Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μητέρα με 5 παιδιά περπάτησε 500χιλ για να βρει νερό !



Η κατάσταση στη Σομαλία είναι δραματική. Η πείνα και η ξηρασία απειλούν με αφανισμό τους Σομαλούς.Ένα στα 10 παιδιά κινδυνεύει να πεθάνει από ασιτία. Άμεση ανάγκη για τρόφιμα έχουν 3,7 εκατ. Σομαλοί. Μαρτυρίες-σοκ για ανθρώπινες τραγωδίες.
Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 χρόνων αντιμετωπίζει το Κέρας της Αφρικής Δραματική έκκληση στις ανεπτυγμένες χώρες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,6 δισ. δολαρίων στη Σομαλία, “όπου παιδιά και ενήλικοι πεθαίνουν καθημερινά με τρομακτικό ρυθμό” από την πείνα και την ξηρασία, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Εξάλλου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) ζήτησε επιπλέον 500 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 60 χρόνων στο Κέρας της Αφρικής. “Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί σε Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Κένυα, Σομαλία και Ουγκάντα χωρίς να φαίνεται φως πριν από το 2012″, επισημαίνει έκθεση του ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν σε κατάσταση λιμού δύο επαρχίες της Νότιας Σομαλίας (Μπακούλ και Κάτω Σαμπέλ), επισημαίνοντας ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας, 3,7 εκατ. άνθρωποι, έχει άμεση ανάγκη από νερό και τρόφιμα.
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε ότι 1 στα 10 παιδιά κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα, ενώ ο ανθρωπιστικός συντονιστής του ΟΗΕ, Μαρκ Μπάουντεν, τόνισε πως αν δεν γίνει κάτι αμέσως, ο λιμός θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη νότια Σομαλία λόγω της σιτοδείας και των επιδημιών. “Η κατάσταση προκαλεί σοκ. Συνάντησα παιδιά που έμοιαζαν 9-12 μηνών, ενώ ήταν 3-4 ετών”, δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της οργάνωσης Save the Children, Σόνια Ζαμπακίδη.
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στο Μογκαντίσου μίλησε με μία πρόσφυγα που περπάτησε 200 χλμ. με τα πέντε παιδιά της για να βρουν νερό. Τα δύο μικρότερα, 2 και 5 ετών, πέθαναν στον δρόμο.
Περίπου 170.000 Σομαλοί κατέφυγαν τις τελευταίες εβδομάδες σε Κένυα και Αιθιοπία, αλλά οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις δυσκολεύονται να διανείμουν βοήθεια.
Πρόσφατα η ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ανακάλεσε το εμπάργκο του 2009 στις ξένες αποστολές.
Ομως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν την εμπιστεύεται, δεδομένου ότι και η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως εξακολουθεί να στρατολογεί παιδιά. “Προσπαθούμε να ταΐσουμε 1,5 εκατ. ανθρώπους, αλλά το 1 εκατ. βρίσκεται σε επικίνδυνες περιοχές”, επιβεβαίωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗE.
www.dejavu.gr

tagatakia.gr

Λουκάς. Παπαδήμος: "Οι αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση"

Με λακωνικό τρόπο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστική, ενώ σημείωσε πως μέσα από αυτή τη σύσκεψη προέκυψε πως οι αρχηγοί παρέχουν πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση.

«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».

Η δήλωση αυτή που ήταν μερικών δευτερολέπτων μόνο ξάφνιασε τους πάντες, καθώς όλοι περίμεναν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε και ποια ήταν όλα εκείνα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Ανατροπή και πρόκριση για ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Κρητικοί έβγαλαν... ψυχή και πάθος, νίκησαν 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και προκρίθηκαν στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους τον Πανσερραϊκό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες.
Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που πήρε το τελευταίο "εισιτήριο" για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Αγρίνιο επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού για την 5η φάση του θεσμού.
Οι Κρητικοί, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 35' με την κεφαλιά του Ρότσα, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ολική ανατροπή που τους έδωσε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του θεσμού.
Ο Σίσιτς στο 42' με “κεραυνό”, έφερε το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος, ο Μπούρμπος στο 58' (είχε μόλις μπει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή) έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στο 98' ο Μάντζιος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών των Βάντο (54') και Φερνάντες (59'). Εγκληματική... ενέργεια από τον Πορτογάλο που χτύπησε αντιαθλητικά τον Σίσιτς και τον έστειλε στον πάγκο. Το ματς διακόπηκε για πέντε λεπτά, με τις αψιμαχίες να στέλνουν εκτός πάγκου τον Χανιωτάκη και τους Παλαιολόγο, Παπουλή, Ταυλαρίδη να αντικρίζουν κίτρινες κάρτες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Αναστασιάδης, Μουμίν (69' Πασάς), Ρότσα, Παλαιολόγος (83' Μπελεβώνης), Φερνάντες, Χαριστέας (33' λ.τρ. Καραμαλίκης), Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Βάντο, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Τζόρντι Λόπεζ (73' Πίτσος), Σίσιτς (63' Παπουλής), Ζορμπάς (57' Μπούρμπος), Μάντζιος

H συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με Παπαδήμο - Άρχισε η συνάντηση Παπαδήμου με Νταλάρα για το PSI

Ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει δήλωση προς τον ελληνικό λαό- Κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι μειώσεις μισθών και των επικουρικών συντάξεων
- Αισιοδοξία πως το κούρεμα βρίσκεται λίγο πριν την οριστική του συμφωνία
- Λ. Παπαδήμος και Γ. Παπανδρέου δείχνουν να έχουν κοινή ατζέντα αλλά όχι και ο Α. Σαμαράς

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε με νόημα πως είναι περισσότερο ικανοποιημένος από όταν μπήκε στο Μέγαρο, ενώ έκανε λόγο για καλή συζήτηση και ωραίο κλίμα.

Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς δεν προέβησαν σε δηλώσεις, αλλά όπως τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης θα υπάρχει δήλωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η συνάντηση καθυστέρησε να τελειώσει και έτσι ο επικεφαλής του IFF Τσαρλς Νταλάρα και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος περίμεναν σε διπλανή αίθουσα. Βέβαια με την έξοδο των πολιτικών αρχηγών, άρχισαν και επισήμως οι διαπραγματεύσεις για το PSI που σύμφωνα με πολλές πληροφορίες ίσως να οδηγήσει σε συμφωνία εντός λίγων ωρών.

Πάντως, στη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς , ο πρωθυπουργός ζητά συμφωνία των αρχηγών και δεσμεύσεις ίσως και εγγράφως από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για τις επόμενες κινήσεις που θα κληθεί να κάνει η κυβέρνηση, τόσο για το PSI όσο και για τα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα. Ωστόσο, τα αγκάθια για τη συνοχή είναι οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το πρώτο ρήγμα στη συνοχή με αφορμή το θέμα των ναρκωτικών.
Χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ώρα, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να κάνει τηλεοπτική δήλωση προς τον ελληνικό λαό.

O Γιώργος Παπανδρέου ήδη πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έδωσε το στίγμα τω προθέσεών του λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του ότι "Η κυβέρνηση πρεπει να κυβερνήσει πλήρως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να λύσει τα δύσκολα προβλήματα που έχει μπροστά της".

Νωρίτερα, χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν τις συζητήσεις για το PSI.
«Οι θέσεις μας είναι γνωστές, εμείς πηγαίνουμε στη συνάντηση για να ακούσουμε τι έχει να μας πει και να μας προτείνει ο Πρωθυπουργός», έλεγε νωρίτερα στέλεχος του ηγετικού επιτελείου του κόμματος. Η ΝΔ θεωρεί αποφασιστικής σημασίας την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων, προκειμένου να μειωθεί το δανειακό βάρος της χώρας και να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Θεωρεί όμως ότι γύρω από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, γίνεται τεράστιο παιχνίδι. Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.
Παράλληλα, η ΝΔ παραμένει στις θέσεις της για τα επιμέρους ζητήματα, όπως οι επικουρικές συντάξεις και οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα
newsit.gr

ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ... ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δε συμπεριελήφθη τελικά στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, το «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015», οι ρυθμίσεις σε δόσεις για τα χρέη των ΟΤΑ προς το Δημόσιο κατ' αντιστοιχία αυτής προς τους ιδιώτες, όπως σχετικά είχαν ζητήσει οι βουλευτές της συμπολίτευσης, Λάμπρος Μίχος (υπεύθυνος τομέα Εσωτερικών ΠΑΣΟΚ) και Χρήστος Ζώης (τομεάρχης Εσωτερικών ΝΔ), καθώς και ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει πως δε χρειάζεται να προστεθεί μια τέτοια τροπολογία στο νομοσχέδιο, καθώς θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος, η οποία και θα εντάσσει τους δήμους στη ρύθμιση των χρεών με δόσεις.
Ωστόσο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας είναι επιφυλακτική με το θέμα «ερμηνευτική εγκύκλιος» και «περιμένει πρώτα να δει... έργα, διότι από έπη χορτάσαμε», όπως έλεγε χαρακτηριστικά μιλώντας στην aftodioikisi.gr πηγή από την ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Παραιτείται ο Παπαϊωάννου;

Γράφει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να προκαλεί η υπόθεση με τις καταγγελίες των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι φέρονται να έχουν κατονομάσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ως ένα από τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης, μια επαφή που οι ίδιοι θεώρησαν παρέμβαση στο έργο τους.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, ο οποίος εισηγείται να μπει εκ νέου η υπόθεση στο αρχείο, αναφέρει στο πόρισμά του ότι, στην υπόθεση των CDS, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ήταν μεταξύ εκείνων που επικοινώνησαν με τους δυο εισαγγελείς, και τους ζήτησαν να είναι σύντομοι στη διερεύνηση της υπόθεσης, λόγω της σοβαρότητας της. Κρίνει ωστόσο ότι η ενέργεια αυτή ήταν νόμιμη.
Παρά τις εκτιμήσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ωστόσο, η αναφορά στο όνομα του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης, καθώς επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατό ο Υπουργός Δικαιοσύνης να παραμένει στη θέση του, και να μην έχει υποβάλλει ακόμη την παραίτησή του. Ή, να μην του έχει ζητηθεί από τον πρωθυπουργό, για λόγους ευθιξίας.
Απ’ την άλλη, η υπόθεση Παπαϊωάννου είναι εξαιρετικά πιθανό να αποτελέσει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και να οδηγήσει τον Λουκά Παπαδήμο στην απόφαση να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ώστε να βρεθεί εκτός σχήματος και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

statesmen. gr

Επιστολή Πέτρου Τατούλη στον Επίτροπο για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ


Την Ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει με επιστολή του στον Επίτροπο της ΕΕ για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και για την διακοπή ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι, λίγες μέρες μετά την συμφωνία που έκλεισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ ώστε να μη γίνει καμία διακοπή ηλεκτρικής σύνδεσης πριν ενημερωθεί η Περιφέρεια.
Αντισυνταγματική η άσκηση δημόσιας εξουσίας από τη ΔΕΗ, η οποία είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον Μισέλ Μπαρνιέ ότι με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, θεσπίστηκε ένα έκτακτο ειδικό τέλος με την αιτιολογία ότι δήθεν με την άμεση είσπραξή του θα επιτευχθούν οι τιθέμενοι δημοσιονομικοί στόχοι για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Πλην όμως, αν και αυτό αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν δημόσιο έσοδο, ο νομοθέτης εκχώρησε την αρμοδιότητα των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών προς είσπραξή του στη ΔΕΗ, η οποία είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και λειτουργεί υπό μορφή ανώνυμης εταιρείας, αλλά και σε εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, στους οποίους κατά αυτόν τον τρόπο παραχωρήθηκε η άσκηση δημόσιας εξουσίας.
Αντίκειται στις συμβάσεις για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα
Το ανωτέρω, συνεπώς, έκτακτο ειδικό τέλος συνεχίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνιστά αναμφισβήτητα κατ’ ουσίαν φορολογική επιβάρυνση, η επιβολή της οποίας αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και τη ζωή των πολιτών
Κατ’ αρχάς, αντικείμενο της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί η παροχή ενός κοινωνικού-ζωτικού αγαθού, η διακοπή της οποίας επαπειλείται ως άμεσο μέτρο καταναγκασμού για την είσπραξη του εν λόγω τέλους σημειώνει ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι αυτή όμως η μορφή εξαναγκασμού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, καθώς η κατ’ αυτόν τον τρόπο στέρηση του ανωτέρω αγαθού προσβάλλει την αξία του ανθρώπου και θέτει σε κίνδυνο την υγεία του αλλά και τη ζωή του.
Δεν είναι ανταποδοτικό τέλος όπως τα επιβαλλόμενα από τη ΔΕΗ τέλη
Σημειώνει δε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι τα επιβαλλόμενα από τη ΔΕΗ τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, παρέχουν δηλαδή κάποια ειδική ωφέλεια προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Πλην όμως, το εν λόγω «τέλος», δεν συνδέεται με την παροχή καμίας ειδικής ωφέλειας προς αυτούς. Αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, αδιαμφισβήτητα μία φορολογική επιβάρυνση, και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σκοπό λειτουργίας των ανωτέρω νομικών προσώπων.
Τα στοιχεία φορολόγησης δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης
Επιπλέον, ο προσδιορισμός του ύψους του τέλους γίνεται κατά παραπομπή στις μεθόδους υπολογισμού που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ, δηλαδή γίνεται κατ’ εξουσιοδότηση προσδιορισμός και μάλιστα από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, παραβιάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το άρθρο 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος, όπου αναφέρονται ρητά τα στοιχεία της φορολόγησης που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης.
Η ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ΑΕ παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών
Πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι η ανάθεση της άσκησης δημόσιας εξουσίας, όπως η βεβαίωση και η είσπραξη φόρων σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Συντάγματος περί διακρίσεως των εξουσιών και  κράτους δικαίου.
Παραβιάζει την τη φορολογική ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας
Περαιτέρω, το εν λόγω τέλος επιβάλλεται αδιακρίτως χωρίς καμία κλιμάκωση ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε φορολογούμενου και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του παράγοντες αντικειμενικοί και καθοριστικοί που διαφοροποιούν την αξία των ακινήτων, παραβιάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις διατάξεις του Συντάγματος και των διεθνών συμφώνων για τη φορολογική ισότητα των πολιτών, το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
Η διπλή φορολόγηση του ίδιου αντικειμένου εντός του ίδιου έτους, απαγορεύεται.
Εξάλλου, η επιβολή του τέλους αυτού αποτελεί εκ νέου φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, η οποία έχει ήδη φορολογηθεί. Πλην όμως, η δεύτερη φορολόγηση του ίδιου αντικειμένου εντός του ίδιου οικονομικού έτους, απαγορεύεται.
Είναι κατάφωρα παράνομη και αντισυνταγματική
Επιπρόσθετα, παραβιάζονται και οι διατάξεις του Συντάγματος και των διεθνών συμφώνων που κατοχυρώνουν το σεβασμό της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, καθώς επιβάλλονται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία είτε αυτή παράγει εισόδημα είτε όχι, οδηγώντας ουσιαστικά σε αποστέρηση αυτής.
Επομένως, από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι η επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών προσβάλλει βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και είναι κατάφωρα παράνομη και αντισυνταγματική.

Έτοιμο το 7o τεύχος της "αντι(Δρώ)"


Διαβάστε το εδώ: http://www.issuu.com/proothisikalesmatos/docs/antidro.vol.7

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΤΙ(ΔΡΩ)
Το ενημερωτικό αδέσμευτο έντυπο «αντι(δρώ)» διανέμεται δωρεάν και έχει στόχο την κατάρρευση του σάπιου συστήματος που κυβερνάει τους λαούς και δημιουργήθηκε για να συμβάλουμε όσο μπορούμε σ αυτό το στόχο, με το να διαδώσουμε αυτά που συμβαίνουν στην αυθεντική τους μορφή.
Διαπιστώσαμε ότι η επαρχία και όχι μόνο, διψάει να ενημερωθεί, να αφυπνιστεί, να οργανωθεί. Απευθυνόμαστε στο μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που δεν διαθέτουν Internet και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η ενημέρωσή τους είτε είναι ανύπαρκτη, είτε είναι διαστρεβλωμένη μέσω TV.

Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα έντυπο, 15νθήμερο, (όχι ηλεκτρονικό) που μοιράζεται στην περιφέρεια καθώς και στην Αττική και που στοχεύει στα εξής:
α) ενημέρωση στον κόσμο που δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει (παγκοσμιοποίηση, καθεστώς τραπεζών κ.λ.π.)
β) ενημέρωση για τον κόσμο που ξέρει, αλλά θέλει να ενημερώνεται για τα δρώμενα
γ) στον ξεσηκωμό του κόσμου, στην αποβολή του φόβου στον οποίο τον έχουν εγκλωβίσει. Οι δυσκολίες είναι αρκετές αλλά επειδή ξέρουμε ότι όλοι έχουμε θέληση, πείσμα και κυρίως έναν κοινό στόχο, θα τις αντιμετωπίσουμε...

Δεν κατευθύνουμε, δεν χρωματίζουμε, δεν επηρεάζουμε απλά ενημερώνουμε!
Η επιλογή, αξιολόγηση των θεμάτων και η τελική σύνθεση του ενημερωτικού αδέσμευτου εντύπου «Αντι(δρώ)» γίνεται από την Ομάδα Media που δημιουργήθηκε από απλούς πολίτες από όλη την Ελλάδα μέσα στο facebook.
Η Ομάδα Media, δημιουργήθηκε από τη σελίδα "Προώθηση συνεννοήσεων για κοινές δράσεις/αντιδράσεις":
http://www.facebook.com/omadaproothisiskalesmatos
To 6ο τεύχος μοιράστηκε σε 12000 αντίτοιπα σε περιοχές της Αθήνας, Υπόλοιπης ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑ, ΧΙΟ, ΗΛΕΙΑ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ, ΑΧΑΪΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΞΑΝΘΗ, ΠΕΛΛΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΘΗΒΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΙΕΡΙΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ), ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΜΙΑ, ΜΩΛΟΣ, ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ, ΜΗΛΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΜΥΤIΛHΝΗ, ΣΥΡΟΣ.

Βοηθήστε μας στη διανομή του!
Το έντυπο «αντι(δρώ)» βασίζεται στην εθελοντική διανομή από άτομα σε όλη την Ελλάδα που θέλουν να συμβάλουν ενεργά στον αγώνα που κάνουμε να σώσουμε τη χώρα μας, τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας.
Μπορείτε να βοηθήσετε με τους παρακάτω τρόπους:
Α. Μέσω facebook
Εγγραφείτε στο http://www.facebook.com/groups/dianomi.antidro/ στην περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά στην εθελοντική διανομή

B. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: dianomi.antidro@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.
Γ. Κοινοποιώντας την ανακοίνωση αυτή μέσω facebook, e-mail, sms ή σε blogs στο διαδίκτυο και συζητώντας με όσους νομίζετε πως θα ενδιαφέρονταν για την προώθηση αυτού του εντύπου.
Δ. Προσφέροντας κάποια φύλλα ΑΝΤΙ(ΔΡΩ) σε διανομείς που δεν οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν στο κόστος εκτύπωσης.

 

Η ραδιοφωνική παρουσίαση της Αρχαίας Αιγείρας στο ΣΚΑΙ



Παραγγελία "ανάσα" για την ΕΒΟ Αιγίου . Θα κατασκευαστούν τα πυρομαχικά 120mm για τα Leopard

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων (17/1/2012), με θέμα την προμήθεια πυρομαχικών 120mm για τα νέα άρματα μάχης τύπου Leopard, ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ερώτημα κατά πόσο μπορούν να αναλάβουν την παραγωγή τέτοιων πυρομαχικών τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).
Ο Αιγιώτης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή τόνισε, ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε αποφασίσει να αναθέσει την παραγωγή των πυρομαχικών 120mm για τα άρματα μάχης Leopard στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Για το σκοπό αυτό, είχε οργανωθεί σχετική σύσκεψη με την συμμετοχή, σύσσωμης, της τότε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, την ηγεσία του ΓΕΣ, όπως και την διοίκηση των ΕΑΣ. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ανάθεση στα ΕΑΣ της παραγωγής των πυρομαχικών 120mm για τα συγκεκριμένα άρματα μάχης.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία και συμπαραγωγή με κάποια εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού, που θα διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία και ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί σημαντική δραστηριότητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με προοπτική πολλών χρόνων για τα ΕΑΣ.
Παράλληλα, θα εξασφαλιστεί η τροφοδοσία του Ελληνικού Στρατού για τα επόμενα χρόνια. Αξίζει δε, να σημειωθεί, ότι τα ΕΑΣ, μέσω της διαδικασίας της συμπαραγωγής, θα μπορέσουν να μπουν σε μια διαδικασία εξωστρέφειας μέσω εξαγωγών στο εξωτερικό, αφού τα πυρομαχικά των 120mm χρησιμοποιούνται από όλους τους  σύγχρονους στρατούς.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και η νέα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, υιοθετεί και στηρίζει πλήρως αυτήν την κατεύθυνση. Καταλήγοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή θα είχε γίνει πραγματικότητα πριν από αρκετά χρόνια, αν εκείνη την περίοδο που έγινε η προμήθεια των νέων αρμάτων μάχης, είχε ληθφεί η απόφαση να γίνει προμήθεια των απαραίτητων πυρομαχικών μέσω των ΕΑΣ.
Μια τέτοια απόφαση θα είχε μειώσει σημαντικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική πολεμική βιομηχανία.

thebest.gr 

“Έπνιξε” την Τουρκιά και πάει στο προολυμπιακό!

Η Εθνική ανδρών συνέτριψε την Τουρκία (20-2), στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Αϊντχόφεν, εξασφάλισε την πρόκρισή της στις “6” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ παράλληλα πήρε το “εισιτήριο” για το προολυμπιακό τουρνουά στο Έντμοντον.
Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς, που με το 3/3 στην Ολλανδία δείχνει να επανέρχεται σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, θα ταξιδέψουν τον Απρίλιο (01-08/04) στον Καναδά, όπου και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Ο αγώνας δεν χωρά ανάλυση, με τους Έλληνες να πραγματοποιούν πολύ καλή εικόνα με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο, παίζοντας ομαδικά, ενώ ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα αποδεικνύει πως σε αυτή την ομάδα δεν ξεχωρίζει κάποιος παίκτης αλλά το σύνολο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής των διεθνών, με τον Μιράλη να είναι πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με τέσσερα γκολ. Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής στο Αϊντχόφεν θα είναι η Ουγγαρία το Σάββατο.

Τα 8λεπτα: 1-0, 6-0, 4-2, 9-0.

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι: Γ. Αφρουδάκης 3, Δελακάς 1, Φουντούλης 3, Μουρίκης 1, Θεοδωρόπουλος 3, Μυλωνάκης 3, Μιράλης 4 και Χρ. Αφρουδάκης 2.

Για την Τουρκία πέτυχε 2 γκολ ο Καγκατάι.



Περισσότεροι από 100.000 νέοι άνθρωποι, γίνονται νεομετανάστες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Περισσότεροι από 100.000 νέοι άνθρωποι, γίνονται νεομετανάστες και αναζητούν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη. Οι διπλάσιοι σε σχέση με το 2010. Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και κυρίως την ίδια την κυβέρνηση.Δίχως αναβολές και καθυστερήσεις πρέπει άμεσα να αρθούν τα αντικίνητρα και οι περιορισμοί στην ανταγωνιστικότητα, να προωθηθούν τάχιστα οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να περιοριστεί η ασφυκτική παρέμβαση του κράτους στην αγορά και παράλληλα να εφαρμοστούν πολιτικές ουσιαστικής στήριξης της απασχόλησης.Εάν αυτές οι αυτονόητες αναγκαιότητες δεν υλοποιηθούν σύντομα, τότε η χώρα μας θα έχει χάσει το σημαντικότερο και ικανότερο δυναμικό της, δημιουργώντας ιδιαίτερα δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον».

Ο  Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Για τις παρεμβάσεις στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων οι διαρροές, τα υπονοούμενα και οι ψίθυροι που χρησιμοποιούν όλοι, πρέπει να τελειώσουν. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Γι’ αυτό οι ίδιοι οι οικονομικοί εισαγγελείς, η ηγεσία της δικαιοσύνης που διερευνά εβδομάδες τώρα την υπόθεση, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει τώρα, ανοικτά και καθαρά, να παρουσιάσουν ονόματα και διευθύνσεις».

Π. Μπεγλίτης: Δεν υπάρχει συμφωνία Βενιζέλου – Παπανδρέου για διαρχία


Δεν υπάρχει συμφωνία Βενιζέλου – Παπανδρέου για διαρχία 


Για την πορεία μας στη συνέχεια θα ισχύσει ότι λέει το καταστατικό, τόνισε μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Μπεγλίτης, υπογράμμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προσαρμόσει την πορεία του στις εξελίξεις που υπάρχουν στη χώρα και στην Ευρώπη και κάλεσε τον Α. Σαμαρά να προσαρμοστεί και ο ίδιος σε αυτές. Η συμπεριφορά των κομμάτων στη κυβέρνηση Παπαδήμου, συμπλήρωσε, θα τεθεί ως θέμα από τον Γ. Παπανδρέου στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Λ. Παπαδήμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τρεις ταχύτητες από τον κ. Σαμαρά».

Πολιτική ανάγκη ο απολογισμός στο κίνημα

Όσον αφορά στα εσωκομματικά, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου, έχει δηλώσει με απόλυτη ευκρίνεια ότι δεν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος.
Ωστόσο, όπως είπε, «στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα, αν ήθελε ή θέλει, μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία Ε. Βενιζέλου για διαρχία και χαρακτήρισε πολιτική ανάγκη τον απολογισμό στο κίνημα.
«Η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός, πιστεύω ότι πρέπει να παλέψουμε όλοι για να βρούμε τι θα πρέπει να μας συνδέει στο μέλλον και όχι τι μας συνέδεσε στο παρελθόν» σημείωσε με νόημα.
Όσον αφορά στις μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι θα ήταν πολιτικό λάθος, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
«Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας θα λυθεί με μία μονομανή μείωση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι το πρόβλημα υπάρχει στο μη μισθολογικό κόστος.

ert.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η βουλευτής Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κο Βασίλη Νανόπουλο, προκειμένου να γνωστοποιήσει στον ίδιο και τα μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου τις πρωτοβουλίες της για το ζήτημα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος.
Στην επιστολή της, η κα Φαρμάκη επισύναψε και το κείμενο της σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησής της προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, από τον οποίο και ζητά ενημέρωση για τις εξελίξεις πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Κε Πρόεδρε,
Κατόπιν της ανακοίνωσης των προτάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το θέμα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος στην Κόρινθο, σας κοινοποιώ προς ενημέρωσή σας, πρόσφατη σχετική ερώτησή μου προς τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δημήτριο Αβραμόπουλο.
Την επισυναπτόμενη ερώτηση κατέθεσα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 προκειμένου να πληροφορηθώ τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με το ζήτημα αυτό, μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του.
Και αυτό διότι ενώ ο προκάτοχός του κου Αβραμόπουλου, τ.Υπουργός ΥΠΕΘΑ κος Μπεγλίτης, ήταν ξεκάθαρος πάνω στο θέμα της παράδοσης του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα συγκεκριμένη πρόοδος πάνω σε αυτό.
Όπως γνωρίζετε, γνώμονας κάθε πρωτοβουλίας μου είναι το δημόσιο συμφέρον και η ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας. Επειδή ως βουλευτής του νομού μας παρακολουθώ κάθε ζήτημα που αφορά τον Κορίνθιο πολίτη και την βελτίωση της καθημερινότητάς του, θεωρώ σκόπιμο να παρακολουθώ και αυτό το σημαντικό θέμα και να ασκώ κάθε είδους πίεση για να μην διαιωνιστεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.
Ελπίζω και εργάζομαι, ώστε να ληφθούν σύντομα τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, μετά από διάλογο με την κοινωνία της Κορίνθου και τους φορείς της και αφού συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι και ειδικότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται, αλλά και οι ανάγκες της Κορινθιακής κοινωνίας.
Επισυναπτόμενη ερώτηση:
Αριθμ.Πρωτ.: 2377/7-12-2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Κο Δημήτριο Αβραμόπουλο
Θέμα: «Αξιοποίηση του Στρατοπέδου στην Κόρινθο»
Έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό το οριστικό κλείσιμο του Στρατοπέδου Κορίνθου με στόχο να παραδοθεί η χρήση του στην τοπική κοινωνία. Όπως έχει επίσης ανακοινωθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου σας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έχει αποφασιστική αρμοδιότητα για την αξιοποίηση του.
Η τοπική κοινωνία της Κορίνθου έχει έντονο ενδιαφέρον για τον τρόπο αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεγάλος και παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές. Ήδη τοπικοί φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική κλπ έχουν εκφράσει το δημόσιο ενδιαφέρον τους να στεγάσουν στον συγκεκριμένο χώρο υπηρεσίες τους. Όμως, η καθυστέρηση διατύπωσης συγκεκριμένων επίσημων προτάσεων δημιουργεί τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος περιβαλλοντικά και αισθητικά και να υποστεί ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1-Ποια είναι η πρόταση του υπουργείου σας για το Στρατόπεδο Κορίνθου;
2-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση η πρόταση σας στην τοπική κοινωνία και να προχωρήσετε στην εφαρμογή της με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση;»

Ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξη


Τη νέα δημιουργική και αναπτυξιακή αντίληψη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πέτρος Τατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του σώματος για το 2012, κατά την οποία ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του έτους.
Προοίμιο δρομολόγησης μιας διαφορετικής πολιτικής χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ο κ. Τατούλης,  με στόχο να συνδυαστεί η απορροφητικότητα των κονδυλίων με την λειτουργία του Ταμείου ως μοχλού ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετατρέποντάς το από αδρανοποιημένο σε ουσιαστικά αξιοποιήσιμο εργαλείο.
«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε πολιτικές που να ευνοούν την επιχειρηματικότητα, ως λύση εξόδου της χώρας από την κρίση, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ευθύνη που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Για το λόγο αυτό συγκροτούμε συγκεκριμένη ατζέντα ενεργειών και στοχεύουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στο Δ. Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Αφού εξήρε την ικανότητα και εμπειρία των στελεχών του Ταμείου, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσής του με σκοπό τη σφαιρικότητα της αντίληψης, την προσβασιμότητα σε προγράμματα και την οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αντιμετώπισης του καίριου προβλήματος της ανεργίας», δήλωσε ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στη θεσμική ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας για προάσπιση του συμφέροντος του τόπου και των πολιτών.
Τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης την πολιτική αντίθεση του απέναντι στη δημιουργία φαραωνικών και πολυέξοδων έργων με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, και την στήριξη του στην πρόκριση λειτουργικών, ασφαλών και ευέλικτων έργων. Σε αυτή τη λογική, όπως υποστήριξε ο κ. Τατούλης, οφείλεται και η εξάμηνη έκρηξη των μεγάλων και σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.      

Ο μεσαίος χώρος δεν μένει πια εδώ…



Του Μάνου Οικονομίδη

Η εξήγηση της καλπάζουσας κυριαρχίας του Μπιλ Κλίντον στην πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1992 μέχρι το 2000, στη βάση της διόρθωσης των στρεβλώσεων της οικονομίας, που κατάφερε να υλοποιήσει ο άλλοτε Κυβερνήτης του Άρκανσα, είναι ορθή αλλά… ελλειμματική.
Η οικονομία δεν έφτανε από μόνη της, ή τουλάχιστον θα εξαντλούσε την παρεμβατική δυναμική της στην αναμέτρηση του 1992, τότε που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επικράτησε ενός Προέδρου, του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος είχε μόλις κερδίσει έναν πόλεμο, στον Κόλπο απέναντι στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν.
Ο Μπιλ Κλίντον χρειαζόταν μια πολιτική πλατφόρμα για να κυριαρχήσει. Μια πλατφόρμα διαφορετική από τις αφηγήσεις που είχαν εμπεδωθεί μέχρι τότε στη συνείδηση της αμερικανικής κοινωνίας, ως συμβατικές πολιτικές στρατηγικές, στοχεύσεις και προτεραιότητες.

Απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το Ενιαίο Συνδικάτο Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος


Απαντώντας στο από 18/1/2012 Δελτίο Τύπου του Ενιαίου Συνδικάτου Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος το οποίο αναφέρεται στην σύσταση από τον Περιφερειάρχη της επιτροπής εμπορίου της Περιφέρειας θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

1)      Η σύσταση της συγκροτηθείσας, με την αρ. πρωτ. 91/17-1-2012 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Περιφερειακής Επιτροπής Εμπορίου – Περιφερειακής Ενότητας  Αρκαδίας καθορίζεται από το Π.Δ. 236/90 άρθρο 20 (ΦΕΚ 95/Α/90) όπου δεν προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου των μικροπωλητών.
Επιπροσθέτως για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία μας (Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αρκαδίας) απευθύνθηκε εγγράφως τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όσο και στο Πρωτοδικείο Τρίπολης προκειμένου να προτείνουν εκπροσώπους τους για την θέση του Προέδρου & του αναπληρωτή αυτού. Πλην όμως τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης/Δ/νση Λειτουργίας Δικαστηρίων & Δικαστικών Λειτουργών απάντησαν αρνητικά για τους λόγους οι οποίοι αναφέρονται στις έγγραφες απαντήσεις τους. Κατόπιν των ανωτέρω η αρμόδια Υπηρεσία κάνοντας χρήση των προβλεπομένων στο Ν. 2993/2002 αρθ. 2 (ΦΕΚ 58/Α/26-3-92) απευθύνθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης προκειμένου να προτείνει μέλη του για την θέση του Προέδρου & αναπληρωτή αυτού. 
2)      Η αναφορά περί αποκλεισμού του τοπικού Σωματείου Μικροπωλητών Αρκαδίας και την μη συμμετοχή εκπροσώπου του στην συγκροτηθείσα επιτροπή δεν ευσταθεί διότι  προφανώς εκ παραδρομής οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου συγχέουν την ανωτέρω συγκροτηθείσα Επιτροπή με την γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησης αδειών άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου και στην οποία προβλέπεται η συμμετοχή μεταξύ άλλων και εκπροσώπων του αντιπροσωπευτικότερου σωματείου μικροπωλητών του Νομού,( άρθρο 1 του Ν. 2323/95 ως αντικαταστάθηκε & ισχύει  από το Ν. 3377/05 (ΦΕΚ. 202/Α/05 §4 άρθρο 1). 
            Σημειώνεται ότι μετά την ισχύ του Ν. 3852/2010 και ειδικότερα στο άρθρο 94 §6 εδ.30 η αρμοδιότητα συγκρότησης Επιτροπής χορήγησης αδειών υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου έχει μεταβιβασθεί από 1/1/2011  στους Δήμους.

Κώστας Κόλλιας: «Η βιώσιμη ανάπτυξη του Κορινθιακού προϋποθέτει οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντική προστασία»

Παρέμβαση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την προστασία και την ανάπτυξη του Κορινθιακού, στην οποία είχα την τύχη να συμμετέχω. Αναφέρθηκα στο σοβαρότατο πρόβλημα της διάβρωσης της ακτογραμμής κατά μήκος του Νομού μας, το οποίο προσλαμβάνει πλέον καταστροφικές διαστάσεις. Ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του 2000 και του 2007, το πρόβλημα έχει ενταθεί και επεκταθεί, καθώς πλέον απαιτούνται παρεμβάσεις και στις ορεινές περιοχές.
Δυστυχώς, η διάβρωση που προσβάλλει τμήματα της πολυσύχναστης παραλιακής Παλιάς Εθνικής Οδού δεν απειλεί πλέον μόνο παράκτιες ιδιοκτησίες και κατοικίες. Η καταστροφή επανειλημμένα διαταράσσει την κυκλοφορία σε τμήματα της Οδού, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών. Οι καθιζήσεις είναι μεγάλου βάθους, εμφανίζονται και επανεμφανίζονται χωρίς προειδοποιητικές ενδείξεις. Οι περιστασιακές επισκευές μόνο ως μπαλώματα μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν λύνουν το πρόβλημα, κοστίζουν χρήματα στους Δήμους, οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές στη χρηματοδότησή τους και, βεβαίως, η διάβρωση επεκτείνεται. Το 2011 κατέθεσα δύο ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, να εγκριθούν επιτέλους οι μελέτες και να προχωρήσουν τα έργα. Αυτό το αίτημα επανέλαβα και στα πλαίσια της συζήτησης στην Επιτροπή. Σε πρώτη προτεραιότητα πρέπει να τεθεί η ολοκλήρωση έργων τα οποία είχαν ξεκινήσει επί Νέας Δημοκρατίας, όταν δόθηκε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της διάβρωσης. Πέραν όμως αυτού, απαιτείται επικαιροποίηση και κινητοποίηση νέων κονδυλίων και νέων έργων, διότι όσο περνά ο καιρός οι ανάγκες αυξάνονται και γίνονται πιο επείγουσες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανα στο θέμα της ερυθράς ιλύος από το εργοστάσιο της Αλουμίνιο Α.Ε. στον κόλπο της Αντίκυρας. Εδώ και 45 χρόνια, από την εποχή της ΠΕΣΙΝΕ, εναποτίθενται ετησίως 700.000 τόνοι τοξικής ερυθράς ιλύος. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις το 12% του θαλάσσιου πυθμένα έχει καλυφθεί από αυτήν τη λάσπη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Το 2008 η Αλουμίνιο Α.Ε. ελέγχθηκε για πρώτη φορά και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ. Το 2009 η Νομαρχία Βοιωτίας επέτρεψε τη συνέχιση της απόρριψης στη θάλασσα της κόκκινης λάσπης μέχρι το 2011. Σε παλαιότερη παρέμβασή μου στη Βουλή είχα ζητήσει να υπάρξει αυστηρότατο χρονοδιάγραμμα για την παύση της απόρριψης της λάσπης στον Κορινθιακό. Τότε είχα λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2011 η ρύπανση του Κορινθιακού από την ερυθρά ιλύ θα λάβει τέλος, πλην όμως τώρα υπάρχουν συζητήσεις για παράταση. Επανέλαβα το αίτημα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της πολιτείας, να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες ελέγχου και να δοθεί άμεσα οριστικό τέλος σε αυτή τη βαρύτατα ρυπογόνα και επικίνδυνη διαδικασία. Ο Κορινθιακός Κόλπος μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή πλούτου και ανάπτυξης. Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντική προστασία. Όλοι μας, φορείς και πολίτες, φέρουμε ευθύνη για τα δεινά του Κορινθιακού. Από την αδιαφορία της πολιτείας, μέχρι την υπεραλίευση και την ανεξέλεγκτη απόρριψη αγροτικών και αστικών αποβλήτων, έχουμε φέρει αυτήν την κλειστή και ευπαθή θάλασσα ένα βήμα πριν την ερήμωση. Η ύπατη ευθύνη ανήκει βεβαίως στο κράτος. Γι’ αυτό και θα παρακολουθώ στενά τις ενέργειες της Κυβέρνησης, κυρίως στο θέμα της διάβρωσης και της κόκκινης λάσπης, και δεσμεύομαι να επανέλθω και στα δύο ζητήματα, παρεμβαίνοντας ανάλογα με τις εξελίξεις.»

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Ρωσία 25 - 27 Ιανουαρίου.. Θα συναντηθεί με Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει, από τις 25 έως και τις 27 Ιανουαρίου, επίσκεψη στη Ρωσία.
Μεταξύ άλλων συναντήσεων, στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, κ. Vladimir B. Putin.

Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει την παρεμπόδιση συνάντησης εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΣΕΕ & ΕΡΓ ΦΟΡΕΩΝ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει την κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ και την παρεμπόδιση της προγραμματισμένης, για χθες, συνάντησης εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων.
Ο διάλογος αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας και η παρεμπόδισή του, όχι μόνο δεν ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά βλάπτει τα πραγματικά συμφέροντά τους».
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩ​Ν ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές του κόμματος, θεωρούν εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της Πατρίδας μας με τους Απόδημους Έλληνες και  - κατ’ επέκταση – τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές.   
Για το σκοπό αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει πρόταση νόμου – την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή – για τη ρύθμιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρχές του 2009, αλλά προσέκρουσε στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Εκφράζουμε την ελπίδα η ηγεσία και οι βουλευτές του να αλλάξουν, έστω και τώρα, τη θέση και τη στάση τους.
Είναι εθνική υποχρέωση».
 

*Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κώστας Μπούρας.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τα κύρια προβλήματα του κλάδου τους, δίνοντας έμφαση στην προχειρότητα με την οποία επιχειρείται η αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.
Επίσης κατήγγειλαν ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι προαγωγές σε θέσεις ευθύνης πραγματοποιούνται χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, γεγονός που επιτείνει την αρρυθμία στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Ο κ. Μπούρας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα  στον τρόπο λειτουργίας των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και θα στηρίξει κάθε σχετική πρωτοβουλία.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η αμοιβαία ενημέρωση και ο διάλογος, αφού ειδικά στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές είναι καθοριστικός για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας μας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Ηπειρο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της περιφέρειας. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 18:00, η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Du Lac».

"Ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής. Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης"


                                       Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

         To περιοδικό "Μανιφέστο" , η εφημερίδα "Χριστιανική" , η «Σοσιαλιστική Ανασύνθεση»  και ο ιστότοπος oikoniki σας καλούν σε Εκδήλωση με θέμα:

             "Ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής. Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης"
 την Δευτέρα 23/1/12 και ώρα 7η απογευματινή στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 

 Εισηγητές:   Γκανής Βάϊος, οινοπαραγωγός
                     Πανάγος Παναγιώτης, οικονομολόγος
                     Σχίζας Γιάννης, διαχειριστής του ιστότοπου oikoniki
                     Σγούρος Σπύρος, πρόεδρος ΔΗΩ
                     Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομολόγος                    
  Συντονίζει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
                                                 
Oikonikipragmatikotita.blogspot.com                                                                                   
Energoisosialistes.blogspot.com
Manifestomag.blogspot.com

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης : ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας προσκαλεί την
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012  και ώρα 7:00 μ.μ.
στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»
για ενημέρωση σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Pravda: Σενάρια πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας

Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισορροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012… τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια.

Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin, προβλέπει τα εξής:

«Η Ελλάδα θα διώξει την κυβέρνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους… Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα αρχίσει να εκτυπώνει δραχμές. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.

Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει μαφία χωρίς πολιτική κάλυψη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλο το ανφάν γκατέ. Πλήρης η «εκπροσώπηση» του ελληνικού κατεστημένου στον κόσμο του εγκλήματος.

Το ΣΔΟΕ και η εφορία, οι τράπεζες μέσω στελεχών τους, η αστυνομία, η δημοσιογραφία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου – ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.

Κι’ από κοντά τα καθημερινά πια κρούσματα εντοπισμού παράνομων λεσχών, όπου ανθούν, μαζί με τον τζόγο, όλα τα μπουμπούκια του κακού.

Κι’ από κοντά οι συρράξεις μεταξύ ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας, οι ληστείες, οι επιθέσεις, η εκπόρνευση για δέκα ευρώ.

Από κοντά και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, που δεν ενοχλείται από την κατάργηση πρώτα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και μετά της γενικής γραμματείας, πλην όμως ενοχλείται από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και… ξεφουσκώνει τα λάστιχά τους, όπως ανακοίνωσε επισήμως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο!

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω είναι έξω – πού να τους χωρέσουν άλλωστε οι φυλακές;

Να γίνουν επώνυμα τα δελτία του ΟΠΑΠ για να σταματήσει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις από το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  

«Η νέα υπόθεση εμπορίας κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ και της χρησιμοποίησής τους για την κάλυψη της φοροδιαφυγής και το ξέπλυμα χρήματος, που αποκαλύφθηκε μετά την εξάρθρωση ενός ακόμη μεγαλο-κυκλώματος εγκληματιών, αποδεικνύει την τεράστια έκταση που έχουν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελλάδα. Το πρόσφατο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις που εδώ και χρόνια αποκαλύπτονται, χωρίς κανένας (υπ. Οικονομικών, διοίκηση ΟΠΑΠ, ελεγκτικές αρχές, πολιτικά κόμματα), να αντιδρά ή να προτείνει το αυτονόητο: Την άμεση καθιέρωση επώνυμων δελτίων στον ΟΠΑΠ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:Το 2005 έλληνας μεγαλέμπορος ναρκωτικών ομολόγησε ότι μέσω κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ νομιμοποιούσε χρήματα που προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών. Το 2007 διαπιστώθηκε ότι, δημόσιος λειτουργός που υπηρετούσε σε θέση σχετική με τον έλεγχο τυχερών παιγνίων, αγόραζε κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ για να δικαιολογήσει υπέρογκα ποσά που απέκτησε από παρανομίες. Το 2009 αποκαλύφθηκε ότι κύκλωμα πορνείας ξέπλυνε χρήματα μέσω ΟΠΑΠ. Το 2011 κατά την εξάρθρωση ελληνικού "κλώνου" της ρωσικής και γεωργιανής μαφίας βρέθηκαν στην κατοχή τους δεκάδες κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ και βεβαιώσεις κερδών υπέρογκων ποσών, που χρησίμευαν για ξέπλυμα χρήματος. Το 2011 ο ΣΔΟΕ εντοπίζοντας γιατρούς και δικηγόρους να δικαιολογούν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ μέσω κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ, αναρωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να κερδίζει τεράστια ποσά την ίδια μέρα, παίζοντας δελτία τρείς ή τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας, ταυτόχρονα". Αυτά είναι ορισμένα μόνο περιστατικά, που αποτελούν μέρος της κορυφής του παγόβουνου σε σχέση με το μέγεθος και το εύρος αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης.Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω πως είναι ευθύνη και υποχρέωση της κυβέρνησης και του κυρίου μετόχου του ΟΠΑΠ, που είναι ακόμα το ελληνικό κράτος, να θέσει άμεσα τέλος σε αυτή την αθλιότητα, θεσπίζοντας το επώνυμο δελτίο στον ΟΠΑΠ (σε συνδυασμό με κάρτα παίκτη για να καλύπτονται και τα μικρά στοιχήματα), που θα κατατίθεται ηλεκτρονικά σε ένα κεντρικό σύστημα, πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Κάτι που θα έπρεπε ήδη να ισχύει και για λόγους προστασίας των ανηλίκων από τον εθισμό στον τζόγο, γιατί χωρίς την επίδειξη ταυτότητας δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ηλικία του παίκτη. Παράλληλα θα πρέπει να υποστούν έκτακτο και αναλυτικό φορολογικό έλεγχο όλοι όσοι έχουν υποχρέωση Πόθεν Έσχες και το δικαιολογούν με μεγάλα ποσά που εμφανίζονται να κέρδισαν σε τυχερά παιγνίδια.Δεν είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να απαιτεί την πληρωμή εξοντωτικών κεφαλικών φόρων (το «χαράτσι» της ΔΕΗ) από εκατομμύρια Έλληνες και να αφήνει αχαλίνωτο το «πλυντήριο βρώμικου χρήματος» μέσω των ανωνύμων δελτίων του ΟΠΑΠ. Τέλος, πρέπει και οι αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές, που έχουν την αρμοδιότητα για το οικονομικό έγκλημα και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα».

...Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η πρακτική του ΠΑΜΕ ως μετωπική οργάνωση του ΚΚΕ να εμποδίσει το διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία. Την ώρα που το ΚΚΕ προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων στις δικές του επιχειρήσεις, με τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και ανάλογες ακραίες δράσεις, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, να διώχνει παραγωγικές μονάδες από τη χώρα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι».

Η ώρα του Αντώνη Σαμαρά

Tου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΥ

Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και η επακόλουθη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση, αναμένεται να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όσο και σε ό, τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τον ρόλο της κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τον ρυθμιστή των εξελίξεων. Με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν ως βέβαιο νικητή των επόμενων εκλογών, επομένως και ως τον πρωθυπουργό που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, η προσοχή όλων στρέφεται στις δικές του πρωτοβουλίες.
Αυτή άλλωστε είναι η πραγματικότητα που προκύπτει και από το εξωτερικό, με τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Γκίντο Βεστερβέλε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, να στρέφονται στον Αντώνη Σαμαρά, ως τον πολιτικό ηγέτη ο οποίος θα έχει σε μερικούς μήνες τον ρόλο του επίσημου συνομιλητή από την πλευρά της Ελλάδας.
Στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης Σαμαρά-Παπαδήμου, η φημολογία… χορεύει. Πληροφορίες θέλουν τον μεταβατικό πρωθυπουργό να ζητάει εκ νέου, πρόσθετη στήριξη και από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ είναι πιθανόν να τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο νέας αναβολής της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο, με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης που έχει αναλάβει, για την αποκατάσταση της αρμονίας ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία. Μια αποκατάσταση που περνάει μόνο μέσα από την οδό των πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα δώσουν στην κοινωνία την ευκαιρία εκφραστεί αυθεντικά. Και να επιλέξει για το μέλλον της.

statesmen.gr

Οι εκλογές πάνε για “κούρεμα”;

Αγωνία αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία λίγο πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο. Είναι προφανές ότι οι διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες είναι σκληρές, όπως είναι ταυτόχρονα εμφανές ότι η ελληνική πλευρά αυτή τη φορά δεν μπλοφάρει πιέζοντας, στην περίπτωση που οι τραπεζίτες δεν μειώσουν το ύψος του επιτοκίου, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και αναγκαστική ανταλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται να στηρίζουν τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ενώ καθοριστική θα είναι η συνάντηση που θα έχει μαζί του σε λίγες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς.
Τι σημαίνουν τώρα όλα αυτά σε ότι αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Κατά μια εκδοχή, την οποία διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι μέσω του Μαξίμου, ενδεχομένως να τεθεί σε εκκρεμότητα ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για το φθινόπωρο και πάντως αποκλείουν κατηγορηματικά την περίοδο πριν από το Πάσχα, αφού με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του PSI τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούν. Δέκτης του αυτού του κλίματος έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε. Αν και δεν συζητήθηκε κάτι σχετικό, οι πληροφορίες από την πλευρά του επίσημου επισκέπτη μας αναφέρουν πως «η δογματική εμμονή στην ημερομηνία δεν εξυπηρετεί τις διαπραγματεύσεις».
Εκ των πραγμάτων ο Αντώνης Σαμαράς καθίσταται το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων. Είναι σαφές ότι μια μετάθεση του χρόνου των εκλογών πέραν του Απριλίου, ακόμα και ο ίδιος να συναινούσε, θα συναντούσε την αντίδραση μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, του παραταξιακού τύπου, αλλά και πολλών βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Συνεπώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη. Αυτό θα την «διευκολύνει» εκλογικά, αλλά θα δημιουργήσει δυσμενές κλίμα στην Ευρώπη αφού θα θεωρηθεί ότι εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων. Εκτός και αν… Οι Ειδοί του Μαρτίου στο ΠΑΣΟΚ, ανατρέψουν τη ροή των πραγμάτων και δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

statesmen.gr

Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ!!!

Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο. Οι «σύγχρονοι» Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού). Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η Θεοτόκος απουσιάζει!
Μέχρι σήμερα η Καινή Διαθήκη διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου. Ξεκινώντας από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και φτάνοντας μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μελετώνται όλα τα σημαντικά γεγονότα της Θείας Οικονομίας, η διδασκαλία, οι παραβολές και τα θαύματα του Χριστού με τη χρήση μεταφρασμένων περικοπών της Καινής Διαθήκης... Το θρησκευτικό μάθημα στην τάξη αυτή δεν είναι μόνο εύληπτο για τους μαθητές αλλά και ουσιαστικό για την θεολογική τους συγκρότηση.
Με το νέο πρόγραμμα σπουδών η σε βάθος μελέτη της Καινής Διαθήκης παύει πλέον να υπάρχει. Διατηρείται μόνο μια μικρή αναφορά σε λίγα θαύματα και διδασκαλίες του Χριστού σε μια ενότητα για την οποία αφιερώνονται μόλις τέσσερα δίωρα. Στην ίδια αυτή ενότητα εξετάζεται και «Ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ», ενώ στις δραστηριότητες προτείνεται η επεξεργασία των απόψεων «ενός Εβραίου (π.χ. Μπούμπερ), ενός Ινδουϊστή (π.χ. Γκάντι) και ενός αγνωστικιστή (π.χ. Μαρσέλ Μαρσώ) για τον Ιησού».
Το περιεχόμενο του μαθήματος Θρησκευτικών που προτείνεται με το νέο πρόγραμμα σπουδών για τη Β΄ Γυμνασίου εξετάζει επίσης την προβληματική «Εμείς και οι “άλλοι”» που μελετά «το πρόβλημα της ετερότητας σήμερα» και έχει μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων την ομαδοσυγκεντρωτική διδασκαλία «Οι Έλληνες δίπλα στους Εβραίους συμπατριώτες τους» και «Εβραίοι ειρηνιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».Πέντε δίωρα αφιερώνονται στο κεφάλαιο «Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες» όπου στα βασικά θέματα περιέχονται «Χριστιανοί που διώκουν Χριστιανούς», αναφορά στο Σχίσμα και «τα τραύματα του σώματος της Εκκλησίας». Σε μια τέτοια ενότητα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αναφορά στο «ρόλο των θρησκειών, του πολιτισμού, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου στη διαφύλαξη της ειρήνης».Αναφέρθηκαν μόνο μερικά από τα περιεχόμενα στο νέο μάθημα Θρησκευτικών που ετοιμάζεται για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου. Η Καινή Διαθήκη δεν αποτελεί πλέον κεντρικό άξονα του μαθήματος αλλά εξετάζεται μόνο ακροθιγώς ως ένα ιερό βιβλίο που μας δίνει κάποιες πληροφορίες για το Χριστό, κατά τον τρόπο που το Κοράνι μιλάει για τον Αλλάχ. Αποκάλυψη Θεού και σχέδιο της Θείας Οικονομίας παραχωρούν τη θέση τους σε μελέτη θρησκειών και φιλοσοφικές αναζητήσεις γύρω από τις θρησκείες, την αντιπαλότητα και τη σχέση μεταξύ αυτών.
Η «θεολογία της ετερότητας» που γέννησε η νεωτεριστική ελληνική ψευτοθεολογική διανόηση, οι διαθρησκειακοί και διαχριστιανικοί διάλογοι
όπως αυτοί που καθημερινά διεξάγουν οι Οικουμενιστές γίνονται τώρα αντικείμενο μελέτης για τους μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου. Είναι πλέον περιττό να μαθαίνουν αυτοί για την Θεοτόκο, τον Ευαγγελισμό, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού. Κάποιοι Θεολόγοι αποφάσισαν ότι τα ελληνόπουλα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωτηριώδη διδασκαλία αλλά πρέπει να μάθουν καλά τις αρχές και τους κανόνες της πανθρησκείας, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των θρησκειών που εξυπηρετούν την παγκοσμιοποιημένη Νέα Τάξη, για την επιβολή της οποίας εργάζονται εκείνοι και τα αφεντικά τους.


agioritikovima.gr