Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στους «16» ο Παναθηναϊκός με σούπερ Μαυρία - Απέκλεισε με 2 - 1 την Προοδευτική

MAVRIAS
Στο περιθώριο των δρομολογημένων εξελίξεων όσον αφορά στην εκκαθάριση του ρόστερ, ο Παναθηναϊκός σφράγισε την πρόκρισή του στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας και εκτός έδρας την Προοδευτική με σκορ 2-1.
Η κληρονομιά του 4-0 από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των 6 παικτών που βρίσκονται στη μαύρη λίστα, ανάγκασαν τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να παρατάξει στο πλαστικό χορτάρι του Κορυδαλλού ένα σχήμα με νέα πρόσωπα.
Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, Μαρίνος - Λαγός μπακ, Τριανταφυλλόπουλος - Πίντο (κέντρο άμυνας), Σο - Δώνης - Φουρλάνος στο κέντρο και τους Μαυρία - Μπαρμπαρούση να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Πετρόπουλο.
Η Προοδευτική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέσα στα πρώτα 6 λεπτά είχε σημειώσει ένα γκολ, ενώ προηγουμένως είχε μια ευκαιρία και ένα χαμένο πέναλτι! Στο 20ό δευτερόλεπτο ο Λέκκας από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 3' ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Καπίνο από τα 11 βήματα (πέναλτι σε χέρι του Σο) και στο 6' ο Παναγιωτόπουλος τελικός αποδέκτης της μπάλας -από λάθος του Δώνη και τροφοδότηση του Λέκκα- έβαλε την Προοδευτική μπροστά στο σκορ.
Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20', με τους Σο και Φουρλάνο να παίρνουν πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και να δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο έντονη επιθετική δραστηριότητα των πρασίνων.
Η πρώτη ευκαιρία του τριφυλλιού ήρθε στο 25', όταν έπειτα από κόρνερ του Φουρλάνου, Σο και Δώνης σε πρώτο και δεύτερο χρόνο αντίστοιχα, δεν μπόρεσαν με κεφαλιά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Ζήνωνος. Το ημίχρονο έκλεισε με τη δεύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ρότσα, με τον Μαυρία να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Προηγουμένως (28'), ο Παναγιωτόπουλος -μετά από σύγχυση στα καρέ του Παναθηναϊκού- δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, πιάνοντας αέρα στην προβολή που επιχείρησε να κάνει.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Μαυρία ο Παναθηναϊκός έλεγξε ολοκληρωτικά το παιχνίδι και ευτύχισε να ισοφαρίσει στο 59', με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.
Επειτα, λοιπόν, από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μαυρίας έδωσε στο... πιάτο το 1-1 στον επιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο 66' είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-2, αλλά... τυφλώθηκε από τον ήλιο στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά - έπειτα από κόρνερ του Μαυρία. Ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού έβαλε την υπογραφή του στο 83', πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
sport.gr