Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Ανέφικτη η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

«Όχι» Κατσέλη στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης












Αρνητικός στην προοπτική κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι που χαρακτήρισε «ανέφικτο», εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει πάνω στο θέμα αυτό» είπε ο κ. Κουτρουμάνης και διευκρίνισε ότι «κάτι τέτοιο ρυθμίζεται με διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών».
Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα της τρόικας περί κατάργησης της ΕΓΣΣΕ και τη φράση που του αποδόθηκε ότι το ζήτημα τον υπερβαίνει. Απάντησε ότι «δεν είπα ότι απλά με υπερβαίνει. Είπα ότι είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομικό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα και με την πραγματικότητα. Δηλαδή, μία αποδοχή της πρότασης θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη μείωση των μισθών και κυρίως των χαμηλά αμειβόμενων Ελλήνων. Θα οδηγούσε σε παραπέρα συρρίκνωση του εισοδήματος και ουσιαστικά σε αναθεώρηση των στόχων που έχουμε βάλει στο Μεσοπρόθεσμο».
Ο κ. Κουτρουμάνης, σημείωσε ακόμη ότι η ανταγωνιστικότητα και η πάταξη της ανεργίας «δεν εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος» και πως «αυτό φαίνεται και από το πώς απορροφώνται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός επισήμανε ότι το 2011 θα κλείσει με απώλειες 4 δισ. ευρώ, οι οποίες, όπως υποστήριξε, θα καλυφθούν με την περικοπή δαπανών στον τομέα της Υγείας και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει «οποιοδήποτε πρόβλημα για την καταβολή των συντάξεων».
Όπως είπε, οι καθυστερημένες οφειλές στα ταμεία φτάνουν τα 12 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά τα επίπεδα μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ανέφερε ότι «αυτό που προγραμματίζουμε είναι η μείωση των επικουρικών στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα από 15% έως 25%. Αυτό είναι μια υποχρέωση που έχουμε αναλάβει όχι απέναντι στην τρόικα, αλλά για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και έπρεπε να την υλοποιήσουμε το Σεπτέμβριο. Θα καταθέσουμε τις σχετικές ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ταμείο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑΜ), τα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, όπου υπάρχουν και υψηλές συντάξεις και υψηλά ελλείμματα. Δεν θα υπερβαίνει, όμως, η μείωση το 25%».
Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που είναι έτοιμη από τον Αύγουστο και η οποία θα παρουσιαστεί πιθανότατα την Πέμπτη.

"ΟΧΙ" από την Κατσέλη

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει μια ενδεχόμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι δεν θα ψήφιζε την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, ενώ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ξέρουν και οι εταίροι μας που μπαίνουν οι ‘κόκκινες γραμμές’».
Παράλληλα, η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, την εφεδρεία, τη φοροδιαφυγή και τις αποκρατικοποιήσεις και επισήμανε ότι αυτές οι καθυστερήσεις έδωσαν αφορμή στους εταίρους μας για πιέσεις. Τέλος, εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για τα δάνεια των υπερχρεωμένων δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

eklogika.gr

H φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας Δρίτσα



Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.30 περίπου σε έκταση αποθήκευσης ξυλείας του εργοστασίου Δρίτσας στην περιοχή του Δέλτα της Κορίνθου. Στην τεράστια αυτή έκταση αποθηκεύονται ξύλινες κολώνες (για την ΔΕΗ) εμποτισμένες με χημικά και πίσσα (παράγωγο του πετρελαίου και πολύ εύφλεκτο). Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και όπως παρατηρήσαμε και μεις που βρεθήκαμε στο σημείο δεν υπάρχει πουθενά σε αυτόν τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο εξαιρετικά εύφλεκτου προιόντος, ούτε ένας κρουνός πυρόσβεσης ούτε το παραμικρό μέτρο ασφάλειας για την περίπτωση πυρκαγιάς. Λόγω του εύφλεκτου προιόντος παρατηρήστε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της και ακόμα και αυτήν την ώρα (19.00) οι πυροσβέστες δίνουν μάχη. Νωρίτερα για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι δεξαμενές που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι νερού είναι χημικά για τον εμποτισμό της ξυλείας. ΤΙ ΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ;;; ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO.






parakato.gr

Αντώνης Σαμαράς...την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τον ανταγωνισμό, την εξωστρέφεια χρειάζεται η χώρα για να κάνει τη μεγάλη της Eπανεκκίνηση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων ΕΒΕΑ 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Σήμερα, βραβεύουμε την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τον ανταγωνισμό, την εξωστρέφεια. Αυτά, δηλαδή, τα οποία χρειάζεται η χώρα για να κάνει τη μεγάλη της Eπανεκκίνηση. Και αυτά τα οποία, επίσης, αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες μπορούμε».

Την Πέμπτη κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, μισθολόγιο και ασφαλιστικό

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Το πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της δέσμευση της κυβέρνησης προς την τρόικα για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών και εφαρμογή των παραπάνω μέτρων μέσα στο 2011.
Τις τελευταίες μέρες, στο κυβερνητικό επιτελείο, επικρατεί αναβρασμός ώστε να ξεκαθαρίσουν οι τελικές λεπτομέρειες. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις με τις νομικές υπηρεσίες των υπουργείων ώστε να καταλήξουν στις διατυπώσεις των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την επέκταση του μέτρου και σε οργανισμούς του στενού δημοσίου τομέα, αλλά και για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τον χαρακτηρισμό του πλεονάζοντος προσωπικού σε φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα εξυγιανθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση του προσωπικού, θα γίνει μάλλον με συνδυασμό διάφορων κριτηρίων. Δηλαδή, εκτός από τα τυπικά προσόντα (πτυχία μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι κλπ), αναμένεται να ληφθούν υπ’ όψιν και κοινωνικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, από τις διαδικασίες αναμένεται να εξαιρεθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ο ένας εκ των δύο συζύγων σε περίπτωση που απασχολούνται και οι δύο στο δημόσιο.
eklogika.gr

Αλυσιδωτές φορολογικές επιβαρύνσεις φέρνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών



Και νέα φωτιά στην αγορά ακινήτων, αλλά και στην τσέπη των ιδιοκτητών αναμένεται να μπει από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το δημόσιο θα εξασφαλίσει το 2012 πρόσθετα έσοδα 3,7 δισ. ευρώ, καθώς σκοπός είναι οι αντικειμενικές αξίες είτε να εξισωθούν είτε να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο τις πραγματικές τιμές.
Το γεγονός αυτό, αναμένεται να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αύξηση σε φόρους και τέλη, όπως για παράδειγμα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, τα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά έξοδα και άλλα.
Όπως είναι αντιληπτό, οι επιβαρύνσεις θα είναι μεγάλες για τους φορολογούμενους και ταυτόχρονα η αγορά –που ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο- θα οδηγηθεί σε τέλμα.
Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται να εξετάζει τη μείωση ή ακόμη και κατάργηση περίπου 20 φόρων τελών και εισφορών που θα επηρεαστούν από την αύξηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να μετριαστούν κάπως οι συνολικές επιβαρύνσεις.
Όπως ανέφερε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών το ζήτημα θα εξεταστεί στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ενώ οι όποιες αλλαγές γίνουν στους συντελεστές και τις επιβαρύνσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου οπότε θα δημοσιοποιηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι φόροι που επηρεάζονται από τις αντικειμενικές άξιες (Πηγή ΠΟΜΙΔΑ)

Α. Τεκμαρτά εισοδήματα από ακίνητα
1. Τεκμήριο διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη α'+ β' κατοικίααναλόγως εμβ.& Τ.Ζ.
2. Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποίησης επαγγελματικής στέγης18-45 %
Β. Φόροι - τέλη κατά τη μεταβίβαση ακινήτων από επαχθή αιτία
3. Φ.Π.Α. στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή23 %
4. Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων8-10 %
5. Φόρος Χρησικτησίας Ακινήτων8-10 %
6. Φόρος Ανταλλαγής (- συνένωσης οικοπέδων) 4-5 %
7. Φόρος Διανομής Ακινήτων2-2,5%
8. Δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων3 % επί Φ.Μ.Α.
9. Τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών (σύνταξη –μεταγρ. συμβολαίων)6,50+1,25‰
10. Πρόσθετο Τέλος Μεταγραφής Συμβολαίων4,5-7,5‰
Γ. Φόροι κατά τη μεταβίβαση από χαριστική αιτία (κληρονομιά-γονική παροχή-δωρεά)
11. Φόρος Κληρονομιάς ή Γονικής Παροχής ακινήτων
Α' Κατηγορία: προς τέκνα (γον. παρ.), εγγονούς, συζύγους, γονείς5-10 %
Β' Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ.5-20 %
Γ' Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους20-40 %
12. Φόρος Δωρεάς ακινήτων
Α' Κατηγορία: προς εγγονούς, συζύγους, γονείς1-20 %
Β' Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 10-30 %
Γ' Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους20-40 %
Δ. Ετήσιοι φόροι επί της κατοχής ακινήτων
13. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) από 1.1.20102‰-2 % (Φ.Π.) 6‰ (Ν. Π)
14. Ετήσιο Τέλος Ηλεκτρ. Δομημένων Επιφανειών (μέσω ΔΕΗ)3-20 ευρώ/τμ
15. Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) (κτίσματα+οικόπεδα)0,25-0,35‰
16. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Υπεράκτιων Εταιριών15 %
Ε. Κτηματολόγιο-Πολεοδομικά πρόστιμα & εισφορές
17. Τέλος Εγγραφής ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο1‰ επί αντικ. αξίας
18. Πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτωνΒλ. Ν.4014/2011
19. Πολεοδομικά πρόστιμα αλλαγής χρήσης (ημιυπαιθρ.κλπ)5% - 15% εφάπαξ
20. Εισφορές σε γη & χρήμα για ένταξη σε σχ. Πόλεων (Ν.1337/83)σε γη έως 60%,
σε χρήμα έως 25%

Δημοψήφισμα για την κρίση στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Χ. Καστανίδης!


 
Σε δημοψήφισμα σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ο κ. Καστανίδης είπε πως «η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημοσιονομική της πορεία και ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε τι θέλουμε. Να πει κάθε πολίτης τι θέλει και με βάση αυτό να γεννηθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, δεν διευκρίνισε ούτε το πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει. Ταυτόχρονα, είπε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα μπορεί να διατυπωθεί από το υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών. «Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα» είπε.
Νωρίτερα ο κ. Καστανίδης παραδέχθηκε ότι «η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει όλα αλάνθαστα» τόνισε όμως ότι «αγωνίζεται σκληρά να κάνει το πατριωτικό της καθήκον και να μην επιτρέψει τη χώρα να διολισθήσει στη χρεοκοπία. Δίνει τη μάχη καθημερινά και μόνη».
O εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, απάντησε λέγοντας πως «είναι προφανές ότι αυτό που πρέπει να γίνει στον τόπο εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε» και ρώτησε τον Καστανίδη εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα. «Θα πρέπει να φύγετε», είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτό και πρόσθεσε: «Είστε επιζήμιοι για το τόπο, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνήσει…».
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν αποχωρήσει από την συζήτηση λόγω της απεργίας.

eklogika.gr

Κώστας Κόλλιας: «Η Νέα Δημοκρατία κοντά στους αγρότες της Κορινθίας»

Περιοδεία στην Κορινθία πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο Τομεάρχης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Κόλλιας. Στα πλαίσια της περιοδείας τους, θα επισκεφθούν οινοποιεία στην περιοχή της Νεμέας, θα συναντηθούν με στελέχη του αγροτικού χώρου στη Νεμέα και στο Κιάτο, ενώ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κορινθίας. Σχετικά με την περιοδεία ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Επιδιώξαμε την επαφή, οργανώσαμε συσκέψεις στα γραφεία της παράταξης, παρουσία του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήσαμε περιοδείες σε όλη την επικράτεια, με μοναδικό σκοπό να ακούσουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Είναι αυτονόητο ότι από αυτήν την εκτεταμένη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η Κορινθία. Η παρουσία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και φίλου Γιώργου Κασαπίδη στο Νομό μας δίνει την ευκαιρία στους αγρότες της Κορινθίας να καταθέσουν τις απόψεις τους, να πουν τα προβλήματά τους, να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.
Ως Αναπληρωτής Τομέαρχης, αλλά πρωτίστως ως Βουλευτής Κορινθίας, θα επισκεφθώ μαζί με τον κ. Κασαπίδη μερικές από τις πλέον παραγωγικές, αλλά και σφοδρά πληττόμενες αγροτικές περιοχές του Νομού μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά για όλους τους αγρότες και αναμένω ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αγανάκτηση και την απόγνωση των παραγωγών για την κυβερνητική πολιτική. Ως πολίτης, κάθε αγρότης έχει υποστεί πρωτοφανείς επιπτώσεις από τις αποτυχημένες επιλογές της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Έχει χάσει εισοδήματα, ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, έχει υποστεί την εξαθλίωση όπως το σύνολο του ελληνικού λαού.
Ως παραγωγική τάξη, όμως, οι αγρότες μας έχουν να σηκώσουν επιπλέον, δυσβάσταχτες συνέπειες. Μία προς μία οι πολιτικές για τον αγροτικό τομέα, από τον ακρωτηριασμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι τη διάλυση του ΕΛΓΑ και των συνεταιρισμών, έχουν αποδειχθεί ολέθριες. Τώρα που ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής οικονομίας, γίνεται κομπάρσος της κυβερνητικής πολιτικής.
Για όλα αυτά τα ζητήματα θα έχουμε εκτεταμένες συζητήσεις με τους παραγωγούς της Κορινθίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του Νομού μας δεν μένουν μόνο στις διαμαρτυρίες. Έχουν χρήσιμες και πραγματοποιήσιμες προτάσεις, που ως Νέα Δημοκρατία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Πιστεύουμε στη θέση και την προοπτική του αγροτικού τομέα, πιστεύουμε ότι η ελληνική περιφέρεια πρέπει να πρωταγωνιστήσει, πιστεύουμε ότι ο Έλληνας αγρότης είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αναστροφή της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και σε αυτόν τον αγώνα ο αγρότης της Κορινθίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι.»
Πρόγραμμα επίσκεψης Τομεάρχη και Αν.Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Κόλλια στο Νομό Κορινθίας





12:00 – 13:00
Επίσκεψη σε οινοποιεία – συσκευαστήρια της Νεμέας
13:00 – 14:00
Επίσκεψη/Σύσκεψη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας
14:00 – 15:00
Σύσκεψη με στελέχη του αγροτικού τομέα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταρισμών Νεμέας
16:00 – 17:00
Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κορινθίας με συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη, εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Ανατολικής Κορινθίας
19:00 – 20:00
Σύσκεψη με αγροτοσυνεταιριστικά στελέχη της Δυτικής Κορινθίας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου




Π. Τατούλης: Αμφισβητείστε και διεκδικήστε το μέλλον μέσα από ανοικτά σχολεία


Να αντισταθούν στις πιέσεις αυτών που έχουν συμφέροντα και οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και να επανέλθουν στα σχολεία κάλεσε τους μαθητές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που δέχτηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία μαθητών στο γραφείο του. "Με δική σας πρωτοβουλία ανοίξτε τα σχολεία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης προς τους μαθητές υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει για δικό τους συμφέρον. 

"Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν μιλάμε αληθινά" τόνισε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές, ενώ απέρριψε τη λογική ότι "τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα". Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε "μπούσουλα των μεγαλυτέρων τα όνειρα των νέων παιδιών", τα οποία κάλεσε να "αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία".

"Η ελπίδα στον τόπο είμαστε εμείς, δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες" πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών όποτε χρειαστεί καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν.         

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι το πρόβλημα που υπάρχει με τα σχολικά βιβλία χρεώνεται σε ανικανότητα του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα έπρεπε να παράσχει στους μαθητές όλους τους αναγκαίους παιδαγωγικούς  πόρους κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου. 

Ο κος Τατούλης πρόσθεσε ότι οι μαθητές έχουν δίκιο να αντιδρούν, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανάφερε "και καλύτεροι είναι από εμάς, και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των λαθών της δικής μας γενιάς". Οι πολιτικοί ποτέ δεν επένδυσαν ουσιαστικά στην παιδεία και γι’ αυτό η σημερινή μαθητική νεολαία αντί για μπροστά θα βρεθεί για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια πολύ πίσω".

"Τα προβλήματα της χώρας είναι επιτακτικά και πολύ μεγάλα και απαιτούνται νέες αντιλήψεις και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά" σημείωσε ο κος Τατούλης τονίζοντας ότι "είναι αδιανόητο τα σχολεία να είναι κλειστά, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές απευθύνονται σε 'ώτα μη ακουόντων', των υπευθύνων που αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν λύσεις και αφετέρου και το σημαντικότερο, δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους".

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι υιοθετεί προτάσεις για νοικοκύρεμα και περιορισμό του σπάταλου κράτους και ενώ ετοιμάζει από καιρό 30 χιλιάδες απολύσεις, την ίδια ώρα προχωρά σε διόγκωση του κράτους, παράνομες προσλήψεις, αύξηση της σπατάλης.

Έχουμε μιλήσει για τη δημιουργία περισσότερων από 70 νέων γραμματειών και νέων κρατικών δομών, την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

Σίμος Κεδίκογλου Προειδοποιούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διοίκησης της ΕΡΤ, τους Νομικούς της Συμβούλους και κάθε αρμόδιο, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνύσεις για κακουργηματική απιστία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος εάν


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε. για όσα ο ίδιος ανέφερε σε πρωινή εκπομπή της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Επικοινώνησα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε και του διαβίβασα έγγραφα και δημοσιεύματα σχετικά με το διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champions League, γιατί αυτή η απαράδεκτη πρόκληση πρέπει να σταματήσει.
Στην Ελλάδα του μνημονίου, των περικοπών, των στερήσεων και των απολύσεων δεν είναι δυνατόν η ΕΡΤ, όχι μόνο να συμμετέχει στον διαγωνισμό αυτό, αλλά και να σκορπίζει πάνω από 20 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι άλλοι ενδιαφερόμενοι είχαν προσφέρει μέχρι έξι (6) εκατομμύρια ευρώ.
Οι δικαιολογίες που αναφέρθηκαν από τη Διοίκηση της ΕΡΤ είναι επιεικώς σαθρές, γιατί άλλη ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα και στη διαφημιστική αγορά της το 2008 και τελείως διαφορετική σήμερα.
Ο δραστικός περιορισμός της διαφημιστικής πίτας είναι, άλλωστε, και ο λόγος που τ’ άλλα κανάλια υπέβαλαν πολύ χαμηλότερες προσφορές. Όσο για το επιχείρημα περί του δικαιώματος του Έλληνα να βλέπει αγώνες Champions League, το δικαίωμα αυτό είναι κατοχυρωμένο από τη σύμβαση της «TEAM» με την UEFA που επιβάλλει τη μετάδοση αγώνων από κανάλι ελεύθερης-και όχι συνδρομητικής-μετάδοσης
Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την ίδια Διοίκηση που δρομολογεί μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εγκαταστάσεων και γενικότερα απαξίωση και συρρίκνωση της ΕΡΤ, επικαλούμενη την εξοικονόμηση λίγων εκατομμυρίων ευρώ
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το κόστος που θα πληρώσει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα του Champions League ισοδυναμεί με το 1/3 του οφέλους που επιδιώκει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα για μαζικές απολύσεις.

Προειδοποιούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διοίκησης της ΕΡΤ, τους Νομικούς της Συμβούλους και κάθε αρμόδιο, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνύσεις για κακουργηματική απιστία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος εάν εκταμιευθεί, έστω και ένα ευρώ για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής.

Κατέφυγα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ήδη διαβίβασε τα έγγραφα στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, γιατί η εμπειρία μου από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο δεν μου επιτρέπει να τρέφω ελπίδες ότι θα απαντήσει στη Βουλή.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η δίκαιη οργή των πολιτών για τα σκληρά μέτρα να συνδυαστεί με την αδικία για τη συνεχιζόμενη καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, κάτι που θα είχε εκρηκτικά αποτελέσματα».

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών


Μήνυμα από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας



Από τα πανάρχαια χρόνια, το έργο του «διδασκάλου» ήταν πολύ σημαντικό. Οι ευθύνες του μεγάλες και οι υποχρεώσεις του τεράστιες. Ως έμπρακτη, αλλά και συμβολική αναγνώριση και απόδοση τιμής για την μεγάλη αποστολή των εκπαιδευτικών και ιδίως την κοινωνική προσφορά τους, η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τη σημερινή μέρα ως παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών.
Τιμούμε σήμερα τους εκπαιδευτικούς, δυστυχώς με κλειστά τα σχολεία και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί, κάθε βαθμίδας, αντιμετωπίζουν πλήθος βιοποριστικών, επιμορφωτικών και εργασιακών προβλημάτων, που δυσχεραίνουν την εκπλήρωση της αποστολής τους στο βαθμό που θα επιθυμούσαν. Οι οικονομικές δυσκολίες, οι αναστολές και οι συγχύσεις που επικρατούν στο χώρο της παιδείας είναι βασική αιτία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναγκαστικά ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών εξελίξεων περιορίζεται και ταυτόχρονα υποχωρεί το αίσθημα πνευματικής ανεξαρτησίας των εκπαιδευτικών.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ- εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται επένδυση στην παιδεία, έχουμε όλοι υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε την ύψιστη σημασία της αποστολής των εκπαιδευτικών και να φροντίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για τη διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών (επιστημονικών, εργασιακών, εκπαιδευτικών, ηθικών), ώστε να καταστήσουν τον έλληνα εκπαιδευτικό, ελεύθερο και εφοδιασμένο με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, δημόσιο λειτουργό. Για να ασκεί το σπουδαίο κοινωνικό και παιδαγωγικό λειτούργημά του, κρατώντας στα χέρια του την τύχη και την ευθύνη των παιδιών και της νεολαίας μας. Και διαμορφώνοντας με συνέπεια, ευθύνη και αξιοπρέπεια, τρόπο σκέψης και νοοτροπίες.



Επίσης από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Το Υπουργείο Παιδείας (με την από 3-10-2011 εγκύκλιό του), απευθύνει έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων να συνεισφέρουν, πέραν του υποχρεωτικού τους ωραρίου, σε επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Ακόμη και  για μαθήματα πέραν  του στενού γνωστικού τους αντικειμένου ή της εξειδίκευσής τους. Κι αυτό, τη στιγμή που, εκτός της διδασκαλίας, έχουν να επιτελέσουν ερευνητικό και διοικητικό έργο, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα κρίνονται για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους ανέλιξη.

Η λειτουργία των Ιδρυμάτων επαφίεται, ουσιαστικά, στον πατριωτισμό του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τους.

Ίσως το μοναδικό μέλημα του Υπουργείου, είναι η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και οι διαδικασίες ανάδειξης των προβλεπόμενων οργάνων διοίκησης.

Όφειλαν στο Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσουν εγκαίρως για την εύρυθμη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και όχι να γνωστοποιούν την τελευταία στιγμή τον αριθμό των εγκεκριμένων πιστώσεων, με  αποτέλεσμα όλα τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, να βρίσκονται σε αναταραχή με ορατό τον κίνδυνο καθυστέρησης της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου.

Το Υπουργείο, αντί να στέλνει εγκυκλίους, θα έπρεπε να διασφαλίσει τις ελάχιστες εκείνες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των Τ.Ε.Ι. και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο σπουδών των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα Ιδρύματα είναι το γεγονός ότι το αναγκαίο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μειωμένο κατά 55% κατά μέσο όρο σε όλα τα Τ.Ε.Ι. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά , ενώ για κάποια Ιδρύματα, όπως το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και το Τ.Ε.Ι. Λαμίας, οι αντίστοιχες μειώσεις αγγίζουν το 65%.

Καλείται άμεσα η κα Υπουργός Παιδείας: Να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις, ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των Ιδρυμάτων. Να ξεκολλήσει τους διορισμούς των ήδη εκλεγμένων μελών Ε.Π. που εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν στο γραφείο της. Να αυξήσει υπέρ των Τ.Ε.Ι το ποσοστό κατανομής των 400 πιστώσεων για διορισμούς νέων  μελών ΔΕΠ - Ε.Π. που έχουν ήδη εκλεγεί.

Να ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων, ώστε να εξορθολογήσει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Μαχαιριά στην καρδιά του επαρχιακού τύπου!!

Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​Ο ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ.35

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί καίρια η λειτουργία και η ελεύθερη έκφραση του Περιφερειακού Τύπου έχει επιδοθεί η Κυβέρνηση της Χώρας τους τελευταίους μήνες.
Τώρα που η έγκυρη πληροφόρηση και η ενημέρωση στην πραγματική της διάσταση έχει αναχθεί σε ύψιστο αγαθό, οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις επικεντρώνονται στη φίμωση του ελευθέρου λόγου, ο οποίος εκφέρεται μέσω των εφημερίδων της Περιφέρειας.
Η άποψη της Κυβέρνησης, που υιοθετείται και από τη Νέα Δημοκρατία, προφανώς είναι ότι ο έντυπος λόγος της Περιφέρειας που ελέγχει την εξουσία στηλιτεύει τα λάθη και στηρίζει την πρόοδο, πρέπει να σιγήσει. Προς τούτο και τα δυο κόμματα «εξουσίας» ψήφισαν το άρθρο 48 του Μεσοπρόθεσμου (ΦΕΚ152 Α' Νόμος 3986/01.07.2011) χωρίς να προηγηθεί ουδεμία διαβούλευση και χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις ιταμές προκλήσεις, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, κοντά στους αναγνώστες μας, στοχεύοντας στην προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής μας, της ανάπτυξης και της προόδου.
Σαν πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας και κάθετης αντίθεσης με όλα αυτά που συμβαίνουν, λάβαμε την απόφαση της αναστολής της φιλοξενίας των δελτίων τύπου και λοιπών ανακοινώσεων των Κορίνθιων βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων, οι  οποίοι  ψηφίζουν  τις τυποκτόνες διατάξεις των εκάστοτε νομοθετημάτων και αυτό διότι αποτελεί οξύμωρο πολιτικό σχήμα και δεν συνάδει  με την εντιμότητα, το γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι από τη μια ζητούν τη δυνατόν μεγαλύτερη προβολή τους μέσα από τα έντυπά μας και παράλληλα ψηφίζουν την εξόντωσή τους.


Λαλιώτης Ιωάννης

ΠΟΛΙΤIΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ 35.pdf.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚ​ΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙ​ΣΕΙΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, που βρίσκεται στην Ολλανδία ως καλεσμένη της Φιλελεύθερης Διεθνούς και του κυβερνώντος φιλελεύθερου "Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία" (VVD), μίλησε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ολλανδικό τμήμα της Φιλελεύθερης Διεθνούς και το VVD, με θέμα την κρίση στην Ελλάδα και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε στην ομιλία της: «Αυτή είναι όντως μια ευκαιρία τεραστίων διαστάσεων για την αναδιάρθρωση της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουμε την Ελλάδα από τα διαρθρωτικά και οικονομικά της προβλήματα. Γνωρίζω πως θα ματώσουμε όλοι. Περισσότερο θα ματώσουν οι Έλληνες. Κατ 'αρχάς πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε την πορεία του Ελληνικού προγράμματος, κατευθύνοντάς το προς κρατικές περικοπές και μεταρρυθμίσεις, όχι προς τη φορολόγηση. Έπειτα, πρέπει να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Η ύφεση θα καταστρέψει την Ελλάδα και θα επισκιάσει την Ευρώπη. Πρέπει επίσης να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα για τις τράπεζές μας αυξάνοντας δραστικά τα κεφαλαιακά τους αποθέματα και επεκτείνοντας το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το EFSF. Πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται πολιτική βούληση για να αλλάξουμε την Ευρώπη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κρίση να αναζωογονήσει τον εθνικισμό και να δηλητηριάσει τα μεγάλα μας επιτεύγματα. Είναι λυπηρό, η χώρα που έδωσε στην Ευρώπη το όνομά της και τα μεγάλα ιδεώδη του πολιτισμού της, τώρα να μοιάζει σε πολλούς σαν παρίας και κίνδυνος για την Ευρώπη».





Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Ολλανδό πρωθυπουργό κ. Μαρκ Ρούττε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          «Ήταν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση μεταξύ δυο ηγετών φιλελεύθερων κομμάτων. Αναλύσαμε διεξοδικά την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ζήτησα από τον Ολλανδό πρωθυπουργό να στηρίξει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και έλαβα τη διαβεβαίωσή του γι’ αυτό. Του εξήγησα ότι οι Έλληνες έχασαν το 50% της αγοραστικής τους δύναμης και ότι κάνουν μια μείζονα προσπάθεια για να βγουν από την κρίση.
Επιπλέον περιέγραψα στον κ. Ρούττε την ανάγκη για άμεσες επενδύσεις στη χώρα μας, για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία. Τέλος, τόνισα ότι οι εταίροι μας οφείλουν να γνωρίζουν πως η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το Νότο, χωρίς την Ελλάδα.
Γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις, προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα και να βγει επιτέλους η Ευρώπη μπροστά από τις αγορές».


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ η Ελλάδα καταστρέφεται και στην κυβέρνηση «τα παιδία παίζει». Δυστυχώς οι υπουργοί αντί να προχωρούν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα,  συνεχίζουν να ψάχνουν άλλοθι σε δημοψηφίσματα».

Συνέντευξη τύπου για την αναδιάρθρωση της στρατιωτικής θητείας


Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 16.30 στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, στην Αλεξανδρούπολη, Κύπρου 5, η ΟΝΝΕΔ θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση της στρατιωτική θητείας.
Ο ακριτικός Έβρος, προμαχώνας του ελληνισμού από Ανατολικά αποτελεί ένα συμβολικό σημείο για να παρουσιαστούν αυτές οι προτάσεις, στέλνοντας έτσι παράλληλο μήνυμα πως υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που καθημερινά «φυλάνε Θερμοπύλες» . Και η ευαίσθητη περιοχή του Έβρου είναι μία από αυτές, καθώς αποτελεί το πρώτο πέρασμα από την Ανατολή για όλη την Ευρώπη.
Η ΟΝΝΕΔ έχει ως αφετηρία ότι το υφιστάμενο σύστημα στράτευσης είναι παρωχημένο. Η αποτυχία του τεκμηριώνεται τόσο από τη σκοπιά του νέου, που καλείται να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αδυνατώντας να τον εφοδιάσει με προσόντα, που θα του φανούν χρήσιμα στην περαιτέρω πορεία της ζωής του,  όσο και από την οπτική του κράτους, εφόσον η συμβολή της θητείας στην επιχειρησιακή επάρκεια και ετοιμότητα του νέου κρίνεται συχνά ελλιπής.
Η όποια αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας δε θα πρέπει επομένως να εξαντληθεί στην αύξηση ή μη της διάρκειας της θητείας, με κύριο σκοπό την κάλυψη επιχειρησιακών ελλειμμάτων, αλλά θα πρέπει να  επικεντρωθεί ταυτόχρονα στο πώς αυτή θα καταστεί ουσιαστική και εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές και κυρίως για το νέο που καλείται να αφιερώσει σπουδαίο μέρος των δημιουργικών του χρόνων.
Με αυτό το γνώμονα, η ΟΝΝΕΔ θα καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταρρύθμιση της στρατιωτικής θητείας.


Από το γραφείο Τύπου

Επέκταση του Αποχετευτικού μέχρι το Δερβένι

Ομόφωνα μετά πολλών επαίνων ψηφίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. η σύμβαση για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου, η «Επέκταση του Αποχετευτικού μέχρι το Δερβένι και η αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου» προϋπολογισμού, 15.560.868,00 € με ιδία όμως συμμετοχή 4 εκ. ευρω περίπου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και μπαίνει στον δρόμο υλοποίησης του. Ηταν αίτημα πολλών ετών των Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Η σπουδαιότητα του έργου είναι τεράστια και τα οφέλη μεγάλα για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του Κορινθιακού κόλπου, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος ευχαριστεί θερμά τον Υπ. Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη για την σημαντική βοήθεια του στη υλοποίηση ενός από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής στην Δυτ. Κορινθία. Επίσης προ ημερησίας διατάξεως, ετέθει από τον Ανδρέα Ζάρρο το θέμα των Ψηφισμάτων της Πλατείας, η κατασκευή έργων και οι προτεραιότητες για την γενική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ ενημέρωση για την κατάσταση και τα προβλήματα του Κορινθιακού, ανέλυσαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄ των οποίων οι θέσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα απο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυρο κρίνεται η έφεση του Αστέρα Τρίπολης

Αυριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει τελικά από την επιτροπή εφέσεων η εκδίκαση της ένστασης που έχει υποβάλει ο Αστέρας Τρίπολης που τον υποβιβάζει μια κατηγορία. Η προετοιμασία για την αυριανή νέα δικαστική μάχη (και τη γενικότερη στρατηγική ανάλογα με την έκβαση στην Εφέσεων της ΕΠΟ) δεν είναι η μοναδική έγνοια των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης. Αλλωστε, περισσότεροι αγώνες έχουν δοθεί στις δικαστικές αίθουσες παρά στους αγωνιστικούς χώρους το τελευταίο διάστημα .Οι Αρκάδες θα μάθουν μεθαύριο για το… μέλλον τους στη Σούπερ Λίγκα μετά την πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού για την εμπλοκή τους στα «στημένα» παιχνίδια.
Οι διοικούντες την αρκαδική ομάδα προσπαθούν να καθησυχάσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, να κρατήσουν ήρεμους ?όσο αυτό είναι εφικτό- τους παίκτες, τονίζοντάς τους σε κάθε ευκαιρία πως ο Αστέρας θα βγει αλώβητος και από αυτή την περιπέτεια.
Αυτό ισχύει και για τους τρεις πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, τους Μπρέσκα, Σολάκη και Αλβάρεζ, που θα φορέσουν τη φανέλα του Αστέρα μόνο αν αυτός παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Στο μεταξύ δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής της Superleague, βάσει της οποίας ο Αστέρας Τρίπολης τιμωρήθηκε με υποβιβασμό (και πρόστιμο 300.000 ευρώ) και ο Γιώργος Μποροβήλος με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει, οι Αρκάδες τιμωρήθηκαν για «απόπειρα δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση», καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό, ο Γιώργος Μποροβήλος επιχείρησε πρώτα να δωροδοκήσει με 500.000 τον Μάκη Ψωμιάδη πριν την αναμέτρηση Καβάλας - Αστέρας Τρίπολης που έγινε στις 6 Μαρτίου 2011 και λίγες μέρες αργότερα τον Αχιλλέα Μπέο με το ίδιο ποσό για την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου (έγινε στις 12 Μαρτίου 2011).

Όπως υποστηρίζει η επιτροπή και προκύπτουν από τις συνομιλίες, ο Μάκης Ψωμιάδης αρνήθηκε την προσφορά (σ.σ. η Καβάλα νίκησε 1-0 τον Αστέρα), καθώς ακούγεται, σε μεταγενέστερη συνομιλία, να λέει σε έναν «Νίκο»: «Γλύτωσες από μένα γλύτωσες που δεν έδωσα το ματς στον Αστέρα να πούμε, που ήρθαν με 500 χιλιάρικα με την τσάντα να πούμε, με κατάλαβες;».

Οσο για την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, η επιτροπή βάσισε την απόπειρα δωροδοκίας σε δύο στοιχεία: Καταρχήν και βασικά στη συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη «με τον φερόμενο ως συνομιλητή του Νίκο Πατέρα, πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός, ή, κατά δήλωση του τελευταίου, με πρόεδρο άλλης ΠΑΕ που φέρει το ίδιο όνομα με αυτόν (ΝΙΚΟΣ), η οποία (συνομιλία)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο στοιχείο που σύμφωνα με την επιτροπή ενισχύει την πρόταση είναι «οι τακτικές συνομιλίες μεταξύ Γ. Μποροβήλου και Δ. Μπάκου (μέλους του Δ.Σ. και μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. «Αστέρας Τρίπολης») οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 16-2-2011 έως και 24-2-2011 και στις οποίες ζητείται η «βοήθεια» του Α. Μπέου προκειμένου η εγκαλουμένη ΠΑΕ να αποφύγει τον βαθμολογικά διαφαινόμενο υποβιβασμό της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό.

Η επιτροπή, πάντως, επισημαίνει ότι δεν αποδείχθηκε πως ο Αχιλλέας Μπέος αποδέχτηκε τις 500.000, παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση έληξε με νίκη 2-1 του Αστέρα Τρίπολης επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Γι' αυτό και η κατηγορία που βάρυνε, τελικά, τον Γιώργο Μποροβήλο και τον Αστέρα είναι η απόπειρα δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση (και όχι δωροδοκία) και δεν έφερε ισόβιο αποκλεισμό του πρώτου από κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης

sentragoal.gr

Θέατρο παραλόγου με κουρελιασμένα σκηνικά η χώρα. Δέχονται διαταγές με sms!

Η χώρα κατεβάζει ρολά σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της, την ώρα που η έκτη δόση του δανείου παραμένει στον αέρα και η πολιτική της ηγεσία πρωταγωνιστεί σε ένα θέατρο παραλόγου, με μπόλικους λεονταρισμούς χωρίς αντίκρισμα και ενώ λαμβάνει πλέον εντολές μέσω sms!
Σε θεατρική σκηνή επί της οποίας παρουσιάζονται έργα από το ρεπερτόριο του θεάτρου του παραλόγου εξελίσσεται η χώρα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα του τελευταίου εικοσιτετραώρου:

Η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup είχε ακυρωθεί σε μια ακόμη μεταμεσονύκτια διελκυστίνδα, όταν ο υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ξενυχτισμένος, έδινε χθες άλλη μια «έκτακτη» (είναι σαφές ότι το «έκτακτο» έχει πλέον εξελιχθεί σε «τακτικό») συνέντευξη Τύπου στην οποία υποστήριζε πως η έκτη δόση «δεν είναι το πρόβλημα», καθώς σημασία έχει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου (που αφορά στο δεύτερο δάνειο και ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή καταβολή του πρώτου).

Την ώρα, επίσης, που ο υπουργός επέμενε πως η έκτη δόση «δεν είναι το ζητούμενο», έσπευδε να μας… καθησυχάσει, λέγοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και πως... θα καταβληθούν οι μισθοί του Οκτωβρίου!

Επομένως, η έκτη δόση είναι το πρόβλημα!

Η χώρα υποδουλώνεται και οι «σωτήρες» της ψάχνουν ψήφους στη… Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.

Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι παίζονται ακόμη «ψηφο-παιχνίδια» (ένθεν κακείθεν), με αντικείμενο σοβαρά εθνικά θέματα.

Με τα οποία στην ουσία ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Το χρυσάφι, το Κατάρ και ο Σόρος - ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ… ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Βάρταν Γκρεγκόριαν

Οι ανακοινώσεις του περασμένου Σαββάτου για την περίφημη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Καταρινούς για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, έφερε οπωσδήποτε ένα κάποιο χαμόγελο στον αντικειμενικό αναγνώστη της είδησης - και τα δύο πρώτα σκέλη της είναι οπωσδήποτε θετικά:

Πρώτον, προβλέπεται με την έναρξη κιόλας των εργασιών στα… σκουριασμένα μεταλλεία να βρουν απασχόληση περίπου 1.500 άνθρωποι, γεγονός οπωσδήποτε παρήγορο, ιδίως για την ντόπια οικονομία της περιοχής, που μαστίζεται.

Κατά δεύτερον, θα αρχίσει επιτέλους αυτή η… χιλιοταλαιπωρημένη χώρα να αξιοποιεί ένα σημαντικό κοίτασμα, που όπως γνωρίζουμε σε συνθήκες ύφεσης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επένδυση, και επιπλέον σε βάζει ως χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον και αποκτάς μια κάποια παρουσία στο διεθνές χρηματιστήριο του χρυσού.

Εκπαίδευση στην ανακάλυψη του λάθους

Γράφει ο  Γρηγόρης Κλαδούχος

Όσοι  «κυβέρνησαν» και «κυβερνούν» δεν θέλουν πολίτες  με κρίση, μετόχους  αποφάσεων γι’  αυτά που τους αφορούν .  Ιδιαίτερα σήμερα το πολιτικό προσωπικό έχει ανάγκη την  αυτοσυντήρησή  του. Διαχειρίζεται την κρίση που δημιούργησε με την μικρότερη ηθική και πολιτική αξιοπιστία. Έχει καταργήσει τη δημοκρατία. Απέναντι σ’ αυτά, οι όμιλοι , οι ομιλίες, οι ιδέες, ο διάλογος είναι απελευθερωτικός δρόμος.
Ο Συνασπισμός στο Ξυλόκαστρο μας κάλεσε ν’ ακούσουμε τον κ. Παύλο Χαραμή και να συζητήσουμε. Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ και μέλος της Κ.Ε.  του ΣΥΝ μίλησε με θέμα «η δωρεάν δημόσια για όλους εκπαίδευση στο στόχαστρο.»
Έμεινα σε δυο φράσεις του, «Η εκπαίδευση είναι αναπτυξιακός παράγοντας» και «έκλεισαν κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», ως αφορμή και κίνητρο σκέψεων.
Η εκπαίδευση δεν είναι αναπτυξιακός παράγοντας γιατί (ή μόνο γιατί) προωθεί ανθρωπιστικές επιστήμες. Η μεγάλη παθολογία της μεταπολίτευσης και όλων των κομματικών μηχανισμών είναι ότι δεν ανακάλυψαν τις προφανείς αλλαγές στους τρόπους, τόπους και αναδιατάξεις παραγωγής. Το σύγχρονο παραγωγικό κεφάλαιο στηρίζεται στη γνώση. Όχι στην εργατική δύναμη. Επενδύουν περισσότερα χρήματα οι επιχειρηματίες στον σχεδιασμό, στην αισθητική, στην διαφήμιση ενός προϊόντος. Παράλληλα μια συμβολική οικονομία αναδεικνύεται. Ολόκληρες πόλεις κινούνται με καύσιμο την δημιουργική οικονομία. Παραγωγοί, φορέας της είναι η έμπνευση, η δημιουργικότητα των νέων.
Η αριστερά, βέβαια, αντιδρούσε με εργατισμό απέναντι στο ψευτοβιομηχανισμό, των μεταπρατικών ελίτ. Η Ελλάδα έπρεπε και πρέπει να επιλέξει το δρόμο της πολιτιστικοποίησης της εργασίας, του «παράγω  ισοδύναμου του σκέπτομαι», του έχω γνώση αυτού που παράγω.
Παρ’ όλη τη μαζική παραγωγή προϊόντων, η Κίνα δεν έχει καμία αναγνωρίσιμη  μάρκα ανάμεσα στις 100 πρώτες παγκόσμια. Το όχι στην κινεζοποίηση σημαίνει δυο πράγματα: Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χώρα που το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα πρέπει να είναι η φθηνή εργατική δύναμη·  η πραγματική της θέση στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη είναι με προϊόντα υψηλών συντελεστών προστιθέμενης συμβολικής αξίας. Χρειασθήκαμε και χρειαζόμαστε μια παιδεία της ποιότητας, της ταυτότητας, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια που να υπηρετούν αυτές τις επιλογές και εναλλακτικές κατανομές.
Αντί να κλαίμε που κλείνουν σχολεία, θα ‘πρεπε να είχαμε πρόταση ν’ ανοίξουμε σχολεία, πανεπιστήμια. Καθήκον της αριστεράς δεν είναι ν’ αρνείται τα χειρότερα. Είναι να προτείνει και να διεκδικεί το νέο, το καλύτερο. Οι νεολαίοι και οι φοιτητές διαπαιδαγωγήθηκαν στην άρνηση. Να δημιουργούν κινήματα υπεράσπισης κεκτημένων, αντίστασης. Δεν εκπαιδεύτηκαν στις αλλαγές, στις ιδέες, στις προτάσεις. Εκεί βρίσκεται  η ήττα της. Δηλαδή ,ήταν  γενικά «πολιτική» αλλά αυτή η «εξωτερική» πολιτικοποίηση, της άρνησης,  η αδιαφορία για τα περιεχόμενα σπουδών  έκαναν τα κινήματα αυτά κατ’ ουσίαν ενσωματωμένα. Τα συνθήματα, τα σλόγκαν δημιούργησαν παρατάξεις για συγκρούσεις. Αλλά αυτές ηττήθηκαν μέσα στις σχολές τους.
Κάθε περιφέρεια χρειάζεται πανεπιστήμια. Ο προοδευτικός πολιτικός και πνευματικός κόσμος έπρεπε να το θέσει πριν τα μοιράσουν, όπως τα στρατόπεδα. Είχαμε πει ότι θέλουμε πανεπιστήμιο από την Πελοπόννησο και όχι απλά στην Πελοπόννησο. Σε εναρμόνιση και συνέργεια με την ιστορία και το περιφερειακό παραγωγικό σύστημα.
Μαζί με εθνικά και περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης  χρειαζόμαστε αντίστοιχα εκπαίδευσης και έρευνας. Να ενεργοποιηθεί ο πολιτικός κόσμος, οι πολίτες για τον τόπο τους. Μια ισχυρή συνείδηση εντοπιότητας μπορεί να θέσει νέους όρους  κατανομών, εργασίας  και γνώσης.
Δυστυχώς κάποιοι  εκπρόσωποι στην περιοχή δεν το καταλαβαίνουν . Παίζουν με καταλήψεις μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια. Αρχηγός αυτοδιοικητικής παράταξης τα ‘βαλε με πρόεδρο συλλόγου γονέων. Η πρόεδρος γονέων άλλου γυμνασίου επικύρωσε τη μομφή. Αντί να βγουν μπροστά, κολακεύουν τα παιδιά. Κρύβουν έτσι ενοχές τους. Καλοπιάνω κάποιον για να τον έχω μαζί μου. Δείγμα της κατάστασης είναι και το ακροατήριο του κ. Χαραμή. Απούσες δημοτικές  παρατάξεις, κόμματα, φορείς. Αρκετοί από τους λίγους μίλησαν. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο δήμαρχος. Είχε δίκιο σ’ αυτά που είπε αλλά ήταν για άλλη συζήτηση.
Φεύγοντας από την εκδήλωση,  ένας καθηγητής είπε ότι η εκπαίδευση σπάει τις αλυσίδες. Η κοινωνία απελευθερώνεται ενηλικιώνεται όταν μπορεί να αυτοπροστατευθεί. Διαφορετικά παίρνει άριστα στην αποτυχία.              

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
(grklad@yahoo.gr)

Νοκ άουτ για 2 εβδομάδες ο Μυριώτης του Ατρόμητου Χιλιομοδίου

Εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο εβδομάδες θα μείνει ο Μυριώτης. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των ιατρών για τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ο οποίος τραυματίστηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Ένωση Ερμιονίδας, στο οποίο η ομάδα του νίκησε 1- 0 με δικό του γκολ!
Στο 30΄του παιχνιδιού, ο άτυχος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε – γύρισε το πόδι του –λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε από τον Κουσκουνά.
Οι διοικούντες τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στον 7ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος κατα την διάρκεια των μεταγραφών , προχώρησαν στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών , του 18χρονου αμυντικού Γιώργου Πολυδωρόπουλου, του συνομήλικού του μέσου Περικλή Ρούπα και του 22χρονου χαφ Θόδωρου Ζήση.
Επίσης απέκτησε τον 31χρονο επιθετικό Γιώργο Ξύδη που έχει πλούσια καριέρα σε ομάδες Δ’ Εθνικής, καθώς πέρυσι έπαιζε στον Πόρο, ενώ έχει αγωνιστεί και στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Ασπρόπυργου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο, ενώ έπαιξε και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τέλος στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ο Ατρόμητος  προσέθεσε στο δυναμικό του ,τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό Ανδρέα Παπαϊωάννου ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Πανναυπλιακό και Ένωση Μιδέας ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναργειακού την περίοδο 2008-2009 όταν οι «λύκοι» συμμετείχαν στη Γ’ Εθνική.

Υπέγραψε ο Βανγέλι στην Κόρινθο

Υπέγραψε στην Κόρινθο ο 27χρονος Παύλος Βανγκέλι ολοκληρώνοντας πλέον το καλοκαιρινό φλερτ με την ομάδα του Ισθμού που τον είχε ψηλά στη λίστα των στόχων της.
Ο μεσοεπιθετικός θα ενσωματωθεί άμεσα με την ομάδα της Κορίνθου εν όψει της νέας σεζόν, ενώ η εμπειρία του σε Επανομή, Ρόδο, Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι πολύτιμη στην Κόρινθο στις νέες περιπέτειές της στην κατηγορία, ενώ με τον Ηρακλή Ψαχνών πέρυσι είχε κάνει αισθητή την παρουσία του.

Happy Birthday to PASOK

Happy Birthday to PASOK
Χτες είχαμε γενέθλια. Κλείσαμε τα δύο χρόνια. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ στο σπίτι με δώρα. Ο Βαγγέλης μας έφερε μια εισφορά -έκτακτη!- έκτακτη!, η Άννα μας έφερε ένα dvd για να μάθουμε γράμματα, ο Παπουτσής έφερε κάτι χημικά για να κάνουμε ατμόσφαιρα, ο Κουτρουμάνης μας έφερε μια σύνταξη –μας συγκίνησε γιατί το δώρο αυτό είναι σπάνιο πια.

Που το βρήκε ο μπαγάσας; Ο Ραγκούσης άργησε, δεν πρόλαβε την τούρτα γιατί έψαχνε ταξί…Είναι πολύ ταπεινός άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί αμάξι της Βουλής….. Ε εντάξει δεν πειράζει για την τούρτα … Κάπου θα φάει καμία…Ο Ρέππας ήρθε με ένα φίλο του ξένο που τον λέγανε Τόμσεν και ήτανε μεγάλη αντιπαθούκλα και συνέχεια μέτραγε κεφάλια. Σημείωνε και μετά έλεγε πως κάποιοι περισσεύουν και πρέπει να φύγουν γιατί δεν φτάνει το φαΐ… Τι παπάρας…Ο Γερουλάνος ήρθε ντυμένος αρχαίος Θεός για να κλέψει την παράσταση. Νόμιζε ότι έχουμε απόκριες. Πάντα αλλού αυτό το παιδί…Ήρθε και ο Πάγκαλος, την έπεσε στο μπουφέ, τον ρήμαξε και μετά μας είπε: Αν σας ρωτήσει κανείς, μαζί τα φάγαμε….Και τώρα ξηλωθείτε γιατί έχω πολλά ακίνητα να θρέψω…Ο Πάγκαλος είναι κουραστικός στα πάρτι…

Μαζευτήκαμε λοιπόν είδαμε video τον Γιώργο να λέει «λεφτά υπάρχουν», να λέει «ο δρόμος είναι ανοιχτός… πάμε», είδαμε το άλλο το ωραίο «πρώτα ο πολίτης», μετά την εκδρομή στο Καστελόριζο που μας έβαλε στο ΔΝΤ και κλάψαμε από συγκίνηση. Τον Παπακωνσταντίνου είδαμε να λέει πως αν χρειαστούν άλλα μέτρα σημαίνει πως θα έχει αποτύχει - γελάσαμε πολύ…Ήπιαμε λίγο και αρχίσαμε τα ανέκδοτα…Ο Γιώργος έλεγε πως θα τα καταφέρουμε, πως θα έρθει η ανάπτυξη, πως δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τους νέους, πως υπάρχει ελπίδα και προοπτική για να βγούμε από την κρίση….Και έχει έναν τρόπο να τα λέει…Ξεκαρδιστήκαμε… Καλά κι ο Βαγγέλης είναι ασυναγώνιστος στην παρέα. Είπε πως θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας και πως δεν θα χρειαστούν αλλά μέτρα…. Γελάσαμε πολύ σου λέω … Βέβαια το καλύτερο ανέκδοτο το είπε πάλι ο Γιώργος. Είπε πως οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο- μα που τα βρίσκει-που τα βρίσκει…κατουρηθήκαμε…Είπαμε το τραγούδι σε μία έκρηξη αυτοκριτικής «Να ζήσεις μαλάκα και χρόνια πολλά κι αυτοί να σου παίρνουν χοντρά και ψιλά, εσύ να ψηφίζεις για νάσαι φτωχός και όλοι να λένε αντέχει αυτός….»…

Τέλος παίξαμε θάρρος ή αλήθεια όπου σε μια στιγμή ο Γιώργος μας εξομολογήθηκε ότι δεν μπορεί ποτέ στη ζωή του να πει ψέματα. «Είπα πως λέφτα υπάρχουν…. Απλώς δεν είπα ολόληρη τη φράση γιατί την ξέχασα.. Λεφτά υπάρχουν μέχρι τον Νοέμβρη»……


Αντώνης Ανδρικάκης
newpost.gr

H κλήρωση του Κυπέλλου Κορινθίας (Β΄φάση).

Πραγματοποιήθηκε στην Ε.Π.Σ.  Κορίνθίας η κλήρωση της Β' φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας η οποία θα διεξαχθεί. στις 12 και 19 Οκτωβρίου. Από την κλήρωση προέκυψαν ενδιαφέροντες αγώνες .
Ο Αστέρας Δερβενίου θα τεθεί αντιμέτωπος στην έδρα του με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου θα υποδεχθει τον ΠΑΣ Κόρινθο. Μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει  η αναμέτρηση του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου όπως και ο αγώνας της Προοδευτικής Περιγιαλίου κόντρα στον Πανσολυγιακό

Αναλυτικά  η κλήρωση Β' φάσης:

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Άρης Κορίνθου - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
Θύελλα Πετρίου - Θύελλα Κάτω Διμηνιού
ΑΟ Αγ. Θεόδωροι - ΠΑΣ Κλένια
Αστέρας Δερβενίου - Εθνικός Ξυλοκέριζας
Προοδευτική Περιγιαλίου - Πανσολυγειακός
Γαλάζιοι Νέοι - Πανευρωστινιακός
ΑΟ Λεχαίου - Ελλάς Βέλου
ΑΟ Σολομού - ΑΣ Λουτράκι
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου
Αναγέννηση Κιάτου - Παννεμεατικός
Απέσσας Χαλκίου - Πανκαμαριακός
Πέλοπας Κιάτου - Δάφνη Εξαμιλίων
Άλμπατρος Κόρφου - Κόρινθος '06
Ηρακλής Λεχαίου - ΠΑΣ Κόρινθος
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου

Οι νέοι μισθοί για τους δημοσίους υπαλλήλους ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Ολες οι ανατροπές που έρχονται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αποκαλύπτονται στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο που δημοσιεύει σήμερα το "Εθνος"
Αυξήσεις από 7-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου. Παράλληλα μειώνονται οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο σχέδιο νόμου, που αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος", περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού έπειτα από αξιολόγηση, ενώ τίθεται πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ τον μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.

Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται για "ενιαίο" μισθολόγιο, αφού δεν εξισώνονται πλήρως οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά για "νέο" μισθολόγιο, το οποίο κατανέμει τις αμοιβές με δικαιοσύνη συνδέοντας τον μισθό με τη βαθμολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης.


Ουσιαστικό πάγωμα μισθών για την πλειοψηφία των υπαλλήλων (μετά όμως τις μειώσεις) προβλέπει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ελάχιστη θα είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, που θα φτάσει τα 780, ωστόσο οι νεοεισερχόμενοι που τον λαμβάνουν θα χάσουν καθώς καταργείται η προσωπική διαφορά, ενώ υπάλληλοι με πολλά επιδόματα θα δουν το μισθό τους να πέφτει στο μισό.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

                                                          ΥΕ        ΔΕ       ΤΕ        ΠΕ
ΒΑΘΜΟΣ

Α                                                         -            -        1.992    2.096
Β                                                         -         1.497   1.811    1.906
Γ                                                     1.134     1.248    1.509    1.588
Δ                                                       986      1.085    1.312    1.381
Ε                                                       858        943     1.141    1.201
ΣΤ                                                    780         858     1.037    1.092


ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επίδομα:                                                         Ποσό
Επικίνδυνης/ανθυγιεινής εργασίας                  150
Παραμεθόριων περιοχών                                 100
Αδειας/εορτών                                              1.000
Οικογενειακή παροχή                                        35

Θέσης/βαθμό
Γ δντης                                                           700
διευθυντής                                                      400
τμηματάρχης                                                  250
προϊστάμενος                                                   60

Οι απώλειες για όσους έχουν πολλά επιδόματα


Υπάλληλοι όπως εκείνοι που υπηρετούν στο υπουργείο οικονομικών που μέχρι τώρα λάμβαναν από 30% ως και 50% του μισθού τους μέσω επιδομάτων θα δουν τη μισθοδοσία τους να πέφτει κατακόρυφα, ειδικά όσοι βρίσκονται αρκετά χρόνια σε υπηρεσία θα δουν απώλειες ακόμη και 1.000 ευρώ. Οι απώλειες για υπαλλήλους σε άλλα υπουργεία θα είναι μικρότερες, δεν παύουν όμως να είναι απώλειες.
Υπάλληλος ΥΠ.ΟΙΚ με υπηρεσία 14 έτη θα δεί το βασικό του μισθό να αυξάνεται από τα 1.103 στα 1.248 ευρώ, όμως τα επιδόματά του από τα 1.200 ευρώ που είναι σήμερα θα πέσουν στα 124 ευρώ και έτσι θα έχει απώλεια 931 ευρώ. Ο μισθός του από τα 2.303 σήμερα θα πέσει στα 1.372 ευρώ.
Υπάλληλος Υπ. Παιδείας με 14 έτη στο Δημόσιο και με μισθό σήμερα 1.305 ευρώ θα δει τον βασικό να ανεβαίνει στα 1.588, τα επιδόματά του θα πέσουν από τα 280 ευρώ στα 159 ευρώ και έτσι τελικά το σύνολο του μισθού του θα ανέβει από τα 1.585 ευρώ στα 1.747 ευρώ.
Το πότε θα μπουν βέβαια οι αυξήσεις σε όσους, τυχαιρούς, δεν είναι στη μεγάλη δεξαμενή των 100.000 υπαλλήλων που χάνουν, είναι ένα ζήτημα. Οι πληροφορίες λένε ότι για ποσά ως 50 ευρώ οι αυξήσεις θα μπουν άμεσα. Για ποσά ως 100 ευρώ οι αυξήσεις θα διαμυραστούν μέσα στον πρώτο και τον χρόνο, ενώ για ποσά άνω των 100 ευρώ θα καταβάλλονται ισόποσα σε διάστημα 3 ετών

ΕΘΝΟΣ