Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Την πάτησε σαν πρωτάρης «γκέλαρε» στο Φάληρο!

 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Την πάτησε σαν πρωτάρης!  

Την πάτησε ο Ολυμπιακός! Αυτή η έκφραση αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν απόψε στο Καραϊσκάκη. Ενώ ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι ο Παναιτωλικός θα έπαιζε φουλ άμυνα, φάνηκε ανήμπορος στο να διασπάσει το τοίχος που είχε στήσει ο Γιάννης Πετράκης, λες και δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ομάδες που έπαιζαν κλειστά. Σαν πρωτάρης την πάτησε, γκέλαρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στην έδρα του (0-0). Είχε ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρει τη νίκη, όμως, η γενικότερη αίσθηση που άφησε ήταν ότι ουσιαστικά δεν έχασε βαθμούς μόνο λόγω του καλού στησίματος του Παναιτωλικού, αλλά κυρίως εξαιτίας της φλυαρίας του. 

Τελικά ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να ξεκινήσει τον Πιρόλα και όχι τον Κάρμο, πηγαίνοντας με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει κόντρα στη Λαμία. Με Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο στα χαφ, τους Βέλντε και Ζέλσον στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή. Η απάντηση του Γιάννη Πετράκη ήταν να παρατάξει μία ομάδα με τριάδα στην άμυνα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς. Πίεσε, έκλεψε μπάλες, δημιούργησε προϋποθέσεις για να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στα «καρέ» του Τσάβες, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του στο πρώτο τέταρτο, όμως, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι ο Τσάβες χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση. Αντιθέτως, στο 11’ ο Μαυρίας λίγο έλειψε να δημιουργήσει πρόβλημα με ένα σουτ από πλάγια θέση που κατέληξε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με τον Βέλντε να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο κάτι σαν σουτ του Έσε στο 20’ και με τον Τσάβες να μπλοκάρει το σουτ του Έσε στο 23’. Ο Ζέλσον ήταν ο πιο δραστήριος και εκείνος που προσπαθούσε να παρασύρει και τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίωρο, δίχως όμως να βγάλει τη μεγάλη φάση. Στο 39’ είχε το σουτ του Στάμενιτς που είχε πορεία προς την εστία, αλλά ο Ελ Κααμπί την… απέκρουσε κατά λάθος. Ο Παναιτωλικός ήταν φανερό ότι ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα και λίγο έλειψε σε δύο περιπτώσεις να βρει δίχτυα. Αρχικά με ένα σουτ του Μαυρία στο 41’ που πέρασε λίγο άουτ και εν συνεχεία με κεφαλιά του Μπουζούκη από καλή θέση που κατέληξε πάλι άουτ στο 43’. Οι Πειραιώτες είχαν επίσης τις δικές τους στιγμές με την κεφαλιά του Τσικίνιο (42’) και το σουτ του Βέλντε (44’), αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τσάβες δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια εντυπωσιακή απόκρουση για να διατηρήσει το 0-0, το αποτέλεσμα με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Μεντιλίμπαρ αφού άφησε το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου να περάσει, αποφάσισε να τα αλλάξει όλα στο 62’. Έκανε τέσσερις αλλαγές, έβαλε τους Ολιβέιρα, Γουίλιαν, Κάρμο και Γιάρεμτσουκ, γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά και πάλι οι επιθετικές προσπάθειες που δημιουργούσε ήταν περισσότερο από γιόμες παρά παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη αγρινιώτικη άμυνα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Ένας Παναιτωλικός που κρατούσε γερά πίσω! Όμως, ήταν τόσο φλύαροι οι Πειραιώτες, που φαινόταν ότι το γκολ θα ερχόταν μόνο αν έκανε ένα μοιραίο λάθος ο Παναιτωλικός. Εντούτοις, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ήταν τόσο πειθαρχημένοι που δεν έκαναν το λάθος. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός από ένα γέμισμα στην περιοχή θα μπορούσε να σκοράρει με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο 90’+2’. Το ίδιο θα μπορούσε να πράξει και ο Ζέλσον ένα λεπτό αργότερα ή ο Ολιβέιρα που του στρώθηκε από καραμπόλα η μπάλα στο 86’ και την έστειλε πάνω από την εστία. Άργησε όμως πολύ ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει σοβαρά επικίνδυνες καταστάσεις. Άργησε και την πάτησε…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Τζολάκης – Ροντινέι (82’ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (61’ Κάρμο), Ορτέγκα – Έσε, Στάμενιτς (62’ Ολιβέιρα), Τσικίνιο (62’ Γιάρεμτσουκ) – Βέλντε (62’ Γουίλιαν), Ζέλσον, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ : Τσάβες – Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας – Μαυρίας, Πέρες, Μπουζούκης, Τορεχόν, Μπελεβώνης (69’ Μιγκέλ Λουίς) – Ντίας (63’ Ρόα), Λομόνακο (77’ Mαϊντεβατς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Λαμία – Athens Kallithea 0-0
 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-2

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

 Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 2-2
 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  0-0
20:30 ΟΦΗ – Άρης
20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

20:00 ΑΕΚ – Βόλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1

Ολυμπιακός

4

7-1

10

2

ΠΑΟΚ

3

7-3

9

3

ΑΕΚ

3

7-1

7

4

Άρης

3

3-2

5

5

Ατρόμητος

4

5-5

5

6

Λαμία

4

2-4

5

7

Αστέρας Τρίπολης

4

3-4

4

8

Παναθηναϊκός

3

3-3

4

9

Παναιτωλικός

4

3-3

4

10

ΟΦΗ

3

4-5

3

11

Καλλιθέα

4

3-4

3

12

Βόλος

3

2-5

3

13

Λεβαδειακός

4

2-6

2

14

Πανσερραϊκός

4

4-9

1