Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πρόκριση με “τριάρα” για Ολυμπιακό αλλά ...

Το 13ο φετινό γκολ του πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς αποδείχθηκε γρουσούζικο, καθώς τρία λεπτά μετά την επίτευξή του ο Σέρβος στράικερ τραυματίστηκε από μαρκάρισμα του Βασιλείου, προσγειώθηκε άτσαλα κι αποχώρησε με φορείο από το ματς.
Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για θλαστικό τραύμα στο αριστερό γόνατο, όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, ενώ ανησυχία προκάλεσε αρχικά οι πόνοι που ένιωθε ο Σέρβος την ώρα που ήταν πεσμένος στο χορτάρι. Ο Μάρκο Πάντελιτς έκανε εννιά ράμματα στο αριστερό γόνατο και θα μείνει για τρεις βδομάδες νοκ άουτ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η γκέλα με τη Δόξα Δράμας δεν άφηνε περιθώρια για νέο στραβοπάτημα, πόσο μάλλον στο παγωμένο Καραϊσκάκη και με ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Ο Θρασύβουλος δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να απειλήσει τον Ολυμπιακό, που από την αρχή μπήκε δυνατά για να καθαρίσει το ματς και το κατάφερε στο 20λεπτο.
Ο Πάντελιτς στο 10' με το 12ο φετινό του γκολ (σ.σ.: πρώτος φετινός σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με 13 γκολ) άνοιξε το σκορ κι ο Φουστέρ στο 21' κλείδωσε τη νίκη για τους Πειραιώτες, που είχαν δυο-τρεις φάσεις ακόμα για να σημειώσουν κι άλλο τέρμα στα πρώτα 45'.
Ο Σέρβος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ καλή απόδοση είχε κι ο Γέστε που αποδοκιμάστηκε χλιαρά στην παρουσίαση των ομάδων. Ο Ισπανός έτρεξε πολύ, μοίρασε σωστές πάσες και πολλές φορές γύρισε να μαρκάρει ακόμα και στο κέντρο της άμυνας. Θετική και η επιθετική τριπλέτα των Μόνχε, Φουστέρ, Αμπντούν.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά κι ευτύχησε να σκοράρει στο 10', με τον Αμπντούν να βρίσκει ωραία τον Πάντελιτς κι ο Σέρβος με σουτ να κάνει το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, την ώρα που ο Θρασύβουλος δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φουστέρ να σουτάρει, τη μπάλα να βρίσκει στον Παγώνη, στο δοκάρι και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Κασμερίδη στο 21'.
Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε κι άλλες ευκαιρίες με τους Μόνχε, Αμπντούν όμως το ημίχρονο έκλεισε στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν μια ευκαιρία με τον Ζουμπουλάκη να μπαίνει στην περιοχή, έπειτα από βολέ του Κασμερίδη, όμως σούταρε άτσαλα και η μπάλα έφυγε άουτ στο 35'.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το γκολ ήρθε στο 11' της επανάληψης (56' του αγώνα) με τον Πάντελιτς να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Μοντέστο από δεξιά και με βολέ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Κασμερίδη για το 3-0 με το 13ο φετινό του γκολ, που αποδείχτηκε… γρουσούζικο.
Ο Σέρβος δέχτηκε μαρκάρισμα στο 58' από τον Βασιλείου, έπεσε άτσαλα και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Ιμπαγάσα, που έπαιξε στη θέση του Φουστέρ κι ο Ισπανός πήγε σέντερ φορ.
 Από το 75' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Θρασύβουλο να καταφέρνει τελικά να πατήσει περιοχή για μία και μοναδική φορά στο τελευταίο λεπτό της επανάληψης και τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σαββατιάτικου ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.
Ετσι λοιπόν ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με τον Πάντελιτς, που ήταν κορυφαίος του αγώνα να αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο (66' Μακούν), Παπάζογλου, Πάντελιτς (59' λ.τ. Ιμπαγάσα), Χαβίτο, Φουστέρ, Παπαδόπουλος (74' Βαλεριάνος), Μόνχε, Γέστε, Ποτουρίδης, Αμπντούν.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (62' Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ροκάστλ (78' Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46' Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.