Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δρομολογείται πολιτική λύση

 
Antonis-Samara-Angela-Merkel-Maximou
Όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, με το θρίλερ διαπραγμάτευσης με την τρόικα κυρίως για το πακέτο μέτρων που αφορούν στις αλλαγές στον εργασιακό τομέα, φέρνουν πιο κοντά την επίτευξη πολιτικής λύσης για την ελληνική κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται αύριο στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 Οκτωβρίου, και θα έχει σειρά επαφών και ζυμώσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
Μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου-Κουβέλη, και το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά της τρόικας, ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του προ των ευθυνών τους, ζητώντας “να μπει τελεία”, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εθνική διαδρομή της Ελλάδας ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Θέτοντας παράλληλα επί τάπητος τους κινδύνους που απορρέουν συνολικά για τη σταθερότητα της Ευρώπης, όσο δεν λήγει με αίσια έκβαση η εκκρεμότητα που υπάρχει με την Ελλάδα. Κάτι που ανέφερε στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο της Herald Tribune, αλλά και έχει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν θέσει σε ηγέτες όπως την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάριο Μόντι.

ysterografa.gr