Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οι αιτίες της… οργής!


Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει το 6 στα 6 όμως οι αποδοκιμασίες σκεπάζουν τον Πειραιά! Ο κόσμος δεν κοιτάζει την κορυφή, αντιδρά στην άσχημη εικόνα και το gazzetta.gr αναλύει...
25 Μαρτίου 2012, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης. Ναβάρο και Ροτζέριο έχουν... παγώσει το Καραϊσκάκη, καθώς τα δυο γκολ τους έχουν δώσει στα πρώτα 16 λεπτά προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο κόσμος περίμενε αντίδραση, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει το επόμενο μισάωρο... Η ομάδα του Βαλβέρδε έβαλε μπρος στις μηχανές και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο έκανε... σμπαράλια τον Αστέρα, τέσσερα γκολ σε 32 λεπτά και επτά στο σύνολο με τον κόσμο να παραληρεί από αυτά που έβλεπε.

7 Οκτωβρίου 2012, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Αστέρα Τρίπολης με τέρμα του Χολέμπας, κάνει το έξι στα έξι και οδηγεί εκ του ασφαλούς την κούρσα για τον τίτλο. Το Καραϊσκάκη όμως... βράζει, ο κόσμος είναι οργισμένος από την εικόνα και στο τελευταίο σφύριγμα οι αποδοκιμασίες «σκεπάζουν» τον Πειραιά! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έπιασε τον Σόλιντ και το 6 στα 6, την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Ξάνθη είναι πολύ πιθανό να ισοφαρίσει το ρεκόρ της σεζόν 1999-2000 και το 7 στα 7 όμως τα μάτια των φιλάθλων... πονάνε και ο κόσμος φωνάζει!


Ούτε λίγη μπαλίτσα…

Ο Ολυμπιακός είναι το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο, είναι στο +11 από τον Παναθηναϊκό, όμως οι φίλοι των Πειραιωτών δεν είναι ευχαριστημένοι, αποδοκιμάζουν και δεν είναι ικανοποιημένοι από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Το απόλυτο νικών στην Ελλάδα, όμως η απογοήτευση προκαλεί πολλά ερωτηματικά! Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το gazzetta.gr αναζητά τις αιτίες της οργής!

«Θα βελτιωθούμε σύντομα» τόνισε μετά το ματς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ωστόσο ο κόσμος έδειξε... κουρασμένος να περιμένει. Είναι αλήθεια πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι ελκυστική, οι νίκες έρχονται χάρη στις προσωπικότητες της ομάδας και εκτός από το α' ημίχρονο που πιστώνεται ο Πορτογάλος δεν έχει μπορέσει να φέρει τα χαμόγελα!

Στα αποδυτήρια δεν υπάρχει η ηρεμία που απαιτείται και ο 37χρονος δεν μπορεί να περάσει την φιλοσοφία που είχε υποσχεθεί το καλοκαίρι. Τα δείγματα δεν είναι καλά, οι ερυθρόλευκοι εκτός από λίγες καλές εικόνες δεν έχουν κατορθώσει να παίξουν το ποδόσφαιρο που περιμένει ο κόσμος, διάρκεια δεν υπάρχει, όπως και... φαντασία.

«Λίγη καλή μπάλα, μια μεγάλη ενέργεια, ένα καλό γκολ» απουσιάζουν από τις φετινές εμφανίσεις των Πειραιωτών, με τους παίκτες μάλιστα, να δικαιολογούν την αντίδραση του κόσμου. Ο τρόπος παιχνιδιού σχολιάστηκε και από τους παίκτες της ομάδας που σίγουρα περιμένουν κάτι διαφορετικό. Χωρίς αυτοματισμούς η ομάδα, με μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης δεν είναι σε θέση να προσφέρει αυτό που περιμένει να δει ο κόσμος. Για ακόμα ένα ματς οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές μεγάλες, ο Ολυμπιακός δεν εγκλωβίζει πλέον τον αντίπαλο, τον περιμένει και δείχνει αδυναμίες. Το πρέσινγκ δεν υπάρχει πλέον και η ασφυκτική πίεση στο Καραϊσκάκη είναι μακρινή εικόνα…


Οι συγκρίσεις αγχώνουν!

Η ομάδα του Βαλβέρδε έχει αφήσει το στίγμα της, και μπορεί να έχουν περάσει μήνες από την αποχώρηση του Βάσκου, ωστόσο οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Ο Βάσκος είχε δώσει τη δική του σφραγίδα και οι συγκρίσεις είναι ακόμα ολοζώντανες στον Πειραιά. Ο Βαλβέρδε έδωσε φαντασία, διάρκεια, ο Ζαρντίμ αδυνατεί να δώσει σταθερότητα, ενώ αισθάνεται διαρκώς και ο ίδιος την πίεση πως πρέπει η ομάδα να παίξει το περσινό καλό ποδόσφαιρο. Το «φάντασμα» του Βάσκου πλανιέται πάνω από το «Καραϊσκάκη», ο κόσμος τον λατρεύει και ο Ζαρντίμ είναι λογικό να αγχώνεται να αποδείξει πράγματα.

Η εικόνα στο «Emirates» άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, ωστόσο η γενικότερη παρουσία της ομάδας, σε συνδυασμό με το… μηδέν του ομίλου κάνουν το έργο των Πειραιωτών δύσκολο για τη συνέχεια. Ο κόσμος περιμένει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, όμως το έργο της ομάδας αρκετά δύσκολο. Η πρεμιέρα με τη Σάλκε είχε στείλει μηνύματα, οι φίλαθλοι περίμεναν κάτι διαφορετικό και έμειναν απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας, αλλά και τις αντιδράσεις της στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος της ομάδας απαιτητικός για καλό ποδόσφαιρο, αλλά και πορεία στην Ευρώπη, οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν ακόμα μια φορά την κορυφή της Ελλάδας, αλλά το όνειρο για την υπέρβαση εκτός συνόρων δείχνει να σβήνει νωρίς


Ήταν πολλές οι προσδοκίες…

Δίχως αμφιβολία οι προσδοκίες του κόσμου μεγάλες το καλοκαίρι, πολλά ονόματα βρέθηκαν στο στόχαστρο και οι ερυθρόλευκοι περίμεναν πως οι πρωτοκλασάτοι που αποχώρησαν από την ομάδα πως θα αντικατασταθούν με παίκτες πρώτης γραμμής. Οι προσπάθειες έγιναν, αλλά δεν… ευοδώθηκαν, κάτι που «χτύπησε» στον κόσμο! Η μεγάλη φετινή μεταγραφή, ο Μασάντο δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί ακόμα, του λείπει το μεγάλο ματς, αλλά και η…. φυσική του θέση, με τους Πορτογάλους να τονίζουν πως αν δεν γυρίσει στον άξονα δεν θα έρθουν και οι μεγάλες εμφανίσεις. Το κενό του Μιραλάς δεν έχει καλυφθεί και οι πλευρές, το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού σκορπά… προβληματισμό!