Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Eπάνοδος με ...λύτρωση για τον Ζίνι! / ΠΑΟΚ-Κηφισιά 3-0: Ζίβκοβιτς κερνούσε, Τάισον “έπινε”, ΠΑΟΚ… μεθούσε / Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3: Πέρασε από τις Σέρρες και τώρα κοιτάζει Στουρμ

Ούτε η διακοπή των Εθνικών έκανε την ΑΕΚ ν΄αλλάξει το ...χούι της να νικά με 1-0 και το πέτυχε κόντρα στον Άρη για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος και τέταρτο εγχώριας διοργάνωσης !

Για την ΑΕΚ του Νίκολιτς που από τις 5 Οκτώβρη έχει να βάλει δεύτερο γκολ την λύση έδωσε ο Ζίνι που επέστρεψε από

τον τραυματισμό του όχι μόνο βασικός αλλά και κομβικός κόντρα στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ (που αποθεώθηκε για τις τέσσερις «κιτρινόμαυρες» θητείες του)

Mε τον Ανγκολέζο στο αρχικό σχήματ (επανακάμψας μετά τις 18/09) και τον Μάνταλο «εξαρι» παρέταξε την ομάδα του ο Μάρκο Νικόλιτς και η πιεστική προσέγγιση της ομάδας του της έδωσε την μπάλα (έφτακαι στο 81% αρχικά!) αλλά δεν είχε σωστές επιλογές τόσο στην τελική πάσα, όσο και στην εκτέλεση μ' αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος η μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι του Άρη το δοκάρι του Παναγίδη στο 33' σε σουτ εκτός περιοχής!

Η ατυχία των φιλοξενούμενων δεν εξαντλήθηκε εκεί αφού έχασαν στην αναπαυλα τον Σoύντγκρεν και στο 55' τον Αλφαρέλα (με σοκαριστικό κάταγμα στο μετατάρσιο)

Ενδιάμεσα (48') ο Στρακόσα είχε σταματήσει τον Κάρλες Πέρεθ σε τετ α τετ με τον Διούδη να τον μιμείται σε προσπάθεια του Γιόβιτς (57').

Λίγο αργότερα ο Ρέλβας «απάντησε» στο δοκάρι του Άρη με τον Ρέλβας να τραντάζει το οριζόντιο με μονοκόμματο σουτ στο 66' και η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 77' με κεφαλιά του Ζίνι από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Μάνταλου από την επανορθωτική γραμμή!

AEK (Nίκολιτς): Στρακόσα - Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πένραϊς (67’ Πήλιος) – Μάνταλος (84΄ Γκρούγιτς, Πινέδα, Καλοσκάμης (67’ Κοϊτά), Ζοάο Μάριο (79’ Γκατσίνοβιτς) – Ζίνι (83΄ Μαρίν) , Γιόβιτς

ΑΡΗΣ (Χιμένεθ): Διούδης - Τεχέρο, Άλβαρο, Σούντμπεργκ (λ.τρ. 46’ Ρόουζ), Φαντιγκά – Μόντσου, Ράτσιτς, - Παναγίδης (79’ Μορουτσάν), Πέρεθ (79’ Γιαννιώτας), Αλφαρέλα (λ.τρ. 55’ Ντουντου΄) – Μορόν.




Κρατάει το τρίποντο και την επαφή με την κορυφή ο ΠΑΟΚ που νίκησε 3-0 την Κηφισιά με αυτογκόλ του Σιμόν προς το τέλος του πρώτου μέρους, τον Τάισον να το σφραγίζει με δυο γκολ στο τέλος και με τον Παβλένκα να κάνει δύο σημαντικές αποκρούσεις στο ξεκίνημα των δύο 45λέπτων. Ήταν ανώτερος, αλλά χωρίς να πιάσει καλή απόδοση,απέναντι σε αντίπαλο που έδωσε μάχη παρότι στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ούγκο Σόουζα. Κι εκεί δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Σούπερ ο Ζίβκοβιτς, μέσα σε όλα τα γκολ.                                                                                                                                                

Η Κηφισιά παρά τις πολλές απουσίες της (ανάμεσά τους και ο διεθνής Παντελίδης, όπως και ο Σεμπάστιαν Λέτο) πήγε να αιφνιδιάσει στο 5' με τρομερή ενέργεια του Τετέι και σουτ του Τζίμα που απέκρουσε ο Παβλένκα. Ο ΠΑΟΚ συναντούσε δυσκολίες στην ανάπτυξη και στην παραγωγή φάσεων, με την Κηφισιά να είναι πολύ καλά οργανωμένη. Στο 26' ο Πέλκας βρήκε δίχτυα από κοντά, αλλά ο Γιακουμάκης που του γύρισε την μπάλα ήταν οφσάιντ στην μπαλιά του Μεϊτέ. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και στο 31' είχε ευκαιρίες με τον Πέλκα και τον Τάισον, ενώ ο Βραζιλιάνος είχε άστοχο σουτ στο 41'. Για να έρθει το προβάδισμα στο 43' από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Οζντόεφ, με την μπάλα να βρίσκει και στον Σιμόν (χρεώθηκε ως αυτογκόλ) πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ξενόπουλου. Ήταν το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ φέτος στην Τούμπα σε πρώτο ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ ζήτησε αποβολή του Αντόνισε για φάουλ στον Σάστρε, αλλά ο παίκτης της Κηφισιάς τιμωρήθηκε με κίτρινη. Σε φάση που προκάλεσε μεγάλη ένταση και πολλές κάρτες στους πάγκους. Η Κηφισιά πήγε και πάλι να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά στο 49' ο Παβλένκα έκανε και πάλι τρομερή επέμβαση σε γυριστό σουτ του Εσκιβέλ. Στο 52' δεν πρόλαβε ο Πέλκας με προβολή να αξιοποιήσει τη σέντρα του Σάστρε, ενώ ο Ξενόπουλος μπλόκαρε στη συνέχεια το σουτ του Γιακουμάκη.

Το ματς δεν είχε φάσεις για αρκετή ώρα μέχρι την αποβολή του Ούγκο Σόουζα στο 73' για μαρκάρισμα στον Οζντόεφ. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο πιο άνετα ( είχε πάντως φάση ο Τετέι), πέτυχε το 2-0 στο 88' με πλασέ του Τάισον μετά από κούρσα και ασίστ από τον Ζίβκοβιτς και σφράγισε τη νίκη στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του στο ματς της Ευρώπης με την Μπραν. Στο 90'+2' ο Ξενόπουλος νίκησε τον Τσάλοφ, αλλά όχι τον Τάισον στο 90'+3' που τον «εκτέλεσε» πάλι από πάσα του Ζίβκοβιτς!

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Σάστρε (67' Κένι), Λόβρεν, Μιχαηλίδης, Τέιλορ (76' Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Πέλκας (67' Ιβανούσετς), Γιακουμάκης (86' Τσάλοφ)

ΚΗΦΙΣΙΑ: Ξενόπουλος, Σιμόν, Πόκορνι,. Ούγκο Σόουζα, Χουχούμης (59' Λαρουσί), Έμπο, Ρουκουνάκης (72' Μούσιολικ), Αντονίσε (59' Ζέρσον Σόουζα), Εσκιβέλ (59' Αμανί), Τζίμας (78' Πετκόφ), Τετέι



 Ο Παναθηναϊκός που προερχόταν από τις νίκες επί των Μάλμε και ΠΑΟΚ, πέρασε νικηφόρα και από τις Σέρρες, επικρατώντας με 3-0 του Πανσερραϊκού και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς με τη Στουρμ Γκρατς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα έως το 30’. Κι αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει καθόλου ένταση στο παιχνίδι του και είδε τους γηπεδούχους να απειλούν σε δύο περιπτώσεις.

Αρχικά στο 7’ με την κεφαλιά του Νάνελι που έφυγε λίγο άουτ και εν συνεχεία στο 13’, όπου πάλι ο Νάνελι με προβολή ανάγκασε τον Λαφόν να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά άρχισε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Άρχισε να πιέζει τους Σερραίους, ο Τετέ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το 0-1. Στο 40’ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ γύρισε την μπάλα από τα δεξιά προς τον Ζαρουρί, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε ο Τσιριβέγια από τον Τσέριν λόγω τραυματισμού και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τετέ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και παρότι ο Ράφα Μπενίτεθ είχε να διαχειριστεί ακόμη έναν τραυματία, δίνοντας τα γάντια στον Κότσαρη αντί του Λαφόν που ένιωσε ενοχλήσεις, κατάφεραν να κλείσουν τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του. Είχε δύο καλά σουτ με τους Τσέριν (48’) και Μπακασέτα (52’) που δεν βρήκαν στόχο, αλλά δνε συνέβη το ίδιο στο 60’. Ο Τετέ έκανε τη σέντρα και ο Γεντβάι με φοβερό ανάποδο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Το «τριφύλλι» δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 69’ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να σκοράρει που δέχτηκε την πάσα από τον Πάντοβιτς και με ξερό δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 0-3.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Τιναλίνι - Λύρατζης, Φέλτες, Ντε Μάρκο, Καλίνιν (66’ Τσαούσης) - Δοϊρανλής (66’ Ομεονγκά), Λιάσος - Νάνελι, Γκριν, Μπρουκς (57’ Γκάλβαν) - Καρέλης (57’ Μάρας, 81’ Μπανζακί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Λαφόν (46’ λ.τρ. Κότσαρης) - Γέντβαϊ, Πάλμερ Μπράουν, Τουμπά, Μλαντένοβιτς - Τσιριβέγια (42’ λ.τρ. Τσέριν), Σιώπης - Τετέ (82’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Ζαρουρί (82’ Μπόκος) - Πάντοβιτς (73’ Σφιντέρσκι).

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη Super League:

Σάββατο 22/11

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 1-1
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 3-0

Κυριακή 23/11

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3
ΠΑΟΚ – Κηφισιά 3-0
ΑΕΚ – Άρης 1-0

Δευτέρα 24/11

18:00 Βόλος – Λεβαδειακός
20:00 ΑΕΛ – ΟΦΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

1

 Ολυμπιακός

11

26-7

28

2

ΠΑΟΚ

11

23-7

26

3

ΑΕΚ

11

12-725

4

Λεβαδειακός

10

26-12

18

5

Παναθηναϊκός

10

15-9

18

6

Βόλος10 13-1318

7

Άρης11 9-1213
8Κηφισιά1117-2112

9

Παναιτωλικός

11

15-12

12

10

Ατρόμητος1111-159

11

Αστέρας Τρίπ

11

13-178

12

.Α.Ε. Λάρισσας

10

 9-187

13

ΟΦΗ

9

 9-20

6

14

Πανσερραϊκός

11

 7-28

5