Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συμφώνησαν και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού

Η χθεσινή νύχτα είχε πολλές ανατροπές και κατά τη διάρκειά της έντονες διεργασίες προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο μαθηματικά οδηγείται η χώρα. Τώρα πλέον όλα είναι στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς θα τους θέσει προ των ευθυνών τους. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι βρέθηκε ο πολιτικός που θα ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα διαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, κρατώντας ταυτόχρονα τη χώρα εντός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εθνικά υπεύθυνη στάση του Ε. Βενιζέλου, του Φ. Κουβέλη και του Α. Σαμαρά, φαίνεται ότι ανοίγουν το δρόμο ώστε να υπάρξει λύση που θα συνάδει σε μεγάλο βαθμό στο μήνυμα που έστειλε η κοινωνία από τις κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή οι ηγέτες των κομμάτων που δεν θέλουν να ρισκάρουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ολιγομελούς υπουργικού συμβουλίου. Πρόκειται για πολιτικό που τα χαρακτηριστικά του υπερβαίνουν τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίον προέρχεται, έχει σημαντική εμπειρία από διεθνείς οργανισμούς, προσβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στο εξωτερικό, διατηρεί επαφές με ηγέτες και προσωπικότητες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ διακρίνεται για την μετριοπάθεια και τον ήπιο πολιτικό του λόγο.
Όπως είπε κορυφαίος επιχειρηματικός παράγων που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, «Στην περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει αυτή η περίπτωση, τότε αναπόφευκτα η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές».

statesmen.gr