Οι γιορτές και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφέλησαν τον Αστέρα Δερβενίου, που παρουσιάστηκε στο Λουτράκι χωρίς αγωνιστική συγκέντρωση και μοιραία ηττήθηκε με σκορ 2 – 1 από τον τοπικό Ολυμπιακό.
Οι περισσότεροι παίκτες του Αστέρα δεν έπιασαν το συνηθισμένο επίπεδο απόδοσής τους, κάνοντας πολλά λάθη, κυρίως στις μεταβιβάσεις και έτσι έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Ολυμπιακού, που έπαιζαν περισσότερο φανατισμένα, να έχουν τον πρώτο λόγο σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα χαρακτηριστικά του αγώνα ήταν ο αέρας που αλλάζοντας κατεύθυνση  φυσούσε και στα δύο ημίχρονα υπέρ του Ολυμπιακού και η χρησιμοποίηση των δύο νέων αποκτημάτων του Αστέρα κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Ζήσης και Παπαδημητρίου).
Ο Αστέρας ξεκίνησε μουδιασμένα και ο Ολυμπιακός έφθανε πολύ εύκολα σε απόσταση βολής από τον Κολιμάδη. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με την άμυνα του Αστέρα να πελαγοδρομεί, καθώς οι μέσοι του Αστέρα έχαναν τις μονομαχίες  από τους αντιπάλους τους. Στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα ο Ολυμπιακός έχασε τουλάχιστον δύο κλασσικές ευκαιρίες, μιας και οι παίκτες του (Κολλυρόπουλος και Αγγέλου) σούταραν άουτ από ευνοϊκές θέσεις. Στο 18’ ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με σε κεφαλιά του Κολυρόπουλου και λίγο αργότερα ο Κολιμάδης έβγαλε δύσκολα ένα απ’ ευθείας κόρνερ του Ζερβού .
Μετά το 20λεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα και είχε και αυτός μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Ζήση, το σουτ του οποίου με το αριστερό, έφυγε ελάχιστα πάνω από το Γ της εστίας του τερματοφύλακα Κόντη. Ο Δάνης είχε στο 34’ μια κεφαλιά από καλή θέση, την οποία εξουδετέρωσε ο Κόντης. Σε δύο άλλες φάσεις, οι επιθέσεις του Αστέρα σταμάτησαν με οφσάιντ, για τα οποία υπήρξαν έντονες  διαμαρτυρίες. Ο αγώνας είχε ανοίξει και οι δύο ομάδες μπορούσαν να επιτύχουν τέρμα. Αλλά οι του Ολυμπιακού έδειχναν περισσότεροι μέσα στο γήπεδο, γιατί κατά κανόνα κέρδιζαν τις μονομαχίες. Έτσι και ο Παντελέου είχε την ευκαιρία του στο 41’, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Κολιμάδη.
Στο β’ μέρος, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο 60’ το πρώτο τέρμα όταν ο Παντελέου έκανε ανενόχλητος κούρσα από δεξιά και στη σέντρα του, οι Φωλιάς και Κολιμάδης επέτρεψαν στον ευρισκόμενο στη μικρή περιοχή Κατσιάπη να σκοράρει με πλασεδάκι. Ακολούθησε στο 63’ το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, σε μια φάση που έχουμε δει πολλές φορές φέτος. Η μπάλα να βρίσκεται στην κατοχή των παικτών του Αστέρα στην περιοχή του Ολυμπιακού και στην απόκρουση των αμυντικών, να φεύγει αμαρκάριστος επιθετικός και να σκοράρει, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Κολιμάδη. Αυτή τη φορά ο επιθετικός ήταν ο Παντελέου για τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν δύο μακρινά σουτ του Δημόπουλου, που το ένα απέκρουσε ο Κόντης και το άλλο έφυγε άουτ και στο 84’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι όταν ο Κουτρούλης σέντραρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του ευρισκόμενου μέσα στην περιοχή Μαυρέλη. Ο Δάνης χτύπησε το πέναλτι διαμορφώνοντας το 2 – 1 (βλέπε φωτο). Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα, παρά την πίεση που εξάσκησε ο Αστέρας, δε δημιουργήθηκε άλλη αξιόλογη φάση.
Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια από έναν αντίπαλο, που δεν έδειξε στο γήπεδο εξαιρετικές αρετές. Ήταν όμως αγωνιστικότερος και εκμεταλλεύτηκε την έδρα του. Η νέα σύνθεση που εμφάνισε ο Αστέρας, με την προσθήκη των δύο νέων παικτών, χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά, γιατί οι αλλαγές θέσεων σε κάποιους άλλους παίκτες δεν έδωσαν στον Αστέρα την αναμενόμενη βοήθεια.
Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος  δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά δεν ήταν αλάνθαστος. Τον παρέσυραν αρκετές φορές  οι βοηθοί του κ.κ. Σάνος (που περίμενε πολλές φορές τον διαιτητή να υποδείξει τα πάγια άουτ για να σηκώσει τη σημαία του) και Α. Τσολάκης (που σημείωσε οφσάιντ στο 1 – 0, όταν μετά από κόρνερ του Αστέρα και με παίκτη του Ολυμπιακού να βρίσκεται στη γραμμή της εστίας του, ο Φωλιάς σούταρε προς το τέρμα του Ολυμπιακού – το οποίο αποκρούστηκε, ευτυχώς για εκείνον), οι οποίοι πρέπει να προσέχουν πολύ περισσότερο, αν θέλουν να συνεχίσουν. Και ένας έμπειρος διαιτητής, σαν τον κ. Χονδρόπουλο, πρέπει να γνωρίζει με τι βοηθούς καλείται να διαιτητεύσει, ώστε να τους αγνοεί στις εξωφρενικές υποδείξεις τους.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Στεφανάκος (66’ Πεθαίνος), Μετεβελής, Φωλιάς, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου , Κουτρούλης, Δάνης, Ζήσης.

asterasderveniou.gr