Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ισόβια και 25 χρόνια η ποινή για το τέρας της Πάρου



Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο Πακιστανός «εξάντλησε την κτηνωδία του» πάνω στην άτυχη Μυρτώ γι αυτό τον έκρινε ένοχο και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για το βιασμό και ποινή κάθειρξης τριών μηνών για την παράνομη εργασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Πακιστανό επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και προτάθηκε ισόβια απέλαση από τη χώρα, όποτε και εάν βγει ποτέ από τη φυλακή. Επίσης, τονίζεται ότι το δικαστήριο κατέγραψε ως ημερομηνίας γέννησης του δράστη την 1η Ιανουαρίου 1991 και όχι αυτή που δήλωσε ο ίδιος: Απρίλιο του 1991.

«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ότι έχω κάνει». Αυτό είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα την Μυρτώ το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.
Ο Αχμέτ Βακάς οδηγήθηκε του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το πρωί της Τρίτης, με την μητέρα της άτυχης κοπέλας κυρία Μαίρη Κοτρώτσου, να επιχειρεί να τον πλησιάσει, ωστόσο την απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Κατά την κατάθεσή της η μητέρα της Μυρτώς σημείωσε ότι ο δράστης παρακολουθούσε από νωρίς την κόρη της και περιέγραψε τόσο τις αγωνιώδεις έρευνες όσο ήταν αγνοούμενη, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρήκε το παιδί της αργότερα.
Σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας, ο δράστης είχε στόχο να σκοτώσει τη Μυρτώ γι αυτό και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στα βράχια, όπου βρέθηκε αργότερα βαριά χτυπημένη. Μάλιστα, επέδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης, όπου φαίνονται ακόμα τα ίχνη του αίματος παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν τέσσερις μήνες μετά το τραγικό περιστατικό.
Την τραυματισμένη Μυρτώ εντόπισε η αδελφή της στα βράχια, χωρίς όμως να αναγνωρίσει ποια ήταν. Η μητέρα της Μυρτούς αποκάλυψε ότι η κόρη της της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι ένα άτομο βρισκόταν αιμόφυρτο στα βράχια. Η ίδια ρώτησε εάν είναι η Μυρτώ και η ίδια της η αδελφή απάντησε όχι, μιας και από τον ξυλοδαρμό είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά της άτυχης κοπέλας.
«Είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα ήταν σίγουρα νεκρή. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο», είπε η τραγική μητέρα, η οποία δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.
Η Μαίρη Κοτρώτσου αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημερινή κατάσταση της υγείας της Μυρτώς, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που λύγισε, με αποτέλεσμα να διακόπτεται συχνά για λίγη ώρα η διαδικασία από τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος έψαχνε να βρει λόγια για να παρηγορήσει τη μητέρα.
Η αδελφή της Μυρτούς ήταν η πρώτη που εντόπισε χτυπημένη την ίδια στα βράχια της Πάρου. Η Ελεάννα την βρήκε μέσα στα αίματα, παραμορφωμένη, μη μπορώντας να αναγνωρίσει εάν είναι η αδελφή της, όπως περιέγραψε νωρίτερα και η μητέρα της.
Η ίδια κλήθηκε στο δικαστήριο για να περιγράψει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, αλλά ο πόνος για την αδελφή της δεν την άφησε. Το κλάμα της και η φρίκη που ζωντάνευε ξανά μπροστά στα μάτια της, έκανε την κατάθεσή της σύντομη.
Η Ελεάννα κατέρρευσε διακόπτοντας την κατάθεσή της ξανά και ξανά. Το δράμα της ίδιας και της οικογένειάς της ήταν χαραγμένη στο απλανές, πολλές φορές, βλέμμα της.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον Πακιστανό

«Ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη από τη Μυρτώ, τη μαμά της και τον πατέρα της. Δεν ήξερα τι έκανα. Ρωτήστε για μένα στο Πακιστάν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο», είπε στην αρχή της απολογίας του ο δράστης, παραδεχόμενος τις πράξεις του.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι είδε τη Μυρτώ καθώς περνούσε από το δρόμο και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να της πάρει το κινητό. Δεν αρνήθηκε ωστόσο ότι αμέσως μετά σκέφτηκε να βιάσει την κοπέλα, κάτι το οποίο και έκανε.
«Με το ένα χέρι την κρατούσα από το λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγγνώμη…. Έκανα ό,τι μου ερχόταν. Δεν δούλευε το κεφάλι μου» είπε ο Πακιστανός, προκαλώντας ρίγη στο ακροατήριο.
Περιγράφοντας τη σκηνή της πάλης ο ίδιος τόνισε: «Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της».
Ο Πακιστανός έπεσε και σε αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Υποστήριξε ότι δεν έσπασε την κάρτα sim από το κινητό της Μυρτούς, αλλά την άφησε στο τραπέζι του δωματίου όπου έμενε. Αρχικά όμως είχε τονίσει ότι έσπασε την κάρτα του κινητού, για να μην εντοπιστεί η συσκευή.
Η δίκη έτυχε να συμπέσει με την επιστροφή της Μυρτώς από τη Βοστώνη, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους επτά μήνες. Πλέον η 17χρονη νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

antenna.gr