Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Super League 1 – Play Off: Καταιγίδα και ανατροπή Ευρώπης για τον Άρη – 3-1 τον ΟΦΗ


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκάμα, ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρεμιέρα των Play Off της Super League.
Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο σκορ, φάνηκαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο ο 33χρονος Πορτογάλος εξτρέμ του Άρη είχε διαφορετική άποψη, βοηθώντας με δύο γκολ τους Θεσσαλονικείς να μπουν με το δεξί στο μίνι πρωτάθλημα!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. (Ένα παράδειγμα στο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη).


 Του Γρηγόρη Κλαδούχου
 
https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF.jpg 
Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα αποτέλεσε η εσωτερική προβολή του τουρισμού ως έσχατο καταφύγιο σωτηρίας. Παράλληλα η φιλότιμη προσπάθεια αναστήλωσης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού από το Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ανακοίνωσή του προσανατολίζει στην αντιμετώπιση και προσαρμογή στο περιβάλλον κινδύνου. Αναφέρεται σε ένα μεταβατικό χρόνο, το φετινό καλοκαίρι.
     Το μεγάλο ερώτημα και η μεγάλη απάντησή του είναι η επιτυχία ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού, η στρατηγική απόδοση του τουριστικού τομέα. Η απάντηση, βέβαια, προϋποθέτει την κίνηση της κοινωνίας με όλους τους επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς της.
    Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αντιπροσωπεύσεις αδυνατούν να εκφράσουν την καθολικότητα της τοπικής δυναμικής, που μέρος της αποτελεί ο τομέας του τουρισμού, των επιχειρήσεων της

Οι θαλάσιες "πισίνες"στα Μαυραλιθάρια


 
Γράφει ο
ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΑΛΗΣ

Στα Μαυραλιθάρια (στο λιμάνι) η θάλασσα έχει φτιάξει τις δικές της "πισίνες".
Πιτσιρικάδες πηγαίναμε εκεί και κάναμε μπάνιο γιατί ηταν ζεστές μέσα στο αλάτι,και στον ήλιο.
Δεν είναι στάσιμο νερό ,αλλά τροφοδοτείται από τα μεγάλα κύματα.
Γι΄αυτό ζητάμε να γίνει μονοπάτι για να το επισκέπτονται και να θαυμάζουν τη σοφία των προγόνων.

Εξόρμηση του βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑστην αγορά της Κορίνθου για το πρόγραμμα «Μένουμε ‘Ορθιοι»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, για μέτρα στήριξης που θα υπερασπίζονται ουσιαστικά την εργασία και την μικρομεσαία επιχείρηση.

Μέτρα που θα στηρίζουν οριζόντια όλους όσους πλήττονται. Τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους συλλόγους και τα σωματεία, για να επιβιώσουν.

Θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις σε όλη την Κορινθία και την ενημέρωση της κοινωνίας, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα μέσα από πληθώρα παρεμβάσεων στη Βουλή για όλους τους κλάδους, τηλεδιασκέψεις με φορείς, αλλά και ασκώντας πίεση με κάθε διαθέσιμο μέσο για την ανακούφιση των πολιτών και την άμβλυνση  των συνεπειών της ύφεσης, που με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, θα επιτρέψει  μόνο σε λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν .
 

Ψυχογιός Γεώργιος

Η κλιματική αλλαγή μετά την πανδημία

Ανδρουλάκης για συνέδριο ΠαΣοΚ : Δεν είναι αντάξιο της ιστορίας ...
Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στο «Βήμα
»
Η αναπάντεχη υγειονομική κρίση του covid-19 άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και μια νέα πραγματικότητα για τις πληγωμένες κοινωνίες.
Το εκτεταμένο lockdown, ένα μέτρο που άγγιζε τα όρια της επιστημονικής φαντασίας μέχρι πριν από λίγους μήνες, αποδείχθηκε το πλέον ενδεδειγμένο. Αυτή η προσέγγιση είχε παράλληλη θετική παρενέργεια την προσωρινή ανακούφιση του περιβάλλοντος από τη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών CO2 που έχει καταγραφεί ποτέ, ακόμα και σε σύγκριση με γεγονότα όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970. Λόγω της

Super League 1 – Play Out: Πανιώνιος – Βόλος 1-0: Φιλί της ζωής για τους «κυανέρυθρους»

 
Ένα γκολ του Δημήτρη Τσιλούλη ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Πανιώνιο τη νίκη με 1-0 επί του Βόλου, στην πρεμιέρα των Play Out της Super League, στην επιστροφή στη δράση έπειτα από 97 ημέρες! Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πήρε τους τρεις βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, στην προσπάθειά της για αποφυγή του υποβιβασμού!

Η Superleague επέστρεψε με μάσκες, αποστάσεις και θερμομετρήσεις [εικόνες]


Το ματς μεταξύ Πανιωνίου και Βόλου για τα πλέι άουτ είναι το πρώτο της εποχής του κορωνοϊού για την ελληνική Superleague που επέστρεψε μετά από τρεις μήνες αδράνειας.
Η αγωνιστική δράση επέστρεψε με το παιχνίδι Πανιώνιος – Βόλος να δίνει το έναυσμα μετά από τρεις μήνες αποχής από τα γήπεδα. Το πρώτο ματς μετά την καραντίνα και το lockdown διεξάγεται με ελάχιστο κόσμο στις κερκίδες -μέχρι 80 άτομα επιτρέπεται να δώσουν το «παρών» αλλά και με αυστηρά μέτρα προστασίας όπως μάσκες, θερμομέτρηση και αποστάσεις.

Κορωνοϊός: Πάνω από 7 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν 400.000 οι θάνατοι

Κορωνοϊός: Πάνω από 7 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν 400.000 οι θάνατοι

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη ξεπέρασαν σήμερα τα 7 εκατομμύρια, καθώς αυξάνονται οι μολύνσεις στη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το πρακτορείο Reuters.
Περίπου το 30% των κρουσμάτων (2 εκατομμύρια) έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Λατινική Αμερική ακολουθεί με το 15% των κρουσμάτων.
Οι θάνατοι από την ασθένεια Covid-19 παγκοσμίως πλησιάζουν τους 400.000. Σχεδόν 110.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, όμως τα θύματα αυξάνονται τάχιστα και στη Λατινική Αμερική.
Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 έφτασε μέσα σε πέντε μήνες τον ετήσιο αριθμό των θανάτων από ελονοσία, μια από τις πιο θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες.
Ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 αναφέρθηκε στις 10 Ιανουαρίου στην Ουχάν της Κίνας. Στις αρχές Απριλίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.000 και χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες για να αυξηθούν από τους 300.000 στους 400.000.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, καθώς πολλές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς και ορισμένες δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

 

Κοροναϊός: Κατέληξε 72χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε άνδρας στο «Σωτηρία»
Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από κοροναϊό, καθώς το Σάββατο κατέληξε ένας 72χρονος που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Οι νεκροί στη χώρας μας από τον κοροναϊό ανέρχονται στους 181 πλέον. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 72χρονος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα. Επασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ στις 4 Ιουνίου, τα