Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ; "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Α~Α~Α ΑΦΑΝΤΗ~ ΑΝΙΚΑΝΗ~ ΑΧΡΗΣΤΗ"!


Γράφει ο Ιωάννης Κούκιος

Πριν από περίπου δυο μήνες είχα γράψει επιστολή διαμαρτυρίας για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, να εισπράξει το κονδύλιο (300.000 ΕΥΡΩ) που είχε εγκρίνει η ΕΕ για την κατασκευή παιδικών χαρών. Είχα ακόμα,περιγράψει και με φωτογραφικά ντοκουμέντα την άθλια κατάσταση τηςπαιδικής χαράς του οικισμού Μαύρα Λιθάρια. 
Πριν από περίπου ένα μήνα ο δήμος κόλλησε αφίσα στην εν λόγω παιδική χαρά των Μαυρο- Λιθαρίων που ανέφερε ότι: οι δημότες εισέρχονται σε αυτή και χρησιμοποιούν τα όργανά της με δική τους ευθύνη. Δηλαδή δημοτική αρχή σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου “ Νίπτει τας χείρας της ”. 


Εν τέλη οι εργάτες του δήμου, κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής, απομάκρυναν τα όργανα από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά, δηλαδή ότι δεν είστε ικανοί να το λύσετε το κόβετε κύριοι δημοτικοί άρχοντες. 

Και ερωτώ κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι τα περισσότερα από δέκα παιδιά που επισκέπτονται αυτή την παιδική χαρά καθημερινά κατά τους θερινούς μήνες τα διώχνεται από τα χωριά τους; Τα στέλνετε μήπως, στην ολοκαίνουρια παιδική χαρά της παραλίας Ακράτας, που διεκδίκησε και πήρε δήμος Αιγιαλείας, δωρεά από την εταιρία ΜΕΤΚΑ που απ ότι γνωρίζω δραστηριοποιήται και στον δικό μας δήμο; Αυτοί οι τοπικοί άρχοντες διεκδίκησαν και κέρδισαν. Εσείς τι κάνετε; 

Αγαπητοί συνδημότες η απάντηση που θα λάβω από τις Αρχές είναι γνωστή. Το μνημόνιο φταίει, δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό ούτως ή άλλως απαντούν σε κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη. Για να σπαταλήσουν όμως μερικές χιλιάδες ευρώ, για την πεζοδρόμηση στο δρομάκι δίπλα από το Ειρηνοδικείο, μια χαρά βρήκαν τους απαραίτητους πόρους. Αγαπητέ δήμαρχε είστε σοβαρός; Υπήρχε ανάγκη κατασκευής αυτού του έργου, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρωστίνης και μάλιστα σε άριστη κατάσταση; 

       Οι πολίτες των Μαύρο- Λιθαρίων είναι δεύτερης κατηγορίας για εσάς αγαπητή δημοτική αρχή; Δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη; Τους έχετε εγκαταλείψει πλήρως . Ακόμα και την καθαριότητα των δημόσιων χώρων μόνοι τους την κάνουν. Παράδειγμα η παιδική χαρά του χωριού που τα τελευταία 2 χρόνια την καθαρίζουν οι γυναίκες του χωριού, και τα αλμυρίκια στα πεζοδρόμια τα οποία είναι ακλάδευτα 1,5 χρόνο. Δυστυχώς βέβαια την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η υπόλοιπη δημοτική ενότητα Ευρωστίνης. Ως μαθητής θυμάμαι τους θερινούς μήνες το Δερβένι κυριολεκτικά να βουλιάζει από κόσμο την πενταετία 2007-2012 κατά τους θερινούς μήνες. Βέβαια τότε, το Δερβένι είχε πολιτιστικό πρόγραμμα και όχι μόνο τρεις παραστάσεις Καραγκιόζη και δυο δημόσιες εμφανίσεις την φιλαρμονικής. Ο κόσμος είχε κίνητρο να μείνει στο Δερβένι. 
Υ.Γ.: Άφαντη ~ Ανίκανη~Άχρηστη Δημοτική Αρχή 

     Ιωάννης Κούκιος 
Τελειόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών