Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Ηττήθηκε με 66-64 από την ΤΣΣΚΑ

Σ' ένα δραματικό 4ο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ κατόρθωσε να επιβληθεί του Παναθηναϊκού με 66-64 και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.
Η ρώσικη ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Μπαρτσελονα-Ολυμπιακός.
Τα δεκάλεπτα του παιχνιδιού:
29-15, 34-32, 55-51, 66-64

Επιστολή προς Παπούλια: Να ανοίξει η Βουλή - Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκβιασμό των βουλευτών

Επιστολή του συνταγματολόγου Ν. Παπαδόπουλου προς Πρόεδρο Δημοκρατίας: Να ανοίξει η Βουλή. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκβιασμό των βουλευτών από μεγάλα κόμματα
 

«Παράκαμψη του Συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας», αποτελεί η άποψη ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να διαλυθεί προτού συγκροτηθεί σε σώμα», αναφέρει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δρ Νικόλαος Κ. Παπαδόπουλος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και νομικός συνεργάτης του eklogika.gr. Επισημαίνει ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, διότι «κατά το Σύνταγμα, οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση, και ως αντιπρόσωποι του Έθνους  δύνανται να αποστούν από τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν, όταν η συνείδησή τους, και όχι βέβαια αθέμιτα μέσα, τους το επιβάλλουν, για λόγους που ανάγονται στο Γενικό Συμφέρον».
Με την επιστολή του ο Δρ. Ν. Παπαδόπουλος, επισημαίνει προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η άποψη πώς η παρούσα Βουλή μπορεί να διαλυθεί πριν συγκροτηθεί σε σώμα, «απονέμει στους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων μία εξουσία που δεν έχουν από το Σύνταγμα : την εξουσία να εκβιάζουν τον Λαό με επαναληπτικές εκλογές, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά (ή προσωπικά) σχέδιά τους».
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο κ. Παπούλια ο κ. Παπαδόπουλος, κυρίως ως προς τη δύναμη της αυτοτελούς φωνής των νεοεκλεγέντων βουλευτών και τις προθέσεις των μεγάλων κομμάτων, τις οποίες ο θεματοφύλακας του Συντάγματος οφείλει να «ζυγίσει».
Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει:

Δημοσκόπηση MARC: 1ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7% - Το 63% δεν θέλει εκλογές

 δημοσκόπηση MARC, πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές, δείχνει 1ο κόμμα τον  ΣΥΡΙΖΑ, Το 63% όμως δεν θέλει εκλογές. Τα ποσοστά των κομμάτων, το Gallop αναλυτικά

Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου με εντυπωσιακή άνοδο στο 27,7% αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της MARC, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 20,3%. Η δημοσκόπηση αυτή συμπίπτει ως προς το αποτέλεσμα για την εκτίναξη της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο 25% που μετέδωσαν το πρακτορείο Dow Jones Newswires και η WSJ, επικαλούμενα  εσωτερικές δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Τα αποτελέσματά της δε, έχουν τη σημασία τους στη στάση των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ή τη νέα προσφυγή στις κάλπες.

στροφές 180 μοιρών

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκήρυτταν στις εκλογές τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, τώρα κάνουν στροφές 180 μοιρών λέγοντας ότι αυτό που εννοούν είναι ότι θα κάνουν ένα νέο μνημόνιο και ότι «δεν είναι ημίτρελοι να θεωρούν ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού»!!!
Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και η περίφημη «αριστερή πρόταση» εξουσίας στερείται ουσιαστικού περιεχομένου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του οφείλουν έστω και τώρα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ζητήσουν συγγνώμη για τις ψεύτικες ελπίδες και την οργή που καλλιέργησαν ,για να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας».
 

Σοκ στην Κόρινθο: Αυτοκτόνησε 26χρονος πέφτοντας από τη γέφυρα του Ισθμού

Κόρινθος: Αυτοκτόνησε 26χρονος πέφτοντας από τη γέφυρα του Ισθμού Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία
Νέα αυτοκτονίοα σήμειώθηκε σήμερα το πρωί. 26χρονος που ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του, έπεσε από την παλιά γέφυρα του Ισθμού, στην Κόρινθο.
Το άψυχο σώμα του αυτόχειρα περισυνέλεξαν άνδρες του Λιμενικού, που κλήθηκαν στην περιοχή, ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος κατάγεται από την Αρκαδία.

Μιχαλολιάκος: Μας ψήφισαν 30 με 40 μεραρχίες - Την επόμενη φορά οι δημοσιογράφοι ας καθήσουν, εντάξει...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπαίνει στα γραφεία του κόμματος που έβγαλε 21 έδρες στη Βουλή και συνομιλεί με τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο. Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη που θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στις 23:30 στο MEGA.
Πρωταγωνιστής θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τον ύμνο του Χίτλερ, τις κατηγορίες για φασισμό και ναζισμό και αν μετράει τη δύναμή του με στρατιωτικούς όρους.
Αίσθηση προκαλεί η φράση του κ. Μιχαλολιάκου, αναφερόμενος στους ανθρώπους που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. "Δόξα τω Θεώ, είναι 440.000 Έλληνες. Τουτέστιν, 30 με 40 *μεραρχίες"!
Σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αν θα πρέπει στην επόμενη συνέντευξη τύπου να σηκωθούν πάλι όρθιοι οι δημοσιογράφοι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαντά σε ήπιους τόνους: "Όχι, ας καθήσουν, εντάξει..."
thebest.gr

Μπούκουρας: «Λέει ψέμματα ο δήμαρχος Νεμέας, δεν τον απείλησα ποτέ»

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Νεμέας κ.Βαγγέλη Ανδριανάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ.Στάθη Μπούκουρα κυριαρχεί σήμερα.
Ο κ. Μπούκουρας μίλησε πριν λίγο στον δημοσιογράφο του  moriasnews Γιάννη Μπρούτζο και απάντησε στα όσα  κατήγγειλε το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Νεμέας.
«Ολα όσα λέει ο κ. Ανδριανάκος είναι ψέμματα και προσπαθεί να σπιλώσει και εμένα προσωπικά αλλά και την Χρυσή Αυγή.

Ευστάθιος Μπούκουρας: «Ποτέ δεν απείλησα κανέναν, ούτε τον κ. Ανδριανάκο απείλησα ποτέ, αυτά που λέει είναι ψέματα και προσπαθεί να ρίξει «λάσπη» σε έμενα και την Χρυσή Αυγή. Προκαλώ τον  κ. Ανδριανάκο να πάει στον εισαγγελέα και να κάνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου , και εάν αποδειχτεί ότι τον απείλησα , δεσμεύομαι ότι δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας και θα δικαστώ σαν πολίτης, είμαι καθαρός, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ο κ. Ανδριανάκος καλό θα είναι να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Νεμέας που τα ξέρει κιόλας και ας αφήσει τις λασπολογίες προς το άτομο μου και την Χρυσή Αυγή. Είμαι έντιμος και αυτό φάνηκε από την αγάπη του κόσμου που με ανέδειξε βουλευτή.»
Kαλώ τον Δήμαρχο Νεμέας κ.Βαγγέλη Ανδριανάκο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια καλύτερη Νεμέα...

moriasnews.gr

H άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο

Η Κόρινθος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι που κάνει από την Ελλάδα προς το Λονδίνο 2012...
Ολοκληρώθηκε στην πόλη της Κορίνθου η τελετή υποδοχής της Φλόγας που άναψε σήμερα το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία και θα φωτίσει τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, το καλοκαίρι του 2012.
Η Ολυμπιακή Φλόγα, που έφτασε με καθυστέρηση στην Κόρινθο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου, που είχε συρρεύσει από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην παραλία του Φλοίσβου, και το βωμό άναψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης.
Ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα Ολυμπιακά ιδεώδη και τόνισε πως η Φλόγα αποτελεί σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών, ενώ εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής χαιρέτισε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς, ενώ παραπλεύρως στο δημοτικό θέατρο της πόλης εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Αντώνη Νάτσιου, με θέμα «ενθύμια Ολυμπιακών αγώνων».
Η Ολυμπιακή Φλόγα εν μέσω χειροκροτημάτων έφυγε από την Κόρινθο για το μεγάλο ταξίδι της ως το Λονδίνο, και σε λίγη ώρα θα φτάσει στον Πειραιά.


Ο Βενιζέλος… κατέσχεσε το αυτοκίνητο του Σαχινίδη!


Εκπλήξεις επεφύλαξε η χθεσινή επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο Προεδρικό Μέγαρο, και φυσικά όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Όσοι βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, είδαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταφθάνει με μια θωρακισμένη BMW, την οποία ο ίδιος χρησιμοποιούσε από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Είναι γνωστό, εξάλλου, πως για λόγους ασφαλείας, οι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη μετακινούνται με θωρακισμένα αυτοκίνητα που κάποιοι μάλιστα λένε πως η αξία τους ξεπερνά τα 400.000 το ένα.

Μόνο που ο κ. Βενιζέλος έχει από καιρό παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών στον Φίλιππο Σαχινίδη και η συμφωνία δεν προβλέπει θωρακισμένη BMW για κανέναν πολιτικό αρχηγό, ούτε καν για αυτόν του πρώτου κόμματος.

Μάλλον από… κεκτημένη ταχύτητα, ο κ. Βενιζέλος φεύγοντας ξέχασε να αφήσει τη BMW. Ο Σαχινίδης φυσικά δεν αντέδρασε ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως ο Βενιζέλος «κατέσχεσε» το αυτοκίνητο του Σαχινίδη.

Πηγή:Polis Press

«Επιτέλους ξυπνήστε»!!! Οι Τούρκοι δοκιμάζουν στρατεύματα και γέφυρες στον Έβρο!


«Επιτέλους ξυπνήστε» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, εάν απευθυνόταν προς τους πολιτικούς αρχηγούς.
Την ίδια στιγμή, που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνησης, και φυσικά σχεδίου που να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα στους εκτός συνόρων «θεατές» βρίσκονται και ορισμένοι που συνεχίζουν τη «συνήθη» δραστηριότητα τους.

Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ), σημειώνεται έντονη δραστηριότητα. 

Συγκεκριμένα μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, ασκούνται με εντατικούς ρυθμούς στις επιχειρήσεις διάβασης ποταμίων γραμμών (βίαιες διαβάσεις, διαβάσεις ευκαιρίας, κ.λπ.). Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στο κέντρο εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί και αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου EWK FSB-E (από το σύνολο των οκτώ που διατίθενται συνολικά), όπως επίσης και εξίσου σημαντικός αριθμός ακτοδρόμων Faun Trackway.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική στο τεύχος Φεβρουαρίου 2012, είχε αποκαλύψει ότι τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέος τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility System). Τα 40 συστήματα είναι τοποθετημένα επί οχημάτων τακτικών μεταφορών IVECO TRAKKER 8×8, και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραγγελία συστημάτων του τύπου που είχε αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται προγραμματισμένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και το παρόν διάστημα περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών, το ενδιαφέρον και την προσοχή της ελληνικής πλευράς προκάλεσε το μέγεθος (αριθμός συμμετεχουσών μονάδων) και η ένταση της.

Φυσικά όλα τα κατάλληλα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς με βάση τα διδάγματα του παρελθόντος, η Άγκυρα, πάντα τις περιόδους πολιτικής αστάθειας και κρίσης στην Ελλάδα, τις αντιλαμβάνεται ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίτευξη… οροσήμων στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της…

KΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΕΝΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Στη Σαντορίνη κηδεύτηκε σήμερα η Λένα Αλαφούζου, σύζυγος του προέδρου της Καθημερινής Αριστείδη Αλαφούζου και μητέρα του Γιάννη και Θέμη Αλαφούζου. Η Λένα Αλαφούζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παντρεύτηκε τον...
Αριστείδη Αλαφούζο, απέκτησαν δύο παιδιά, και επτά εγγόνια τους Αριστείδη, Μαρία, Ελένη, Αριστείδη, Αλίνα, Λένα και Αιμίλια. Υπήρξε εξαιρετική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά και διακρίθηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο. Όσοι είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά έχουν πολλά να πουν για τον ανθρωπισμό, την αγάπη της για τη Σαντορίνη και τη φροντίδα στους οικείους της, που έκαναν ξεχωριστή την προσωπικότητά της

Έξαλλος ο Καμμένος με το Νίκο Ευαγγελάτο λόγω Χρυσής Αυγής


Οργισμένος με τον Νίκο Ευαγγελάτο είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Όπως έγραψε στο twitter του, ενώ ο δημοσιογράφος τον είχε καλέσει στην αποψινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, τελικά αποφάσισε να τον βγάλει μετά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάτι που τον έκανε έξαλλο και αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνιση του.

"Ακύρωσα τον Ευαγγελάτο.Δεν βγάινω μετά την Χρυσή Αυγή" ήταν το σχετικό tweet, ενώ λίγο παρακάτω σχολίασε και την σχεδιαζόμενη κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι οι δυνάμεις του μνημονίου αντικατέστησαν τον Καρατζαφέρη με τον Κουβέλη"

ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη...
διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Την ερχόμενη Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος. Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την τελευταία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής. Το μεσημέρι του Σαββάτου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει την εντολή.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Σενάρια κυκλοφορούν για τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο – αν τελικά συμφωνήσει γιατί προς το παρόν αρνείται– και υπουργούς μη πολιτικά πρόσωπα, που θα λάβει τις απαραίτητες σημαντικές...
αποφάσεις για το ομόλογο και τις Συνόδους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για το ομόλογο των 435 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει στις 15 Μαΐου θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για το αν θα πληρωθεί ή όχι καθώς ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να υπογράψει τίποτα που να δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση.
Συνολικά μέχρι τις νέες εκλογές η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αποφασίσουν για:

• Την πληρωμή ομολόγου 435 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει στις 15 Μαΐου, καθώς και πληρωμή ομολόγου ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα

• Τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την ανάπτυξη που συγκαλείται στις Βρυξέλλες στις 23 Μαΐου

• Και βεβαίως τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο για τα πενηντάχρονα της Συμμαχίας στις 20 Μαΐου

Το Σύνταγμα επιτρέπει η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να μην έχει ως επικεφαλής έναν εκ των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, αλλά οποιοδήποτε πρόσωπο εφόσον υπάρξει διακομματική συμφωνία. Για τη διακομματική συμφωνία δεν απαιτείται ομόφωνη γνώμη των κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή, αλλά των κυριότερων εξ αυτών.
 
fimotro

CNN : ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ;

Σε καυστικό του άρθρο, το αμερικανικό δίκτυο CNN επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που θεωρεί ότι βρίσκεται στα χείλη των Ευρωπαίων: «γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;». «Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη...
δημοκρατία και πολλά από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως είναι ο «άρρωστος της Ευρώπης» και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών ρωτούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισ. από τα χρήματά τους. Εν ολίγοις το επιχείρημά τους είναι αυτό: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός ευρωζώνης;» γράφει το Cnn, αναφέροντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή. «Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό…Αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ».
Στο άρθρο σημειώνεται ότι παρόλο που η πλειψηφία των Ελλήνων- περίπου το 70%- τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται «αντι-μνημονιακά», θεωρώντας ότι η συνταγή που τους έχει επιβληθεί επιδεινώνει την κατάσταση.
«Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό;» αναρωτιέται ο αρθογράφος, αναφέροντας την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην γίνεται ποτέ ανταγωνιστική όσο χρησιμοποιεί το ευρώ.
Παράλληλα επισημαίνεται η άποψη του αμερικανού οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ, ο οποίος πρότεινε η Αθήνα να λάβει ένα είδος «άδειας» από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας υποτιμημένης δραχμής «που θα έδινε τρομερή ώθηση στον τουρισμό».
 
fimotro

Συνέλαβαν Ινδό καθηγητή πανεπιστημίου επειδή ήταν ...μελαμψός !!!

Ο κύριος Ράι, καθηγητής οικονομικών σε πανεπιστήμιο της Ινδίας, έκανε το λάθος να επισκεφθεί την Αθήνα, προσκεκλημένος της ΑΣΟΕΕ, χωρίς να γνωρίζει πως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο "μεταναστοκυνηγός" Χρυσοχοίδης.
Έτσι λοιπόν προσερχόμενος στην ΑΣΟΕΕ, για να μιλήσει σε φοιτητές, συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται στο κυνήγι μεταναστών… Εν προκειμένω, διότι είναι μελαμψός. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μάλλον λόγω κενών στα αγγλικά τους, δεν έδωσαν σημασία στις διαμαρτυρίες του Ινδού καθηγητή και τον προσήγαγαν στο Α.Τ. της Μιχαήλ Βόδα.
Έπειτα από παρέμβαση της Πρυτανείας, οι Αρχές τον άφησαν ελεύθερο.
Πάλι καλά που δεν βρέθηκε και στην Αμυγδαλέζα...

Επιστολή προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας απέστειλε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, κατόπιν την απόφασης του υπουργού να υπογράψει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επιπλέον περικοπές στους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επιστολής έχει ως ακολούθως:
« Κύριε Υπουργέ, τοποθετηθήκατε Υπουργός Παιδείας σε μία περίοδο αμφισβητούμενης πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχατε. Σήμερα ουσιαστικά είστε υπηρεσιακός Υπουργός. Σε αυτή την περίοδο επιδείξατε ιδιαίτερη σπουδή, παραβιάζοντας συχνά ακόμα και κανόνες λειτουργίας του Υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλίσετε και να προωθήσετε γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η οποία εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Κύριε Υπουργέ, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα δεν υπήρξε καμία μείωση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Αντιθέτως αξιοποιείτε τη θέση σας με σκοπό να πλήξετε, και εσείς με τη σειρά σας, κατά 25% το ήδη χαμηλό εισόδημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή αγνοείτε τη στοιχειώδη δεοντολογία, καθώς είναι γνωστό ότι είστε πρόεδρος μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.Κύριε Υπουργέ, η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας. Θα περίμενε κανείς με δική σας πρωτοβουλία να καλέσετε τους εταίρους, ώστε να εξεταστεί η περίπτωση σε κάποια ιδιωτικά σχολεία που πραγματικά μπορεί να παρουσιάζονται φαινόμενα μείωσης εγγραφών, να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Αντίθετα εσείς επιχειρείτε μονομερώς και οριζοντίως να επιβάλετε τη λογική της Τρόικας που ζητά να φτάσουν οι μισθοί στα επίπεδα της Βουλγαρίας.Κύριε Υπουργέ, επειδή το ζήτημα άπτεται της δεοντολογίας που προκύπτει από τη σημερινή σας θέση ως Υπουργού Παιδείας και της ταυτόχρονης ιδιότητάς σας ως προέδρου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά και του κρίσιμου ζητήματος της στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης δασκάλων και καθηγητών, θα σας ζητούσα να αφήσετε το θέμα προκειμένου να το διαχειριστεί η νέα εκλεγμένη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012
Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής περιείχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό
μήνυμα. Ο Λαός δεν θέλει το Μνημόνιο και ανέλαβε την ευθύνη με την ψήφο
του για την καταγγελία του. Ας σταματήσουν επιτέλους οι "συμβουλάτορες"
να παριστάνουν τους "σωτήρες" του ενάντια στην θέλησή του! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
παραμένει σταθερή στην απόφασή της, στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του
Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν
μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την
καταγγελία του Μνημονίου! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει την
οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με ένα και μόνο όρο την καταγγελία του
Μνημονίου. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν πρόκειται να στηρίξει μία
κυβέρνηση των προστατών των λαθρομεταναστών. Εάν όμως είναι ειλικρινείς
αυτοί που καταγγέλλουν το Μνημόνιο και εάν ειλικρινά πιστεύουν όπως
εμείς πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο αποτελεί εθνική ταφόπλακα, τότε ας
προχωρήσουν. Καταγγέλλουμε δημόσια την αντιδημοκρατική στάση όλων των
πολιτικών δυνάμεων του κατεστημένου, των κομμάτων που ανήκαν στην παλαιά
Βουλή, είτε σαν πρόσωπα, είτε ως φορείς, να περιφρονούν το 7% του
Ελληνικού Λαού που ετίμησε με την ψήφο του την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η
δαιμονολογία κυριαρχεί σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο. Έχουμε φτάσει στο
σημείο να απολύονται άνθρωποι επειδή είναι Χρυσαυγίτες, για τα πολιτικά
τους φρονήματα... Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους! Αυτό το αμαρτωλό
καθεστώς θα συνεχίσουμε πολιτικά να το πολεμούμε μέχρι επιτέλους να
επικρατήσει στην Πατρίδα μας αληθινή αξιοκρατία και η Ελλάδα να ανήκει
πραγματικά στους Έλληνες και όχι στους παγκόσμιους τοκογλύφους.
Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
http://www.xagr.net/

«Βλακωδώς βίαιη η Χρυσή Αυγή, ερασιτεχνικά επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ»

 
 Κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ σημερινό δημοσίευμα της Welt του Βερολίνου, που μιλά για «επονείδιστους εξτρεμιστές» στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Ξεκινώντας από το ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο κομματικός συνασπισμός χρειάστηκε μόλις δύο μέρες για να αποδειχθεί ερασιτεχνικός και επικίνδυνος». Ο αρθρογράφος επικαλείται ατυχείς, κατά τη γνώμη του, δηλώσεις και πολιτικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.
«Στην άλλη άκρη του φάσματος, τρομάζει η βλακωδώς βίαιη συμπεριφορά της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, που έφτασε το 7%», γράφει. Το άρθρο κλείνει με την εκτίμηση: «Οι νέες εκλογές δεν θα ήταν ίσως καθόλου κακές για τη χώρα, παρά μόνο για τα ακραιφνή της κόμματα. Την επόμενη φορά δεν θα μπορούσαν σε καμία να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως σίγουρα όχι αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο».

ΤΩΡΑ: Έκτακτη συνάντηση Παπούλια - Παπαδήμου

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΔΕΝ ήταν προγραμματισμένη και έχει προκαλέσει ανησυχία.

Η ατζέντα σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ιδιαίτερα οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και το μπαράζ αρνητικών δηλώσεων ακόμα και παρεμβασεων από το εξωτερικό έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν θα είναι το ζήτημα της αποπληρωμής του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ που λήσει στις 15 Μαίου.
Όπως λένε, οι προθεσμίες "τρέχουν" και κανείς δεν ξέρει πότε και από ποιά κυβέρνηση θα αντιμετωπισθούν.
Τίθενται σοβαρά ζητήματα εκπροσώπησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους, δεν εκπροσωπούν επι της ουσίας μια κυβέρνηση με βάθος χρόνου....

newsit.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ : Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ !

Σκληρές και αποκαλυπτικές δηλώσεις του δημάρχου Νεμέας Βαγγέλη Ανδριανάκου πριν λίγη ώρα από το δημαρχείο της πόλης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο δήμαρχος Νεμέας καταγγέλλει ότι το βράδυ των εκλογών μισή ώρα μετά το μεσάνυχτα τον πήρε ο νεοκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και τον απείλησε ότι “θα γίνει η σκιά του από δω και πέρα και ότι θα τρέμουν τα πόδια του” !!
Περίπου την ίδια απειλή μεταβίβασε ο Ευστάθιος Μπούκουρας μέσω του Δημοτρικού Συμβούλου της μειοψηφίας Γιάννη Βαφειάδη “πες του δημάρχου ότι θα του κόψω τα πόδια”!
Επίσης όπως κατήγγειλε ο Βαγγέλης Ανδριανάκος στο ίδιο μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα του νεοκλεγέντα βουλευτή πήρε το μήνυμα ότι “από δω και πέρα θα είσαι υφιστάμενός μου”!
Σε σκληρή γλώσσα ο δήμαρχος Νεμέας κατήγγειλε τον Ευστάθιο Μπούκουρα και την Χρυσή Αυγή ότι χρησιμοποιούν μεθόδους νύχτας και παρακράτους...

Περισσότερα στο sfedona.gr

ΕΓΕΡΘΗΤΙ … ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !

 Του Λάκη Γιαννιδάκη

Τα είδαμε όλα σε αυτές τις εκλογές !
Και ποιο πολύ πιστεύω να τα είδαν οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των δικαιολογημένων έως και ακραίων αποτελεσμάτων.
Γι αυτό σύντροφοι και συντρόφισσες,
συναγωνιστές και συναγωνίστριες ,
νεολαίοι και νεολαίες ,
πατριώτες και πατριώτισσες
αποτελεί επιτακτική ανάγκη να …ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ από τον λήθαργο της ψευτοευημερίας και του ωχαδερφισμού!
Να ΕΓΕΡΘΗΤΙ όλοι μας από τον καναπέ του θεατή των εξελίξεων και να γίνουμε πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες αυτών των εξελίξεων.
Θα πρέπει με το καλό ή και με το άγριο ακόμα να ΕΓΕΡΘΗΤΙ από τις καρέκλες της εξουσίας όλο τα σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
Τους ηθικούς αυτουργούς που ανέθρεψαν και δημιούργησαν κάποια άλλα «ΕΓΕΡΘΗΤΙ» που στο άκουσμά τους και μόνο σε πιάνει σύγκρυο κι αηδία!
Το μήνυμα του Ελληνικού λαού δεν επιδέχεται αφορμές για παρερμηνείες .
Είναι καθαρό και ξάστερο.

Τέρενς Κουίκ: Aπελπισία και πολιτική αμετροέποια.


ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

"O κ Σαμαράς ευρίσκεται σε πλήρη απελπισία και πολιτική αμετροέποια.
Αφού διέλυσε την παράταξη του, τώρα εκλιπαρεί. Μιλάει για διαπραγμάτευση,  ξεχνώντας τεχνητά την υπογραφή του για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου
Δεν τολμά να εξηγήσει τους στόχους της διαπραγμάτευσης, γιατί αδυνατεί να αρνηθεί Αγγλικό Δίκαιο, εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ειδικό λογαριασμό και ασφαλώς ξένους Επιτρόπους στα Ελληνικά υπουργεία
Έχει μπερδέψει την Ευρώπη των Εθνών, με την Ευρώπη των τοκογλύφων τραπεζιτών και μαλιστα με συγκολλητικη ουσια τα αντισυνταγματικά Μνημόνια. Είναι η μεγίστη αλαζονεία και η ανιστόρητη ερμηνεία της πραγματικότητας.
Τον πληροφορούμε οτι η χώρα οφείλει να ασκήσει οικονομική διπλωματία με Εθνικό σχέδιο και να προασπίσει την θέση της στην ΕΕ σαν ισότιμη χώρα-μέλος και όχι σαν αποικία
Αυτό δεν ειναι λαικισμός, όπως τον αποκαλεί. Είναι πατριωτικό καθήκον και κοινή λογική που διακρίνει τους ελεύθερους και Ανεξάρτητους ´Ελληνες από τους ελεγχόμενους. 
Καλούμε όλους τους Έλληνες βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον της ιστορίας".