Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η «αυλαία» των Play Out: Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα, OΦΗ-Παναιτωλικός 1-2: Νίκη και πριν τις... διακοπές τα «καναρίνια» κόντρα στους Ηρακλείωτες! , Πανσερραϊκός - Κηφισιά 2-0: Ιδανική αυλαία για τα «λιοντάρια», ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1: «Αντίο» με θέαμα .

 Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα 

Με την έβδομη και τελευταία αγωνιστική έπεσε η «αυλαία» των Play Out στο φετινό μίνι πρωτάθλημα της Super League.

Την πρωτιά στα Play Out πήρε ο Πανσερραϊκός, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά που τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του φέτος ο Αστέρας Τρίπολης που επικράτησε με σκορ 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Στο πρώτο μέρος οι Αρκάδες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασαν αρκετές φορές έξω από τη μικρή περιοχή του Ατρομήτου, αλλά ο Παλάσιος και ο Ζουγλής ήταν απρόσεκτοι στην τελική τους προσπάθεια.

Οι Περιστεριώτες μετά το 35’ ανέβασαν τις γραμμές τους, πίεσαν τον Τσιντώτα, αλλά δεν έφτασαν σε κάποιο γκολ με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς τέρματα.

Το παιχνίδι στο β’ μέρος ήταν ανούσιο, χωρίς νεύρο και συγκινήσεις, αλλά ο Μουνάφο φρόντισε να βάλει… ζωντάνια σκοράροντας στο 70’, ενώ εννέα λεπτά πριν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παλάσιος έκανε σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και ο αρχηγός των Αρκάδων παίρνοντας το ριμπάουντ έκανε το σουτ διαμορφώνοντας το 0-1.

Ο Ζουγλής ήταν πάρα πολύ καλός, κινητικός και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου, που προσπαθούσε να βγει μπροστά και τουλάχιστον να ισοφαρίσει.

Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα όμως στις προσπάθειες των γηπεδούχων με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει τη νίκη έχοντας στην ενδεκάδα του αρκετά νέα παιδιά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Τσιντώτας – Κιβρακίδης (85’ Τριμμάτης), Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Αθανασίου – Έντερ, Κούεν (72’ Καμαρά), Καραμάνης (66’ Φριντζόνσον) – Βαλένσια (72’ Αντζιέλσκι), Βέργος, Τζοβάρας (66’ Γιουμπιτάνα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής (90’ Κακαδιάρης) – Λύρατζης, Ατιένθα, Γκρόζντανιτς, Άλβαρες – Αλάγκμπε (61’ Μουνάφο), Γιαμπλόνσκι (72’ Βαλιέντε) – Ζουγλής, Παλάσιος (72’ Καλτσάς), Μπαρτόλο – Μάντζης (61’ Αγγελάκης).

 

 OΦΗ-Παναιτωλικός 1-2: Νίκη και πριν τις... διακοπές τα «καναρίνια» κόντρα στους Ηρακλείωτες!

 OΦΗ-Παναιτωλικός 1-2: Νίκη και πριν τις... διακοπές τα «καναρίνια»

Όπως και στους δύο αγώνες της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε και στον τρίτο, για τα play out, του ΟΦΗ!

Σ' ένα ματς, τελευταίο της σεζόν για αμφότερους τους αντιπάλους, με μόνο διακύβευμα το γόητρο (αφού αμφότεροι είχαν ξεγνοιάσει νωρίς με τα της παραμονής) τα «καναρίνια» του Γιάννη Πετράκη επικράτησαν με 2-1, στο Ηράκλειο της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα και τερμάτισαν ένατα στη βαθμολογία πάνω από τους (10ους) Κρητικούς! 

Το σκορ άνοιξε στο 6ολεπτό, όταν ο (κρητικής καταγωγής) Νίκος Καρέλης μ’ απίθανο βολ πλανέ αξιοποίησε σέντρα του Φεντερίκο Ντουάρτε από τα αριστερά, στην πρώτη φάση του ματς!

Τα «καναρίνια» συνέχισαν ν’ απειλούν, αλλά, προϊόντος του χρόνου και ειδικά με το μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και στο 33’ άγγιξαν στην ισοφάριση, αλλά, φαλτσαριστό, αριστερό, σουτ του Ισέκα, από δεξιά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! Έτσι, το ημίχρονο βγήκε στο 0-1, αλλά έμεινε... 40 δεύτερα μόνο στην επανάληψη αφού ο Μπουζούκης από γύρισμα του Χατζηθεωδορίδη, με αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2!

Οι γηπεδούχοι που (ξαν)άργησαν να μπουν στο ματς είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσάβες να βγάζει πλασέ του Τοράλ στην κλειστή του γωνία (63’), αλλά στο 65’ μείωσαν με τον Aποστολάκη (2ο γκολ στην σεζόν) να σκοράρει από κάθετη του Τοράλ, η οποία πέρασε μέσα από το αντίπαλο κεντρικό δίδυμο! Οι Ηρακλειώτες το πάλεψαν μέχρι τέλους για να βρουν την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν κι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τις διακοπές τους.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γιαννούλης (55’ Βούρος), Γκλδάζερ, Λουκάο, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (55’ Μάκιτς), Αποστολάκης (75’ Μοσκέρα), Θεοδοσουλάκης (55’ Μαρινάκης), Τοράλ (75’ Νέιρα), Ριέρα, Ισέκα.

ΠΑΝAITΩΛΙΚΌΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Λιάβας, Μπρούνο Ντουάρτε, Τορεχόν (86’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Μπουζούκης (79’’ Ζοάο Πέδρο), Φεντερίκο Ντουάρτε (70’ Νικολάου), Ντίας (70’ Λομόνακο), Καρέλης (70’ Μπελεβώνης).

 

 Πανσερραϊκός - Κηφισιά 2-0: Ιδανική αυλαία για τα «λιοντάρια»

 Πανσερραϊκός - Κηφισιά 2-0: Ιδανική αυλαία για τα «λιοντάρια»

 Σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον στο δημοτικό στάδιο Σερρών οι τοπικοί ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την ευκαιρία να δουν μια καλή συνολικά εμφάνιση από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος στο φινάλε των playouts και της σεζόν της Super League επιβλήθηκε με σκορ 2-0 της Κηφισιάς, που έχει ήδη υποβιβαστεί στη Β' Εθνική. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο υπέρ των «λιονταριών», καθώς οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ανέβασαν κατακόρυφα... στροφές στην επανάληψη ύστερα από ένα ισορροπημένο α' μέρος και με δύο γκολ των Στάικου (54') με εκπληκτικό αριστερό σουτ και Χατζηστραβού (58') με κοντινή κεφαλιά έφτασαν στην επικράτηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν και τρεις προσπάθειες στο δοκάρι, οι φιλοξενούμενοι στο 50' με κεφαλιά του Σπίνου (έδιωξε με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού ο Τσομπανίδης) και οι γηπεδούχοι στο 53' και στο 90'+2' επίσης με κεφαλιές του Μπέργκστρομ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Στάικος (75’ Μορέιρα), Ουεντραόγκο, Μούργος (46’ Τομάς), Χατζηστραβός (80’ Παπαβασιλείου), Μασκανάκης (46’ Σοφιανός), Μπετανκόρ (66’ Άλεξιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σμπώκος, Βαφέας, Σπίνος, Παρράς, Νίνης (81’ Τσάπαν), Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπόσα (81’ Τσανάτζια), Τετέι, Μενέντες (57’ Μπιφουμά), Οζέγκοβιτς.

 

 ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1: «Αντίο» με θέαμα

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1: «Αντίο» με θέαμα

Εάν έπαιζε έτσι όλη τη σεζόν θα είχε σωθεί. Απαλλαγμένος από το άγχος ο ΠΑΣ έπαιξε καλό ποδόσφαιρό, είχε κορυφαίο τον εκπληκτικό Ροσερο, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και τελικά ισοφαρίστηκε 1-1 από τον Βόλο σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες και με πολλές φάσεις. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ ήταν πιο επικίνδυνος με πρωταγωνιστή τον συγκινητικό στο φινάλε του Πέδρο Κόντε, όμως ο Ισπανός επιθετικός δεν κατάφερε σε τέσσερις περιπτώσεις να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στην πρώτη, στο 10', αστόχησε μετά την προσπάθεια του Κύρκου, αλλά στις άλλες τρεις νικήθηκε από τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Συμεών Παπαδόπουλου. Oι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις χωρίς να μπορέσουν να πετύχουν κάτι ιδιαίτερο. 

Ο τερματοφύλακας του Βόλου έκανε πάλι σπουδαία επέμβαση σε γωνιακό σουτ του Ροσέρο στο 53', αλλά στο 55' ο Παναγιώτης Τζίμας αξιοποίησε την όμορφη σέντρα του Ροσέρο και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Λιάσος στο 60' για ένα δεύτερο γκολ, ενώ στο 71' η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας μετά από προσπάθεια του Ασεχνούν, όμως πριν από το γύρισμα είχε βγει άουτ. Άρα δεν υπήρξε γκολ για τον Βόλο. Στο 73' το σουτ του Μίνα μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος και στο 75' ο Κόμπα απέτυχε να ισοφαρίσει σε ένα ματς με έντονο ρυθμό.

Δύο τρομερές ευκαιρίες είχε ο ΠΑΣ στο 77' με τον Πανάγου και κυρίως στο 78' με τον Μπακαδήμα που αστόχησε από σούπερ θέση. Και η απάντηση του Βόλου στο 80΄με τον Αθανασίου να αποκρούει το σουτ του Ασεχνούν. Στο 82' σούπερ στιγμή στην αντικατάσταση του Κόντε που αποθεώθηκε απ' όλο το γήπεδο και από τους συμπαίκτες του στην τελευταία συμμετοχή του με τη φανέλα που τίμησε όσο λίγοι. Στο 87' ο Αθανασίου εξουδετέρωσε το σουτ του Ασεχνούν, για να χάσει ακόμη μία μεγάλη φάση ο ΠΑΣ με τον Λέο Μπατίστ στο 88'.

Και στο 89' έγινε το 1-1 με κοντινή κεφαλιά του Παναγιώτη Μωραΐτη μετά από σέντρα του Ασεχνούν που έκανε τρομερή δουλειά για τον Βόλο όταν μπήκε στο γήπεδο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Πανάγου, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (68' Καραχάλιος), Τζίμας (69' Μίνα), Ροσέρο (82' Ναούμης), Κύρκος (57' Μπεγκάλα), Κόντε (82' Λεό)

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Τάχατος (84' Γκαρσία), Καλογερόπουλος, Μύγας (66' Άλχο),Κίτσος Ασλανίδης (23’ λ.τ. Ράτσιτς), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπερτόγλιο (66' Ασεχνούν), Κόμπα, Μωραΐτης

Τα αποτελέσματα

Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1
ΟΦΗ- Παναιτωλικός 1-2
Πανσερραϊκός- Κηφισιά 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος 1-1

 

Η Τελική βαθμολογία

7  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ             33 37-53 38

8 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ     33 40-55  38

9  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ           33  36-49  36

10  Ο.Φ.Η.                            33  36-50  35

11  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.        33  36-53 34

12 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ                  33  36-58 33

13 ΚΗΦΙΣΙΑ                        33  38-68 28

14 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ            33  33-62 22