Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2- 1: Με δίλεπτο… φωτιά έμεινε ζωντανός - Ο Ιωαννίδης έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή

  

Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 4 βαθμούς. Πρώτη ήττα μετά από 17 συνεχόμενα ντέρμπι για την ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε τα σε ακόμα ένα παιχνίδι τα ατομικά λάθη της άμυνάς της.   

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στα Βίλλια: Στα 15,3 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

  

Σεισμός μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Βίλλια Αττικής το βράδυ της Τετάρτης (03.04.2024). Στα 15,3 χιλιόμετρα βρίσκεται το εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός των 3,3 Ρίχτερ στα Βίλλια καταγράφηκε στις 8:17 το βράδυ της Τετάρτης.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά των Βιλλίων. Το δε εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 15,3 χλμ.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη και άλλες ασθενείς δονήσεις, με μέγεθος ως 2,5 Ρίχτερ

 

Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Αυτή τη φορά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! / ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: Τρίποντο με ανατροπή ο «δικέφαλος»

https://www.fosonline.gr/media/news/2024/04/03/296295/main/osfp-aris.jpg 

Ο Ολυμπιακός τα έχανε στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά κόντρα στον Άρη στο Καραϊσκάκη ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ με τον Ελ Κααμπί και να φτάσει σε ένα άνετο 3-0 επί των ακίνδυνων «κιτρίνων». Οι Πειραιώτες σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και στόχος τους είναι να μαζέψουν όσο μπορούν τη διαφορά. Το σημαντικό για τον αποψινό Ολυμπιακό είναι ότι αυτή τη φορά μετέτρεψε σε γκολ τις καθαρές ευκαιρίες που έβγαλε. Κάτι που δεν έκανε με την ΑΕΚ.

Super League 2 : Νίκες για Αιγάλεω και Ηλιούπολη, ισοπαλία στη Λάρισα

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/04/03/296269/main/olympiakos-aigaleo.jpg 

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής του βόρειου ομίλου της Super League 2 στη Λάρισα. Εκεί όπου η ΑΕΛ προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Λεβαδειακός με γκολ του Τσιριγώτη στο 86’ και του Ρόμο στο 96’ πήρε την πολύτιμη ισοπαλία (2-2) και διατήρησε διαφορά επτά βαθμών από τους θεσσαλούς.

Στον νότιο όμιλο, το Αιγάλεω πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον Ρέντη επί του Ολυμπιακού Β’ με 3-1 (8’ Μαρίνος-17’ Σταμένκοβιτς, 28’ Μπουλάρι, 78’ Μπάμπης) και μαζί αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη. Στα πλέι οφ του νότου, η Ηλιούπολη επικράτησε με γκολ του Γιάννου (24') στην Καλαμάτα (0-1), που δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει ούτε στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο της.

Τα Χανιά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα - Τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

 Τα Χανιά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα - Τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος 

 Στο μεγάλο ντέρμπι του νότιου ομίλου της Super League 2, τα Χανιά επικράτησαν της Καλλιθέας (2-1) και πλόεν οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας ! Τα γκολ για τους Κρητικούς που αποθεώθηκαν από τον κόσμο στα Περιβόλια, πέτυχαν ο Μάναλης (10') και ο Κόλα (31'). Η ομάδα του «Ελ Πάσο» μείωσε με τον Λουκίνα (58'), ενώ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουές στο 85'.

Η νίκη των Χανίων επί της Καλλιθέας (2-1) στο μεγάλο ντέρμπι του νότιου ομίλου της Super League 2, φέρνει τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στο ρετιρέ της κατάταξης. Στην ισοβαθμία, ωστόσο, τα Χανιά είναι αυτά που υπερτερούν και θα συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα μέχρι και την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Δήμος Νεμέας: Βγήκαν τα πορίσματα των ζημιών του καύσωνα της 15ης Ιουλίου 2023

 Δήμος Νεμέας: Βγήκαν τα πορίσματα των ζημιών του καύσωνα της 15ης Ιουλίου 2023 

Όπως έγινε γνωστό, ο ΕΛΓΑ, έστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών απ’ τον καύσωνα της 15ης Ιουλίου 2023 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δάφνης Νεμέας.

Τα πορίσματα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων παραγωγών για δέκα ημερολογιακές ημέρες, μέχρι και τις 15 Απριλίου 2024.

Όποιος διαφωνεί, μπορεί να κάνει αίτηση επανεκτίμησης μέσα σε διάστημα, δέκα ημερών.

Οι ενστάσεις θα μπορούν να γίνουν από τις 3 έως και τις 15 Απριλίου 2024.

Ο πίνακας, περιέχει τα αποτελέσματα των επιτόπιων ελέγχων που έγιναν απ’ τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ στα χωράφια που δηλώθηκαν απ’ τους καλλιεργητές.

Super League: Τρίτη «στροφή» στα play off

Σήμερα συνεχίζεται η δράση των play off της Super League με τη διεξαγωγή των αγώνων της τρίτης αγωνιστικής. Στις 19:00 ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εντός έδρας με τον Άρη, ενώ μισή ώρα αργότερα ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη τη Λαμία.

Η δράση της αγωνιστικής ολοκληρώνεται στις 21:00 με τον αγώνα που θα γίνει στη Λεωφόρο ανάμεσα στο γηπεδούχο Παναθηναϊκό και τη φιλοξενούμενη ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα: Προστατεύουμε τα ελληνικά προϊόντα - Η εποχή που κάποιοι πουλούσαν φέτα χωρίς να είναι φέτα, έχει παρέλθει

 mitsotakis-kalavryta__31_ 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 52 χρόνια, παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ξεναγήθηκε, δε, στη μονάδα παραγωγής φέτας του Συνεταιρισμού από τον πρόεδρό του, Παύλο Σατολιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού: