Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Οι «κέρβεροι» το έφεραν... Χ . / ΟΦΗ – Άρης 3-2: Δεύτερη σερί νίκη για τους κρητικούς, πρώτη ήττα για τους θεσσαλονικείς

 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Οι «κέρβεροι» το έφεραν... Χ 

Οι δύο τερματοφύλακες Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι της τούμπας, όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 μετά από ένα συναρπαστικό ματς.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν… εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα πρώτα είκοσι λεπτά έβλεπαν συνεχώς τους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή τους και τον Ντραγκόφσκι να μην προλαβαίνει να διώχνει τα επικίνδυνα σουτ. Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να κρατήσει μπάλα

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Την πάτησε σαν πρωτάρης «γκέλαρε» στο Φάληρο!

 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Την πάτησε σαν πρωτάρης!  

Την πάτησε ο Ολυμπιακός! Αυτή η έκφραση αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν απόψε στο Καραϊσκάκη. Ενώ ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι ο Παναιτωλικός θα έπαιζε φουλ άμυνα, φάνηκε ανήμπορος στο να διασπάσει το τοίχος που είχε στήσει ο Γιάννης Πετράκης, λες και δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ομάδες που έπαιζαν κλειστά. Σαν πρωτάρης την πάτησε, γκέλαρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στην έδρα του (0-0). Είχε ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρει τη νίκη, όμως, η γενικότερη αίσθηση που άφησε ήταν ότι ουσιαστικά δεν έχασε βαθμούς μόνο λόγω του καλού στησίματος του Παναιτωλικού, αλλά κυρίως εξαιτίας της φλυαρίας του. 

Αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος

 

Η 3η  φάση 

14/09 Κηφισιά - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0

14/09 Καμπανιακός - Ηλιούπολη 1-0 παρ. (0-0 κ.δ.)

14/09 Μακεδονικός - ΑΕΛ 1-3 πεν. (0-0 κ.δ. και παρ.)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9

 Πανθρακικός - Πανιώνιος 0 - 2

Θύελλα Καμαρίου - Διαγόρας Ρόδου 0 - 2

Παναχαϊκή - Καλαμάτα 1 - 0 παράταση

Εθνικός - Μανδραϊκός 2 - 1

Απόλλων Κρύας Βρύσης - Νίκη Βόλου 2 - 1

ΑΕ Ερμιονίδας - ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 7

 Τρίκαλα - Παναργειακός 1 - 3

Αιγάλεω - Ηρακλής 1 - 1, 4- 3 πεν,

 Άρης Αβάτου - Ζάκυνθος 1-1 , 1-4 πέναλτι

Νέα Ιωνία - Αναγέννηση Άρτας 1 - 0

Η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΕΠΟ και θα συμμετέχουν κανονικά όλες οι ομάδες της Super League, πλην της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα στην φάση των “16” του θεσμού.

Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για χθες (14/09, 16:00) ανάμεσα στον Αιγέα Πλωμαρίου και την Καβάλα δεν διεξήχθη, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει την απόφαση της για την τύχη της αναμέτρησης της ομάδας της Λέσβου κόντρα στον Απόλλων Ευπαλίου που δεν ξεκίνησε ποτέ για απίστευτο λόγο.

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 2-2: Ποδοσφαιρική «παράσταση» στις Σέρρες

Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 2-2: Ποδοσφαιρική «παράσταση» στις Σέρρες  

 Ματσάρα έγινε στις Σέρρες, με τον Πανσερραϊκό και τον Λεβαδειακό να μοιράζονται επί της ουσίας από ένα ημίχρονο και στο τέλος να μοιράζονται και τους βαθμούς με το τελικό 2-2. Μάλιστα, και οι δύο ομάδες στο φινάλε της αναμέτρησης είχαν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν το τρίποντο και για αυτό το λόγο κανένας προπονητής δεν έμεινε ευχαριστημένος από την ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «λιοντάρια» κυριάρχησαν, είχαν τις ευκαιρίες και κατάφεραν με πρωταγωνιστές τους Σαλαζάρ και Τομάς να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ τους 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Σαλαζάρ στο 27’ με ωραίο δεξί σουτ και ο Πανσερραϊκός διπλασίασε τα τέρματά του με αυτογκόλ του Τσοκάι στο 44’, έπειτα από δυνατή παράλληλη σέντρα από τα αριστερά του Τομάς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : Γκουγκεσασβίλι – Κουτσογούλας (83’ Δεληγιαννίδης) Μπέργκστρομ Πεταυράκης Φαρές (62’ Nτάβιντσον) –Λιάσος Στάικος – Ντέλετιτς Τομάς (73’ Χατζηστραβός) Σαλαζάρ – Μπετανκόρ (72’ Γκίγκιτς)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ : Γκαραβέλης – Τσάπρας Παπαδόπουλος (74΄’ Γιαννιώτας) Λιάγκας Βήχος – Μορέιρα Τσοκάι (74’ Κωστή) - Μπάλτσι Πεντρόζο (75’ Κάσσος) Γιοκέ (31’ Ζίνι) – Όζμπολτ (63’ Ρόμο)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Φιλική "πεντάρα" του Άρη Πετρούπολης χθες στην Κόρινθο

  

Εξαιρετική εικόνα είχε ο Άρης Πετρούπολης στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επικρατώντας χθες με 2-5 στην Κόρινθο επί του ΠΑΣ Κορίνθου που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Πετρούπολης  ήταν κατα κράτος καλύτερη, έβγαλε φάσεις στο γήπεδο και έδειξε ότι είναι χτισμένη για να διεκδικήσει την άνοδο στον 4ο όμιλο. 

Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 2΄ με αυτογκολ του  Τσουβαλτσίδη. Στο 10′ ο Ντάουντα  με πλασέ έκανε το 1-1, με τον Κολλά στο 12′ να σημειώνει το 1-2  με πλασέ για την ομάδα της Πετρούπολης. .Στο 30′ ο Αμπιόλα Ντάουντα  με ατομική ενέργεια και σουτ σημείωσε το 1-3. Στο 40′ ο  Ραυτόπουλο πετυχε το 1-4. Στο 50′ η Κορινθος μείωσε σε 2-4 με τον Μίσκου μετά από πασα του Μπαρμπαρουση, Τέλος ο Αρναρέλλης στο 75′ με πλασέ έγραψε το τελικό 2-5. Η Κορινθος είχε δοκάρι με τον Μίσκου.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Πάρης Ανδράλας) Διασσινός, Λάππας, Μαγκάκης, Νικολάου, Χαλατσής, Γλυνός, Χαρίτος, Μπαρμπαρούσης, Μίσκου, Μπιμπισίδης, Αλμπάνης. Έπαιξαν ακόμη οι Παπανικολάου, Λάππας, Μαγγανάς.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Παντέλης) Σικαλιάς, Τσουβαλτσίδης, Κορώνης, Ποτουρίδης, Ανδρέου, Γκουτσούλιας, Ραυτόπουλος, Παλτόγλου, Κολλάς, Τσιλιγκίρης, Νταουντα. Έπαιξαν ακόμη οι Μουστάκης, Μερτύρης, Μενάι, Παχατούρας, Ντοη, Αρναρέλλης, Τσιτσαρης, Δρίκος, Φαρμάκης, Ναζεράι.