Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

“Πάτησε” κορυφή ο Πανιώνιος νίκησε το Αιγάλεω (2-0)

  

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική στον νότιο όμιλο της Super League 2, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε δίκαια του Αιγάλεω με 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης όπου ισοβαθμεί με την Κηφισιά. Τα γκολ για τον Ιστορικό πέτυχαν ο Πότσι στο 32' και ο Γεμιστός στο 85'. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του «Σίτι» στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Χριστόπουλος, Πότσι, Χρούστινετς, Μπούσης, Τσορνομάζ, Γκίνη (67′ λ.τ Ενγκουέμ), Κολοβός (82′ Τσερίσεφ), Βενάρδος (67′ Στούπης), Φελίσιο (36′ λ.τ Γεμιστός), Νοικοκυράκης (46′ Πιερτζάκομι). 

Αιγάλεω: Κυρίτσης, Κωστόπουλος (65′ Τάμπας), Ουνγιαλίδης (76′ Δρίτσας), Ζιούλης, Ευαγγέλου, Καρρίκι, Μπάμπης, Καρβούνης (46′ Τάτσης), Βάρκας, Νταβιώτης (23′ λ.τ Ζούνης), Τσούκαλος (65′  Νίκολλι). 

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστική

Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ – Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό «τώρα»

 Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ – Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό «τώρα» 

Ο IDF ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες που προειδοποιούν για εισερχόμενους πυραύλους ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, μεταξύ άλλων και στο Τελ Αβίβ. «Οι συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της χώρας μετά από εκτοξεύσεις που πέρασαν στη χώρα από τον Λίβανο, οι λεπτομέρειες ερευνώνται», έγραψε ο στρατός στο Χ. Σε επόμενη ανάρτηση, ο IDF ανέφερε ότι εντοπίστηκαν τρεις εκτοξεύσεις από τον Λίβανο και «όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν».


Πιτσιλής σε προϊσταμένους ΔΟΥ: «Αυτονόητη η προστασία της διαφάνειας και η συνέπεια απέναντι στους πολίτες»

Πιτσιλής σε προϊσταμένους ΔΟΥ: «Αυτονόητη η προστασία της διαφάνειας και η συνέπεια απέναντι στους πολίτες» 

Τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων όλης της χώρας συγκάλεσε το πρωί ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στον απόηχο της αποκάλυψης του κυκλώματος διαφθοράς, στην ΔΟΥ Κέρκυρας.

Όπως και μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος της Χαλκίδας, έτσι και τώρα, ο κ. Πιτσιλής υπενθύμισε ότι η ΑΑΔΕ συνεργάζεται στενά με κάθε αρμόδια αρχή για την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς στην Αρχή, και ο ίδιος θα συνεχίσει να απευθύνεται όπου πρέπει, για τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας / Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας

 Ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας 

62 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή και υφυπουργού Χρίστου Δήμα. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί καλύτερα η παραβατικότητα της Κορινθίας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, πρόσφατα, αντιπροσωπείες δήμων, είχαν

Αιγιάλεια: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο στον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο- Στο κοιμητήριο Ροδοδάφνης η ταφή.

Αιγιάλεια: Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αν...

 Η Αιγιάλεια αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο με τη δέουσα τιμή που αρμόζει στον πρώτο πολίτη του τόπου. Είπε το τελευταίο αντίο στον χαρισματικό αυτοδιοικητικό, τον διορατικό οραματιστή, τον δικό της άνθρωπο που έφυγε τόσο απρόσμενα και άδικα από τη ζωή στα 67 του χρόνια.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησαν στο Αίγιο τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, από τον Ιερό Ναό  Φανερωμένης Αιγίου οικογένεια, συγγενείς φίλοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του

Ελαιόλαδο: Γιατί χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για αισθητή πτώση τιμών φέτος

 Ελαιόλαδο: Γιατί χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για αισθητή πτώση τιμών φέτος 

Χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να είναι η παραγωγή ελαιόλαδου και αυτό λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας κυρίως στην Κρήτης, θέτοντας επ’ αμφιβόλω τις προσδοκίες για αισθητή πτώση των τιμών του.

Αρμόδιοι παράγοντες της κρητικής αγοράς ελαιόλαδου αναφέρουν πως η έλλειψη βροχοπτώσεων στο νησί και ιδίως στα κεντρικά και ανατολικά του (δηλαδή στο Ηράκλειο και το Λασίθι), θα οδηγήσει σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή του, ειδικά αν δεν αντιστραφεί αυτό το κλίμα κατά τον τρέχοντα μήνα.

Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια»

 Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια» 

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

«Στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα είναι και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχουν αμφιβολίες», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας έτσι ότι

Καιρός - Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνει ο «Ωμέγα Εμποδιστής» - Έρχονται ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας από την Τετάρτη

 anemoi 

Ανομβρία και λίγες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος εξήγησε τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» και πότε θα φέρει ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό με ισχυρούς βοριάδες.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, θα δούμε ελάχιστες βροχοπτώσεις, κατά κανόνα προς τα ανατολικά τμήματα. Αίτιο για την εξέλιξη του καιρού αποτελεί ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών να έρθουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Πότε υποχωρεί αισθητά η θερμοκρασία 

Αθηνά Μαρτίνου: Το ύστατο χαίρε στη μεγάλη κυρία του εφοπλισμού

arthrou-kidia-martinou 

 martinou2   

Το τελευταίο αντίο στην Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου, την ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας και από τις πρωτοπόρες στη διεθνή θαλάσσια βιομηχανία διεθνώς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και εκκλησιαστικού κόσμου στην κηδεία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου ήταν η ιδρύτρια του ναυτιλιακού κολοσσού Thenamaris Ships Management. Ήταν γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες που κρατούσε χαμηλούς τόνους και απέφευγε τη δημοσιότητα και την επίδειξη πλούτου.

«Κι εμείς θα κάνουμε βαπόρια»! Αυτή ήταν η φράση που επαναλάμβανε ξανά και ξανά η Αθηνά (Νουνού, όπως τη φώναζαν) Μαρτίνου, όταν έβλεπε με τις φίλες της τα καράβια να περνούν. Με το πείσμα που της χάρισε η κεφαλλονίτικη καταγωγή της, η γεννημένη στη Γλυφάδα Νουνού, κατάφερε να φτιάξει τη ζωή της όπως ονειρευόταν. Μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη, ίδρυσαν μια ναυτιλιακή αυτοκρατορία ιδρύοντας τον ναυτιλιακό κολοσσό Thenamaris Ships Management, που συνεχίζουν τα παιδιά της, δεν προκάλεσαν ποτέ με επιδείξεις πλούτου και δύναμης και αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στην προσφορά στους συνανθρώπους τους και στην πατρίδα. Έτσι, στα 97 της χρόνια, μπορούσε να κλείσει ήσυχη τα μάτια της…


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας

 15/10/2024 

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) βρίσκονται περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων μηνών, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις από τις αρχές του φθινοπώρου και οι ισχυροί άνεμοι παρατείνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είθισται να είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επικινδυνότητα), φέτος πολλές περιοχές της χώρας είναι σχεδόν καθημερινά στον δείκτη 3, ενώ υπήρξαν ημέρες ακόμα και με δείκτη 4, δηλαδή ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού (π.χ. στις 29 Σεπτεμβρίου όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Δυτική Κορινθία).

Κατά τις πηγές της Πολιτικής Προστασίας, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες με την ερχόμενη εβδομάδα να αναμένεται δύσκολη για τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται, ότι με δείκτη 3 απαγορεύονται οι θερμές εργασίες. Στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ το αδίκημα της εξ αμελείας πρόκλησης πυρκαγιάς έχει μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης.

Ψάχνει νίκη κορυφής ο Πανιώνιος

   

Την ευκαιρία να παραμείνει στην 1η θέση της βαθμολογίας του Β' Ομίλου της Super League 2 έχει ο "Ιστορικός", αντιμετωπίζοντας εντός έδρας, στον αγώνα που ολοκληρώνει την 4η αγωνιστική, το Αιγάλεω (14/10, 16:30).

Ο Πανιώνιος υποδέχεται σήμερα (14/10, 16:30) το “Σίτι” στην τελευταία αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Super League 2, με στόχο τη νίκη που θα κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, με συγκάτοικο την Κηφισιά.

Ξεκινούν τα μαθήματα στο δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κορίνθου

 Ξεκινούν τα μαθήματα στο δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κορίνθου 

Αρχίζουν τα μαθήματα στο δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κορίνθου. Οι παραδόσεις ξεκινούν την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου.

Το ΔΕΑΠ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο δήμο Κορινθίων.

Οι πολίτες, φαίνεται να έχουν αγκαλιάσει το θεσμό και αναμένεται να γεμίζουν την αίθουσα, όταν θα δίνονται οι διαλέξεις και οι παραδόσεις των μαθημάτων.

Εκδήλωση στη Σπάρτη για τους Λάκωνες που πολέμησαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/10/stratiotis-e1728899416242-768x587.jpg 

Οι Λάκωνες στο έπος του 1940” τιτλοφορείται η εκδήλωση που οργανώνει ο νέος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 7 το απόγευμα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, θα γίνει ένα αφιέρωμα στους Λάκωνες πεσόντες του ελληνοϊταλικού πολέμου και στις ηρωικές ιστορίες τους. Θα μιλήσουν οι Μάρκος Ανδρέου, Νίκος Γαβριλάκης, Γεωργία Κακούρου – Χρόνη, Παναγιώτης Λαλούσης, Απόστολος Μπρέντας, Ανδρέας Παπαθανασόπουλος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ελένη Τζικάκου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας

 Στα 800 mg/kg τα νέα όρια για τις στερόλες στην Κορωνέικη απεφάνθη το Διεθνές  Συμβούλιο Ελαιοκομίας - Ελαίας ΚαρπόςΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ | in.gr

Δελτίο Τύπου

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, το θέμα των εκτροπών από το όριο των ολικών στερολών (1000mg/kg) είναι πολύ σημαντικό για την ΕΛΛΑΔΑ, διότι μεγάλες ποσότητες ελληνικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ποικιλίας Κορωνέϊκης (35% του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου το έτος 2023-24 και 50% του ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ) αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εμπορία τους, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ολικές στερόλες < 1000mg/kg. Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΔΣΕ (Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας), έγινε μελέτη 3 ετών. Τα αποτελέσματα της μελέτης, η επεξεργασία τους και οι πιθανές λύσεις παρουσιάστηκαν από την συντονίστρια της σχετικής ομάδας εργασίας Ε. Χριστοπούλου στο IOC COMPOSITION MEETING στις 10 Σεπτεμβρίου.  Στην συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε να υιοθετηθεί λύση μόνο για τις ποικιλίες ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ και την

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων                                                                  13/10/2024

Περιφέρειας Πελοποννήσου

Email:omosp.goneon.pelop@gmail.com

Τηλ. επικ.: 6984924815, 6974302736

                   6976880309

Σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων γονέων στην Σπάρτη για συγκρότηση

Ένωσης Συλλόγων Γονέων


Την Κυριακή 13 του Οκτώβρη 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου με εκπροσώπους από 10 συλλόγους γονέων των σχολείων της Σπάρτης, με στόχο τον συντονισμό και την συζήτηση πρακτικών ζητημάτων, ώστε να συγκροτηθεί για πρώτη φορά Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και στη Σπάρτη.