Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ήθελε να τον παντρευτεί αλλά...

Εκείνη ήθελε... γάμο και ξερό ψωμί! Εκείνος όμως, ούτε που ήθελε να ακούει! Όσες φορές και αν του έγινε η πρόταση η απάντηση ήταν ίδια. Ένα μεγαλοπρεπές ''όχι'', που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο...


Ο... άνθρωπος-λάστιχο στο Παρίσι!

Έχουμε δει πολλούς να χορεύουν σε πλατείες. Ο κύριος στο επόμενο βίντεο όμως, κάνει... παπάδες! Γνωρίζει την αποθέωση, τόσο στην πλατεία που χορεύει όσο και στο youtube, που τα ''κλικ'' ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια...

H αγανάκτηση... με τη γλώσσα των ζώων!

Δηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών, είδαμε πολλές τη χρονιά που πέρασε. Μία... άλλου είδους τοποθέτηση όμως, από το Ρέθυμνο, σας κέντρισε το ενδιαφέρον και έκανε πάνω από 1εκ. ''κλικ'' στο youtube. Δείτε...


Πώς θα πληρώνουμε τους φόρους στο μέλλον;

Oι φόροι αυξάνονται συνεχώς και κάποιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν! Έφτιαξαν λοιπόν ένα βίντεο, στο οποίο θέλουν να μας δείξουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο για κάθε μας κίνηση, θα πληρώνουμε. Δεν απέχουμε και πολύ...


Αδειάζει κι άλλο το πορτοφόλι το 2012 - Διπλό "μαχαίρι" σε μισθούς και συντάξεις

- Πόσα θα χάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι απο την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς
- Απο 7 μέχρι 100 ευρώ οι μειώσεις κάθε μήνα
- Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα
Απο αυτόν τον μήνα περίπου 4 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δούν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, με την εφαρμογή της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ αλλά και της παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς, η οποία θα εφαρμόζεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.

'Οπως προκύπτει απο την σχετική εγκύκλιο του γ.γ. του υπουργείου οικονομικών προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1/1/2012, οι μειώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινούν από 7 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από 500 ευρώ και φτάνει τα 100 ευρώ τον μήνα για μηνιαία εισοδήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον φορολογούμενο από τις ακαθάριστες αποδοχές.

Διπλό θα είναι το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω απο 12.000 ευρώ, το 2012. Οι φορολογούμενοι με αυτά τα εισοδήματα θα πληρώσουν μία εισφορά για τα εισοδήματα του 2011, η οποία θα τους αποσταλλεί όπως φέτος και θα κληθούν να την πληρώσουν σε έξι δόσεις. Αλλη μία θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2012, η οποία όμως θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση από μισθούς και συντάξεις.

Με διαφορετικό τρόπο θα υπολογίζεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος παίρνει 12 ή 14 μισθούς.

Για μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου στους οποίους έχουν ήδη μειωθεί δραματικά τα δώρα, ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης γίνεται χωριστά για τους 12 μισθούς και χωριστά για δώρα και επιδόματα.

Παράδειγμα: Αγαμος μισθωτός του Δημοσίου με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ τον μήνα, καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ, έχει ετήσιες αποδοχές από τον μισθό 19.800 ευρώ. Σε αυτές από τον Ιανουάριο αντιστοιχεί φόρος κλίμακας 2.370 ευρώ. Η μηνιαία παρακράτηση φόρου από τον μισθό του θα είναι 194,54 ευρώ (2.370 - 1,5% διά 12). Τον Δεκέμβριο, η μηνιαία παρακράτηση φόρου είναι (1.632 - 1,5% διά 12) 133,96 ευρώ. Ετσι κάθε μήνα ο μισθός του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τον Ιανουάριο θα μειωθεί κατά 60,58 ευρώ. Επιμέρους θα υπάρξει παρακράτηση φόρου για τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Στον ιδιωτικό τομέα:

Παράδειγμα: Αγαμος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ.Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ από τον Ιανουάριο, η μηνιαία παρακράτηση αυξάνεται σε 35,18 ευρώ,άρα ο μισθός του συγκεκριμένου φορολογουμένου θα είναι μικρότερος κατά 21,11 ευρώ τον μήνα. Καθώς το εισόδημα είναι χαμηλότερο από 12.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν θα υποστεί περαιτέρω μείωση εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς, η οποία επιβάλλεται σε εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Αν όμως ένας άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ ή 2.500 ευρώ τον μήνα, η μηνιαία παρακράτηση από 436,21 ευρώ τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί σε 496,68 ευρώ ή 60,47 ευρώ παραπάνω.

Σε αυτό το ποσό προστίθεται και η μηνιαία παρακράτηση ετήσιας έκτακτης εισφοράς ύψους 700 ευρώ (35.000 ευρώ επί 2%) αφαιρώντας άλλα 50 ευρώ για καθέναν από τους 14 μισθούς (εφόσον έχουν απομείνει 14 μισθοί). Ετσι, ο μισθός του συγκεκριμένου μισθωτού μειώνεται κατα 110,46 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε

Νέα τεκμήρια στέλνουν στο ταμείο 3 εκατ. φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο!


NEWSIT.GR

H προφητεία ενός ναζί


ΒΑΣ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΡΒΕΝΙ - Derveni Corinth Greece (HELLAS)

ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ. Η πιο χρήσιμη ευχή για τους Έλληνες

 
Η ενημέρωση που είχαμε, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2011, μας αναγκάζει την τελευταία στιγμή, να προσθέσουμε στις ευχές για ευτυχισμένο νέο χρόνο όλης της συντακτικής ομάδας της ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ, και τον πίνακα που δημοσιεύεται στην σημερινή LE FIGARO.
Οι ευχές μας, απευθύνονται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών, οι πληροφορίες απευθύνονται στο μυαλό τους.

Στον πίνακα που παραθέτουμε, καταγράφεται η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των κρατών της ευρωζώνης, μέσα σε ένα χρόνο. Βλέπετε λοιπόν ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010, το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος ήταν 12,44% και χθες, ένα χρόνο μετά, είχε υπερδιπλασιασθεί, φθάνοντας στο 29,67%.
Που πήγαν λοιπόν οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων;
Γιατί ανεχόσαστε να σας κοροϊδεύουν;
--Ο Βενιζέλος με την επιβολή φόρων, λέγοντας ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο»,
--Ο Παπαδήμος με το τσίρκο του ΠΑΣΟΚ, να κυβερνάνε, λέγοντας ότι μας σώζουν από την καταστροφή,
--Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Σόϊμπλε, να λέει μόλις σήμερα, ότι η Ελλάδα για να σωθεί, χρειάζεται ανάπτυξη, ενώ ο ίδιος και η παρέα του μας έβαλαν στην ύφεση του μνημονίου,
--Ακόμα και ο θλιβερός Παπανδρέου, να επιμένει ότι μας έσωσε από την χρεωκοπία. Τέτοια ξευτίλα για τους Έλληνες. Να τους κοροϊδεύει ακόμα και ο Παπανδρέου! Ποιος; Ο Παπανδρέου!
--Ο διοικητής της Τ.τ.Ε., ο κ. Προβόπουλος, που μας «απείλησε» πως αν φύγουμε από το ευρώ, θα ζήσουμε «ημέρες του 1950», ο στρατός και η αστυνομία δεν θα έχουν καύσιμα, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, κλπ…. Δηλαδή κ. Διοικητά μας, σήμερα τι μέρες ζούμε; Έχoυν ο στρατός και η αστυνομία καύσιμα; Η υγεία ευημερεί, όταν οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες; Ντροπή κ. Προβόπουλέ μας…
--Τα σαπρόφυτα της ενημέρωσης, που σήμερα παρουσίασαν άλλη μια «δημοσκόπηση», σύμφωνα με την οποία ο Παπαδήμος κρίνεται με κατάλληλος για πρωθυπουργός με ποσοστά που θα ζήλευε ακόμα και ο μακαρίτης πρόεδρος της Βορείου Κορέας. Για να της προσδώσουν μάλιστα αληθοφάνεια και εγκυρότητα, δίνουν προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία.
Όλοι αυτοί λοιπόν, οι πρωτεργάτες της περιπέτειας της χώρας μας στην άβυσσο του ευρώ, σήμερα κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες και προσπαθούν να αποτελειώσουν την εργολαβία που τους έχει ανατεθεί. Να εκποιήσουν την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας για τους αγοραστές-εργοδότες τους.

Αλλά και μια λέξη για την κατάπτυστη δικαιοσύνη, με δικαστές που σκύβουν το κεφάλι, και εκτελούν τις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά και άλλων που τους αποκαλούν «παρορμητικούς».

Αυτό είναι το σκηνικό στο οποίο παίχτηκε για ένα χρόνο το δράμα της Ελλάδος. Αν επαναληφθεί για δεύτερη σαιζόν, μέσα στο 2012, το ίδιο έργο, στο ίδιο σκηνικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με αποβλακωμένους θεατές τους Έλληνες πολίτες, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Αν οι θεατές δεν αποδοκιμάσουν το έργο και τους πρωταγωνιστές του, όσες ευχές και να κάνουμε δεν πρόκειται να εκπληρωθούν.
Α.Α.
filotimia.blogspot.com

To 2012 οι Ινδιάνοι (Έλληνες), οι Μετεωρολόγοι (Πολιτικοί) και ο Μάγος της φυλής

Φτάσαμε λοιπόν στο 2012 και ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει στην κυριολεξία τι του επιφυλάσσει αυτό το νέο έτος.Οι Μάγιας λένε κάποιοι είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου αυτή τη χρονιά αλλά το δικό τους το τέλος δεν το είχαν προβλέψει από ότι φαίνεται, οπότε ας μη το δέσουμε και κόμπο πως το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου.
Αλλά ας επιστρέψουμε στη χώρα μας η οποία βρίσκεται σε μια Πρωτοχρονιάτικη Νιρβάνα αλλά το άγχος , η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία διακατέχει όλο τον Ελληνικό λαό. Αν κρίνουμε από τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής μας ηγεσίας το 2012 ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει!!!

Όλα αυτά μας θυμίζουν το ανέκδοτο με τους Ινδιάνους και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπου το ρόλο των Ινδιάνων παίζουν οι Έλληνες πολίτες και το ρόλο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι πολιτικοί μας.

Για να θυμηθούμε λοιπόν το ανέκδοτο :

"Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του. Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.

- "Πολύ κρύος", του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία. 
 
"Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται" τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας. Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. "Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά" ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. "Μα τι λέτε κύριε", του απαντούν, "να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!" "

pyrgos-news.blogspot.com

Την κυβέρνηση Παπαδήμου υπονομεύουν τα ίδια τα κόμματα που συγκυβερνούν



Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι τα ίδια τα κόμματα που συμμετέχουν στη         συγκυβέρνηση. Αντί να συμβάλλουν με σκληρή και πολύ δουλειά στην ολοκλήρωση των στόχων της κυβέρνησης συνεργασίας, λειτουργούν με κριτήριο προεκλογικές σκοπιμότητες και υπηρετούν τις διαφορετικές προσωπικές και κομματικές τακτικές του καθενός.
Μόνο που έτσι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους της και η καταστροφή θα έχει υπογραφή και θα φέρει τα ονοματεπώνυμα των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησαν αυτή την κοντόφθαλμη λογική».

O ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα της χρονιάς, σύμφωνα με το Reuters. Είναι η έκπληξη του φετινού Champions League...

Είναι η έκπληξη του φετινού Champions League! Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και πήρε την πρόκριση στους 16 του θεσμού τερματίζοντας μάλιστα πρώτος σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Το Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη στήλη του «Left field» φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: «Ποδοσφαιρική ομάδα της χρονιάς; Ο ΑΠΟΕΛ»!

Ο συντάκτης αναφέρει ότι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «16» του Champions League αποτελεί θαύμα, καθώς τερμάτισε μπροστά από την Πόρτο, η οποία έχει κατακτήσει δύο φορές την διοργάνωση, αλλά και τις πρώην κατόχους του Κυπέλλου UEFA, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο: "Εντάξει, εντάξει ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα ουρλιάζετε "και η Μπαρτσελόνα;", αλλά αφού όλοι την εγκωμιάζουν αποφάσισα να πάρω μία αντίθετη θέση.
Ναι οι Παγκόσμιοι, Ευρωπαίοι και Ισπανοί πρωταθλητές είναι εκπληκτικοί και μετά από λίγο καιρό μπορεί να πούμε ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έπαιξε ποτέ.
Αλλά με δεδομένο ότι έχουν τον Λιονέλ Μέσι -ο οποίος ίσως μετά από λίγο καιρό να αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου-, έχουν το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, τεράστια οικονομικά στοιχεία και την βάση της εθνικής Ισπανίας της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται "περισσότερο από ένας σύλλογος", η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να είναι στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Θα έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά, τρία από τα οποία ήρθαν στα τελευταία πέντε χρόνια. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καν στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ να είναι τρεις βαθμούς μπροστά.
Ο ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ δεν έχει υψηλές προσδοκίες..."

thebest.gr

Γιόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την Πρωτοχρονιά; - το αρχαιοελληνικό ημερολόγιο

Πρέπει κατ' αρχάς να ειπωθεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν φαίνεται να γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά. Γι' αυτούς μεγαλύτερη σημασία είχε η αρχή κάθε μήνα που ονομαζόταν νουμηνία.
Στην Αθήνα, ωστόσο, μια επιγραφική μαρτυρία μας πληροφορεί για μια θρησκευτική τελετή που γινόταν στην αρχή του νέου έτους ή, σωστότερα, την τελευταία ημέρα του απερχομένου, αφορούσε όμως περιορισμένο αριθμό ατόμων. Επρόκειτο για μια θυσία των απερχόμενων αξιωματούχων στον Δία Σωτήρα και την Αθηνά Σωτείρα και απέβλεπε στην εξασφάλιση της εύνοιας των θεών αυτών για τη νέα χρονιά.

Κ.Παπούλιας: "Κάνουν πόλεμο στον Λ.Παπαδήμο"

Τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής ηγεσίας δέχθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε ο πρόεδρος Κ. Παπούλιας, σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής υποβολής ευχών για το νέο έτος, από την πολιτική, στρατιωτική και δικαστική ηγεσία του τόπου.

    "Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός", δήλωσε ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει να αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, και συμπλήρωσε: "Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε: "Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε".

    Σε ερώτηση για την ανάγκη να ομονοήσουν οι στηρίζοντες την κυβέρνηση, ο κ. Παπούλιας, ανέφερε πως από τη δική του υπουργική εμπειρία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες. Αλλωστε, όπως είπε, και η ιταλική κυβέρνηση με μικρότερο μέγεθος αντιμετωπίζει δυσκολίες. 'Οσο για το πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές, πριν ή μετά το πάσχα, ο κ. Παπούλιας απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλλει εφόσον του ζητηθεί και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, η οποία θα προγραμματιστεί αμέσως μετά τα Φώτα, για να συζητηθούν όλα τα θέματα.

    Ο κ. Παπούλιας, δεν παρέλειψε να προβεί και σε παραινέσεις προς τα ΜΜΕ, να μην μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και ο Θ.Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Mπακογιάννη, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του Έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

newsit.gr

Πως υποδέχθηκε το 2012 ο πλανήτης – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Λονδίνο, Παρίσι, Σίδνεϊ, Χονγκ Κονγκ, Ρώμη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Μόσχα. Φαντασμαγορικά πάρτι σε όλο τον πλανήτη για την υποδοχή του 2012. Ο κόσμος βάζει για λίγο στην άκρη κρίσεις και συγκρούσεις για να γιορτάσει την έλευση του 2012
Η αρχή έγινε στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, για να ακολουθήσουν σταδιακά όλες οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη. Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2012 γνωρίζοντας ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ελπίζοντας στο καλύτερο.

Τις πρώτες ώρες του Νέου Έτους, πάντως, οι σκοτούρες έδωσαν τη θέση τους σε φαντασμαγορικά πάρτι με πυροτεχνήματα, τραγούδια, ευχές και χαμόγελα.

Η κακοκαιρία που επικράτησε στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Πιστό στους εορτασμούς για την έλευση του νέου έτους και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου έλαβε χώρα ένα φαντασμαγορικό σόου, όπως κάθε χρόνο.




Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές είχαν πάρει θέση για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

Tο Λονδίνο γιόρτασε την έλευση του χρόνου των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους φιλοξενεί το 2012, με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον Τάμεση που ακολουθούν τους δώδεκα κτύπους του μεσονυχτίου από το Μπιγκ Μπεν.

 Στο Παρίσι, 360.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία και κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Και, ακόμα κι αν οι αρχές είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους, οι τουρίστες και οι Παριζιάνοι έβγαλαν τα μεσάνυχτα μπουκάλια.

    Στην Ιταλία, 60.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία για να υποδεχθούν το νέο χρόνο. Στη Ρώμη, 300.000 Ρωμαίοι και τουρίστες παρακολούθησαν ένα σόου στο κέντρο. Ωστόσο οι γιορτές και οι παραδοσιακές κροτίδες, τα πυροτεχνήματα και οι πυροβολισμοί στον αέρα, προκάλεσαν δύο θανάτους.




    Στο Άμστερνταμ, δύο γιγάντιες (14 μέτρα) φουσκωτές κούκλες, ένας άνδρας και μια γυναίκα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, περπάτησαν ο ένας προς τον άλλον για να φιληθούν ακριβώς τα μεσάνυχτα υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών.

    Στη Βιένη, ο "Χορός του Αυτοκράτορα" άνοιξε στο αυτοκρατορικό χειμερινό ανάκτορο των Αψβούργων, το Χόφμπουργκ, την παραδοσιακή εποχή των βιενέζικων χορών, ενώ στο Βελιγράδι, χιλιάδες άνθρωποι εγκαινίασαν, με πυροτεχνήματα, την πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε στην πρωτεύουσα έπειτα από περισσότερα από 40 χρόνια.

    Οι εορτασμοί αυτοί ήταν η ευκαιρία για την Ευρώπη να γυρίσει σελιδα από ένα "annus horribilis" που σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και την απειλή μιας ύφεσης. Στα παραδοσιακά μηνύματά τους για το Νέο Έτος οι ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να απαντήσουν στην πρόκληση της κρίσης.

Στη Μόσχα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην Κόκκινη Πλατεία. Στο Βερολίνο, 400.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να ακούσουν τους δώδεκα κτύπους του μεσονυχτίου και να γιορτάσουν με σαμπάνια τη νέα χρονιά.
Η αμερικανική ήπειρος έκλεισε τους εορτασμούς για το Νέο Έτος, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι γιόρτασαν τον ερχομό του 2012 στη Νέα Υόρκη, έπειτα από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, που προσπάθησε να ξεχάσει για μια νύχτα την κρίση του ευρώ και την ύφεση.

    Τα παραδοσιακά μηνύματα των αρχηγών κρατών είχαν εφέτος για πολλούς από αυτούς εκλογικές συνδηλώσεις, καθώς προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το 2012 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τη Γαλλία κυρίως.

    Στη Νέα Υόρκη, με έναν καιρό ιδιαίτερα ήπιο, η σταρ της ποπ Λέιντι Γκάγκα έριξε στην Τάιμς Σκουέρ, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, την πολύχρωμη κρυστάλλινη σφαίρα η οποία κατεβαίνει από έναν πυλώνα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, μια παράδοση που κρατάει περισσότερο από έναν αιώνα.

  


Στη Βραζιλία, αντίθετα, η βροχή εμπόδισε τους εορτασμούς στο Ρίο ντε Ζανέιρο: η ρίψη πυροτεχνημάτων στην παραλία της Κοπακαμπάνα διαταράχθηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, το Νέο Έτος ήρθε στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

newsit.gr

Ο αριθμός 8.760... ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ -- H ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

 


ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ  ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Μέσα από ένα πλήθος προβλημάτων πού ζήσαμε όλοι, άλλος λίγο και άλλος πολύ, κατορθώσαμε και κλείσαμε χθες,  31 Δεκεμβρίου, και τά βιβλία μας για τό έτος 2011.
Η χρονιά λοιπόν πού μας πέρασε υπήρξε ασφαλώς η χειρότερη όλων των παρελθόντων ετών, μια και ουδεμία καινούργια πνοή στην ατυχή αυτή χώρα δεν έδωσε παρ΄ όλες τις προεκλογικές διακηρύξεις πού πολλούς ώθησαν να ψηφίσουν την νέα κατάσταση… που αναλώθηκε σε πολυλογίες, δείχνοντας έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό σε βασικά σημεία λειτουργίας  του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διαλυθεί είς βάρος τής ποιότητας ζωής των συμπολιτών πού άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν…
Χωρίς διάθεση πολιτικολογίας αλλά μόνο και μόνο βλέποντας το καθημερινό απερίγραπτο χάλι οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι έχεις να κάνεις πιά με μία ακυβέρνητη πολιτεία…

Θα λέγαμε συνοπτικά, θές από κακό συντονισμό, θές από έλλειψη ικανών και δραστήριων ανθρώπων, θές από την μαμή αλλά και την λεχώνα, πέρασε άπρακτο το 2011 .

Χάσαμε έναν χρόνο χωρίς να φτιάξουμε τίποτα…

Σ΄ αυτό το άθλημα λοιπόν, τής γκρίνιας, τής στείρας πολιτικής, καί τής ασυνενοησίας γιά κομματικά, συνήθως πράσινα οφέλη, ομολογουμένως, παίρνουμε άριστα!

Αλλά επειδή ο χρόνος έχει και κάποιες άλλες παράμετρους πού δύσκολα εκεί πάει το μυαλό μας, θα αναφερθούμε και σ΄ αυτές…



8.760...
Tα MEΣANYXTΑ της 31ης Δεκεμβρίου, όταν το ρολόι χτύπησε 12 ακριβώς, το προηγούμενο έτος, με τις πίκρες και τις χαρές του, έσβησε, και ένα νέο έτος ανέτειλε. Tο παλαιό ανήκει πλέον στήν ιστορία…

Tί επράξαμε όμως μέσα σ΄ αυτές τις 365 του χρόνου πού πέρασε;

Kαι ποιός είναι αυτός ο αριθμός 8.760; Πιάστε μολύβι, κάντε ένα πολλαπλασιασμό και θα το βρείτε.

Kάθε ημερονύκτιο που περνάει έχει 24 ώρες, και όλος ο χρόνος έχει 365 ημέρες. Oι 365 ημέρες επι 24 ώρες μας κάνουν 8.760 ώρες·  τόσες ώρες έχει όλο το έτος.

Aπό την 1η Iανουαρίου του παλαιού έτους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πέρασαν, αγαπητοί μου, 8.760 ώρες. 

 Mέσα στό διάστημα αυτό τί κάναμε; Tις αξιοποιήσαμε;