Οι τρεις κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο (28/1) στην αρμόδια Εισαγγελέα Τρικάλων.
Διαρροή αερίου «βλέπουν» πίσω από την τραγωδία
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, η τραγωδία φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισχυρή έκρηξη στον χώρο όπου βρίσκονταν οι φούρνοι του εργοστασίου.Οι έρευνες συνεχίζονται, με το εργοστάσιο να εξακολουθεί να καπνίζει μετά τη μεγάλης έκτασης φωτιά που ακολούθησε την έκρηξη, ενώ οι αρχές προχωρούν σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που συγκεντρώνει το protothema.gr από το σημείο, οι εγκαταστάσεις της Βιολάντα διέθεταν μελέτη πυρασφάλειας, η οποία είχε κατατεθεί ηλεκτρονικά από αρμόδιο μηχανικό τον Σεπτέμβριο του 2025.
Πώς έγινε η τραγωδία
Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο πριν τις 4:00 π.μ. και έκαψε πτέρυγα του εργοστασίου. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του εργοστασίου που βρίσκεται στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας.Τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η φωτιά στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα άφησε πέντε οικογένειες ακρωτηριασμένες, πέντε σπίτια βουβά.Πέντε γυναίκες που πήγαν νύχτα στη δουλειά τους για το μεροκάματο και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά στις αγκαλιές των συζύγων τους και των παιδιών τους.
Η Έλενα Κατσαρού, η οποία ήταν μητέρα ενός 13χρονου αγοριού, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Βιολάντα. Γνώριζε τον χώρο, τους ρυθμούς, τις δυσκολίες. Εκεί στον χώρο που για χρόνια ήταν η δεύτερη ζωή της εγκλωβίστηκε στις φλόγες και άφησε την τελευταία της πνοή.




Η πέμπτη γυναίκα, η Αγάπη Μπουνοβα, συμφωνα με πληροφορίες ήταν σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, μια γυναίκα-στήριγμα για την οικογένειά της.