Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Μόνο ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μπορεί να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική πρόταση για το ΠΑΣΟΚ

 

Ένα πρόσωπο που κάνει δυνατό γκελ στον μεσαίο χώρο και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι το πρόσωπο που όπως φαίνεται έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα για να ανανεώσει το ΠΑΣΟΚ και να το φέρει πιο κοντά στον μεσαίο και κεντρώο χώρο, κερδίζοντας με το μέρος του αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Με δεδομένη τη φθορά που έχει ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνδυασμό με το ότι ορισμένοι δελφίνοι όπως ο Παύλος Γερουλάνος ή ο Μιχάλης Κατρίνης δεν έχουν μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μπορεί να πάρει με το μέρος του την πλειοψηφία την βάση του κόμματος, εφόσον τελικά υιοθετηθεί η πρόταση Κωνσταντινόπουλου για εκλογή από τον κόσμο και τους ψηφοφόρους του Κινήματος.

Σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει μαθηματικά σε μονοψήφια ποσοστά και οποιαδήποτε πρόταση για κεντροαριστερή συνεργασία δεν έχει σοβαρό πολιτικό υπόβαθρο, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναζητήσει τον διάδοχο του Νίκου Ανδρουλάκη με κριτήριο την ισχυρή αποδοχή του στον μεσαίο χώρο και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδειξε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και απέδειξε ότι δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική λύση απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο της τελικής επιλογής των της βάσης του  Κινήματος… 

Fimotro