Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Super League: Ντέρμπι αιωνίων και αποστολές εκτός έδρας

 Super League: Ντέρμπι αιωνίων και αποστολές εκτός έδρας 

Μετά τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων μεσοβδόμαδα στα Κύπελλα Ευρώπης η προσοχή επιστρέφει και πάλι στο πρωτάθλημα ενόψει της 7ης αγωνιστικής. 

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Super League το Σάββατο (11/4), ενώ την παράσταση κλέβει φυσικά το Κυριακάτικο (6/10) ντέρμπι των «αιωνίων» στο «ΟΑΚΑ» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας από τους σημερινούς

αγώνες, η δράση στην 7η αγωνιστική θα αρχίσει από το Περιστέρι, εκεί όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί τον Βόλο.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να γυρίσουν «σελίδα» μετά την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό, ενώ οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τους βαθμούς ώστε να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να πάρουν μία «ανάσα» ενόψει της συνέχειας.

Η κορυφή και το 2-0 που έγινε…2-2

Η προσοχή βέβαια απόψε, θα στραφεί κυρίως στην ΑΕΚ, η οποία την περασμένη αγωνιστική εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και χάρη στη νίκη της με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούνται πλέον στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ο οποίος με τη σειρά του μετράει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στην κατηγορία και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ο Παναιτωλικός βρέθηκε να χάνει 2-0 στην έδρα του από την ΑΕΚ, αλλά εν συνεχεία έφτασε στην ισοφάριση (2-2) και πήρε τελικά τον πόντο.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Άρης

Τελευταίο ματς του σημερινού προγράμματος είναι αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ωστόσο, πλέον, καλούνται να μην δείξουν σημάδια χαλάρωσης και να πανηγυρίσουν ένα ακόμα τρίποντο που θα τους επιτρέψουν να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Η Λαμία από την άλλη, θα επιδιώξει να βάλει «φρένο» στις βλέψεις των «κίτρινων». Η ομάδα της Φθιώτιδας μετά τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό μετράει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Σήμερα θα επιδιώξει λοιπόν να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό της σερί και να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στην τεχνική της ηγεσία.

Το ντέρμπι «αιωνίων» και το «πράσινο» αήττητο από το 1-4

Όσον αφορά τα παιχνίδια της Κυριακής (12/4), όπως προαναφέραμε όλα τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που κοντράρονται στο «ΟΑΚΑ».

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον «αέρα» της νίκης τους μεσοβδόμαδα επί της Μπράγκα στο Europa League καλούνται να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους, ενώ την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς ώστε να μην απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην κατηγορία ήταν τον περασμένη Μάη σε εκείνο το 2-2.

Πέραν τούτου όμως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να μείνουν αήττητοι και στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν την περασμένη σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει να κερδίσει εκτός έδρας τον «αιώνιο» αντίπαλό του από εκείνο το 1-4 στις 16 Μαΐου του 2021 στη Λεωφόρο.

Θέλει να «ξεσπάσει» Ο ΠΑΟΚ

Πέραν αυτών, τα βλέμματα στο πρόγραμμα της Κυριακής θα στραφούν και στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» μετά τις ήττες από Γαλατασαράι και Στεάουα Βουκουρεστίου στο Europa League και ενδιάμεσα αυτή από τον Άρη στο πρωτάθλημα, θέλει πλέον να «ξεσπάσει» και φιλοξενείται στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό, ο οποίος παραμένει ακόμα χωρίς νίκη στη Super League.

Την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αναζητά η Athens Kallithea, που υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες είναι αήττητοι εκτός έδρας, καθώς έχουν πανηγυρίσει μία νίκη (κόντρα στον Παναθηναϊκό 1-0) και δύο ισοπαλίες (Άρη 1-1, Παναιτωλικό 1-1) και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους.

Τέλος, ο Πανσερραϊκός μετά την πρώτη του νίκη στην κατηγορία την περασμένη αγωνιστική (στο 2-1 επί της Λαμίας) φιλοξενεί στις Σέρρες τον ΟΦΗ, ο οποίος αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, με στόχο να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών μετά την ήττα της περασμένη εβδομάδας από τον Παναιτωλικό.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
ΣΑΒΒΑΤΟ (5/10)
18.30: Ατρόμητος – Βόλος
19.30: Παναιτωλικός – ΑΕΚ
20.00: Άρης – Λαμία

ΚΥΡΙΑΚΗ (6/10)
16.00: Πανσερραϊκός – ΟΦΗ
17.00: Καλλιθέα – Αστέρας Τρίπολης
19.00: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ
20.30: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΑΕΚ

6

11-1

14

2

Ολυμπιακός

6

10-3

13

3

ΠΑΟΚ

6

11-5

13

4

Άρης

6

8-6

11

5

Παναιτωλικός

6

6-5

8

6

Ατρόμητος

6

9-9

8

7

ΟΦΗ

6

9-10

8

8

Παναθηναϊκός

6

6-6

8

9

Αστέρας Τρίπολης

6

5-6

6

10

Καλλιθέα

6

4-5

5

11

Λαμία

6

5-10

5

12

Λεβαδειακός

6

4-8

4

13

Βόλος

6

5-12

4

14

Πανσερραϊκός

6

7-13

4