Τρίτη 5 Αυγούστου 2025

"Νέο αίμα " στη Διοίκηση του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Μελισσαρόπουλος.

 🗳Προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. 

🔵⚪️ Κατά την πρώτη του συνεδρίαση, έγινε προγραμματισμός της νέας χρονιάς και ο καταμερισμός των θέσεων. Συγκεκριμένα:

Πρόεδρος: Μελισσαρόπουλος Σπύρος (Μέμος)

Α' Αντιπρόεδρος: Κούκιος Χρήστος

Β' Αντιπρόεδρος: Κουρής Γιάννης

Γενικός Γραμματέας: Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος 

Ταμίας: Ζάγας Θάνος

ΥπεύθυνοςΔημοσίων Σχέσεων: Ψαρρός Γιάννης

Έφορος Υλικού: Κατούφας Θανάσης


#asterasmiazoi

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Ελεύθερη είσοδος σε 114 μουσεία και μνημεία

 Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Ελεύθερη είσοδος σε 114 μουσεία και μνημεία
 

Η πανσέληνος του Αυγούστου, γνωστή ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» αναμένεται να φωτίσει τον καλοκαιρινό ουρανό το βράδυ του Σαββάτου στις 9 Αυγούστου, με το υπουργείο Πολιτισμού να διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις προκειμένου πολίτες και επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα της Πανσελήνου.

Συγκεκριμένα για την Πανσέληνο του Αυγούστου, θα προσφέρεται ελεύθερη είσοδος σε 114 αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, υποδεχόμενοι το κοινό, κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε 71 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ περίπου 44 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης

   Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης

Φωτιά, λίγο έξω απ’ την Τρίπολη, εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Αυγούστου 2025. Η φωτιά ήταν στο 3ο χλμ, της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, κοντά στα όρια της κοινότητας Τζίβα. Η φωτιά έκαιγε σε στρεμματική έκταση με δένδρα και ξερά χόρτα.

Υπήρξε παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ, εκεί, βρέθηκε η Πολιτική Προστασία του δήμου της Τρίπολης, αλλά και η Αστυνομία που έκοψε την κίνηση των αυτοκινήτων στο επίμαχο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης. Στον εφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, συνέδραμε και μία μεγάλη υδροφόρα του δήμου της Τρίπολης.

Το αγωνιστικό προγραμμα του ΠΑΣ Κόρινθος, του Πέλοπα Κιάτου και του Α. Ο. Λουτρακίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής 2025 – 2026

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2025 – 2026

1
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

2

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ  
Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΑΧΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

3

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961

4

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  

 Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΑΧΙΟΥ

5

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ  

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961 - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

6

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
7

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ

8

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ  
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ

9

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
10

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΑΧΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
11

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1961

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Εφαρμογή του μέτρου Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Τετάρτη 06-08-2025

  


            Κόρινθος, 05.08.2025


 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURAκαθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα, άλση και εθνικούς δρυμούς, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν. 998/1979 (Α ́ 289),σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκανοι υπ’ αριθμ.:148490/22.05.2025 (ΑΔΑ: 9ΛΝΨ7Λ1-Ε61) και 222886/28.07.2025 (ΑΔΑ: ΨΛ1Χ7Λ1-ΣΤΟ)Αποφάσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Καρκινογόνα καύση σκουπιδιών: αίτημα για έκτακτη σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

 Λαϊκή Συσπείρωση για Αναπτυξιακό Οργανισμό Πελοποννήσου Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.:  «Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς»! - Δημοτική Ραδιοφωνία  Τρίπολης

Η έναρξη της επίσημης διαβούλευσης για τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων στις 1 Αυγούστου αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνουμε: η κυβέρνηση, με τη στήριξη επιχειρηματικών ομίλων και την ανοχή των Περιφερειακών Αρχών, δρομολογεί πλήρως τη μετατροπή των σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

https://enromiosini.gr/newsite16/wp-content/files/2020/08/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%A9%CE%A3%CE%97.jpg  

Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω

 Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12, Λουκά θ' 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

Εορτάζει αύριο η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα ( ΒΙΝΤΕΟ με την ιστορία του ναού)


 
Αύριο  Τετάρτη 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου)
 
Πρόγραμμα Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χελυδορίου ( Μεντουριάνικα)
Τρίτη 5 Αυγούστου , ώρα 7:30 μ.μ
Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας
Τετάρτη 6 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ
Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ.Χελυδορίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από  εκπομπή που παρουσίαζε με τον δικό της γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου μέσα  από  τηλεοπτικό σταθμό της Κορινθού όπου καταγράφεται μια ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας. Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισσα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο άλλοτε  ψάλτης και επίτροπος της εκκλησίας της Μεταμόρφωσεως αείμνηστος  Νικόλαος Μπούζας.

Τα videos

 



  

Χρόνια πολλά και καλά

 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Τραγωδία στις Άλπεις: Ο Πατρινός ορειβάτης Δ. Καντάς έχασε το ζωή του στον ορεινό όγκο του Mont Blanc

 Δημήτρης Κάντας 

Ο 33χρονος Πατρινός ορειβάτης, Δημήτρης Κάντας έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, μετά από ατύχημα στον ορεινό όγκο του Mont Blanc, Haute-Savoie.

Ο Δημήτρης Κάντας, αθλητής του μπάσκετ, αλπινιστής και Φυσικός, φέρεται να έπεσε, αφού έχασε την ισορροπία του την ώρα που κατέβαινε προς το καταφύγιο Goûter (3.835 μέτρα).

Η διμοιρία ορεινής χωροφυλακής του Chamonix (PGHM) ειδοποιήθηκε από μάρτυρες του ατυχήματος.

Στις 9 Αυγούστου η “Λευκή Νύχτα” του Κιάτου

 Στις 9 Αυγούστου η “Λευκή Νύχτα” του Κιάτου 

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025, θα γίνει η “Λευκή Νύχτα” στο Κιάτο. Διοργανωτής είναι ο δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου. Στηρίζει ο δήμος Σικυωνίων.

Τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοιχτά απ΄ τις 8 το απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, υπόσχεται, ότι, οι μαγαζάτορες, θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις. Επίσης η ” λευκή νύχτα ” θα περιλαμβάνει πολύ μουσική, κεράσματα και άλλες εκπλήξεις.

“Διασκεδάζουμε, ψωνίζουμε, στηρίζουμε την τοπική αγορά”, αναφέρει στο σύνθημά του ο Εμπορικός Σύλλογος του Κιάτου. Όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιάσει τα δρώμενα ο Τρύφωνας Σαμαράς.