Το πιο εύκολο απόγευμά του στη φετινή σεζόν είχε ο Πύργος, ο οποίος επικράτησε με 7-0 του ουραγού Πανγυθεατικού. Πέτυχε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας τον Άγγελο Χαντί να σημειώνει δυο γκολ και να φτιάχνει άλλα τρία, ένα εξ’ αυτών, σε ένδειξη αλτρουϊσμού, το πρόσφερε στον Βαγγέλη Μακρή, προκειμένου εκείνος να φτάσει τα δώδεκα και να ανέβει στην πρώτη θέση του πίνακα τω σκόρερ του ομίλου, πλάι στον Κώστα Ηλιόπουλο. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η νεανική ομάδα του Πανγυθεατικού, δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στους έμπειρους παίκτες του Πύργου, οι οποίοι από τα πρώτα λεπτά απλοποίησαν την κατάσταση με δυο γρήγορα γκολ. Ο Πύργος είχε σε ολόκληρο το παιχνίδι την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε στιγμές, ενώ είδε και τον νεαρό Ροζή να κάνει το ντεμπούτο του. Παράλληλα ο Κουτρομάνος, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες, να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, για μια ομάδα η οποία μετά και τις επιστροφές των τιμωρημένων, αλλά και Το ματς καρέ-καρέ
3′: Με πλασέ ο Μπούζας το 1-0
7′: Ο Χαντί από το ύψος της περιοχής το 2-0.
14′: Σέντρα του Καλλέργη, κεφαλιά του Μακρή, μπλόκαρε ο Καβαλιώτης
18′: Σουτ του Καλλέργη, εξουδετέρωσε ο Καβαλιώτης.
29′: Κεφαλιά του Μακρή στο δοκάρι.
30′: Πλασέ του Παπαδόπουλου άουτ.
33′: Διπλή προσπάθεια του Μακρή στα χέρια του Καβαλιώτη.
37′: Απευθείας φάουλ του Χαντί στα δίχτυα.
48′: Ο Χαντί έστρωσε στον Μακρή για το 4-0
52′: Κόρνερ του Χαντί με βολ πλανέ ο Παπαδόπουλος το 5-0
59′: Από κάθετη του Χαντί, ο Καλλέργης το 6-0.
70′: Με πλασέ του Δασκαλόπουλου το 7-0. του Μπαρμπρούση, θα προετοιμαστεί με όλους τους παίκτες, και τους τριάντα, ώστε να πάει πάνοπλη στο μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής στη Ζάκυνθο.
ΠΥΡΓΟΣ: Σούλης, Κάρδαρης, Μαρκόπουλος (53′ Δασκαλόπουλος), Λιβυάκης, Μακρής (64′ Ροζής), Χαντί, Καλλέργης (64′ Πλαστουργός), Πατάπης (64′ Μαυρόπουλος), Γκονσάλο Μούσια (53′ Σέζαρ), Μπούζας, Παπαδόπουλος.
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ: Καβαλιώτης (87′ Ρουμπάτος), Μπούτσικος, Ανθίτσας, Τσάρι, Σιμιτζής, Κοτσιφάκος, Δέσκας, Μπορίσοφ (63′ Καλαμπόκης), Κασαρχός, Άλκια, Καλαμπόκης.
Με πίστη, θέληση, αφοσίωση και αυταπάρνηση ο ΑΠΣ Ζάκυνθος προετοιμάζεται για το ματς της χρονιάς, κόντρα στον Μιλτιάδη την Κυριακή το απόγευμα στις 3 η ώρα.
Γ’ Εθνική
Η Ζακυνθινή ομάδα, έχει “ανοίξει πλέον νέα σελίδα” στην πορεία της και με νέο προπονητή στον πάγκο (Γιάννης Αποστολίδης), αλλά και με τα νέα παιδιά που βρίσκονται στον σύλλογο, θέλει να κάνει την αντεπίθεσή της, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής.Οι νησιώτες, έχουν απολέσει την 2η θέση και θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν σε αυτή. Είναι η εκείνη η θέση που οδηγεί (σε μεγάλο βαθμό) στους αγώνες των μπαράζ ανόδου για τη Β΄ Εθνική κατηγορία. Η Ζάκυνθος των 37 βαθμών είναι στο κατόπι του Παναιγιαλείου των 39 βαθμών και οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα είναι οδυνηρή για τη ζακυνθινή ομάδα, η οποία την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί στο νησί τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Πύργος.
Ο νέος τεχνικός της Ζακύνθου Γιάννης Αποστολίδης, μπορεί να βρίσκεται λίγες ώρες στο “τιμόνι” της τεχνικής ηγεσίας, αλλά έχει σηκώσει μανίκια και προσπαθεί σε πρώτη φάση να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του, έτσι ώστε να τα δώσουν όλα για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τεχνικός της Ζακύνθου Γιάννης Αποστολίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και αυτό δημιουργεί έναν “ευχάριστο πονοκέφαλο” στον Ξανθιώτη τεχνικό. Οι προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής ήταν υψηλής έντασης και μάλιστα στο “διπλό” έπεφταν κορμιά με ‘όλους τους παίκτες να διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα. Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο των Αμπελοκήπων με τον βορειοελλαδίτη τεχνικό να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το πλάνο αλλά τον σχηματισμό που θα ακολουθήσει στο ματς.
Η αποστολή της ομάδας θα αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου από το λιμάνι του νησιού με τελικό προορισμό την Μεσσηνία όπου και θα διανυκτερεύσει. Το ματς της Κυριακής έχει ώρα έναρξης τις 3 το απόγευμα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Χρόνης από την Δυτική Αττική με βοηθούς τον Παν. Κωνσταντόπουλο από την Αρκαδία και τον Βασίλη Θωμόπουλο από την Δυτική Αττική. Η Ζάκυνθος καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, διότι η νίκη εκτός από τους τρεις-πολύτιμους βαθμούς θα αλλάξει και την ψυχολογία εν΄ όψει του μεγάλου ματς του ομίλου της 19ης αγωνιστικής στο νησί με τον ΠΑΣ Πύργος. Την ίδια ώρα που η Ζάκυνθος θα δίνει αυτή την μεγάλη “μάχη” στο Πυργάκι, ο Παναιγιάλειος θα αντιμετωπίζει την Κόρινθο στο Αίγιο με τους νησιώτες να περιμένουν και από εκεί κάποιο δώρο από τους κορίνθιους παίκτες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ντέρμπι του Παναιγιαλείου με την Κόρινθο, του Πέλοπα Κιάτου με τον ΑΟ Λουτρακίου και της Θύελλας Πατρών με την Παναχαϊκή. Τέλος στο Άστρος ο Ερμής Μελιγούς υποδέχεται τον Πανθουριακό.
18η Αγωνιστική
Σάββατο 31.01.2026,
Πύργος AFC - Πανγυθεατικός 7 - 0
Κυριακή 01.02.2026, 15:00
Μιλτιάδης ΑΟ - Ζάκυνθος ΑΠΣ
Ερμής Μελιγούς - Πανθουριακός
Παναιγιάλειος - Κόρινθος ΠΑΣ
Θύελλα Πατρών - Παναχαϊκή
Πέλοπας Κιάτου - ΑΟ Λουτρακίου
Βαθμολογία
1 ΠΑΣ Πύργου 18 39 -6 41
2 Παναιγιάλειος 17 31-13 39
3 Ζάκυνθος. 17 30-11 37
4 ΑΟ Μιλτιάδης 17 29-16 31
5 ΑΟ Λουτρακίου 17 17-14 24
6 ΠΑΣ Κόρινθος 17 28-26 24
7 Πέλοπας Κιάτου 17 24-26 22
8 Παναχαϊκή 17 22-24 19
9 Πανθουριακός 17 13-24 19
10 Θύελλα Πατρών 17 19-21 16
11 Ερμής Μελ. 17 10-28 9
12 Πανγυθεατικός 17 7-55 2