Γκολ, θέαμα, ρυθμός και προσμονή για τους επαναληπτικούς είχαν οι τελευταίοι αγώνες της φάσης των 16 του UEFA Champions League.
Ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, όπου ο Φεντερίκο Βαλβέρδε μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι σε προσωπική του υπόθεση. Με τρία γκολ από το πρώτο
ημίχρονο, το ένα καλύτερο από το άλλο, ο Ουρουγουανός διαμόρφωσε μόνος του το τελικό 3-0, με τη Βασίλισσα να έχει πάρει σπουδαίο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ.Συνέχεια στη Νορβηγία, όπου το τρένο της Μπόντο Γκλιμτ δε σταματάει ούτε κόντρα στην Σπόρτινγκ. Αρχή στο 32', όπου ο Φετ μετάτρεψε σε γκολ το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μπλόμπεργκ έκανε το 2-0.
Η Σπόρτινγκ όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έκανε, αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 71' με τον Χεγκ. Ξεκάθαρο προβάδισμα των Νορβηγών, εν όψει του επαναληπτικού στη Πορτογαλία.
Η Άρσεναλ είχε μόνο νίκες σε οκτώ ματς της League Phase, αλλά στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, απέναντι στην ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Όμως, η Λεβερκούζεν έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της και η Άρσεναλ πήρε μία ισοπαλία, που την κάνει φαβορί για την πρόκριση, πριν από τη ρεβάνς του Λονδίνου. Μέχρι το 89ο λεπτό οι “ασπιρίνες” είχαν το προβάδισμα με το γκολ του Άντριχ από το 46′, ωστόσο, στο 86′ ο Μαντουέκε έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου του και με το πέναλτι που επιβεβαίωσε και το VAR, ο Χάβερτς έφερε το ματς στα ίσια κι άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες ενόψει της ρεβάνς της 17ης Μαρτίου στο “Έμιρεϊτς”.
Τέλος, στο καλύτερο ματς της βραδιάς, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με το εντυπωσιακό 5-2 την Τσέλσι, η οποία στάθηκε εξαιρετικά, αλλά πλήρωσε την αδράνεια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μπάρκολα έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Γκούστο να ισοφαρίζει. Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ντεμπελέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Παριζιάνους.
Ο Έντσο Φερνάντες ισοφάρισε ξανά για τους Λονδρέζους, με τον Βιτίνια να δίνει για τρίτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το τελευταίο τέταρτο αποτέλεσε προσωπική υπόθεση του Κβαρατσκέλια, με τον Γεωργιανό σταρ να σκοράρει δις για να διαμορφώσει το τελικό 5-2.
Το προφίλ των 16 το Champions League
Το πρόγραμμα της φάσης των “16” στο Champions League:
Τρίτη 10/03
Γαλατάσαραϊ – Λίβερπουλ 1-0
Αταλάντα – Μπάγερν Μονάχου 1-6
Ατλέτικο Μαδρίτης – Τότεναμ 5-2
Νιουκάστλ – Μπαρτσελόνα 1-1
Τετάρτη 11/03
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Άρσεναλ 1-1
Μπόντο/Γκλιμτ – Σπόρτινγκ 3-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 5-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-0
Τρίτη 17/03
19:45 Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπόντο/Γκλιμτ
22:00 Άρσεναλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν
22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν
Τετάρτη 18/03
19:45 Μπαρτσελόνα – Νιουκάστλ
22:00 Λίβερπουλ – Γαλατάσαραϊ
22:00 Μπάγερν Μονάχου – Αταλάντα
22:00 Τότεναμ – Ατλέτικο Μαδρίτης