Πέμπτη 16 Απριλίου 2026

Πανηγυρική πρόκριση για Άστον Βίλα, επική ανατροπή η Μπράγκα, άντεξε και πέρασε η Νότιγχαμ

 

 Η Άστον Βίλα μετέτρεψε τη ρεβάνς με την Μπολόνια σε γιορτή, φιλοδώρησε τους Ιταλούς με τέσσερα γκολ και τσέκαρε "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Europa League (4-0). Πρόκριση με επική ανατροπή για την Μπράγκα, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 στην Ανδαλουσία από την Μπέτις, επιβλήθηκε 4-2. Η Νότιγχαμ βρήκε γκολ νωρίς κόντρα στην Πόρτο, υπερασπίστηκε το προβάδισμά της (1-0) και πέρασε στους "4".

Η ΑΕΚ αποχαιρετά την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, αγγίζοντας το θαύμα της ανατροπής / Ιστορική ανατροπή και πρόκριση στους “4” για το Στρασβούργο

 

 Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ο Παλαθόν μείωσε σε 3-1 και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του Conference League.

Μουδιασμένο ξεκίνημα αλλά ο Ζίνι… άναψε την “σπίθα

Η Ράγιο ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς στο έβδομο λεπτό όταν ο

Ολυμπιακός - Ολίμπια Μιλάνο 85-76: Πρώτος και καλύτερος για 2η συνεχόμενη χρονιά στη ρέγκιουλαρ σίζον

 

 Ιδανικό τελείωμα για τον Ολυμπιακό στη ρέγκιουλαρ σίζον της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ με 85-76 της Ολίμπια Μιλάνο με και με ρεκόρ 26-12 έκοψε πρώτος -και φέτος- το νήμα. Πλέον θα περιμένει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, που θα έρθει μέσω των πλέι ιν. 

Βεζένκοφ (20π.), Ντόρσεϊ (18π.), Χολ (14π.) και Μιλουτίνοφ (13π., 15ρ.) κορυφαίοι για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο Άλεξ Μάνινγκερ

 Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο πρώην τερματοφύλακας των   Γιουβέντους    και    Άρσεναλ, Άλεξ Μάνινγκερ, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Το τραγικό συμβάν συνέβη σήμερα (16/4) στο Σάλτσμπουργκ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με τρένο. Μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η σύγκρουση   παραμένουν αδιευκρίνιστες. 

Κολυδάς: Μύθοι και αλήθειες για την αφρικανική σκόνη – Τι πραγματικά συμβαίνει

 
Αφρικανική σκόνη: Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης βρίσκεται η Αθήνα τις τελευταίες μέρες με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά να εξηγεί πώς η εικόνα της ατμόσφαιρας αποδεικνύεται πιο σύνθετη από ό,τι δείχνουν οι εντυπωσιακοί χάρτες που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.                                                                    

Μάλιστα όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στα social media, δημιουργείται μια αίσθηση υπερβολής γύρω από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και ο ίδιος εξηγεί το λόγο.

Γιατί την αφρικανική σκόνη δεν τη «ζούμε» στην επιφάνεια;

Στο Μουντιάλ με τη Σαουδική Αραβία ο Γιώργος Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας και, εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026. Το μόνο που απομένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση. 

Ισοπαλία πρόκρισης για την Σαχτάρ στην Ολλανδία

 
 Η ουκρανική ομάδα διαχειρίστηκε πλήρως το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, πήρε ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Άλκμααρ κι εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λιάνα Κανέλλη για Γιώργο Μυλωνάκη: Καταλαβαίνω τι είναι να «σκάει» κανείς από προσωπικές επιθέσεις

«Το να πάθει εγκεφαλικό κάποιος, είναι το λιγότερο με αυτά που γράφονται ανεξέλεγκτα επί προσωπικού», σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Λιάνα Κανέλλη για τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γιώργο Μυλωνάκη που εξακολουθεί να δίνει μάχη στην εντατική του «Ευαγγελισμού».

Η Λιάνα Κανέλλη έκανε μία αναφορά στον Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος την Τετάρτη (15.04.2026) υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα, και υποβλήθηκε σε εμβολισμό για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Στο πλατό της εκπομπής του ΣΚΑΪ,

Θέλτα – Φράιμπουργκ 1-3: «Παρέλαση» των Γερμανών και στη ρεβάνς, για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League Με συνολικό σκορ 6-1 πέρασαν στην 4άδα οι Γερμανοί

 Η Φράιμπουργκ φιλοδώρησε με τρία τέρματα τη Θέλτα και στην Ισπανία (3-1), πανηγυρίζοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, αμφότερες με τριάρες και συνολικό σκορ 6-1. Η Φράιμπουργκ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της απέναντι στη Θέλτα.

Πάτρα: Εφιάλτης για 12χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα του για εξαναγκαστική εργασία – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Μια πολύ σοβαρή και σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως στην Πάτρα, όταν ένα 12χρονο αγόρι βρήκε το κουράγιο να ζητήσει βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς ο πατέρας του τον εξανάγκαζε σε παιδική εργασία και μάλιστα με τη χρήση βίας.

Το παιδί αποκάλυψε ότι για περίπου δύο χρόνια ζούσε έναν εφιάλτη στην Πάτρα, καθώς ο ίδιος του ο πατέρας το ανάγκαζε να γυρίζει σε διάφορες πόλεις και

Έκτακτες αποζημιώσεις έως 8 εκατ. ευρώ για τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο λόγω αφθώδους πυρετού

 

 Έκτακτη οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις παραγωγής τυριού στη Λέσβο που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω αφθώδους πυρετού δίνει η κυβέρνηση, με την ενεργοποίηση ειδικού προγράμματος αποζημιώσεων ύψους 8 εκ. ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 5 Απριλίου.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά, και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιο Πετραλιά και έλαβε αριθμό ΦΕΚ Β

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Από την 1η Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, προσφέροντας τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα. 
Οι δικαιούχοι που θα λάβουν τις επιταγές του κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο Μητρώο Παρόχων.

Οι διανυκτερεύσεις μπορεί να φτάσουν τις δέκα, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και τις δώδεκα -εντελώς δωρεάν- σε καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, πλην των Σποράδων. 

Σε σχέση με το πρόγραμμα του 2025, οι πολύτεκνες οικογένειες εισέρχονται στην ίδια κατηγορία υψηλής προτεραιότητας με τα ΑμεΑ, ενώ οι ανάδοχες μητέρες εντάσσονται πλήρως στο πρόγραμμα.

Γιώργος Μυλωνάκης: Σταθερή η κατάστασή του, παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ - Τα τελευταία νέα της υγείας του

 

O Γιώργος Μυλωνάκης συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και η κατάστασή του παραμένει σταθερή, όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Τι λέει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: 

«Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Γεώργιος Μυλωνάκης, συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και η κατάστασή του παραμένει σταθερή».

Θεμιστοκλέους: Σταθερή η κατάσταση του Μυλωνάκη – Θα κερδίσει αυτή τη μάχη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Μυλωνάκης παλεύει για τη ζωή του εξαιτίας αθλιοτήτων που έχουν στόχο εμένα / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Ονειρεύεσαι αυτοδυναμία ΝΔ για να βγεις από τη δύσκολη θέση - Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένετε αυτόν που σας διέλυσε για να επανέλθει


Με την πρωτολογία του πρωθυπουργού  ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ με θέμα το κράτος δικαίου και την κατάσταση των θεσμών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους καταγγέλλοντας τους για προσπάθεια σπίλωσης του ίδιου, της οικογένειάς του και των συνεργατών του. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στέκεται

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: Να κλείσει ιδανικά την κανονική διάρκεια, μπροστά στον κόσμο του

 Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τη Μιλάνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague, στοχεύοντας στη νίκη μέσω της οποία θα "σφραγίσει" την πρώτη θέση.

Η «αυλαία» της regular season της Euroleague «πέφτει» με τη διεξαγωγή

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γονιός

 

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής του συλλόγου Γιώργος Γονιός.


Ο Γιώργος Γονιός έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο και την “πράσινη” οικογένεια. Με τα χρώματα του Παναθηναϊκού κατέγραψε 310 συμμετοχές, ενώ υπήρξε και μέλος της χρυσής ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στο ΔΕΡΒΕΝΙ με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 Οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ διοργανώνουν ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στο ΔΕΡΒΕΝΙ την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 20.30' στο Καφενειο "Η ΠΑΡΕΑ" (Μαρίας Κοντοχριστοπούλου) για να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ευκαιρίες του τόπου μας. #xylokastro #evrostini #derveni #stirizospiro #orizontesdimiourgias

Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Α’ Σύναξη Φοιτητών και Νέων της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου

Μία νέα σελίδα για την ποιμαντική των νέων ανοίχθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, με την πρώτη σύναξη φοιτητών και νέων που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδρικό – Πνευματικό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» στην Αρχαία Κόρινθο.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Χριστοφόρος Χρόνης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ και Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Η Ανάσταση του Κυρίου ως απάντηση στα υπαρξιακά ζητήματα των νέων».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Παύλος, εξέφρασε τη χαρά Του για την αθρόα συμμετοχή νέων και φοιτητών (ηλικίας από 18 έως 35 ετών) της Ι. Μητροπόλεως σε αυτή την ποιμαντική δράση που αφορά την νεανική κοινότητα της Ι. Μητροπόλεως. Με τη λήξη της σύναξης παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.  

ΚΥ Ξυλοκάστρου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και αποκαλύψεις για το περιστατικό του 55χρονο

  

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Χαρά Βαραβέρη, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, κ. Μιχαηλίδου, περιέγραψε με ιδιαίτερη έμφαση τις διαχρονικές και σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίες – όπως σημειώνει – επιβαρύνουν σημαντικά τη λειτουργία της δομής, ειδικά σε έναν δήμο με αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής κίνησης.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται τόσο σε εορταστικές περιόδους όσο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η περιοχή δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που αυξάνει την πίεση στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο περιστατικό με τον θάνατο του 55χρονου άνδρα, το οποίο έχει προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμό. Η κ. Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων ανήκουν

Παραδοσιακό Γλέντι στο Καμάρι

Ο Πανκαμαριακός    σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της Ζωοδόχου Πηγής.

  • Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026 22:00

  • Ταβέρνα "ΤΑ ΡΙΚΙΑ", Καμάρι Κορινθίας                                           Το καλλιτεχνικό σχήμα της βραδιάς υπόσχεται ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι με τους:      

  • Νατάσσα Γκολφίνου

  • Βασίλης Καρδάρας

  • Δημήτρης Ρέστας       

  • Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε για κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6940974974.