πιο οργισμένο και ηχηρό: Χρυσή Αυγή ξανά για να ξεβρωμίσει ο τόπος!
Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
www.XryshAygh.com

Ντόρα Μπακογιάννη Τώρα πλέον η επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι μόνο μία: Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «Τα κόμματα στα οποία έδειξε την προτίμησή του ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές, απέδειξαν ότι αδυνατούν να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Κόμματα και ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Λύγισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών που έπρεπε να αναλάβουν.
Τώρα πλέον η επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι μόνο μία: Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής. Ελπίζω ότι στις νέες εκλογές, που θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ




Ελληνίδες,Έλληνες,

Πριν από λίγο τελείωσε η διάσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση λύσης, για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, κάναμε μια ύστατη προσπάθεια συμμετέχοντας -για πρώτη φορά βέβαια- στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες.

Καταθέσαμε τις επτά πολιτικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έχουν να κάνουν με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, αφού διεξαχθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα ελέγξει το χρέος από το 1974 μέχρι σήμερα. Συν την εξέταση του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασης, του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, την άμεση ανάληψη του καταστατικού ελέγχου, της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος, την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, την ομόφωνη διακομματική πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, την ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων του μνημονίου από το 2009 μέχρι σήμερα και την εξάντληση του συνόλου των νομικών και πολιτικών εργαλείων για την είσπραξη των οφειλών της Γερμανίας του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Διάγγελμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.
Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται.
Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες εθνικές προτεραιότητες σήμερα:
  • Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
  • Kαι, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του  2010, την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.

Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν σήμερα τη χώρα σε περιπέτεια.
Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα.
Αρκεί να εκμεταλλευτούμε δυο πράγματα:

Π. Τατούλης: Άμεση σύγκλιση του πολιτικού οργάνου τον Περιφερειαρχών: Οι Περιφέρειες το μόνο θεσμικό ανάχωμα για την Νέα Ελλάδα στη βαθιά περιδίνηση



«Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια σε επίπεδο περιφερειακών διοικήσεων», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην δεύτερη επιστολή του προς τους ομολόγους του των υπόλοιπων 12 περιφερειών της χώρας υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που είτε ανίσχυρες κυβερνήσεις με θολές εντολές θα επιχειρούν να λύσουν τα δύσκολα δημοσιονομικά ζητήματα είτε η χώρα θα παλινδρομεί σε παρατεταμένες και οξυμμένες προεκλογικές περιόδους. Και τα δύο σενάρια θα βαθαίνουν την κρίση».

Ναυάγιο και εκλογές

Σε ναυάγιο κατέληξε και η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρακτικό αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται πλέον σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι νωρίτερα οι σχολικές αίθουσες δεν θα είναι διαθέσιμες, λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Μετά από μια συνάντηση που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, οι πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να αποχωρούν από το Προεδρικό Μέγαρο, με πρώτον από όλους τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος και έδωσε τον τόνο της αποτυχίας στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή περισσότερων των δυο κομμάτων.
Τον Πάνο Καμμένο ακολούθησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς, που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι θα προβούν σε δηλώσεις από τα γραφεία των κομμάτων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση, τυπική αυτή τη φορά, προκειμένου να αποφασιστεί ο διορισμός υπηρεσιακού πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου μόνον την αξιολόγηση των άκυρων ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
Πρώην Υπουργός Εθνικής  Άμυνας



                                                                   Κόρινθος, 15 Μαΐου 2012

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Μπεγλίτη εξεδόθη η ακόλουθη Ανακοίνωση Τύπου:

Mε αφορμή σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε  αίτημα του κ. Πάνου Μπεγλίτη προς το Πρωτοδικείο Κορίνθου για επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κορινθίας ,διευκρινίζονται τα εξής:
Ο κ. Μπεγλίτης ουδέποτε διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υποψηφίου βουλευτή.
Ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου μόνον την αξιολόγηση των άκυρων ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί προκλητική συμπεριφορά για τους συνυποψηφίους του, αλλά ούτε και για τους συμπολίτες του, αφού είναι γνωστό πως η βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία χάθηκε για ελάχιστες ψήφους από άλλη εκλογική Περιφέρεια της χώρας, εξαιτίας του εκλογικού νόμου.
Προφανώς ο γνωστός αρθρογράφος δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, παρόλο ότι ο νομός μας με τα μεγάλα προβλήματα, βρίσκεται χωρίς εκπροσώπηση από τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη στο Κοινοβούλιο.
Στο νομό μας όλοι έχουμε την ιστορία μας και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Και δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ




          Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κορίνθου, κας Μ. Παπανδρέου και των Διοικητικών και Τεχνικών Στελεχών των δύο φορέων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης, εκπρόσωπος του Ομίλου Μελετών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΟΜΑΣ Α.Ε), Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης για την ωρίμανση έργων υγείας – πρόνοιας της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση προώθηση και η αντιμετώπιση των όποιων γραφειοκρατικών και τεχνικών προβλημάτων για την ολοκλήρωση των έργων που αφενός έχουν  ήδη ενταχτεί, αφετέρου πρόκειται να ενταχτούν στο ΕΣΠΑ και αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση των νοσοκομειακών υπηρεσιών και στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εγκατάσταση του νέου  αξονικού και νέου μαγνητικού τομογράφου και στη διαμόρφωση των χώρων για την τοποθέτησή τους, στην επισκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Κορινθίας, αλλά και στις εργασίες τεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων σε σχέση με τις ενέργειες που προγραμματίζονται βάσει και του πλαισίου που έχει καθορίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης και καθορίστηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα άμεσης υλοποίησής τους. Τέλος, συμφωνήθηκε η συστηματική συνεργασία και ο συντονισμός των τριών φορέων (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας–Νοσοκομείο Κορίνθου–Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου) για την εκπόνηση  και υλοποίηση των προγραμμάτων, με κοινό στόχο την άμεση υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο Κορίνθου  και οι μονάδες υγείας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.