Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ο «χάρτης» της νέας Super League 2

 Super League 2 προς ΕΠΟ: «Να καλυφθούν τα έξοδα διαιτησίας μέσω του προγράμματος FIFA Forward» 

Ο «χάρτης» της Super League 2 για τη σεζόν 2024/25 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς 19 ομάδες έχουν κλείσει τη θέση τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Καμπανιακό και την Αναγέννηση Καρδίτσας να διεκδικούν την τελευταία θέση.

Η φετινή σεζόν της Super League 2 φτάνει προς το τέλος της, με την Athens Kallithea και τον Λεβαδειακό να παίρνουν την άνοδο στην Stoiximan Super League. Επίσης, από την πρώτη κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από τη Γ’ Εθνική ανέβηκαν ο Πανιώνιος, ο Παναργειακός, η Καβάλα και ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. 

Μάλιστα, βάσει προκήρυξης το σύστημα των ομίλων καταργείται και δίνει τη θέση του σε ενιαίο πρωτάθλημα των 20 ομάδων, εκ των οποίων οι 19 έχουν ήδη κλειδώσει τη συμμετοχή στους στην Super League 2.

O Καμπανιακός με 26 βαθμούς και η Αναγέννηση Καρδίτσας με 25 πόντους θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Την Τετάρτη (22/5) ο Καμπανιακός φιλοξενείται από τον Ηρακλή και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την παραμονή του. Την ίδια ώρα, η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Β’ και θέλει το τρίποντο, ενώ παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του Καμπανιακού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο Καμπανιακός έχει το πάνω χέρι.

Οι ομάδες της Super League 2:

Κηφισιά
ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΛ
Νίκη Βόλου
Μακεδονικός
ΑΕΚ Β
Χανιά
Ιωνικός
Ηλιούπολη
Καλαμάτα
ΠΑΟΚ Β
Ηρακλής
Διαγόρας
Παναχαϊκή
Αιγάλεω
Πανιώνιος
Παναργειακός
Καβάλα
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
Καμπανιακός ή Αναγέννηση Καρδίτσας