Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 10-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


            Η Ανοιχτή Συνέλευση της πλατείας Περιβολάκια θεωρώντας ότι η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης (Μνημόνιο 2) από την Βουλή θα αποτελούσε και θα αποτελεί μια πράξη υποδούλωσης και ξεπουλήματος του λαού μας διοργάνωσε και συμμετείχε ενεργά στη διάρκεια του τριημέρου (10-12/2ου ) στις παρακάτω δράσεις:
·         Την Παρασκευή το πρωί (10/2)  μέλη της συνέλευσης, μαζί με πολλούς άλλους πολίτες, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και πρωτοστάτησαν στην πορεία που έγινε το ίδιο πρωί στην πόλη. Παράλληλα πίεσαν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να συμμετέχει τόσο στο άνοιγμα των διοδίων του Ισθμού το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, όσο και στην μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή.
·         Το Σάββατο το πρωί (11/2) μέλη της συνέλευσης μοίρασαν κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής στη λαϊκή αγορά και κοινοποίησαν τις κινητοποιήσεις αυτές και με μικροφωνική σε όλη την Κόρινθο κατά τη διάρκεια του πρωινού.
·         Το μεσημέρι του Σαββάτου πολλά μέλη της συνέλευσης συμμετείχαν ενεργά στο άνοιγμα των διοδίων του Ισθμού, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου και οι εργαζόμενοι στο Καζίνο.
·         Το μεσημέρι της Κυριακής (12/2), μαζί με τις πλατείες του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου, ανοίξαμε για τέσσερις ώρες τα διόδια του Ισθμού, διευκολύνοντας την προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και παροτρύνοντάς τον να συμμετέχει ενεργά.
·         Το απόγευμα της Κυριακής οργανώσαμε συγκέντρωση (στα Περιβολάκια) και πορεία μέσα στην πόλη ενάντια στο νέο μνημόνιο με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών. Στη συνέχεια συζητήσαμε τις περαιτέρω ενέργειες μας σε ανοιχτή συνέλευση.

Σε συνέχεια των παραπάνω δράσεων και επειδή θεωρούμε ότι, παρά την ψήφιση από τη βουλή του νέου μνημονίου, μπορούμε να το ανατρέψουμε με τη δυναμική μας αντίδραση σάς καλούμε και αυτό το Σάββατο (18/2) στις 2.00 μμ καθώς και την Κυριακή (19/2) στις 6.00 μμ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας σε όσους μάς θέλουν υποταγμένους και βουβούς και να συζητήσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.

     Δεν μπορούμε συμπληρωματικά να μη σχολιάσουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού μας στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Κυριακή, που παρά την πρωτόγνωρη καταστολή από την πλευρά των πραιτοριανών δε λύγισε και έμεινε συντεταγμένος και αποφασιστικός για εφτά συνεχόμενες ώρες έξω από τη βουλή. Η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα του κόσμου υποχρέωσε τους δοτούς «κυβερνήτες» να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των πολιτών (!) στην Πλατεία Συντάγματος  για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Τους διαμηνύουμε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ
(ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ, 9.30 μμ, ΣΙΝΑ 37)