Παρά την απογοήτευση από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός έδωσε μία ακόμη παράσταση, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 5-2 τον Βόλο στο “Λάμπρος Κατσώνης”, για την 3η αγωνιστική των Play Off 5-8 του πρωταθλήματος της Super League.
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν
πολύ καλό ρυθμό, με τον Βόλο να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9′ με τον Λάμπρου να πασάρει στον Χουάνπι αλλά ο Ισπανός από την μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Άνακερ που απεκρουσε εντυπωσιακά. Ο Λεβαδειακός όμως ήταν αυτός που χαμογέλασε πρώτος με τον Βήχο να εκτελεί την στατική φάση, ο Νίκας πήρε την κεφαλιά, ο Μορέιρα απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά στην επαναφορά ο Τσιβελεκίδης πήρε την μπάλα και πάσαρε στον Όζμπολτ με τον Σλοβένο από κοντινή απόσταση να κάνει το 1-0 για τον Λεβαδειακό, στο 21′. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά σε δύο περιπτώσεις στο 28′ και στο 29′ ο Άνακερ βγήκε νικητής στην μονομαχία με τον Χουάνπι. Αλλά και πάλι ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είχε την ουσία. Στο 32′ ο Παλάσιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μορέιρα και σε κενή εστία έκανε το 2-0 για την ομάδα της Βοιωτίας στο 32ο λεπτό.Οι Βοιωτοί συνέχισαν να κυριαρχούν και στο δεύτερο μέρος. Στο 53’, από το VAR (Κωνσταντίνος Πουλικίδης, Αθανάσιος Τζήλος) κάλεσαν τον Δημήτρη Μόσχου για on field review, για χέρι του Μαξιμιλιάνο Κόμπα σε γύρισμα του Λαγιούς. Ο Λασιθιώτης διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τον Οζέγκοβιτς να ευστοχεί για το 3-0. Όπως ήταν λογικό, οι δυο ομάδες έριξαν τους ρυθμούς τους από εκεί και πέρα. Μια άστοχη κεφαλιά Κόμπα (61’) κι ένα σουτ του Οζέγκοβιτς (68’) που μπλόκαρε ο Μορέιρα προηγήθηκαν του δεύτερου πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαδειακός. Αυτή τη φορά σε έφοδο του Ταξιάρχη Φίλων ο οποίος ανατράπηκε από τον Τριανταφύλλου. Ο Βήχος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, για το πρώτο φετινό γκολ του. Ο Οζέγκοβιτς είδε την κεφαλιά του να σταματάει στη ρίζα της δεξιάς δοκού στο 79’ για να έρθει το γκολ της τιμής για τον Βόλο.
Ο Κύρκος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, διένυσε μερικά μέτρα και με δυνατό δεξί σουτ διαμόρφωσε το 4-1. Ο ίδιος ο 23χρονος μέσος μείωσε ακόμη περισσότερο, με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, μετά από φάση διαρκείας κι αρχική απομάκρυνση της μπάλας πάνω στη γραμμή από τον Παναγιώτη Λιάγκα μετά το λάθος του Άνακερ και το πλασέ του Διαμαντή Λεγκίσι. Τέλος; Όχι. Νέο κερδισμένο πέναλτι από τον Φίλων, εύστοχη εκτέλεση από τον Λιάγκα για το τελικό 5-2. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κέρδισε για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν τον Βόλο κι έφτασε στους 25 βαθμούς, έχοντας τρεις παραπάνω από τον Άρη, πέντε από τον ΟΦΗ και οκτώ από τον Βόλο. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου θα έχουν, πάντως, την ευκαιρία να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανθεσσαλικό (Κυριακή 10/5, 17:00), διασώζοντας το γόητρό τους.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Άνακερ, Βήχος, Τσάπρας (70’ Φίλων), Λαγιούς (70’ Παπαδόπουλος), Νίκας (80’ Μανθάτης), Όζμπολτ (46’ Οζέγκοβιτς), Λαμαράνα (46’ Τσοκάι), Λιάγκας, Παλάσιος, Τσιβελεκίδης, Γκούμας.
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Κώστας Μπράτσος): Μορέιρα, Μύγας, Τριανταφύλλου, Αμπάντα, Λυκουρίνος, Μπουζούκης (46’ Γρόσδης), Κόμπα, Γκονζάλες, Τζόκα (Λεγκίσι), Χούανπι (46’ Κύρκος), Λάμπρου (82’ Βαϊνόπουλος).
==============
Ο Άρης νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ (0-2) και ακολουθεί τον ΟΦΗ στην κούρσα για την τιμητική πρωτιά στα πλέι άουτ «5-8». Οι θεσσαλονικείς στάθηκαν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Είχαν περισσότερες δυνάμεις και διάθεση, σε αντίθεση με τους Κρητικούς που είχαν εμφανώς «αδειάσει» έπειτα από τον θρίαμβο της κατάκτησης του Κυπέλλου.Βαθμολογικό κίνητρο εξάλλου δεν υπάρχει στα πλέι οφ και την νίκη την πήρε η ομάδα που θέλει να κλείσει με τον δικό της θετικό τρόπο τη σεζόν και να γλυκάνει τον κόσμο της για τις αποτυχίες που προηγήθηκαν. Το έκαναν με τα γκολ του Ντουντού στο 11' και του Γιαννιώτα στο 86'. Ο ΟΦΗ είχε την καλύτερη στιγμή του στο 60’, όταν το σουτ του Φούντα σταμάτησε στο δοκάρι
ΟΦΗ: Λίλο, Αθανασίου, Σενγκέλια, Κωστούλας, Κρίζμανιτς, Λαμπρόπουλος, Κανελλόπουλος, Καραχάλιος (79' Θεοδοσουλάκης), Φούντας (79' Γιαννιώτας), Νους, Σαλσέδο (61’ Ισέκα).
ΆΡΗΣ: Αθανασιάδης, Γένσεν, Ρόουζ, Φαμπιάνο, Ράτσιτς, Φρίντεκ, Φαντγκά (66’ Τεχέρο), Γκαρέ (72’ Γιαννιώτας), Πέρεθ, Καντεβέρε (66’ Κουάμε), Ντούντου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής για τα Playoffs 5-8:
ΟΦΗ – Άρης 0-2
Λεβαδειακός – Βόλος 5-2
Η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League
1. Λεβαδειακός 29 57-42 25
2. Άρης 29 26-30 22
3. ΟΦΗ 29 37-48 20
4. Βόλος 29 31-47 17
Η επόμενη αγωνιστική (4η)
Κυριακή 10 Μαΐου 2026
17:00: Βόλος ΝΠΣ – Λεβαδειακός
17:00: Άρης – ΟΦΗ